kącik skoków

[quote author=Ktoś link=topic=18.msg1426522#msg1426522 date=1339413889]
my ostatnio proponowalismy dośc otwarta jazdę w dystansie,bez grzebania - od zakretu już równe tempo, bo koń i tak ma rezerwę,żeby dojechać albo się skrócić... i jest super...aż się boję,że na zawodach zepsuję 🙁
[/quote]

Ktoś
Musisz tylko tam samo jechać  😉 Proste  😎

NatLat Nie ma co się śmiać. Widziałyście krótką modlitwę przed obroną Tytonia?  🙇

Ja ostatnio obserwuje wzrost formy u mojego konia, a mówią że szczyt formy konie mają w wieku 10 lat, widać mamy o 5 lat spóźniony refleks  😁 to chyba przez tą dietę niskobiałkową  😂

Niby tylko okser a oczy miałam takie jak skakałam w sobotę 😲
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
12 czerwca 2012 07:59
...ja żeby nie być gołosłowna,chyba faktycznie dam na msze... wczoraj było fantastycznie  😅

co do wieku - ja uwazam,że konie w wieku 13-18 lat mają szczyt formy,oczywiście te normalnie prowadzone,a nie te,które w wieku 8-10 lat nadaja się już tylko na emeryturę...bo w wieku 5 lat chodziły regularnie 120,w wieku 6 -130,w wieku 7-140 i się posypały 🙁
Ktoś się wybiera do Olszy w weekend?  👀
( Nie Ty Ktoś  😁 )
[quote author=Ktoś link=topic=18.msg1427535#msg1427535 date=1339484361]
...ja żeby nie być gołosłowna,chyba faktycznie dam na msze... wczoraj było fantastycznie  😅

co do wieku - ja uwazam,że konie w wieku 13-18 lat mają szczyt formy,oczywiście te normalnie prowadzone,a nie te,które w wieku 8-10 lat nadaja się już tylko na emeryturę...bo w wieku 5 lat chodziły regularnie 120,w wieku 6 -130,w wieku 7-140 i się posypały 🙁
[/quote]

Ktoś w takim razie jeszcze na swojej postartuje  💃

Niestety realia u nas są dokładnie takie jak podałaś, smutne..szkoda koni  🙁

Ostatnio do mnie laska dlaczego Ja sobie nie kupie młodego konia bo dramka już ma 15 lat  🤔
12 czerwca 2012 10:01
dostałam jakieś tam fotki z maja 😉

eterowa   dawniej tyskakonik ;)
12 czerwca 2012 10:06
Ktoś, super 😅 zazdroszczę ;( Przez naszą wspaniałą pogodę nie ma co liczyć na skoki, bo mamy trawę.            Bardzo wolno to wsiąka i jest bardzo ślisko, nawet pojeździć ciężko...
12 czerwca 2012 10:09
u nas w stajni na wszystko mogę narzekać,ale nie na podłoze...może byc niewiadomo jaka ulewa,nastepnego dnia spokojnie można skakać...
eterowa   dawniej tyskakonik ;)
12 czerwca 2012 10:26
Ktoś, fajnie macie 🙁 Ale na szczęście za 2 tyg. przenoszę się do stajni mojego chłopaka, tam jest piasek i dużo lepsze podłoże 😉
12 czerwca 2012 10:32
o,mam jeszcze 3 😉

obiecuje przez najblizesz 3 tygodnie nic nie wstawiać 😉
[quote author=Ktoś link=topic=18.msg1427655#msg1427655 date=1339492197]
u nas w stajni na wszystko mogę narzekać,ale nie na podłoze...może byc niewiadomo jaka ulewa,nastepnego dnia spokojnie można skakać...
[/quote]

Tak jak u nas.  😀 Gorzej jak długo nie pada, robi się plaża i kurzy się.
12 czerwca 2012 10:39
no u nas też...ale na szczeście kurzy się tak,jak widać na fotkach,więc da się żyć...
Ja uwielbiam skakać jak popada, podłoże wtedy jest idealne  😀
13 czerwca 2012 07:27
powtórze jeszcze tu:
Bedą zawody regionalne w Białym Borze, na pewno 2 dniowe,może 3 dniowe, przy CSN  od 29.06 do 01.06.
Jednak będą? kurcze mowili najpierw ze tak potem ze nie i teraz bede? Ktoś to potwierdzona wersja sa juz propozycje?
13 czerwca 2012 10:43
potwierdzona u źródła,propozycje lada dzień.
Wizja   Skąd wziąć siłę do dalszej walki...?
13 czerwca 2012 15:22
Super z tymi regionalkami w BB. Czekam na pojawienie się propozycji 🙂
13 czerwca 2012 18:05
Wizja, wybierasz się?

trochę stracą taką zabawą w kotka i myszkę,raz były,potem nie,ale cieszę się,że są 🙂
13 czerwca 2012 18:31
Wybieramy sie tak czy tak na CSN, ale jak będą regionalki to może i ja będę mogła konia zabrać swojego 🙂
13 czerwca 2012 19:15
ja się zastanawiam,czy będą 2 Nki (jedna w ramach regionalek,jedna w ramach RO na CSN) - w Starogardzie były po prostu oddzielne klasyfikacje,ale konkurs był 1... chciałabym pierwszego dnia jednak pojechać 2 xN,zamiast N i C...
O, fajnie.
Mi sie może uda dotrzec do BB. Jesli zdołam sie urwać z Trójmiasta na te kilka dni i ogarnąć transport.
Kurcze, oglądam te swoje filmy ze skoków, no i nadal to nie wygląda tak, jak chciałam. Wszystkie skoki poza szeregami gimnastycznymi wyglądają tak ( - nawias obrazuje moje okrągłe plecy. Szlag by to! 🤬
a mój koń dzisiaj skakał jak głupi, zauważyłam że jak kobyła jest zła dobrze skacze  💃

Podłoże po deszczu też super. Wracamy do formy  😅
Ktoś widział może wyniki z Olszy?
sa u Taranta, ale tylko z wczoraj na razie
My w ten weekend byliśmy na zawodach w Grzybowie, pierwsze wspólne Ptki za nami, moja pierwsza od chyba 3 lat  😅 Strasznie się bałam bo trochę mam problemy z prowadzeniem ale jestem strasznie zadowolona z chłopaka  😀

Tutaj mam filmik z dzisiaj:
http://s180.photobucket.com/albums/x252/Sandrusia_photo/grzybowo/?action=view&current=P2.mp4
na naszej stronie na fb galeria z Koryt
18 czerwca 2012 11:59
A wiadomo coś o tych propozycjach na BB? Bo jeszcze nigdzie nie znalazłam.
Tu są wszyskie propozycje z BB:
http://csjbialybor.pl/
Frania Ładny przejazd na moje oko, ale ja laik jestem 🙂 A co on tak śmiesznie galopuje tyłem? 🙂
18 czerwca 2012 12:09
No ale właśnie regionalek propozycji nie mogę znaleźć. Bo CSN już dawno wiszą i w propozycjach też są tylko CSN a o regionalkach nic oprócz informacji, że mają się odbyć.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się