Uchwycić chwilę

Zawody towarzyskie 🙂 (to nie ja jestem na focie )

Ktoś ma spory dystans do siebie 😀
A tak u nas wyglądają padoki w gorące dni. Tu akurat jeden koń (znajomej) przyłapany na opalaniu, ale bardzo często widzi się i 4-5 koni na ziemi  😂
I przepraszam za marną jakość, ale zdjęcie robione nie dość że telefonem, to jeszcze z siodła  😉

Edit: Za duże zdjęcia
Facella   Dawna re-volto wróć!
06 czerwca 2012 17:48
nie wiem czy to mozna zaliczyc do uchwyconych chwil...
Oj...  🙁 To przepraszam w takim razie  😡
widzexxcie, ale masakra, jak ona ciągnie tego konia! 🙁
06 czerwca 2012 18:14
mnie to wyglada na zbyt wczesne wybicie albo "niespodziewany" skok (bo np. kon sie prawie zatrzymal jak do odmowy po czym sie wybil i jednak skoczyl), w wyniku czego amazonka po prostu zostala za koniem i nie wyszla z reka...

corralline, nic sie nie stalo.
Facella no niby tak, ale jeśli chciał się zatrzymać, to i tak jej błąd
06 czerwca 2012 18:26
albo przeszkoda chciala go zjesc i nie szlo konia upchac... mysle ze nie jestesmy tu od oceniania cziychs umiejetnosci na podstawie jednego zdjecia i to zrobionego w takim momencie...
LatentPony   Pretty Little Pony :)
06 czerwca 2012 18:33
Moonlight... Kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamień... Bez przesady. Kto z nas nie ma na swoim koncie ŻADNEGO nieudanego skoku?

Ja też mam bardzo podobne zdjęcie. To było na naszych pierwszych w życiu zawodach wyjazdowych, skoczyliśmy wszystko na czysto, ale przy tej przeszkodzie koń się zawahał - ja musiałam go mocniej pojechać, a on w odpowiedzi na to za wcześnie się odbił - i tak wyszło:

Z kolei tutaj kolejna seria nieudanych podskoków - koń miał bardzo zły dzień, więc stwierdziłam, że skoczę to RAZ poprawnie i dam mu już spokój. Mam konia przy którym jak odpuszczę w sytuacji "kryzysu", to potem kilka miesięcy będę go oduczać złych zachowań...
Więc najpierw było tak:

Strasznie ze mną walczył, więc musiałam poprawić:

Co skończyło się tak:

Każdy ma prawo mieć gorszy dzień, więc proponuję nie krytykować aż tak mocno wstawianych tu zdjęć.

Jak mamy dobry dzień, to jest tak:
(zdjęcie w linku, ponieważ już nie nadaje się do tego wątku)
LatentPony - nie tylko Ty masz takiego konia, każdy błąd na jakimkolwiek koniu powinno się od razu poprawiać.
Moonlight  - mam rozumieć, że Ty jesteś świetna i nigdy nie popełniasz błędów przy skokach, no zazdroszczę bo też bym tak chciała 🙄
widocznie albo nie skaczesz, albo mało skaczesz albo jesteś prze uzdolniona w tym kierunku
.
pewnie, że mi się zdarzają, ale ja tego nie wystawiam na forum. bo czym tu się chwalić?
błędy należy poprawiać, a nie je... podziwiać
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
06 czerwca 2012 18:59
Ale to jest wątek "uchwyć chwilę", a nie "wytknij błędy"... nie ważne, co się stało, że dziewczyna tak skoczyła- po prostu zdjęcie uchwycone w takim a nie innym momencie i raczej nadaje się do wątku 😉
.
Vanilka nie bądź niemiła, może po prostu nie nadaję się do tego wątku, ale nie podobają mi się takie zdjęcia i mam prawo to krytykować. tak jak ja szanuję wasze zdanie, że to zdjęcie tutaj pasuje, tak wy uszanujcie moje
06 czerwca 2012 20:05
Nikt tutaj nie podziwia takich zdjęć. Ten wątek służy do pośmiania się na zasadzie "hahaha, jak śmiesznie wygląda, coś im nie wyszło  😀". I nie jest to wyśmiewanie, a po prostu takie szczere poprawienie humoru. Przynajmniej ja tak odbieram ten wątek, dlatego wrzuciłam powyżej również swoje zdjęcia z nieudanych skoków.

Myślę, że ten wątek absolutnie nie służy do oceniania jeźdźców, więc możemy zakończyć tę dyskusję.
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
07 czerwca 2012 14:55
Moonlight A tej Pani też byś powiedziała, że jeździć nie umie i po co się pchać na zawody ?  😁
[img]http://desmond.imageshack.us/Himg24/scaled.php?server=24&filename=dsc0291ug.jpg&res=landing[/img]

WKKW , Strzegom`12, Puchar Świata 😉
nienormalna, jak można zostać tak z ciałem!? 🏇 👀 😁
07 czerwca 2012 14:58
I koń niedouczony, że najpierw przód, potem dupa, a nie wszystko na raz  😁 no nienormalni ...
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
07 czerwca 2012 15:03
To jest po prostu styl "na pijaną sarenkę", a Wy się nie znacie  🏇  😁
07 czerwca 2012 15:04
a jezdziec to co? ciagnie konia za pysk okrutnie i jeszcze napakowala temu biednemu konikowi mase zelastwa do pyska, pewnie dlatego, ze sie go boi i nie umie jezdzic!  🤬
I koń niedouczony, że najpierw przód, potem dupa, a nie wszystko na raz  😁 no nienormalni ...

subaru2009 Rozwaliłaś mnie tym  😂
07 czerwca 2012 17:25
Kolejne wyczyny mojego Kucyka 🙂

subaru2009 nie dostrzegasz różnicy pomiędzy zawodami regionalnymi a pucharem świata?
07 czerwca 2012 18:38
Moonlight nie 🙂 Jeśli chodzi o takie obrazki nie. Bo jak widać wszędzie się zdarzy, że ktoś z pary się nie przygotuje tak jak należy (koniom też się zdarzy  😁 i wychodzą różne obrazki 😉
Moonlight: : to znaczy że na Pucharze Świata można popełnić błędy bo taki trudny, a na regionalkach nie? o mamo 😀
subaru2009 i JSBach ależ ja się z wami zgadzam  😉
tylko, że mnie to po prostu nie śmieszy i ja nie lubię oglądać zdjęć, na których jakiejś parze coś nie poszło. ja sama miałam tysiąc razy takie sytuacje, ale ja tego nie pokazuje na forum. a jeśli ktoś pokazuje, to znaczy że mu się to podoba. tylko dlatego to komentuje w takim tonie
.
07 czerwca 2012 19:00
Moonlight, to co Ty robisz w tym watku?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się