Stajnie w Lublinie

Karmelek1700   Go Go Power Rangers!
06 czerwca 2012 19:51
Czy zawody w famaguście na bank się odbędą? W dalszym ciągu nie ma propozycji na stronie lzjtu
.
Karmelek1700   Go Go Power Rangers!
06 czerwca 2012 20:07
Vanilka :kwiatek:
Już się zmartwiłam bo telefonicznie tez nie mogłam się dziś skontaktować hehehe w takim razie do zobaczyska na miejscu 😉
.
Karmelek, propozycje są na fejsie. Tam trzeba szukać, bo na stronie lzj zapewne ukażą się w piątek wieczorem :/
Jeśli nie zacznie padać do soboty, to się odbędą na 100%! Fizelina przyjechała, a z tego co wiem, to dzisiaj była i pewnie jeszcze jest rozrzucana i dopieszczana. Dlatego nie mogłaś się dodzwonić. 🙂

E: Hihihi, nie mogłam się oprzeć, żeby Wam tego nie pokazać. Ukradłam z famagustowego fejsbuka 🙂 Się robi podłoże!

.
Ehhh, dopiero przed chwilą ukazały się propozycje na stronie. Z tegoz powodu mamy mało zgłoszonych koni. Parę stajni wcale się jeszcze nie zgłosiło. Także do roboty, bo będziemy musieli odwołać zawody 🙁((
wiadomość od Stajni FaMaGusta:
"Z uwagi na zbyt małą ilość zgłoszonych koni. Jesteśmy zmuszeni jutrzejsze zawody odwołać. Bardzo wszystkich przepraszamy. Jesteśmy przygotowani na Wasz przyjazd do nas. Kolejne zawody organizowane przez nas - 8 lipca - Kraśnik, 12 sierpnia - OJ FaMaGusta. Jutrzejszy termin po uzgodnieniu z władzami LZJ spróbujemy przełożyć na inny. ZAPRASZAMY> Nie tylko na zawody ))))"
.
Vanilka Masz całkowitą rację  🙄

Wie ktoś tutaj może o ktorej zaczynają się odznaki w Bonanzie w niedzielę ??
I czy srebrne też będą ?
od 10, srebrne będą 😉
Vanilka, w lipcu. Na pewno damy znac jak tylko dogadamy sie z prezesem.
Ehh, a podloze jest fajne, fajne 🙁
Niestety, na kochanej Lubelszczyźnie wszyscy jęczą, że nic się nie dzieje, a jak ktoś podejmie się zorganizowania sensownych zawodów na normalnym podłożu (bo trend przewodni to dziurawa łąka) to nie ma komu jechać... Jaki mógłby być potencjalny drugi termin?

Może i masz rację ale myślę, że tak mała frekwencja wynikała z kiepskich warunków na pierwszych zawodach odbytych w tym miejscu... Osobiście nie mogę wyrazić swojej opinii ale sugeruje się opiniami osób uczestniczącymi w poprzednich zawodach także proszę się nie oburzać  🤣 ale trochę osób się najwidoczniej "zraziło"
Również słyszałam i czytałam różne niepochlebne opinie i wnioskuję, że jak ludzie się zniechęcili, to nie przyjadą licznie na kolejne, szczególnie w tak krótkim odstępie czasu.

Podoba mi się wizja lipcowych zawodów na tym podłożu i aż serce boli, że nie mogę jechać.
Z tego co ja wiem, to nie podobalo sie podloze, ktore zgodnie z obietnica zostalo zmienione. My bylismy jak najbardziej przygotowani na dzisiejsze zawody. Pod kazdym wzgledem. Dalismy rade choc to tylko dwa tygodnie.
Jak cos ludziom nie pasowalo tak bardzo, to niech mowi o tym glisno. Akurat nam zalezy na bdb opinii i zrobimy wszystko, aby kazdy czul sie tutaj dobrze.
Niestety w ten weekend zbiegl sie rowniez czempionat w Bialce i euro itd. Kiepski termin.

Ja sie chetnie dowiem co bylo jeszcze nie tak oprocz tego co zostalo wczesniej wymienione. Moze uda sie cos zmienic. Zapraszam na pw.
nie no kiepskie podłoże, a w której stajni jest tak mega wyśmienicie, przecież wszędzie można się do wszystkiego czepić, ludziska dajcie spokój, a samo to, że załatwili fizeline... A to koszt nie byle jaki....
ja z chęcią przyjadę w lipcowe 🙂 mam nadzieję, że konio mój się wykuruje już na amen 🙂
Seti, ale naprawdę dwa tygodnie temu było kiepsko. Wiem, że wina leży po stronie podwykonawcy, który nie dostarczył flizeliny na czas, ale wyszło kiepsko. Jazda i skakanie "na plaży" koniem kutym to rzeczywiście nic przyjemnego.
Ale to już przeszłość. Myślę, że Jasnowata ma rację - Jewro (tzn. Euro), długi weekend kiedy ludzie poorganizowali sobie wyjazdy, Czempionat w Białce, no i duże opóźnienie w wiadomościach (pozdrowienia dla LZJ), więc i zgłoszeń mało.
czy ma ktoś może numer do wypozyczalni przyczep w kraśniku? będę zobowiązana, moze być PW, ale w sumie tutaj też ten numer nie zawadzi
Oj wiecie, zobaczymy jak będzie w lipcu. Wtedy się naprawdę okaże, czy przyczyną był termin, czy "kiepskie podłoże".
Nie chwaląc się (tzn, ja tam się nie mam czym chwalic, bo jestem tylko pensjonariuszką, a nie właścicielką) chyba jesteśmy jedyną póki co stajnią, która coś z tym podłożem działa, a nie organizuje zawody na podłożu p.t. "Jaki mnie Boże stworzyłeś, taki mnie masz." Wiemy, że są osoby, które to widzą, doceniają i głośno o tym mówią. To jest miłe. 🙂

Nas tylko rozwala, że ludzie jeżdżą na zawody gdzie na parkurze można się: zakopac, zadymic, wychrzanic na kretowisku, albo teren jest wybitnie urozmaicony dołkami wszelakimi. I ludzie psioczą na to, że konie skakac nie chcą, że dostają kontuzji, że to, że tamto, ale za dwa tygodnie i tak jadą w to samo miejsce na zawody. POMIMO, że wiadomo, że organizator podłoża nie poprawi, a właściwie to nic nie poprawi.
Famagusta obiecała dobre podłoże, zrobiła. Dlatego wierzymy w to (a przynajmniej ja głęboko w to wierzę), że przyczyną jest przede wszystkim to o czym napisała Ascaia 🙂

Tak, czy owak. Warto do nas przyjechac w odwiedziny, czy z koniem na trening i samemu zobaczyc co zdziałaliśmy 🙂  :kwiatek:
Wybieram się do tej FMG, wybieram i jakoś dojechać nie mogę. Aj, będę teraz miała motywację, żeby w końcu przyjechać 😉
Nooo, Fin, wakacje przeca masz :P
Jasnowata : Obiło mi się o uszy, że organizujecie zgrupowania ze Sławkiem U. Czy to prawda? Czy można przyjechać na taki trening z własnym koniem i jaki jest koszt?  😉
esperado dobrze Ci się obiło 😉 Można przyjechać z własnym koniem (1,2 czy pięcioma). Konsultacje z reguły robimy 2-dniowe. Koszt o ile dobrze pamiętam to 50zł/trening + boks chyba 30zł (pewności nie mam, dopytam właścicieli). Sławek treningi prowadzi świetne także sądzę że warto 😉)))

Co do podłoża. Na majowych zawodach mieliśmy do wyboru albo odwołać całkiem albo pojechać na tym co jest. Nie wiadomo która opcja byłaby lepsza, bo zarówno jedna jak i druga przyniosłaby niepochlebne opinie. Wyszło jak wyszło. Teraz będzie wszystko na tip top żeby to złe wrażenie zatrzeć  😉

BTW 16 czerwca jest kurs masażu sportowego I stopnia, jest jeszcze kilka miejsc. Boże ktoś się chce nauczyć jak koniowi robić dobrze  😀iabeł:
ja chciałam na kurs masażu ale nie mam funduszy na to 🙁 w październiku będą znowu, prawda? mam nadzieję, że do tego czasu nazbieram kasę, bo już od dawna czekałam na taki kurs 😫
krysiex213 w takim razie kiedy bd kolejne konsultacje?  😀
fruity_jelly w październiku są drugiego stopnia.  Ale sądzę że jakby zebrać grupę na pierwszy to termin by się znalazł 😉

esperado zaraz jadę do stajni to to obgadamy. Tylko w sezonie to jest tak że Sławek może przyjechać np na tygodniu, bo w weekendy poprostu sam gdzieś startuje
Myślę, że powód tego, że ludzie jeżdżą na zawody jak to napisałyście "gdzie się da zakopać" jest taki "bo już tam byli". FMG jest dosyć nową prężnie rozwijającą się stajnią i będziecie mieli coraz więcej zgłoszeń 🙂  Ale to moje skromne zdanie  🙂 Trzymam kciuki, żeby było jak najlepiej  😀

Jedzie ktoś może z własnym kucolem na championat za tydzień na Felin ?
Popatrzcie na to z drugiej strony - poprzednie zawody były 27.05 - zaledwie 2 tygodnie wcześniej. Z Lublina do Ostrowa jest ok. 45 km - w dwie strony daje nam to 90 km. Zakładając, że mamy transport za 1,5 zł/km wychodzi nam 135 zł. Do tego dochodzą inne opłaty związane z zawodami. Robi się duża kwota no i niestety nie każdy może pozwolić sobie na takie wydatki tak często.
Misja podnoszenia poziomu jeździeckiego w lubelskim trwa. W Bonanzie oblało sporo osób, nie wiem czy słusznie, bo nie widziałam żadnego przejazdu, ale naprawdę surowo oceniano. Moje wyniki przykro niskie, ale cieszę się, że w ogóle zdałam i mam już to z głowy.
ankers - a kto był w komisji?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się