Końskie fryzury, przerywanie czy podcinanie ?

Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
30 maja 2012 17:00
jak beda efekty to i ja 🙂
i ja  🙂
ash   Sukces jest koloru blond....
30 maja 2012 18:24
cholera 🙁 jakbym wiedziała to bym poprosiła rodzinę ze Stanów. Właśnie zaczęli falowo przyjeżdżać do Polski.
Następna tura dopiero we wrzesniu, więc jeśli się sprawdzi u Quanty to pewnie dopiszę się do zamówienia zbiorowego.

edit:

porównanie Karego:

przed suplementacją miedzią wiosna 2011

w trakcie suplementacji wiosna 2012

Jesteśmy na biotynie z miedzą już 9 miesiąc. Nam wystarczyła jak widać dawka bezpieczna - podana na opakowaniu.
Miedź łatwo przedawkować, więc lepiej zrobić analizę siana.
quanta jesli będą efekty to i ja się dołączę do zamówienia 😉
I ja! Mój ma biedny ogon od zawsze, a zawsze marzyła mi się ładna kitka 🙂
iwona9208   Konie to choroba, z której nie da się wyleczyć.
30 maja 2012 18:50
ash dzięki za porównanie.Efekty widać i to bardzo-czyli od jesieni zaczynam podawać biotynę z miedzią  😅
deborah   koń by się uśmiał...
30 maja 2012 19:51
quanta czekam na efekty zatem !
Nasza grzywa:.
Niestety ogon nie jest taki bujny.
sepia   Koń stworzon ku bieganiu, jak ptak ku lataniu.
31 maja 2012 16:14
Jeszcze powrócę na chwilę do biotyny z miedzią. W jakim okresie zacząć dawać żeby było widać efekty? Mój jaśnieje na wiosnę, jeśli bym zaczęła dawać teraz, już po zmianie sierści, to widać by było efekty powiedzmy po miesiącu? Czy trzeba poczekać na kolejną zmianę sierści? Wydaje mi się, że chyba zmiana sierści nie miałaby na to wpływu ale wolę zapytać ekspertów  😀

taki ogon wyhodowaliśmy od stycznia -wcześniej tragedii  nie było, ale też nie było parcia na szczegóły wyglądu Polipotffora
Sisisa,  to hucuł? ciężko o mało bujna fryzurę u kuca 😉

Karla🙂,  Polcia to jest zawsze cała do schrupania 🙂 opisuj pielegnację 🙂
biotyna podkowy (najzwyklejsza)
kąpiele w manusanie i  białym "leleniu" zimą a latem zestaw dla karych z leoveta na przemian z jedwabiem joanny😀
ostatni dwa tygodni sprayowanie tym cudem absorbiny😀
😡
Kasix1997   My little Princess
31 maja 2012 18:05
Karla Stado Ogierów Starogard witamy  🏇
Mi się jeszcze wasze ,,kucyki'' ,,kiteczki'' podobały ^ ^
a no wlasnie zapomnialam-obecnosc ogierow tez zadzialala😀
lizzy   Bo ja na hubertusie gonię stajnie a nie lisa :)
31 maja 2012 18:09
My się takiego jakoś nie możemy dorobić. Mój konio ma raczej "mysi ogonek" i właśnie potrzebuję jakichś rad co do jego zagęszczenia. Mam narazie szampon z hippiki z bio siarką, ale żeby dochować się ogona cudo, muszę w coś zainwestować. Tylko w co? Polecacie coś?

31 maja 2012 18:11
Wasze grzywy takie piękne, a my mamy sianko, ostatnio przecieniowałam grzywkę lekko końcówki skróciłam, odżywką męczymy, no i ogonek mamy taki średni też obcięłam ten chudy koniec i wygląda o wiele lepiej 😉
Karla ja tak patrzałam co ten koń na tym zdjęciu taki pokazowy i teraz dopiero mnie olśniło - zakład treningowy  😉
Kasix no i nie podeszlas ani nic? kurcze Weronika od Malmo od razu nas wyniuchala😀 tylko byl problem, jak to? dwie Polinezje,z Lodzi?😀
a kucyki byly chwilowki zeby grzywa sie ulozyla
31 maja 2012 18:29
Co powiecie o tej biotynie?
Brać i dawać czy to raczej pieniądze w błoto bo jak już kupować to coś droższego?  😉

http://www.okser.pl/sukces-biotyna-p-703.html
lizzy,  dac sobie spokój i zerknąć do wielkiego wątku "biotyna" 😉
31 maja 2012 19:43
Karla ale fajnie wyglądała w kucykach;D czy chwilowe czy nie. A w sobotę chciałam wpaść zobaczyć, ale jak skończylismy w szkółce przy koniach robić było po fakcie ;/
Isabelle, konik polski. Nie wszystkie nasze mają tak bujne fryzury 😉, szczególnie grzywki reszta ma mniej.
Niestety ogon nam tak pięknie nie rośnie 🙁.
Czy jest jakaś różnica między show sheenem z czarną nakrętką a białą 👀?
PumCass   zachowaj zimną krew!
01 czerwca 2012 14:16
a my wciąż zapuszczamy i zapyszczamy  😀
Po roku czasu mamy taki efekt, bez stosowania żadnych środków wspomagających  😀
(zaznaczam, że grzywa startowała od zgolenia na zero  😉 )

01 czerwca 2012 14:30
PumCass no pięknie  🙂 Mój koń by się pewnie cieszył z takiej grzywy, ale ma głupią właścicielkę, która woli go w wersji "szport pferdziaka"  🤔wirek:
Czy jest jakaś różnica między show sheenem z czarną nakrętką a białą 👀?

Z białą jest do siwych, a z czarną do karych 😉 Ale serio, nie ma znaczenia, to tylko opakowanie, przeważnie robią z czarną, ale z białą też się trafiają partie.

PumCass, ładnie, ale ja też bym obciachała na równo 😎

Po za tym wpadam poinformować, że dostałam właśnie rachuneczek z urzedu celnego, na bagatelka 60 zł (za dwie buteleczki! vat, cło, usługa celna). To tak ku przestrodze, już kiedyś pisałam w kontekście hurra optymizmu dla tematu kupowania końskich fantów w Chinach 😉 Ale pal licho, jestem optymistycznie nastawiona na testy, jutro zrobię dokumentację foto.
Bronze   "Born to chase and flee.."
02 czerwca 2012 07:42
Jeszcze parę miesięcy temu MTG mozna było kupić w sklepie Etmika w cenie ok 100 zł. Na chwile obecną adres nie funkcjonuje w necie więc chyba zrezygnowali z prowadzenia działalności..
Co do MTG - to przegladając net oprócz zachwytu można było znaleźć info nt. skutków ubocznych stosowania preparatu - jest to z pewnością kwestia indywidualna każdego konia, ale trzeba uważać.
Bronze,  mogłabyś opisać potencjalne skutki uboczne?

quantanamera,  zdzierają na czym się da, czasem mi nerwy puszczają, że mieszkam w takiej zapyziałej wólce...
Bronze   "Born to chase and flee.."
02 czerwca 2012 08:13
Isabelle - na końskich forach były opisywane przypadki koni, które albo wyłysiały albo pojawiły sie trudne do wyleczenia zmiany skórne.
Takie opinie były jednak w znacznej mniejszości w stosunku do opinii pozytywnych  😉. Trzeba testy na skórze zrobic i tyle.
U nas na chwile był po MTG lekki łupież. Teraz jest spoko. Podobno na słońce się nie powinno od razu wystawiać. Ale środek używamy od 2-3 lat i jestem bardzo bardzo zadowolona. Ktoś może wie co jest z Etmiką?
quantadzięki  🙂 Dostałam show sheena w prezencie (tego z czarną nakrętką) i jestem zachwycona działaniem  😜
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się