moda, ciuchy etc...

JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
25 maja 2012 09:07
Ten silikonowy biustonosz jest dobry jak ktoś cycków nie ma 😉

Na placu na zielińskiego i chyba w każdym sklepie z bielizną one będą.
Pursat dzięki za recenzje 🙂

Mierzyłam już różne wynalazki - biustonosz z obniżonym obwodem, z silikonowym tyłem, ale chyba i tak w tej sytuacji te silikonowe miseczki to najlepsza opcja...
Jeśli chodzi o plastry to już wolę te miseczki 🙄

A w centrum handlowym gdzieś dostanę? -nie wiem czy dotrę do wrocławia przed 18

edit: doczytałam że trzeba brać rozmiar większy - największy jaki produkują to D a ja mam taki rozmiar normalnie więc chyba odpada... 🙁  wypada nie zakładać biustonosza? 🤔
wer To zalezy od sukienki i jakbyś sie w niej czuła. Najlepiej jakbyś miała taką z wbudowanym już stanikiem to raczej nie byłoby problemu...
Pursat   Абсолют чистой крови
25 maja 2012 20:18
wypada nie zakładać biustonosza? 🤔

Przy takiej sukience i tak będzie wyglądało jakbyś go nie miała. Chyba nikt nie będzie cie wypytywał czy masz stanik, więc rozważ taką opcję, o ile estetycznie to wygląda. 😉
nie wygląda to najgorzej - tyle tylko, że czułabym się na pewno lepiej psychicznie - pewniej, ale skoro takiej opcji nie ma (przede wszystkim czasowo), to interesowała mnie 'opinia publiczna', jak się na coś takiego zapatrują inni - czy nie będę za bardzo obiektem zainteresowań innych 😉 ("ty patrz jak jej cyce latają!" 😂  🤣 )

dzięki za rady i opinie 😉
Dziewczyny, gdzie kupujecie lniane spodnie? W zeszłym roku kupiłam w Mango i po pierwszym praniu były o rozmiar większe  😎 w kwietniu kupiłam w h&m i dziś je wywaliłam, bo przetarły się w kroku...
Dziewczyny, gdzie kupujecie lniane spodnie? W zeszłym roku kupiłam w Mango i po pierwszym praniu były o rozmiar większe  😎 w kwietniu kupiłam w h&m i dziś je wywaliłam, bo przetarły się w kroku...

Ja w swoim czasie kupowałam w Orsayu (w tamtym roku chyba) i dość długo służyły, może jeszcze będą mieli w ofercie.
cieciorka   kocioł bałkański
26 maja 2012 23:50
szepcik, ja kupiłam dwie pary, 50%lnu i wiskozy, ale w terannovie i za 10zł więc nie oczekiwałam wiele 🙂 Od początku musiałam je nosić z paskiem, trzymają się.
27 maja 2012 10:38
Co mogę zrobić, gdy moja reklamacja została rozpatrzona negatywnie?
Możesz się odwołać, ale w przypadku odwołania firma nie musi już odpowiadać w ciągu 14 lub 30 dni, ma na to nieograniczony czas.
A co reklamujesz jeśli można wiedzieć? Dlaczego nie uznali reklamacji?
Z doświadczenia wiem,że najgorzej jest z butami...
Słuchajcie jak to jest z wymianą ubrań? Ile mam na to czasu? Dostaliśmy od mojej siostry super ubranko dla Filipa z H&M ale za duże, muszę pojechać wymienić tylko nie mam kiedy. Mam tylko tydzień?
A druga sprawa - wymienić mogę tylko w tym sklepie w którym zostało kupione, nie mogę wymienić w innym H&M ? 😡
[quote author=marta__sz link=topic=168.msg1412803#msg1412803 date=1338112496]
Możesz się odwołać, ale w przypadku odwołania firma nie musi już odpowiadać w ciągu 14 lub 30 dni, ma na to nieograniczony czas.
[/quote]
Apropo butów. Kiedyś kupowałam w jakiejś sieciówce buty (zimowe kozaki)i rozwaliły się po pierwszym dniu, konkretnie suwak. Poszłam złożyć reklamację, ale nie została przyjęta bo suwak jest uznawany za ozdobę, a ozdoby nie podlegają reklamacji  😉. Szkoda tylko, że bez tej ozdoby nie da się chodzić. Oczywiście buty oddałam do szewca i już było wszystko ok, ale coś trochę nie tak jest z tymi reklamacjami  🙂
Słuchajcie jak to jest z wymianą ubrań? Ile mam na to czasu? Dostaliśmy od mojej siostry super ubranko dla Filipa z H&M ale za duże, muszę pojechać wymienić tylko nie mam kiedy. Mam tylko tydzień?
A druga sprawa - wymienić mogę tylko w tym sklepie w którym zostało kupione, nie mogę wymienić w innym H&M ? 😡

możesz wymienić w innym sklepie i z tego co kojarzę (nie jestrem 100% pewna) masz chyba na to 30 dni  😉
magija21   6 lat + vat :))
27 maja 2012 12:01
Muffinka, informacja jest zwykle na paragonie - w dowolnym sklepie, 30 dni od daty zakupu. Trzeba mieć ze sobą paragon 🙂
martva   Już nigdy nic nie będzie takie samo
27 maja 2012 12:26
I na 100% możesz wymienić w innym sklepie niż zostało zakupione.
27 maja 2012 12:56
[quote author=marta__sz link=topic=168.msg1412803#msg1412803 date=1338112496]
[/quote]
Reklamowałam spodnie. Jeszcze nie wiem dlaczego  nie uznali, dostałam tylko sms, że rozpatrzono negatywnie. Jutro jadę do sklepu, to się dowiem. Miałam je na sobie raz, po praniu na jednej nogawce pojawiły się odbarwienia. Wszystko zrobiłam tak jak na metce. Oprócz tego (ale to już inna historia) delikatnie pochlapały się, bo szłam w nich jak padało i plamki nawet nie drgnęły po praniu... 150 zł do kosza? Super.
magija21   6 lat + vat :))
27 maja 2012 13:09
Mnie się ostatnio bardzo spodobały ubrania z koronkowymi wstawkami, jakie oferuje np. Stradivarius, Pull&Bear czy Bershka. Niektóre z tych ciuszków są tak rozczulające, pachną prawdziwym latem. Dołożyć do tego kapelusz słomkowy... I jestem w niebie ;-)

No i takim oto przypadkiem odkryłam chyba swój styl- świeży, dziewczęcy ale nieprzesadnie słodki, a zarazem dający wrażenie dojrzałości i kobiecości.

Obecnie na celowniku mam:
[url=[[a]]http://www.bershka.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/bershkapl/pl/40109501/228003/966001/Sukienka%2BBershka%2Bw[[a]] gwiazdy][[a]]www.bershka.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/bershkapl/pl/40109501/228003/966001/Sukienka%2BBershka%2Bw[[a]] gwiazdy[/url]
(jak się skraca linki?)

A wczoraj kupiłam:
bluzka- Bershka
[img]http://static.bershka.net/4/photos/2012/V/0/1/p/1231/090/002/1231090002_1_1_3.jpg?timestamp=1336063414545[/img]

koronkowy top- Stradivarius
[img]http://static.e-stradivarius.net/5/photos/2012/V/0/1/p/2170/150/003/2170150003_1_1_3.jpg?timestamp=1336386637991[/img]

Zawsze się zastanawiam jakie rozmiary noszą te modelki  🤣
Ja zazwyczaj kupuję S, a jeśli chcę coś luźniejszego to M. Ostatnio staram się częściej wybierać te drugie, bo podejrzewam że po wakacjach już takie S-ki będę trochę za małe (jestem na diecie pogrubiającej ).

27 maja 2012 15:40
Jeszcze jedno - nigdzie nie mogę znaleźć protokołu. Oddadzą mi towar bez pokazywania tego?
incognito   W życiu należy postępować w zgodzie ze sobą.
28 maja 2012 08:02
Gdzie w jakiejś sieciówce dostane tego rodzaju biustonosz do stroju kąpielowego http://allegro.pl/self-s-512-d-stroj-kapielowy-38-m-nowosc-i2310548596.html ?
W jakiejś rozsądnej cenie, może być wraz z dołem, ale samą górą nie pogardzę, z resztą góra jest dla mnie ważniejsza, bo jakiś dół od stroju to znajdę w szafie.
cieciorka   kocioł bałkański
28 maja 2012 20:42
ja to mam farta, bo jak dotąd wszystkie reklamacje były rozpatrywane pozytywnie, łącznie z obuwniczymi 😉
Dziewczyny pomóżcie...

Czy któraś z was widziała gdzieś klasyczną, czerwoną kieckę ołówkową lub rozkloszowaną, uszytą z dobrej jakości materiału? Wiem, że dużo teraz tego ale wszystko jest zrobione ze szmat a ma to być sukienka na wesele, nie na plażę.

Na all znalazłam tylko dwie, które mnie zainteresowały:

http://allegro.pl/sukienka-asos-elegancja-kloszowana-rozm-38-i2367030296.html

oraz

http://allegro.pl/asos-olowkowa-sukienka-drapowane-plecy-kolory-r-38-i2379493062.html

Nigdy nie kupiłam sukienki przez neta. Czy któraś z was na moim miejscu by zaryzykowała?

Z góry dzięki za wszelką pomoc :kwiatek:
Ada   harder. better. faster. stronger.
28 maja 2012 21:21
Design, jeżeli masz jeszcze trochę czasu to zamów coś przez internet. Najwyżej szukaj z opcją zwrotu w razie czego 😉
Co do linków, pierwsza nudna, kiepsko leży na modelce, druga bardzo fajna 😀

Dziewczyny kiedy zaczynają się wyprzedaże? czerwiec?
Myślałam, że nie bede miała problemu z kupnem klasycznej czerwonej kiecki ale byłam już chyba w całej Warszawie. Jeszcze do Soho podlece w czwartek i jak nic nie znajde to wlasnie zaryzykuje przez allegro kupując. Druga wygląda pięknie na modelce z nieskazitelną figurą, jest to jednak polyester i sukienka jest bardzo przylegająca, do tego gołe plecy, więc albo bez stanika i bez podskoków albo gluty... Dlaczego Asos nie ma sklepu stacjonarnego ja się pytam?! ehhh... 😕
Nie wiem czy to dobry wątek ale czy któraś z Was wybiera się na :
http://www.bestsellergroup.pl/gala.html
i
http://sciegireczne.pl/projektanci ?
29 maja 2012 11:58
ja to mam farta, bo jak dotąd wszystkie reklamacje były rozpatrywane pozytywnie, łącznie z obuwniczymi 😉

Ja reklamowałam dwie rzeczy w życiu - jedna bez problemu, teraz były zgrzyty. Ale byłam dzisiaj w Zarze, wyłożyłam swoje racje i jednak mi wymienią te spodnie. Z tym, że muszę czekać na dostawę, bo na razie nie mają rozmiaru, ewentualnie wymiana na inny ciuch. 🙂
Dzięki dziewczyny :kwiatek:

Tylko kurdę, zauważyłam właśnie że na metce mam zamazaną cenę - to był prezent i siostra ją zamazała długopisem....
nie musi być metki. ważne żeby był paragon i nie więcej niż 30 dni od zakupu.
O super!
Design a co tam w soho ciekawego jest? Bo jakoś nigdy nie dotarłam a może jednak warto?;P
przy reklamacjach nie można wycinać tych wewnętrznych metek
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się