Pensjonaty we Wrocławiu

Wiem tyle, co tam jestem bardzo rzadko i to w sumie jak jestem to 'odwiedzam' moich ulubieńców tylko.  😉
A co myslicie o stajni na Maslicach, ale przy ul.Redzinskiej? Mowa o "Ranchu nad Odra".
Bywam tam, nawet wsiadam sobie czasem. Teraz okoliczności nie pozwalają mi na wiele, siedzę w domu i odpoczywam. Stajnia ok dla ludzi, którzy nie jeżdżą sportowo, ludzie są super, łąka duża jak na 3 koni, które tam są + 1 pensjonatowy arabek, miejsce do powożenia dupy jest. Na pw jak coś więcej chcesz wiedzieć 🙂
[i]Hej 😉
Mam pytanie czy mogli byście mi powiedzieć coś na temat dwóch stajni ?
Pytam ponieważ przeniosłam się nie dawno do szkoły właśnie we wrocławiu i chcę sprowadzić swojego konika i mam dylemat między dwoma stajniami ...
1.Stajnia Kuc Milejowice?
2.Stajnia na Rędzinie ?[/i]
Doprecyzuj czego oczekujesz od stajni, bo już np. rozrzut terytorialny jest dość hmm duży 🙂
1.Stajnia Kuc Milejowice?

wystawiona  jest na sprzedaż, nie wiem czy już się przeprowadzili czy nie....
maxowa a mają się gdzieś przenieść wiesz gdzie ?

Ja miszkam w samym centrum więc jest mi obojętne z której strony  😉
z tego co słyszałam (nie wiem czy to prawda czy nie) to w okolice Bolesławca

a czemu sobie te stajnie akurat wymysliłaś??
Moja koleżanka tam stała kiedyś i mówiła ,że warunki nawet ,nawet ...
Ale jak tam byłam kiedyś przejazdem to mieli okropny bałagan na podrórku ...więc się zastanowię nad ty bardziej dogłębnie ,ale dziękuję za informację 
:kwiatek:
Znacie może jakąś stajnię , w której są odbywane treningi ujeżdżenia / jazdy rekreacyjne z nauką podstaw ujeżdżenia? Ja znam tylko AKU Thomson, ale nie wiem czy tam można uczyć się na ich koniach  🙂 Będę wdzięczna za każde info  :kwiatek:
Magnolia

masz z bliska - filmik o sprzedaży
maxowa - starasznie zaniedbana ,a te padoki  😲

Stajnia z ujeżdżeniem jak byłam no obozie w LKS Stragonie to tam dziewczyny jeździły ujeżdżenie i chyba w Picadorze .

Dzięki, ale szukam czegoś bliżej Wroclawia  😀
może mi ktoś powiedzieć jak jest w stajni p. Chrzanowskich? koleżanka chce tam pracować, a ja mam wybadać opinie  😁  😉
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
01 czerwca 2012 22:06
Matko jedyna jak Milejowice się zamkną to gdzie się podzieją wszyscy "Klubowicze" 👀
może mi ktoś powiedzieć jak jest w stajni p. Chrzanowskich? koleżanka chce tam pracować, a ja mam wybadać opinie  😁  😉

Jest rewelacyjnie  😍

Oddałam tam konia w trening i jestem BARDZO zadowolona - pod każdym względem super.

Jak masz jakieś konkretne pytania, to pisz na PW 🙂
Dolączam się do pytania DressageN  😉
Wie ktoś coś może o Stragonie w Morawie? Jacy instruktorzy, atmosfera? Trzyma ktoś tam może konia? ❓
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
15 czerwca 2012 17:10
I jaka cena w Stragonie ? Bo na stronie nie ma 🙂
Zairka będę dosyć brutalna, ale może wreszcie wezmą się za prawdziwą jazdę...
przynajmniej taka jest moja opinia.
15 czerwca 2012 17:50
no tak, tylko chodzi mi o to że tamten klub ma zupełnie inne zasady od wszystkich funkcjonaujacych we Wroclawiu i okolicach. Te wszystkie dzieci ktore tak ucza sie galopowac u mnie nie zeszly by pewnie z lonzy, wiec pytanie jak zareaguja kiedy zetkna sie z rzeczywistoscia 👀
sama doskonale o tym wiem, bo właśnie tam zaczynałam i wiem ile rzeczy było do poprawy... myślę, że albo znajdą trochę ambicji i będą chciały dalej pracować lub przestaną jeździć.
15 czerwca 2012 18:01
no i nie mam pojecia kto teraz w regionie bedzie startowal w kucykowych zawodach 😁
I jaka cena w Stragonie ? Bo na stronie nie ma 🙂

700
15 czerwca 2012 18:16
Miałam Was pytać czy juz wiadomo czy odnośnie przewidywanych w tym roku cen siana, owsa i słomy gdzieś oprócz Wojnarowic zapowiedzieli juz podwyżki?  👀
Boże, kobieto, nie kracz... 😵
dobrze mieć stajnie z łąką na siano  😁 choć i tak pewnie trzeba będzie dokupić bo tyle przeżerają 😉

a niektóre stajnie nie mogą już podnieść bo przekroczyli by zaporowe 😉 wszędzie jest kryzys ceny idą w górę i wszyscy zarobią mniej, stajnie też, jak widać niektóre się sprzedają, inne cen nie podniosą bo stracą ludzi, którzy pójdą tam, gdzie ktoś prowadzi stajnię bardziej ekonomicznie bo ma na to warunki (np brak dzierżaw, własne łąki).  Które wojnarowice podnoszą cenę? Bestseller? Nic dziwnego, trochę już są na rynku, jest tam trochę koni  i korzystniej będzie podnieść, zwłaszcza ze zaporowej nie osiągną.
15 czerwca 2012 21:53
z tego co wiem to tak Best sie podnosi do 700 od września. Nie wiem jaka to cena zaporowa według Ciebie 😉 ale z drugiej storny nikt nie ebdzie dokładal do interesu przecież..wszystko idzie w góre więc chyba nie ma co liczyć że na pensjonatach sie nie odbije.
No dokładnie, nie da się prowadzić działalności w oparciu o straty. Jeżeli ceny paszy będą szły w górę to cceny pensjonatów też. W czarnej wersji skonczy się to tym, że część pensjonatów zostannie zamknięta, bo mniej ludzi będzie miało konie, bo ich nie bedzie stać płacić np. 1500zł miesięcznie. Niestety nasze zarobki jakoś nie chcą rosnąć w tym samym tempie co koszty życia i hobby.
A ten rok będzie trudny, bo nie będzie słomy, siana też mniej na rynku bedzie. Jedynie co to owies powinien się utrzymać na podobnym poziomie co zawsze. Do tego uwolnione ceny energii i pewnie jeszcze kilka innych zmiennych...
Zairko myślę, że jednak wiesz 😉

repka wiadomo, że nie można zostawić ceny jeśli ma się być przez to do tyłu, ale można zostawić jeśli to zmniejszy twój zarobek. My zarabiamy mniej w stosunku do kosztów które rosną i pensjonatodawcy podejrzewam, że też będą woleli zarobić mniej niż podstawić się przed ryzykiem, że ludzie odejdą ze względu na cenę. Wiadomo, że ciężko odjąć sobie samemu, ale taka jest sytuacja ekonomiczna teraz że albo robisz za mniej albo nie robisz wcale. i nie mówię tu o stajniach funkcjonujących niemalże na zero przez dzierżawy itp, tylko o stajniach które dochód ze swojej działalności mają znośny (wiadomo, że dla każdego co innego jest znośne 😉 ) i mogą ponieść koszty bez podnoszenia ceny i ryzyka. Pensjonatodawców kryzys nie ominie niestety.

Na zasadzie o której piszesz każda firma mała firma po dwóch latach działalności powinna drastycznie podwyższać ceny swoich produktów/uslug ponieważ po dwóch latach drastycznie rośnie składka zus. a nic takiego się nie dzieje, bo drastyczny wzrost ceny wiąże się z ryzykiem utraty klienta, bo sporo jest takich co woli mieć gorzej a taniej. można podnosić stopniowo, ale fala podwyżek już była, myślę, że w tym roku przejdzie to raczej bez echa.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się