Niedługo do LO(a może i nie...)
Chodzi mi np. o coś takiego
[quote author=niemiłek link=topic=195.msg1424199#msg1424199 date=1339180754]
his-geo-wos-ang, później X geo-ang-wos
[/quote]
Dla mnie to niezły kosmos. Ja mam elementy rozszerzenia z fizyki i to już dla mnie jest horrorem.
Jak można ogarniać na 4 rozszerzeniach?
mozna, oj mozna. profilowo jestem biol-chem-fiz (wiec 3 rozszerzenia i to dosc trudne), dodatkowo mamy angielski na wysokim poziomie (w sumie w przyszlym roku realizujemy na wlasne zyczenie wiecej godzin, zeby pociagnac rozszerzenie, wiec to by bylo juz 4) i ja osobiscie chodze na rozszerzona matematyke. wiec mozna ogarniac i na 6 rozszerzeniach 😁
i tak jak w przypadku ankers, trafila nam sie taka kobieta z polskiego, co to tylko humany uczy i ma problem z odroznieniem materialu podstawowego od rozszerzonego, wiec robi z nami wszystko...
niemilek a nie wybieralas sie na biol-chem-costam? 🤔
no dla mnie to dość dziwne, bo żadna szkoła w moim mieście nie ma profilu z więcej niż 2 rozszerzeniami, ewentualnie jakieś elementy rozszerzeń z jednego, góra dwóch przedmiotów.
his-geo-wos-ang - moje marzenie 😍
Ja sie wybieram na ang-hist-wos, szkoda, ze bez geo. ;<
Ja to jesten nieprzewidywalna - złożyłam pierwszy priorytet biol-chem-ang 😁 nie wiem czemu nawet. Najwyżej się przepiszę...
nie zmieniaj, biol-chemy sa fajne (-;
tylko, że nie wiążę z tym przyszłości, a matury potrzebuję z wosu i geografii 😁
niemiłek, no to trochę niefajny wybór w takim razie, bo nauki z biologii jest na prawdę dużo.
Facella to ja na taki sam profil składam - biol-chem-fiz albo sam biol-chem,zobaczymy czy sie dostane.. 😁 Jak tam oceny? zadowolone ze swojej średniej? 😉
Sisisa przy nowym okrojonym programie? 😉 wiem, że jest dużo, ale mnie to ciekawi. to chyba dobry wybór, bo chcę mieć wiedzę na ten temat na poziomie wyższym niż przeciętny, ale niekoniecznie chcę z tym wiązać życie.
niezadowolona ze średniej 🙁
niemiłek, patrząc na spis treści podręcznika do biologii z Operonu z nowej podstawy to jest prawie to samo, co w moim. A wtedy na prawdę trzeba się uczyć 🙂.
A WOS w klasach bez rozszerzenia jest zazwyczaj tylko przez rok...
Sisisa też oglądałam książki różnych wydawnictw, nie jest tak źle 😉 zwłaszcza jak to kogoś ciekawi, tak jak chemia. Teraz dużo przedmiotów odpada po pierwszym, ogólnym roku. Ale wiem że wos i geo to są przedmioty do kucia, które mogę ogarnąć na korkach. Taki był mój pierwszy wybór i jakoś mi lżej z tą decyzją.
Gdzie Wy ogladacie te podreczniki? W ksiegarniach jeszcze nie ma chyba?
Nauczyciele w liceach już mają, bo muszą wybrać 😉
Ee, u mnie nie dadza do reki... 🙄 Chociaz pani z historii mnie lubi, moze sie udac. Chociaz nie wie czy chce widziec te notatki o Gazecie Wyborczej. 🤔wirek:
niemiłek, no jeśli od razu zakładasz, że będziesz miała korepetycje z tych przedmiotów to możesz spróbować :P. Zawsze można się przenieść.
Krupnik., w internecie są na stronach wydawnictw.
Sisisa, wlasnie tez to zauwazylam. 😀 Nawet w sklepie internetowym znalazlam, a jak w necie sa, to w ksiegarniach tez chyba powinno. Chcialabym srodeczek zobaczyc, nie tylko okladeczki. 🤣
edit: No jak tam wyniki egzaminu? 🤣
No wlasnie, jak? 🙂 u mnie niezle, ale moglo byc lepiej... I ciagle zastanawiam sie, czy nie zmienic szkoly i klasy 🤔
niemilek, juz Ty znasz moje zdanie na ten temat. 🤬
Dobra, pierwsza sie przyznaje: 81,8 pkt.
U Was jak?
Krupnik. ktory? :P
Ja rowne 90 pkt.
A jaki był max dziewczyny?
arivle 100pkt
aaa wlasnie, mam pytanie. zaokragla sie czy nie? 👀
w sensie np takie 81,8 czy 82 punkty?
losieq, ja dla bezpieczenstwa wole sobie na razie nic nie podciagac. 😁
wiec ja mam 89,6. ale duzo ladniej wyglada 90pkt 😜
jaram sie, bo probne napisalam masakrycznie. 😁
Jakie Wy mądre! 😅
a w dolnośląskim, jak mam 72% z danego testu(np.polski) czyli 7,2 pkt? czy jak to się liczy, bo ja już nie ogarniam 😵
Atutowa, zdaje sie w calym kraju jest 1%=1pkt. Wiec masz 72 punkty. ;>
Nie, nie, Wrocław ma punktacje do 100pkt. Za egzaminy łącznie, o ile się nie myle, wychodzi 50 pkt. 🙂
a to nie jest w calym kraju, ze procenty mnozy sie przez 0,2? 👀
czyli majac z jednej czesci (np. polskiego) 100% wychodzi 20pkt do rekrutacji?
potem piec czesci sie dodaje i wychodzi max 100pkt? nie? cos pomylilam? 👀
Wiecie co, to patrzcie na stronach swoich OKE, bo tak to nie wiadomo...