Nasza twórczość fotograficzna cz. II

Facella, pamiętasz moje foto z ujeżdżeniowych, pod którym pytałaś o kuniora? Dowiedziałam się, konik nazywa się Abrakadabra i mogę podesłać jej filmik 😀.
mery, takie widoki masz i nie wyciągasz aparatu tylko telefon?!  🤬
wymodelowana - wyciągaj aparat i śmigaj szybko fote zrobić!!! 🍴
chce więcej  😍

+ znalazłam zdj z kwietniowej sesji
żałuje, że w drugim dałam centralny kadr, mogłam bardziej na prawo...
m.indira   508... kucyków
30 maja 2012 07:37
Time chyba w lewo? w prawo jakbys przesunęła to byś modeli miała skrajnie po lewej a chyba chodziło Ci o tą odwrotność... choć ja bym akurat wolała to w pionie i modele bardziej z prawej(jeśli mówimy o modelach i chyba o tym myślałaś w poście po wyżej), by zostawić im wiecej oddechu po lewej
kucor mega fotogeniczny no i chyba mega do człeka przywiązany
mery
Aparat wyciągaj, koniecznie, piękny widok, jak na komórkę fotka mega !

Już dawno nie żałowałam tak spierniczonego kadru. Taki moment sie trafił jak ślepej kurze ziarno i co ? I  👿
niestety wymodelowana i armara nie mogę wnosić na lotnisko aparatu, a serio bardzo tego żałuję...🙁 widoki są przepiękne! 🙂 
A tak z innej beczki. Czy na pokład samolotu moge wnieść aparat w torbie - jako bagaż podręczny ? Trochę się boję,  że ucierpi w bagażu ogólnym 🙁
Armaratak. My leciałyśmy Ryanairem i miałyśmy w torbach podręcznych aparaty, nawet robiłyśmy zdjęcia w trakcie lotu. Tyle że Ryanair ma wymóg taki, że możesz wnieść tylko 1 sztuke bagażu podręcznego- czyli przykładowo torbe z aparatem i tyle. Nie wiem jak inne linie
abre   tulibudibu
30 maja 2012 13:21
armara, bez najmniejszego problemu możesz wnieść nawet całą torbę sprzętu foto, musi się tylko zmieścić w ich ramach wymiarowych.
Zawsze mam aparat w podręcznym. W rejestrowym czasem tylko leci jakieś szkło, ale opakowane jak na wojnę 😉
Time, jeśli to o mnie chodziło z foceniem, to nie mam raczej takowej możliwości 😀 Ale chcesz, to możesz dostać filmik na pw 😀
Facella   Dawna re-volto wróć!
30 maja 2012 17:29
wymodelowana, pamiętam i dziękuje, filmu nie potrzebuje (-;

Tristia, siódme obłędne  😜
Dziękuję za odpowiedzi  :kwiatek: Ładuję baterie i do dzieła  💃
m.indira- w pionie nie widzi mi się to jako zdjęcie, ale to kwestia gustu.
Jeszcze rok temu kucyk był totalnym oszołomem, ludzi się bał i był wredny, jak zaczęło się z nim codziennie pracować z ziemi i siodła (dużo z ziemi poprzez zabawy gdyż kucyk ma być dla dzieci) i również dużo do zdjęć pozował więc chodził z nami tu i tam i zrobił się misiek  💘 😍
wymodelowana - no ba  :kwiatek:
sandakanowa   'Pracuj nad sobą, a z koniem się baw...'
30 maja 2012 22:16
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11-wiem, że rozmazane, ale mimo to lubię je 🙂
12
13
14
15
16
17
18

przepraszam za jakość fejsbuczkową -.-
30 maja 2012 22:23
i za ilość chyba? tez za foty typowo fotoblogowe
a zwiędłego-klapniętego mleczyka nie było? po serii 4 brakło mi zakończenia jakoś

proszę, litości...
i podpis "photography" musi być, bo to tak bardziej zawodowo brzmi...
Ja tam żaden fotograf ale... 17 najlepsze  🏇
31 maja 2012 05:58
sandakanowa no dobra,wysilę myśli i podsumuję-prócz mleczy które są w miarę,reszta zwykłe pstryki,bez ładu i składu(brak kompozycji, tła, pomysłu i tego czegoś by patrząc na zdjęcie zapadło ono w pamięć)...
dziwny format zdjęć też nie sprzyja fotkom
no i ostatnia sprawa,naruszyłaś regulamin ilością zamieszczonych zdjęć...
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
31 maja 2012 06:05
Joakul, a 10 ci się nie podoba? 😁

Sandakanowa, a czytałaś te linki co abre wrzuciła do pierwszego posta? Może jakieś o kadrowaniu? Bo namiętnie ucinasz różne dość ważne (choć może się takie nie wydają) elementy. Konie lubią mieć uszy a ludzie gdyby chcieli mieć krótsze włosy to by poszli do fryzjera. Zwracaj też uwagę na tło i zastanów się co chcesz pokazać robiąc zdjęcie bo sory ale np. w 12- co chciałaś pokazać? Płot i dom z jakąś folią na dachu i koń ci wszedł w kadr? Bo na pewno nie chciałaś pokazać konia a zwłaszcza konia w ruchu (a przynajmniej tak to wygląda na zdjęciu). A w 15? Co jako tło robi koński zad? 😵
Sandakowe - po prostu bardziej zacznij mysleć zanim nacisniesz spust migawki (choć mi czesto też się zdarzają nie przemyslane zdj i m.indira o tym wie najlepiej :hihi🙂
przemyśl 10x a potem pstrykaj 🙂
sandakanowa   'Pracuj nad sobą, a z koniem się baw...'
31 maja 2012 10:45
Wezmę sobie te uwagi do serca i następnym razem jak wezmę aparat do ręki będę o nich pamiętać 🙂
W koncu udalo mi sie dorwac modelke, ktora sama pchala sie do jeziora, za co ja podziwiam, bo goraca wcale nie bylo 😅

Czekam na uwagi 🙂

W pierwszym wiem, ze mi sie zdjecie pochyla w jedna strone - musze to poprawic.

Facella   Dawna re-volto wróć!
31 maja 2012 16:45
Fisia, wszystkie sa obledne!
gdzies Ty sie dziewczyno chowala do tej pory?  👀
Fisia przepiękne  💘 nie mam się do czego przyczepić
Fisia, bardzo ładne... aż czuć powiew lata
Fisia - przepiękne fotki. Miałabym tylko zastrzeżenie do 3, gdzie końskie ucho zasłania twarz modelki. A tak to bajka.
Fisia  😜 😜 Genialne. I przepiękne miejsce na zdjęcia!
Fisia -  śliczne, w którym sklepie sprzedają taki piękny naczółek  😀 😉
Fisia - przepiękne są !! 😍
Dzieki dziewczyny, nie myslalam, ze sie az tak spodobaja  :kwiatek:

Tamtam, moge Ci taki sprzedac, cena promocyjna 😉 A tak serio wianek skrecony z przypadkowych kwiatkow na 2 min przed sesja, mial byc na glowie modelki, ale zdecydowalismy ze jednak dostanie go kon  😀

Probowalam tez zrobic kilka zdjec na portretowce w trybie "zimny". Pewno tez macie cos takiego w swoich aparatach. Wydaje mi sie, ze dalo to dosc fajny efekt kolorystyczny wodzie. Ciekawe co sadzicie. Zastanawiam sie czy nie sa za ciemne?

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się