Końskie fryzury, przerywanie czy podcinanie ?

Tez skusiłam się na odżywkę do włosów Blackhorse i żałuję, bo efektu po niej nie widzę żadnego.... osobiście odżywki nie polecam. Pozdrawiam
deborah, chyba producent inny, ale produkty jakby.. na wzor 😉
deborah, toteż planuję kontynuować 'kurację' 🙂 fajna rzecz bo w tym roku mój koń b. słabo odrósł krótszą sierścią, normalnie w czerwcu bym już goliła a tu niespodzianka 🙂

Thymos, krótka!
Jadę na tym koniu zawody w ten weekend, muszę coś zrobić z jego grzywą, aczkolwiek nie mogę jej ściąć ani skrócić, bo właściciel nie wyraża zgody. Macie jakiś pomysł?
ChingisChan   Always a step ahead! :)
10 czerwca 2012 19:10
Dobierany warkocz? 🙂 Lub szyte koreczki giganty 😂.
gryglodor ja bym zrobiła własnie dobierańca lub moze jakies warkoczyki/koreczki 🙂
ps. jaks ie nazywa ten koń ?  :kwiatek:
No, to będzie dobierany. 😉
azazu93 to Haron, arabek. 😉 7 lat. 😉
🚫 pytam, bo wygląda identycznie jak kon którego sprzedał koleżanka 🙂
bedzie ładnie w dobieranym
gryglodor, może siatka?
Sio   nowe wcielenie marchewki
16 czerwca 2012 16:47
Od jakiegoś czasu się zastanawiam-znalazłam kiedyś zdjęcia takiej fryzury:

http://tnij.org/q3az

Czy ktoś wie jak coś takiego się robi? (chodzi o te stercząca "piórka" a nie dobierańca)

Edit. chociaż ten dodatkowy dobieraniec też by mnie interesował
E. literówka
E. skrócony link
Sio,  widziałam gdzieś film, dziewczyna siedziała na koniu i zaplatała dobieranca ale wzdłuż linii szyji, na górze był warkocz. nie wiem jak to dokladnie opisać, jakby leżący poziomo na górnej linii, nie opadający na zadną ze stron. grzywa podzielona na pół na obie strony i warkocz dobierany z obu stron, od uszu w kierunku kłębu. wydaje mi się, że ten warkocz u góry ma powsadzane te "stojki" wtedy.

mam!
edit:
tu filmik, lepiej widać te stójki:

a tu sposób zaplatania

wydaje mi sie, że jest to tak robione, i powsadzane "stójki" 😉
16 czerwca 2012 16:53
hmmm, że niby to nie jest wplecione tylko wetknięte??

E. taki offtopic-jakie dziwne kopyta ma ten champion...
Sio, wyedytowałam tamten post, dodałam filmiki 🙂
A jaka polecacie metode plecenia grzywy,aby szyja wydawala sie ladna zaokraglona?Mam jednego walacha ktory ma bardzo gesta grzywe,ale jego szyja jest prosta,po zapleceniu wydaje sie jakby byla wgieta 🙄.Mam nadzieje ze wiecie o co chodzi? 😀
16 czerwca 2012 17:25
wiem-już oglądam kolejne i kolejne...ale nadal nie dają mi spokoju te piórka!!! jakieś pomysły na to??
ChingisChan   Always a step ahead! :)
16 czerwca 2012 18:35
Sio skracaj linki bo rozjechałaś forum i nie mogę przeczytać posta Isabelle 🙁.
16 czerwca 2012 18:43
chyba jest już lepiej 🙇
Sio, na tym filmie z perszeronami, jeden z nich ma te pedzelki zrobione z wlasnej grzywy chyba. ale tez zawsze fascynowaly mnie te lotki 😉
lizzy   Bo ja na hubertusie gonię stajnie a nie lisa :)
17 czerwca 2012 07:39
Wiecie co? Wczoraj zciachałam grzywę mojego kobylaka. Nie wiem czy dobrze zrobiłam.  🙁Jakoś tak dziwnie.. Postaram się wstawić wieczorem zdjęcia przed i po .
emptyline   Big Milk Straciatella
22 czerwca 2012 12:36
Nasz irokez w ciągu miesiąca podskoczył prawie 100%  🤔

Teraz podoba mi się z obu stron, z konia tylko średnio.

lizzy, czekamy na fotki.
dziewczyny, a nam co polecicie?  🙁 licha ta nasza grzywa tak samo jak i ogon 🙁 ścięte od linijki i konio wygląda głupio. Dodam, że klaczka jest strasznie drobna i chce jej zapuścić tą grzywe, ale ścięta od linijki sprawia, ze koń wygląda głupio.
.
na zdjęciu nie wygląda to tak tragicznie jak jest w rzeczywistości 🙁 może dramatyzuje, bo drugi koń ma dżungle a nie grzywe  😁 ale i tak musze coś z tym zrobić bo wg mnie wygląda komicznie. Co polecacie? jak ciąć? dodam, że chce zapuszczać i jak na krótko to tylko irokez.. jak widze krótką grzywe na "szport pferda" to aż mnie strzyka  😂
szkoda bardzo, bo klaczom srednio pasuje irokez, a krotka, przerwana grzywa zawsze wyglada schludnie.
jakbym ją przerwała to nic by już tam nie zostało 😵 chce zrobić coś, bo uważam, że koń chodzi jak idiota z grzywą od linijki.. chyba, że znajdzie sie magiczny sposób żeby zagęścić jej troche tą grzywe to może na krótką fryzurke się zdecyduje, bo póki co przy takiej ilości włosów uważam, że i tak źle i tak nie dobrze  😁
Gniadata   my own true love
01 sierpnia 2012 00:04
jak myślicie, czy tej dobieraniec "z grzbietu" (ten, który Isabelle wstawiła na filmiku, konkretniej to o tym:
) wyjdzie na dość grubej, około 13 centymetrowej grzywie mojej baby? miał już ktoś z czymś takim do czynienia?
Robiłam klaczom na wystawe takowy, jedna ślązaczka  grzywy było tyle, że spokojnie obdzieliłabym ze 3 konie  🤣 dość długa była i  wyszedł piękny, gruby warkocz, jak za pierwszym razem nie wyjdzie to nie martw się, zapleć pare razy to załapiesz 🙂 jutro poszukam zdjęć, jak znajde to wstawie
Gniadata, wątpię, żeby na tak krótkiej grzywie wyszło. U mnie na około 20 cm, jak Mysz się schylała, to pasemka wychodziły.

Macie jakiś pomysł na ,,lichą" grzywę haflingerki? Miała cudną, bujną, długą grzywę, wyjechała od nas na tydzień, tam ją obciachali od linijki. Przyjechała, powycierała sobie miejscami. I teraz wygląda jak taki idiota. W niektórych miejscach ładna grzywa, a w niektórych 5 włosków na krzyż. Totalnie nie wiem co z tym robić. 😤 Do tego grzywa wysuszona. Zdjęcia moge wstawić po południu.
Wojenka   on the desert you can't remember your name
01 sierpnia 2012 13:26
Arabiszon w wersji short

Plackowata mam ten sam problem  😵
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się