kącik skoków

tak się składa że mam trenerkę i pomaga mi , uczy ale ja pytam dodatkowo was , o wasze doświadczenia itp... a galopuje.pl istnieje dlatego , że na rv cie wyśmieją

😂
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] nieregulaminowy post
Mój osioł z dziś , ćwiczyliśmy metrówkę , wracamy do formy  😅   choć jeszcze spływa nam się z przeszkody  😤  następne skoki za 4 dni już się nie mogę doczekać  👿 
Ja ostatnio przed przeszkodą stawiam sobie cavaletti jako skazówkę, np 5 metrów przed, działa to bardzo na szare komórki mojego pędzącego konia  🤣
Facella   Dawna re-volto wróć!
08 czerwca 2012 11:27
pamietam taka sytuacje jak kon sobie zlekcewazyl taka wskazowke i po prostu ja staranowal, nie wybil sie na przeszkode i tez ja staranowal... nikomu nic sie nie stalo. ale pozniej juz grzecznie dawal sie prowadzic i zaczal myslec, przestal leciec. tak wiec Karinko, wpakuj konia w przeszkode, moze sie nauczy  😂
Nie ma jak dobra rada  😉
Facella   Dawna re-volto wróć!
08 czerwca 2012 11:42
ironiczna, zapomnialam dopisac, zeby nie brala tego na serio...
A ja już miałam próbować  🤣
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
08 czerwca 2012 21:01
skakałam dziś  😍 i muszę przyznać,że bałam się bardzo w ramach rozprężenia skoczyć to:

koń nie miał takich obaw  😂 i mogę wreszcie powiedzieć,że podmurówki nie są nam juz straszne... jak rasowy koń z eurosportu patrzy na góny drąg,a nie na to,co się tam na dole w tych podmurówkach dzieje  😍 fajnie mieć krosóweczki na placu  🏇

wreszcie nie grzebię od zakrętu,galopuję do przodu,rytmicznie,a Integro fruwa na 130cm okserami,jakby to cavaletki były...no uwielbiam tego konia  🤣
Constantia   Adhibe rationem difficultatibus
08 czerwca 2012 21:02
Bo to zazwyczaj strach ma wielkie oczy u jeźdźca 🙂 Gratulcje 🙂
a my zdałyśmy miesiąc temu licencję u p.Jasińskiego i 23 wybieramy się do Mołdawina na P-teczkę  🙂 może ktoś będzie? 🙂
10 czerwca 2012 22:00
Kto z revoltowiczów był na konsultacjach z Olą Lusiną? i podzieli się wrażeniami  👀

Zuziasta? zapnij się?  👀
hej, czy mogę prosić o jakieś rady i opinie na temat tych przejazow? chce tylko dodac ze jezdze zawody od niedawna i to byla moja pierwsza (konia tez) L-ka w zyciu.
z tego co widze sama to najgorszy najazd i skok na 4. ae moze powiecie mi co mozna poprawic w koniu albo we mnie 🙂 bić jak trzeba

LL -

L -
nie jade do BB.  🙄
trzeba nad soba popracowac, takze Ktoska powodzenia 😉
Papi, jest pewna rzecz. Krzywo siedzisz. Co i jak konkretnie, to już trener musi się przyjrzeć, ale linie w biodrach masz nierówno załamane, i różną aktywność prawej i lewej strony ciała. No i (sądzę, że przez to) koń jest krzywy. Dlatego najazdy z prawej trudniejsze, a i w liniach jest problem. Skorygować trzeba na pewno, bo później np. potrójnego szeregu czy dłuższej linii można nie przejechać, bo się "nie trafi". Ten problem pośrednio wpływa też na doprowadzenie konia do przeszkody. Bo "korygując" wygięcie/lekkie "spływanie" konia - gapisz się w szyję. I przeszkody - nie widzisz.
A jeśli nie widzisz - to jak ma odskok pasować? (no i, gdy koń powiększa zakręt sam z siebie, to tez wszystko się sypie).
11 czerwca 2012 11:16
nie jade do BB.  🙄
trzeba nad soba popracowac, takze Ktoska powodzenia 😉

co się stało>?
do BB jeszcze 2 tygodnie ponad!!!!
no nie moge robic dwucyfrowych wynikow w MR. tam jednak trzeba koniowi troche pomoc, a nie zostawic go sobie samemu i wykorzystywac jego sily czy checi. bo tak sie parkuru nie da przejechac. musze zaczac troche funkcjonowac w takich trudniejszych konkursach. a treningowo to nie musze az do BB jechac. chociaz bym chciala!
11 czerwca 2012 11:26
MR jeszcze w tym roku nie jechałam,a pierwsze i jedyne C w tym roku zakończyłam spektakularną glebą... ale jadę do BB,bo bardzo źle mi się ten kalendarz w tym roku układa,startowałam jak na razie 2 x w tym sezonie,raz w Białogórze na hali i raz na majówce w Starogardzie...a mamy juz czerwiec...masakra!
dzięki halo , wyslalam Ci pw 🙂
no ja zaczelam 1 maja regionalkami bez C i potem 3 duze CSN z Malymi Rundami. i chyba nie jestem gotowa na dzien dzisiejszy na takie trudniejsze Male Rundy. musze pojechac jakies C klasy na regionalkach i zobaczyc, moze w sierpniu bedzie mi latwiej pojechac te MR.
kur. jakie to jezdziectwo jest trudne 😤
Ktoś Nie tylko dla ciebie ten sezon jest taki  😵

ciekawska a z boku wygląda tak łatwo  😉
11 czerwca 2012 12:01
wiecie co,może nie ciesze się z waszych kłopotów,ale jakoś lżej mi na sercu... 🙄 mam jakieś wahania formy,od jakiś dwóch miesięcy,na jednym treningu nie moge prawidłowo dojechać do metrowego oksera  😂,a nastepnym razem moge zamykac stojaki,na gołych przeszkodach,wszystko widzę i jest kapitalnie  🤔wirek:..sama już nie wiem od czego to zalezy,koń równy,ba czasami nawet duzo lepszy ode mnie.... 😵
Najważniejsze aby zdrowie było 😉

Ja ostatnio skakałam szereg gimnastyczny, na końcu szeroki okser i byłam  bardzo zadowolona z siebie bo otwierałam nad okserem rękę jak należy, a koń na miękko 😀
11 czerwca 2012 12:24
my ostatnio proponowalismy dośc otwarta jazdę w dystansie,bez grzebania - od zakretu już równe tempo, bo koń i tak ma rezerwę,żeby dojechać albo się skrócić... i jest super...aż się boję,że na zawodach zepsuję 🙁
Ktos,a moje ostatnie zawody byly w Białogórze i dopiero w ten weekend kolejne.
Po Białogórze mialam kontuzje hahaha spadłam i noge skrecilam,a potem koń i tak sie ciagneło ze dopiero teraz znow gdzies jedziemy.
11 czerwca 2012 12:36
NatLat, no własnie niedawno dojrzałam Cie na forum... jak tam Twój wspaniały siwek?  🙂
Ostatnio miala troche wolnego,ale wrocilysmy do treningów i coraz lepiej.Własnie teraz w weekend jedziemy do Kwiek na WKKW zobaczymy co z tego wyjdzie 😀
11 czerwca 2012 12:41
no to do zobaczenia 🙂

jutro chyba skaczę,jak znów będzie dobrze,to chyba dam na msze w Katedrze Oliwskiej 🤣
Też bedziesz??
No to super 😉
11 czerwca 2012 12:43
będę,będę, moja kobyła startuje...na szczęscie nie pode mną 😁
hahaha no to masz dobrze.
Ja jak ukoncze te zawody to tez pojde do kościoła pomodle sie i dam na tace 😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się