Stajnie w Lublinie

Panowie Pietrzak i Niewiadomski.
😎 Dlatego nie jeździ się na odznaki do Lublina, nananana 😉 Ja byłam tylko na poprawce u p. P. i też "ledwo" zdałam, a wcale źle nie było.
Ankers, gratulacje! Sreberko? To sukces zdać je tutaj 😉
Dzięki 😉. Jak dobrze, że mam to za sobą. W obu praktycznych miałam po 5.0, mimo że ujeżdżenie nie było jakieś całkiem dupiaste, bo na zawodach pewnie wyszłoby coś koło 60%. Przynajmniej tyle wnioskuję po moich wrażeniach i karcie z uwagami. Skoki do najpiękniejszych nie należały, bo generalnie jesteśmy średnio obskakani, ale nie wydaje mi się, żebyśmy popełniali jakieś rażące błędy.
Ankers, nie ma się co sugerować tymi ocenami. Ja w Aromerze za ujeżdżenie dostałam 6,5 (strasznie się spięłam i brzydko to wyszło, przyznaję). Koleżanka pojechała w lutym na Jasnym srebro i w zasadzie oprócz tego, że nie dawała rady go pozbierać w tych wszystkich elementach, to dosiad miała lepszy ode mnie i ogólnie wcale źle nie jechała. Nie zdała.
Ja za skoki dostałam u Profa 5,0 z komentarzem "bardzo słabo", a filmik mam na jutubie i wklejałam na forum i nie uważam, żeby to było takie słabe.

Dobra, ale offtop.
A co jest za tydzień na felinie?? Bo ja niezorientowana...
Na stronie PZHK pisze, że ogólnopolski (?) championat kuców :-)

Moja znajoma też nie zdała, :/ Widziałam filmiki na yt z przejazdów np. w Toporzysku, gdzie dzieci latały po siodle, ledwie skakaly i zdawały .
Nie wiecie kiedy teraz licencyjny będzie? Może w LKJ?
A co jest za tydzień na felinie?? Bo ja niezorientowana...

Na felinie odbędzie się VI Ogólnopolski Czempionat Kuców Felińskich 🙂
Zapraszam na fejsbukową stronę : https://www.facebook.com/events/260736650708940/
Tutaj jest cały program, wszystkie informacje co i jak, w razie czego kontaktować się z forumową Ascaią - ona będzie wiedziała najwięcej na ten temat🙂
Nie wiem czy będzie dobrze jak tutaj to napiszę  😉
Te konsultacje z Panem Uchwatem to kiedy miały by być ? I rozumiem, że 30zł boks/ dzień i 50zł jeden trening, znaczy dwa dni wychodzi 160 zł ?
Być może będzie chętna ( nie ja, piszę z góry)  😀
Raven   Dragon Heart & Shadow Hunter
12 czerwca 2012 07:47
BTW 16 czerwca jest kurs masażu sportowego I stopnia, jest jeszcze kilka miejsc. Boże ktoś się chce nauczyć jak koniowi robić dobrze  😀iabeł:

Będę, będę 🏇

Napisze mi któraś jak dojechać do Famagusty komunikacją? :kwiatek: Transport zawiódł i muszę zdać się na pociągi/pks-y 🙁 Najlepiej przemieścić się z Lublina, czy z Kraśnika?
A bliżej Ci do Lublina?
Jeśli tak, to w Lublinie musisz wsiąść w prywatnego busa (na ul. Ruskiej, przy dworcu PKS), który jedzie do Kraśnika Fabrycznego, bądź Janowa Lubelskiego przez Kraśnik. Wsiadasz i prosisz bilet do Pułankowic.
Wysiadasz w Pułankowicach (trzeba uważnie patrzeć gdzie jest przystanek, żeby busiarz się zatrzymał) i cofasz się do najbliższego skrzyżowania (z 4 wylotami). No i na tym skrzyżowaniu skręcasz w lewo na Urzędów.
W tym momencie najlepiej złapać stopa, ale jeśli chcesz iść na piechotę, to masz przed sobą jakieś 4-5km na wprost. Dochodzisz do Ostrowa. Tam masz rozwidlenie dróg. Główna droga leci w prawo (zakręt jest oznaczony czerwonobiałymi znakami), a Ty musisz skręcić w lewo obok kapliczki. i znów idziesz prosto i za jakie 150m masz drogę w prawo (asfaltową, która zmienia się potem w dziurawą). Skręcasz w prawo i już widzisz Famagustę 😉
Raven tylko nie wsiadaj w taki do Kraśnika, koniecznie Kraśnik Fabryczny 😉
12 czerwca 2012 20:42
Jasnowata, Arroch pięknie Wam dziękuję :kwiatek:
Teoretycznie do Lublina mam bliżej, ale chyba mam jakieś połączenia z Warszawy od razu do Kraśnika... Ale jednak ten Kraśnik Fabryczny trochę mi namieszał 😉
Kurczę... Dość skomplikowany ten dojazd 😵 😉
Raven, w Kraśniku musisz wsiąść w busa do Lublina i też poprosić o bilet do Pułankowic. Wysiadasz i nie cofasz się, tylko idziesz prosto i masz skrzyżowanie, o którym wspomniałam 🙂
12 czerwca 2012 21:56
Jasnowata dziękuję :kwiatek: Może się nie zgubię... 😉
W razie czego dzwoń do właścicieli stajni, na pewno poradzą 🙂
jakby ktoś był zainteresowany wrzucam poniżej propozycje ZR-B w LKJ

PROPOZYCJE

Regionalnych Zawodów Jeździeckich w skokach przez przeszkody
pod honorowym patronatem Marszałka Województwa Lubelskiego Krzysztofa Hetmana
Lubelski Klub Jeździecki w Lublinie

30 czerwca 2012 roku

Organizator zawodów : Lubelski Klub Jeździecki w Lublinie

Miejsce zawodów : LKJ Lublin, ul. Ciepła 7, dojazd od ulicy Krochmalnej

Hipodrom i rozprężalnia : podłoże trawiaste

Termin zawodów : 30 czerwca 2012 r.

Termin zgłoszeń : ostateczny do dnia 28.06.2012 r. do godz.20😲0 zgłoszenia prosimy kierować do Przemysława Jankowskiego tel.: 609 230 498 lub e-mail: ecacho@interia.pl. /zgłoszenia po terminie i zmiany na listach startowych – opłata 20,00 zł /

KOMISJA SĘDZIOWSKA :

Sędzia główny : Andrzej Dąbrowski
Biuro zawodów : Przemysław Jankowski
Gospodarz toru : Krzysztof Bocian
Lekarz weterynarii : Jacek Kasprzyk

PROGRAM ZAWODÓW :
Sprawdzanie dokumentów w dniu 30.06.2012 r. od godz. 9😲0

Rozpoczęcie zawodów o godz. 10😲0

Konkurs nr 1 LL 60 cm – z oceną stylu jeźdźca
Konkurs nr 2 LL 70 cm – z oceną stylu jeźdźca
Konkurs nr 3 LL 80 cm – z oceną stylu jeźdźca
Konkurs nr 4 LL 90 cm – z oceną stylu jeźdźca
Konkurs nr 5 L 100 cm – zwykły – Art. 278 pkt 2.1

Konkurs nr 6 P 110 cm – dokładności z rozgrywką o Puchar Założyciela Lubelskiego Klubu
Jeździeckiego Jana Morawskiego

Konkurs nr 7 N 120 cm – dokładności z rozgrywką o Puchar Marszałka Województwa
Lubelskiego Krzysztofa Hetmana

Sprawy organizacyjne :

Boks w stajni w dniu 30.06.2012 r. od godz. 9😲0 do zakończenia zawodów – 50,00 zł (mniejsze boksy dla kucy – 30,00 zł).

Ilość boksów ograniczona. Decyduje kolejność rezerwacji pod numerem tel.:512375090.

Opłata organizacyjna (wpisowe) : 50,00 zł od konia
Opłata startowa:
Konkurs 1, 2, 3 – bez opłaty
Konkurs 4, 5 – 10,00 zł
Konkurs 6, 7 – 20,00 zł

Dla zwycięzców przewidziane są: nagrody rzeczowe, przy czym w konkursach dokładności bez rozgrywki, tj. w konkursach nr 1, 2, 3 wśród zwycięzców w poszczególnych konkursach nastąpi losowanie nagrody rzeczowej, nagrody finansowe oraz flot’s dla koni.

Nagrody finansowe przedstawiają się następująco :
Konkurs nr 6 - * nagroda finansowa o łącznej wartości 1 400,00 zł, w tym: I miejsce – 800,00 zł, II miejsce – 400,00 zł, III miejsce 200,00 zł;
Konkurs nr 7 - * nagroda finansowa o łącznej wartości 2 000,00 zł, w tym: I miejsce – 1 000,00 zł, II miejsce – 600,00 zł, III miejsce 400,00 zł;

Podczas zawodów obowiązują przepisy PZJ i LZJ
Organizatorzy zastrzegają sobie możliwość zmian w programie zawodów.
Organizator nie odpowiada za ewentualne wypadki, kradzieże zaistniałe w czasie transportu i trwania zawodów.

Kodeks postępowania z koniem:

Polski Związek Jeździecki prosi wszystkie osoby zaangażowane w jakikolwiek sposób w sporty konne, o przestrzeganie poniżej przedstawionego kodeksu oraz zasady, że dobro konia jest najważniejsze. Dobro konia musi być zawsze i wszędzie uwzględniane w sportach konnych i nie może być podporządkowane współzawodnictwu sportowemu ani innym celom np. komercyjnym.
I. Na wszystkich etapach treningu i przygotowań konia do startu na zawodach, dobro konia musi stać ponad wszelkimi innymi wymaganiami. Dotyczy to stałej opieki, metod treningu, starannego obrządku, kucia i transportu.
II. Konie i jeźdźcy muszą być wytrenowani , kompetentni i zdrowi zanim wezmą udział w zawodach. Odnosi się to także do podawanych leków i środków medycznych, zabiegów chirurgicznych zagrażających dobru konia lub ciąży klaczy oraz również do przypadków nadużywania pomocy.
III. Zawody nie mogą zagrażać dobru konia. Wymaga to zwrócenia szczególnej uwagi na teren zawodów, powierzchnię podłoża ,pogodę, warunki stajenne, kondycję koni i ich bezpieczeństwo, także podczas podróży powrotnej z zawodów.
IV. Należy dołożyć wszelkich starań, aby zapewnić koniom staranną opiekę po zakończeniu zawodów, a także humanitarne traktowanie po zakończeniu kariery sportowej Dotyczy to właściwej opieki weterynaryjnej, leczenia obrażeń odniesionych na zawodach, spokojnej starości, ewentualnej eutanazji.
V. Polski Związek Jeździecki usilnie zachęca wszystkie osoby działające w sporcie jeździeckim do stałego podnoszenia swojej wiedzy oraz umiejętności dotyczących wszelkich aspektów współpracy z koniem.

Propozycje zatwierdzone przez LZJ Lublin w dniu 12 czerwca 2012 r.

Prezes LZJ Lublin
prof. Sławomir Pietrzak

*Zwycięzcy, którzy będą pobierać nagrody finansowe muszą okazać dowód osobisty (PESEL)
i wiadomość z ostatniej chwili - proszę nie krzyczec za dublowanie postów, bo nie chcę żeby ta wiadomość zginęła w gąszczu liter propozycji

S.O. Białka właśnie (na dzień przed planowanym wyjazdem ekip), rozsyła do zgłoszonych zawodników informację o odwołaniu ZR-A i eliminacji do OOM oraz informuje o planowanym nowym terminie przypadającym na 21,22 czerwca (czwartek, piątek)

Gratuluję organizatorom pełnego profesjonalizmu...
.
karolciaequilano   marzenia się spełniają
14 czerwca 2012 11:33
Vanilka- wczoraj się zgłaszałam i nic niby nie pisali, że skokowe mają być przełożone bądź odwołane. Ale też może dowiemy się dzień wcześniej ;/
Pewnie przełożyli ze względu na deszcz...to podłoże pewnie będzie jedną śliską breją. Może to i lepiej
Zawody w czwartek? Ke?
Kocham lubelszczyzne! A wiadomo dlaczego przenosza?
jak dotąd, ludzie, którzy mieli jechać regionalne (a nie oom) wszyscy powiedzieli, że "na tygodniu nie pojadą", więc i ja nie mam zamiaru jechać... w ogóle to jakaś farsa... co innego ja to są zawody nie wiem w Pólku, LKJ czy innym klubie blisko lbn, że większosc osób może sobie łatwo wrócic na noc do domu... a tu cała wyprawa, z koniem nie opłaca się wracac na noc, samemu też nie, bo remonty dróg skutecznie zniechęcają do podróży...

pomijam już fakt, że na te zawody wybierały się ekipy nie tylko z woj. lubelskiego, ale też z ościennych (eliminacje do oom) - na pewno Warszawiacy, którzy mieli do przejechania ok 250 km w jedną stronę ucieszyli się z przełożenia terminu...
Znów nie ma nic towarzysko? Fajnie, widać kto tu chce zarobić na rejestracji w WZJ 😉. Wychodzi na to, że odpuszczamy cały sezon.
Wiwiana   szaman fanatyk
14 czerwca 2012 12:45
Jak czytam o tych Waszych pierepałach z zawodami, terminami i całokształtem, to się cieszę bardzo, że nie mam żadnych ambicji startować... gdyż niewątpliwie szlag by mnie trafił na miejscu.
Ma ktoś aktualny kalendarz zawodów ??? będę wdzięczna  :kwiatek: mój mail : olanimo@tlen.pl .
I takie pyt : jak chcę jechać LL to muszę mieć badania, wykupioną licencje i BOJ a kon szczepienia i licencje tak ??
Sisisa, mam nadzieję, że w LKJcie będzie jak na Felinie czyli "przecież wiadomo, że małe są towarzyskie".
Aczkolwiek szkoda, że nie jest to napisane dla jasności.
Ascaia, no jednak mogliby to napisać. Bo potem może okazać się, że jednak nie są towarzyskie 🤔. Jeśli tak ma wyglądać 'podnoszenie poziomu na zawodach' to dziękuję bo jak widać w lubelskim startować nie muszę  😎.
dzisiaj nie bylam w stajni, ale jutro mogę dopytac jak z tą "towarzyskością" niższych konkursow...

mam też pytanie - czy jeśli byłaby możliwość organizacji towarzyskich w ujeżdżeniu w LKJ to byli by chętni? tak np w połowie lipca?
mysle ze jak zaczniecie organizowac towarzyskie w ujezdzeniu to beda chetni ....tylko pisac jasno na propozycjach ;-) jest wiele osob ktore dobrze jezdzi a niestartuja bo nie maja czasu na zdawanie odznak a np w weekend pojechac na towarzyskie moga i to przeciez nie jest bardzo duzy wydatek ;-)
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się