Kraków i okolice-spotkania,odpowiedzi i pytania...

Kami   kasztan z gwiazdką
02 czerwca 2012 19:45
Z kosmetyczką to muszę się Wam pochwalić, że trafiłam przez groupon do rewelacyjnej dziewczyny  😜 Ma gabinet w Kapelance 6a. Od zeszłego roku od kiedy kupiłam groupon na depilację cały czas jadę u niej na jakiś promocjach  😁 Teraz mam wykupiony kupon na 6 depilacji brazylijskich za (chyba) 170zł albo 190zł, i do tego mam 30% zniżki na pozostałe usługi (z której korzysta też mój mąż). Dzięki temu za depilacje łydek płacę 35zł  😅
Szkoda, że nie moja część miasta  😎

Dobrze wspominam wizyty w Dermedzie, ale kieszeń płakała  😎
02 czerwca 2012 23:37
Ja byłam jeszcze raz w Bronowicach, ale średnio byłam zadowolona, choć ceny mieli kuszące. No i lata temu chodziłam do Thalgo przy Królowej Jadwigi - super było, ale po kieszeni było czuć  😎
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
04 czerwca 2012 09:38
gdzie w Krakowie (najlepiej Rynek lub Bronowice) znajdę grawernika, który na
miejscu wygraweruje mi napis na kłódce? 🙂
Gazowa, obok kładki  😁 http://www.blackjack.az.pl/
04 czerwca 2012 10:39
Kiedyś był grawer na przystanku na ul.Bronowickiej - skrzyżowanie z Przybyszewskiego. Schodziło się po schodkach do przyziemia i tam mieli dorabianie kluczy/pieczątki itp.

Strucelka
teraz zauważyłam Twój podpis - co się stało z Likierem  🙁
Muszę spytać. Depilacja brazylijska. Wyczytałam, że taka skuteczna. To po co aż sześć??  👀
04 czerwca 2012 10:55
Tak skuteczna jak skuteczny jest wosk - czyli zależy od osobnika i rodzaju jego włosów  😉 Niestety ja mam ciemne i grube, przez co starcza mi na jakieś 5 tygodni, łydki tak samo - kupon kupiłam jakoś w styczniu/lutym, a jest ważny do października/listopada. Ale muszę przyznać, że po roku robienia  jej regularnie (zero golenia) włosów jest duuużo mniej  🤣
04 czerwca 2012 22:00
Wistra bingo 😁 a mają też od razu w sprzedaży kłódki? 🙂
Powiedzcie proszę,czy mam szansę dojechać bezpośrednio autobusem/tramwajem pod Biprostal z Kapelanki?
Strucelka, chyba tak - bo ich kłódka wisi na samym początku kładki z reklamą właśnie. Ale nei jestem pewna, przedzwoń 🙂
Powiedzcie proszę,czy mam szansę dojechać bezpośrednio autobusem/tramwajem pod Biprostal z Kapelanki?

hmm, raczej trzeba się będzie przesiadać. sprawdź sobie stronę jakdojade.pl
08 czerwca 2012 19:48
Dziewczyny, wiem że mało mamy krakowskich mam ale może ktoś zna dobrego pediatrę z NFZ-u  👀 Najchętniej z okolic Ruczaju. Chyba Nord prowadzi przedszkole na Bielanach, więc nie ukrywam że liczę że się odezwie  :kwiatek: Pediatrę "podstawowego" będziemy mieć prywatnego, więc poszukuję takiego, który w razie czego nie będzie robił problemu i wypisze skierowanie na badania albo do specjalisty  🙂
DeJotka autobusem 194
10 czerwca 2012 16:06
Dziołchy help! 🙇
Zna któraś dobrego, FACHOWEGO krawca/krawcową który uszyje mi marynarkę na wzór innej? Nie musi być tanio, ważne by było porządnie. Może być na obrzeżach Krakowa.
strucelka świetna krawcowa jest w libertowie. moja mama i siostra i jej teściowa szyją sobie u niej ciuchy. i do tego w rozsądnych cenach (mi z kolei naprawie wszystkie derki, ochraniacze itd). tylko o kontakt muszę napisać do siostry jeśli jesteś zainteresowana.
Czy któraś z Krakowianek wie, gdzie mamy dobry sklep z bielizną? Taki, żeby był wybór wzorów, kolorów i żeby panie miały jakieś pojęcia o brafittingu? (nie chcę dostać 80B np 😉 )  :kwiatek:
Pierwszy raz poszłam na brafitting do sklepu przy ul. Kazimierza Wielkiego - a teraz to już kupuję staniki przez internet, w sklepach producentów 😉
11 czerwca 2012 15:21
Losse ja zawsze kupuję w http://intimo4you.com/ na Dietla - dziewczyny świetnie dobierają staniki i mają cały wachlarz rozmiarów. Znajome też są bardzo zadowolone z nich  🙂
Jest też sklep na Krakowskiej (nie pamiętam jak się nazywa, idąc od Dietla w stronę Wisły po prawej, w tych podcieniach). Sporo wzorów, bardzo szeroka rozmiarówka, miła i fachowa pani.

Edit: już wiem - Brafitteria.
11 czerwca 2012 19:03
Pamiętam jak kupowałam lata temu w Triumphie i rozmiarówka im się na E kończyła, a panie żeby mi dać większą miseczkę to z większymi obwodami kombinowały  😵 Jakież było moje zdziwienie kiedy odkryłam, że wcale nie muszę mieć pod biustem 85cm, a miseczkę mam dwa rozmiary większą niż one mi dają  😁
taki EOT odnośnie brafittingu - ja generalnie raczej nie mam czym oddychać niczym deska  😁 i w sumie wszyscy mi dają A czy B i taki rozmiar nosiłam, dopóki pani z Intimissimi nie uświadomiła mi, że mam 60C  😲
Zupełnie nowa jakość bielizny 😉
11 czerwca 2012 22:09
Tylko w Intimissimi też rozmiarówka kończy się na D/E... Z ciekawości przeszłabym się na Twoim miejscu np. na Dietla i zobaczyła co dziewczyny powiedzą  🙂
Ja w Intimismi mam największą miseczkę, a obwód najmniejszy z najmniejszej miseczki :P Więc jakbym chciała to stanika tam nie jestem w stanie kupić....
Cudem pasują niektóre w HM, ale rzadko który model.
Też sie wybieram do brafiterki bo nie mogę, czemu producenci sieciówek robią takie wielkie obwody?!

Strucelka, i co gdzieś znalazłaś krawca?
Solina   Wszyscy mamy źle w głowach że żyjemy hej hej la la
12 czerwca 2012 08:03
kolebka, kupiłaś 60c w Intimissimi? jak byłam tam w zeszłym roku to jakaś młoda panienka wybałuszyła oczy jak spytałam o rozmiar 65 d/e. chyba w ogóle nie wiedziała że takie rozmiary są. na sklepie najwęższy w obwodzie mieli 70 i pani usilnie próbowała mi wmówić że węższych nie produkują, a na stronie producenta mają dużo mniejsze

kiedyś był bardzo fajny sklep z bielizną na kurdwanowie koło wysłouchów teraz podobno przenieśli się na dietla
12 czerwca 2012 09:44
Solina to na Wysłouchów to było właśnie Intimo4you o którym pisałam  😉

Mnie natomiast rozwaliła na łopatki pani w sklepie ciążowym na początku ciąży. Co jak co, ale wg mnie ciążowe staniki powinny być słusznych rozmiarów, bo wiadomo że piersi rosną. Pani miała jakąś specjalną kolekcję ciążową w której największa miseczka to było 85D  🤔 i próbowała mi go wcisnąć że dobry.... I tak naprawdę to w większości sklepów dla ciężarnych/mam tak im się kończy rozmiarówka  😵
W Plazie na parterze pani mi doradziła, miała duże rozmiary i uratowała mnie przed kompromitacją stanikową.
Jako,ze ja krakus i okolica Niepołomic mi znana,to mam pytanie - czy ktoś mógłby mi polecić sprawdzony,fajny prywatny pensjonat w Niepołomicach lub okolicy?? z przytulnymi pokojami  😉
Kami a z chęcią przejdę się 🙂

Solina a no kupiłam, na początku tego roku w Galerii Krakowskiej. Pani była bardzo miła i obeznana, od raz stwierdziła że standardowego 70B to na pewno nie mam  😁
gdzie w krakowie wywolam zdjecia, tak, zeby je miec na piatek/sobote?
Najlepiej, zeby to zlecic przez internet.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się