Stajnie w Warszawie i okolicach

Poszukuję stajni w woj. mazowieckim, gdzie będę mogła wstawić źrebaka na odchów od wiosny. Zależy mi na dobrych, całodziennych pastwiskach (może byż też pastwisko 24h), toważystwie innych źrebaków oraz w miarę ogarniętej obsłudze. Ważna jest też niska cena. Znacie może takie miejsca?
Witam,
tak się przyglądam prowadzonej dyskusji i jestem z lekka zdziwiona, że problem błotnistych padoków np. w Słupnie omawiany jest na forum zamiast bezpośrednio u źródła. Przecież droga prostsza i atmosfera troszeczkę przyjemniejsza.
Miłe Panie, wiem, że lubimy sobie poobgadywać innych (taka nasza babska natura), jednakże pamiętajmy, że ktoś to czyta.
Pozdrawiam

Witam, witam
Ech ta zabawa w głuchy telefon........
Błotniste padoki to nie problem Słupna.........., żeby nie było przykro, zwłaszcza mi, ze ktoś coś ma (błotko), a ja nie !!! napisałam, że też mamy swoje blotko, ale nie powiedziałam gdzie je mamy i (hihihi) nie powiem !!!- taka będę :-))))))))))
własnie dla tego odpowiadam, żeby było bezpośrednio u źródła  😀
Widzę, że mój temat błotka wciąż aktualny  🙂 Co kto woli- ja nigdzie nie napisałam, że się cieszę, że mój koń stoi przy trasie na Białystok, ale dla mnie duże i niebłotniste tylko ciekawe dla konia padoki są ważniejsze niż atuty, które ma stajni Grodzisko- dzięki trzeszczki za wyjaśnienie sytuacji  🙂 Mój koń 5 lat spędził na ogromnych łąkach w chowie bezstajennym, nie chciałam więc zrobić mu szoku po przeprowadzce z Mazur do Warszawy i stawiać go na małym padoczku z błotem aż do wiosny- miałabym wyrzuty sumienia  😉 Każda stajnia ma swoje zalety i wady, a właściciele koni dopasowują miejsce pod kątem swoich i konia wymagań.
To może skończmy :-), żeby z błotka nie zrobiło się  ............    bagienko:-(
No dobrze, wkleję nasze błotko:-)))
czynne cały rok,
kąpiele błotne i glinki gratis :-))))))
Za kalosze uwięźnięte i zostawione w błocie nie odpowiadamy :-)
Każdy wyciąga sobie konia z błota sam i na swoją odpowiedzialność  😅
Ło matko, ten leżący to Finałek? Ale panierka musiała być! Swojego się tam nawet nie chcę doszukiwać  🙄
Marianna, koński sad w Kampinosie?
Znajoma szuka stajni w okolicy Paszkowa, Nadarzyna, Okęcia, najlepiej z jakimś dojazdem. Wymagania to jakaś kryta hala bo koń po kontuzji, oczywiście normalna obsługa i warunki😉 cena do 900zł. Ja niestety w tamtych rejonach nieobeznana i nie umiem jej pomóc. Znacie coś warte polecenia?
Marianna moze Podolszyn? Z tym ze niewiem jaka tam jest teraz cena. Ale kiedys bylo sporo mlodziezy, na trawiastych sporych padokach.
wasia   Goniąc marzenia!
08 stycznia 2009 10:29
Dzionka
dobrze widzisz. Ten kąpiący się to Finałek...  :emot4:
Podolszyn obecnie - 750zł
Mini hala jest, druga ma być za 2 tygodnie, ale co z tego wyjdzie to nie wiem 😉
Asik   Najwazniejsze to sie konsko realizowac :D
08 stycznia 2009 14:07
marianna jest pewna opcja 🙂 masz pw
Emaertea a możesz coś więcej napisać? Jaka tam jest cena?
za młodziaka 450zł/msc, stajnia w Kampinosie 40km od centrum W-wy
w sezonie karmienie 2x dziennie, zielone padoki od rana do zmierzchu
luksusów nie ma, ale konie mają dobrze. zawsze są jakieś młodziaki.
anything   niedzielny jeździec
09 stycznia 2009 11:53
Zastanawiam się czy jest w ogole w Warszawie/okolicach stajnia która spełniałaby moje wymagania... Chciałabym po dłuższej przerwie wrócić do jazdy konnej (konia własnego nie posiadam, żeby było jasne)  i poszukuje miejsca gdzie znajdę: kompetentnego instruktora (poziom: ambitna rekreacja) i możliwość poprzebywania z końmi (czyli jazda nie na zasadzie: dostaje gotowego konia i zaraz po jeździe ktoś tego konia odporowadza do stajni...) Mile widziana możliwość wyjazdu w teren, ale nie jest to priorytetem. Konieczny jest natomiast dojazd ztm, lokalizacja po praskiej stronie Wisły tez byłaby udogodnieniem.
Czy jest w ogole taka stajnia? Blisko moich wymagań jest Grodzisko, ale tam niestety dostaje się "gotowego" konia... Czy może powinnam szukać osoby która umożliwi mi jazdę na swoim własnym koni, zamist szukać szkółki? 👀
Z góry dziękuje  :kwiatek:
Podobno Hubert jest fajny, a ma dobry dojazd.

Kiedyś poleciłabym Szarże, teraz...
Jest troche ale niestety te co znam bez dojazdu ztm ewentualnie pks - może być?
Brzask   kucyk,kucyk...a to kawał s.........
09 stycznia 2009 12:14
Blisko moich wymagań jest Grodzisko, ale tam niestety dostaje się "gotowego" konia...

nie zawsze tak jest. Jeżeli pani instruktor ufa ci i wie ze potrafisz konia osiodłać to czesto sie zdarza ze trzeba to zrobic samemu.

poza tym na legii, konie chodza 2 godz dziennie zawsze w tych samych godz. i jezeli przychodzisz na pierwsza sama musisz przy koniu zrobić, jazd w teren nie ma napewno, dojazd ztm jest. Instruktorem jeżeli nadal jest Witold Modliński, to polecam, mam miłe wspolmnienia stamtąd, z tym ze legia jest po stronie zachodniej.
09 stycznia 2009 12:40

może być, kiedyś dojeżdzałam pks'em do konia do Bogatek to i teraz pewnie dałabym radę gdyby było warto  😉

Burza, Brzask - Dzięki  🙂

Z moich obserwacji też mogę polecić Huberta.
[quote author=Pegasuska link=topic=46.msg142618#msg142618 date=1231503146]

może być, kiedyś dojeżdzałam pks'em do konia do Bogatek to i teraz pewnie dałabym radę gdyby było warto  😉

Ja miałam konia w Bogatkach i nie jestem pewna czy przypadkiem się nie znamy...do jakiego konia dojeżdżałaś?

Hubert wart polecenia, Podkowa Leśna TKKF warte polecenia, co do drugiej strony Wisły - Lorcin wart polecenia bo jazdy są indywidualne z trenerką i szansa na mały sport, przebywanie w stajni i jazda jak dobrze pójdzie nie na jednym koniu.

A Stara Miłosna? Tam chyba jest rekreacja?
09 stycznia 2009 14:09

Ja miałam konia w Bogatkach i nie jestem pewna czy przypadkiem się nie znamy...do jakiego konia dojeżdżałaś?

Hubert wart polecenia, Podkowa Leśna TKKF warte polecenia, co do drugiej strony Wisły - Lorcin wart polecenia bo jazdy są indywidualne z trenerką i szansa na mały sport, przebywanie w stajni i jazda jak dobrze pójdzie nie na jednym koniu.

Do Bogatek dojeżdżałam do dzierżawionej srokatej kobyłki - Strzałki, ale to dobre pare lat temu było.
Lorcin brzmi bardzo ciekawie, a gdzie to jest?
Czyli się znamy bo kobyłka była moja🙂 pisze ci pw
Znowu szukam stajni do 20km od Piaseczna, z wolnym boksem, gdzie przyjmą ogiera, do 700zł.
Nie muszą być jakieś super warunki, ma być czysto i kawałek miejsca do jazdy. Może znacie jakieś małe fajne stajnie?
Te które znam obdzwonione, na razie na pewno koleżanka pojedzie do Bogatek, Tarczyn to już za daleko, Wilcza Góra Szulborscy pełno i marudzą na ogiera, w Krupiej Wólce pełno.

Kiedyś poleciłabym Szarże, teraz...

A ja mam wrażenie, że teraz Szarża jest dużo lepsza jeśli chodzi o konie i poziom nauki niż kiedyś...
kujka   new better life mode: on
13 stycznia 2009 21:13
anything, aleksandrow! prawa strona wisly, 2 autobusy ztm dojezdzaja (I strefa biletowa 😉 )
ja zapraszam we wtorki bo tam sama instruktorze i moge Cie oprowadzic i wszystko pokazac 🙂
jest mala hala, stajnia lezy na granicy mazowieckiego parku krajobrazowego, mamy duzy parkur z przeszkodami, konie rekreacyjne na roznym poziomie - od tuptusiow do koni po sporcie (ujezdzenie klasa N). jakbys byla zainteresowana to wal na PW 😉

Muffinka - w ostatnim letnim seestrze zaliczalam wf robiac w szarzy za instruktora - nie wiem jak bylo kiedys ale do nauki jazdy nikomu tego miejsca nie polecam :/
kiedys przychodze, pytam - gdzie jest siano?
-nie ma.
-jak to nie ma??? 🤔
- nie przywiezli.
-jak to, przeciez mieli przywiezc wczoraj... to co daliscie koniom do jedzenia??
-slome.
siano przyjechalo dopiero nastepnego dnia (czyli 3 dni konie jadly slome)
i ta sytuacja bardzo ladnie obrazuje sytuacje ogolnego chaosu panujacego w tej stajni 🤔wirek: nie ma to jak organizacja.
Mam pytanko, czy ma/miał ktoś doczynienia z Aldragho?? Jakie opinie? Warto?
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
14 stycznia 2009 12:01
kujka mam podobna opinię co Ty jeżeli chodzi o Szarżę, dla mnie panuje tam straszny nieporządek i haos - mnóstwo studentów, którzy nie odróżniają siana od słomy i są najmądrzejsi ... no i na moich oczach laska ścieląca w boksie przebiła nochal konisiowi widłami - no coment  🤔
kujka a jakie Wy macie konie? I jak się można do Was dostać z centrum warszawy (czym i jak szybko)?
Szukam naprawde sensownego i ambitnego miejsca dla znajomej...
Magda też prowadzi jazdy prawda?
[quote author=T&N link=topic=46.msg142659#msg142659 date=1231505777]

Z moich obserwacji też mogę polecić Huberta.
[/quote]

jeśli koń nie jest padokowany a ty jestes nastawiona na czeste teksty " nikt cie tutaj nie trzyma , mamy kolejke na boks" jeśli masz jakies ale .. 😉

ygh nie doczytałam ze chodiz o rekreacje , to polecam !
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się