zuzia., no właśnie ja też. Zresztą.. Ja to mam chyba wszystkie możliwe typy cery naraz ;/ Ponoć Lioele Water Drop jest intensywnie nawilżający, ale nie wiem.
Ja dziś wypróbowałam mój Skin79 pomarańczowy i on niestety nie należy do nawilżających BB. Na pewno ma matowe wykończenie - jak obiecuje producent. Matowe oczywiście na tyle, na ile może mieć krem BB, bo nie jest to nie wiadomo jaki mat (na szczęście). Dla mnie akurat. Połączenie tego kremu BB i mojej tłustej cery to zdrowo świetlista skóra (nie sztuczny mat i nie nadmierny błysk pochodzący z sebum). Miałam go dość krótko, bo ok. 5 godzin, ale był upał, więc warunki dość ekstremalne. Dodam, że nie użyłam pudru Gdy wróciłam do domu - BB był na swoim miejscu. Nie spłynął, nie starł się, a moja skóra wyglądała jak po świeżo zrobionym makijażu. Jednak zebrał się w załamaniach powiek i pod oczami. Druga rzecz jest taka, że nie stopił się do końca ze skórą, z bliska był widoczny, a gdy odebrałam komórkę - na ekranie został ślad ;/ Ale jakoś mnie to nie zaskoczyło, bo z poprzednimi miałam to samo :P Krycie średnie. Myślę, że jak na BB to całkiem niezłe, poprzednie których używałam kryły gorzej. Kolor beżowy, na twarzy jaśnieje po ok. 20 minutach do ostatecznego koloru. Dla mnie jest w porządku, bo efekt nie jest przesadzony i nie wyglądam jak trup, po prostu jestem jasna. Trochę za minus uznaje jego "lekkość", a raczej to, że lekki do końca nie jest. Jest gęsty i na początku czułam, jakbym nie miała nic, ale po tych paru godzinach, już myślałam tylko o myciu. Na pewno jest niesamowicie wydajny, myślę, że jedna próbka (2g) starczy na 3-4 razy, a przecież mam co do ukrycia i w pewnych miejscach dodaję dodatkową warstewkę. Następnym razem zobaczę czy będzie współgrał z moim korektorem i może sprawdzę wersję z pudrem.
Jeśli komuś to pomorze i zainteresuje, mnie ten BB bardzo się kojarzy z podkładem Virtual Ideal Cover Make-Up, który kupiłam niedawno za 10zł:

Mocno silikonowy, przez to dość ciężki i nie stapia do końca ze skórą. BB trochę lepszy, ale w moim odczuciu, nie warto kupować pełnego wymiaru.
Ja osobiście na Allegro pod kątem kremów BB czy innych kosmetyków azjatyckich już nawet nie patrzę. Przerzuciłam się na eBay, bo tam jest wszystko do wyboru do koloru, a tak, to znalazłam 2 sklepy:
http://asianstore.pl/ i
http://alledrogeria.pl/. Na tym pierwszym kupiłam sleeping pack i jestem zadowolona - ładnie zapakowane, gratis, oryginał, szybka wysyłka. Na drugim nie kupowałam, ale w necie można poczytać dobre opnie 😉 Jedynym minusem tych sklepów jest mały wybór, bo są tam najpopularniejsze kosmetyki i ja nie mogłam znaleźć to, co chciałam. Na eBayu z kolei zawsze patrzę na opinie, a najlepiej to kupować u kogoś poleconego (google może wypluć 😉)
edit: dodałam wzmiankę o podkładzie Virtual 😉