KOTY

Być-moja koleznkla ze swoja kotka ma tak samo 🤔wirek:
cieciorka   kocioł bałkański
03 czerwca 2012 19:40
Być., może koledzy po prostu- też miałam towarzyskiego kota i ze wszystkimi się kumplował 🙂

JARA, spoko, dziwnie to po prostu wygląda, gdy tak się napisze :P
Palemka a jakiej firmy ten żwirek?
Kurczę, nie wiem. Właściwie wersja "kolegów" jest bardzo prawdopodobna. Ale nie podoba mi się, że moja kotka ma do nich dystans, więc nie wiem czy to, aż tacy "koledzy".
Muffinka Benek comfort, pojemność 7,6 litra, płace za niego ok.37zł, wiec tani nie jest 🙁. Niby powinien wystarczyć na 60 dni dla jednego kota, ale myslę ze to przegiecie. Mi wystarcza na miesiąc.
03 czerwca 2012 19:58
Muffinka, każda z nas lubi inny żwirek, firmy rodzaje, wielokrotnie udowadniałyśmy sobie wyższość jednych nad drugimi. Opinie są skrajne, musisz sama testować. Błagam, nie pytaj o to, tylko wrzuć w wyszukiwarkę, bo za każdym razem jest to samo 🤣
Ze żwirkiem jest tak jak i z karmą 😉. Ja dzis wkropliłam efa olie do ulubionej puszki-stała cały dzień, ale poszła 😅
Aha-jeszce odnosnie gourmetów, ze niby wygladja paskudnie te pasztety...a jak niby wygladją nasze ludzkie pasztety? 😉 Dodam jeszcze, że mój 8-letni syn uwielbia jedna marke i tylko takie je-no ico, mam mu zabronić? 🤬 🙂
Szary znowu zrobił selekcję doniczek, tym razem poszła taka z kaktusami. A potem przyszedł prosić o wybaczenie i pomóc w układaniu puzzli 😂

Widzę,ze kolejny brytek? No one tak mają....mój z kolei namietnie czyta gazety, książki...no nie ma przeproś, nie da sie go przegonić, połozy sie na paierach i juz. A jak marudzi, jak chce go strącić 👿
ja ze zwirkow polecam golden greya. Sprawdza mi sie przy 4 fantastycznie.

Fin - kot z puzzlami super!
Muffinka, ja mam Cat's Best, zbrylający (trzeba czytać na opakowaniu, bo jest też wersja niezbrylająca). Ja go uwielbiam - jak uzupełniam ładnie pachnie drewienkiem, używany w zasadzie jest bez zapachu. Ładnie zbryla i można spłukiwać w WC!
Przy jednym kocie (niewychodzącym) małe opakowanie (5L) wystarcza na 5-6 tygodni.
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
03 czerwca 2012 20:42
My teraz jedziemy na cat's beście. Przy 40 litrowym worku z animalii razem z przesyłką wychodzi jakieś 25 zł za 10 litrów, więc w sumie nie tak dużo. A fajnie się zbryla, nie śmierdzi bardzo. Pince pasuje, ale jej wszystko pasuje. 
Aryskotratka też, o dziwo, uraczyła mnie swoją obecnością 😉

palemka, podobnie jak mój 🙂 Szary zawsze się pcha też na komputer i drukarkę. No i jest uzależniony od łazienki, bo ciągle tam przesiaduje, śpi obok prysznica albo w zlewie, a jak ktoś wejdzie bez niego, zaczyna lamentować pod drzwiami 🤣

Przyszedł mój zamówiony jakiś czas temu transporter. Szaruch oczywiście bawił się kartonem, od razu wszedł do środka i interesował się wszystkimi ścinkami z opakowania. Kocica panikowała, omijała dużym łukiem, po czym dzisiaj w nocy okazało się, że spała w środku. Koty... 🤣

Strzyga, na ile czasu starcza Ci taki worek?
fin ale piękność 🙂
03 czerwca 2012 20:48
nie wiem, jeszcze nie otwarty, bo przyszedł dopiero w poniedziałek, na razie mam jeszcze połowę 10 litrowego, ale że musiałam zamówić moją ukochaną karmę weterynaryjną, stwierdziłam, że zaoszczędzę chociaż na przesyłce. Ale u mnie piasek szybko bardzo się zużywa. Nie wiem dlaczego =(
fin-ale piękna 😍 Mój wydaje mi sie że miał ładniejsze futro na poczatku, teraz ma ładne jak je wyczeszę, a tak... to takie sobie 🤔 ogon tez był duzo bardziej puszysty jak miał 7 miesięcy, a teraz taki normalny w sumie....
03 czerwca 2012 21:04
może brakuje mu składników odżywczych? warto dodawać czasem do jedzenia parę kropli oleju, dawać raz na jakić czas surowego żółtka do wszamania.
Surowe żółtko? Próbowałam gotowane, ale nie chciał 🙁 A witaminy przemycić to nie lada wyzwanie.
Dzięki :kwiatek:
03 czerwca 2012 21:12
surowe, koty uwielbiają surowe jajka. Przynajmniej Alpina bardzo lubi. Ale ona ma ostatnio fazę na na przykład picie wody w której była gotowana dla niej pierś. Woli bardziej tę wodę niż pierś. Przypuszczam, że to przez nerkową dietę.
W takim razie spróbuję 🙂 A może wrzucić je na minute do wrzatku? oczywiście mam na mysli całe jajko.

edit: własnie zapodałam mojemu zółtko-siedzi i myśli o co chodzi i co to wogóle jest 🤔wirek: bardzo uważnie sie temu przyglada, zobaczymy czy sie skusi 😜
Zagadka rozwiązana! Kocury się kręciły, bo... Bo dzisiaj kotka daje serenadę.  😵
Czyli jednak, no to współczuje 🙁

JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
04 czerwca 2012 09:46
palemka, dałaś całe jajko czy tylko żółtko?
04 czerwca 2012 11:21
palemka, niektórym kotom trzeb "dziubnąć" żółtko, żeby się rozpłynęło
Tylko żółtko, no i dziubnęłam 😉 Nie krzyczcie na mnie-ale zostawiłam je w misce-może rano zjadł 🤔 Sprawdzę jak wróce do domu.
kujka   new better life mode: on
04 czerwca 2012 16:27
moj sie nie jara jajkami niestety. skubnie troche, ale tak od niechcenia... ale z tego co czytam o Waszych kotach, to moj jest jakis w ogole chyba wybrakowany egzemplarz...
ChingisChan   Always a step ahead! :)
04 czerwca 2012 16:33
Fin rozpoznaję Gdańsk? 😁
04 czerwca 2012 16:41
Ja dzis przy okazji robienia omletu odpalilam Pince troche roztrzepanego jajka i bardzo smakowalo.

Palemka - moze powoli musisz przyzwyczajac. Albo nie lubi. Nie wuem, Alpina uwielbia, nawet w formie omletow, omlesnikow i innych potraw z jajka 🙂 jest jeszcze opcja odrobiny oleju do karmy, Pinkozaur tez uwielbia 🙂

Ja wiem w sumie, ze mam wszystkozernego kota 🙂
ChingisChan, tak, Gdańsk, 1000 elementów 🤣
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się