Poszukiwany/poszukiwana

Szukam wszelkich(!) informacji o kasztanowatym wałachu SP PAMERIGE (imię może być podawane też jako PANADUR)
M.Pija po Dżentelmen
O. Angelo L

Powinien mieć już 6-8lat. Za młodego do 4roku życia przebywał w woj.pomorskim (Tczew) u p.Stefana D, po czym prawdopodobnie Kwidzyn.
(możliwe,że został sprzedany za granicę...) Była to Moja pierwsza końska miłość... za wszelkie informacje dziękuję!  :kwiatek:

poszukuję konia BEL AMI kasztanowaty wałach, tkający, ok 160cm w kłębie, ostatnio stał w Gutowie Małym, właściciel gdzieś go sprzedał, podobno stoi w jakimś THK.
.
a ja tak z ciekawości chciałabym dowiedzieć się, co się teraz dzieje z koniem imieniem HEKTOR: http://www.bazakoni.pl/horse_156038.html
może ktoś kojarzy go?
koleżanka poszukuje informacji o klaczy HIGH TOWER (klacz, hanower, siwa)
m. Abayo
o. Holl Hawk xx

koń przyjechał z Niemiec, najprawdopodobniej trafiła do opolskiego (leczył ją wet z białej nyski 2008r)
ma wybite lewe oko. interesują nas jej losy tej klaczy zanim trafiła do obecnej właścicielki. w szczególności czy ktoś wie co stało się z jej okiem.
z góry dziękuję za informacje
iwona9208   Konie to choroba, z której nie da się wyleczyć.
28 maja 2012 15:32
Szukam jakichkolwiek informacji o klaczy maści skarogniadej lub karej od klaczy Astra(Aragon-Amora),ojciec ogier sp(?). Klaczka ma teraz ok.4-5 lat.Poniżej zdjęcie z okresu źrebięctwa.
Chciałabym dowiedzieć się o niej czegokolwiek.
Szukam informacji o klaczy Phantagiro H, rasa: oldenburska, ojciec: Pablo, rok urodzenia: 1993, pochodzenie: Niemcy. Chodzi mi głównie o jej matkę, czy wiadomo cokolwiek na jej temat? Dzięki za jakiekolwiek informacje 🙂
Poszukuję dwóch klaczek, obie około roku
Na zdjęciu miały pół roku.
Stały w Rościszowie, potem zostały sprzedane. Prawdopodobnie stoją w Częstochowie, o ile nie poszły dalej.
Chciałabym wiedzieć co u nich ponieważ Perła (jaśniejsza) to źrebak mojej podopiecznej i od pierwszych dni z nią pracowałam. Spokojna, bardzo ufna, można było zrobić z nią praktycznie wszystko. O. Piarg Tabun, m. Pessoa, jednak nie jestem pewna czy mają wpisane pochodzenie.
Jeżeli chodzi o charakter to Pinacollada (gniada ze skarpetkami) próbowała dominować, lubiła kopnąć jeśli coś jej nie pasowało. o. Piarg Tabun m. Peonia

Jeśli ktoś posiada możliwość proszę o zdjęcia. Bardzo za tymi miśkami tęsknię i chciałabym przynajmniej na zdjęciu je zobaczyć bo na odwiedziny się nie zapowiada 😉

edit: pomieszałam klacze
Szukam informacji na temat kobyłki o imieniu ISKRA chyba sp, nie widziałam jej jakieś 9 lat, czyli ma obecnie ponad 12 lat. Podobno stała w stajni Jantar w Strykowie. Jak się ostatnio widziałyśmy miała źrebaczka ogierka (na drugim zdjęciu) o imieniu Ikar. Może ktoś ma jakieś informacje co u niej słychać?

A może ktoś jeszcze znał ogiera MOLIER ur 1993 po MORS od KORONA, stał w miejscowości Długie u Pana Pazia bodajrze. Może jakieś zdjęcia.
[img]https://picasaweb.google.com/lh/photo/sK_3zoQ_gH_9xc8g6UVpp9MTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink[/img]

Powtarzam: szukam klaczy Hera sp. r.ur. 2005  m.Harfa o. Motyl , maść ciemnogniada. wzrost ok. 170cm. Sprzedana z ok. Lublina ponoć na Śląsk jakoś na przełomie 2011/2012 roku.
malinowaa   Życie zaplątane w końską grzywę...
10 czerwca 2012 20:16
Szukam informacji o tych dwóch koniach, czy jeszcze w ogóle żyją, jeśli nie, to co sie działo z nimi przed śmiercią:

Koń LIMBO

Koń ARES

Poszukuje źrebaka po klaczy Cytryna(o.Galapagos m.Czara). nie wiem czy byla to klacz czy ogierek..jednak bardzo chcialabym odnalezc syna/corke mojej klaczki...prosze o pomoc 🙂 bede wdzieczna
Kameleonik   Bo życie jest piękne...
10 czerwca 2012 20:40
Szuka informacji o przeszłości klaczy Haiti wlkp od Hania po Bidon. Została ona kupiona na targu jakieś 4lata temu.
2 pierwsze zdj. nowe, a 2 kolejne z przed 4 lat.
Wiem gdzie stoi ten koń, ale chciałabym znać na już paszport konia Hrabia, ciemno/skarogniady, dużo startował na pomorzu w latach 2005-2009 jakoś. :kwiatek: Może ktoś kojarzy?
poszukuję informacji o klaczy Wanilia
Ojciec: Gramofon  Matka: Walia

Data urodzenia: 1990
Rasa: kuc feliński
Maść: izabelowata (palomino)
w szczególności interesują mnie jakieś zdjęcia, bonitacja, wymiary, potomstwo
będę wdzięczna jeśli ktoś coś wie  :kwiatek:
Hej 😉
Szuka ogiera o imieniu JANTAR, kn. To jego profil na bazakoni.pl :
http://www.bazakoni.pl/horse_29890.html
Być może koń już nie żyje, ale ja jestem dobrej myśli 🙂
Jeśli ktoś wie gdzie przebywa, itd. - proszę o kontakt.
szukam wałacha Kapral wlkp gniady z małymi odmianami teraz to juz starszy kon i drugiego Sierżantk siwy wałach, z tej samej stajni w Pustelniku klaczy Figa, Arka/iskra figa kasztan zodmianami arka gniada z odmianami
Pursat   Абсолют чистой крови
26 czerwca 2012 23:52
poszukuję informacji o klaczy Wanilia
Ojciec: Gramofon   Matka: Walia

Data urodzenia: 1990
Rasa: kuc feliński
Maść: izabelowata (palomino)
w szczególności interesują mnie jakieś zdjęcia, bonitacja, wymiary, potomstwo
będę wdzięczna jeśli ktoś coś wie  :kwiatek:

Napisz po do użytkowniczki Ascaia, powinna mieć. 😉
blackdark   nikt się w siodle nie urodził...
30 czerwca 2012 15:59
Szukam konia!!!!!!!!!!
Szukam 4-letniego ogiera ( z tego co wiem już chyba wałacha) ma go jakaś Gosia z woj.śląskiego chyba...
kary. ok 167cm wzrostu...2 tylnie  skarpetki ,na głowie gwiazdka..okaz spokoju...po Rotmistrzu hol..nazywa się farys....
Błagam o info!

bardzo ważne!
Kurczak   Huculskie (nie)szczęście
30 czerwca 2012 16:49
Ponawiam poszukiwania 😉 Siwa klacz młp. Dolce Andaluzja (Leksykon, DolceVita) ur. w 2005r. Klacz sprzedana wiosną zeszłego roku handlarzowi w okolice Nieporętu. Wiem, że stamtąd została kupiona przez kogoś i przebywała wciąż na Mazowszu. W sierpniu osoba ta próbowała dalej sprzedać Andaluzję, w ogłoszeniach było napisane, że jest to klacz wielkopolska. Na tym moje informację się kończą.
Kurczak Skoro znalazłaś informacje o Jej dalszej sprzedaży, to może warto byłoby zadzwonić pod numer z ogłoszenia i dopytać się gdzie poszła dalej  😉
Kurczak   Huculskie (nie)szczęście
30 czerwca 2012 17:07
kakaduu z pewnością bym to zrobiła, ale niestety ogłoszenie dawno już wygasło i widać tylko jego część, bez żadnego kontaktu 🙁
Pursat   Абсолют чистой крови
30 czerwca 2012 17:56
Szukam jakichkolwiek informacji o achał-tekińskim ogierze Kizył. Koń stał w Starym Młynie pod Krakowem i podobno jakiś czas też w samym Krakowie (KKJK?), padł na skręt jelit. Jeśli ktoś spotkał się kiedykolwiek z tym imieniem, proszę o kontakt na PW lub feenlandia[małpa]gmail.com

Ponawiam.
poszukiwany wałach NN wiek obecnie ok. 10-12 lat, cecha charakterystyczna- piękkie pęciny zadnich nóg

ostatni raz widziany w Lublinie w stajni ARIZONA ok 3-4 lata temu. podobno przebywa gdzieś na podlubelskiej wsi i z jakimiś innymi końmi wychodzi na padoki.

wszelkie info bardzo cenne- tu apel szczególnie to mieszkańców Lublina i okolic

P.S. wiem że kopyta pozostają wiele do życzenia, więc bez linczu proszę
Poszukuję SIWEGO!
siwy wałach - Kuba
ur. 2001 bądź 2002 (nie pamiętam)
typ pogrubiony
matka Karina zimnokrwista, kara
ojciec NN
Sprzedany na początku maja tego roku (2012) podobno gdzieś w okolice Olsztyna.
Wcześniej od urodzenia mieszkał w Chełmnie.
Poszukuję dwóch klaczek, obie około roku
Na zdjęciu miały pół roku.
Stały w Rościszowie, potem zostały sprzedane. Prawdopodobnie stoją w Częstochowie, o ile nie poszły dalej.
Chciałabym wiedzieć co u nich ponieważ Perła (jaśniejsza) to źrebak mojej podopiecznej i od pierwszych dni z nią pracowałam. Spokojna, bardzo ufna, można było zrobić z nią praktycznie wszystko. O. Piarg Tabun, m. Pessoa, jednak nie jestem pewna czy mają wpisane pochodzenie.
Jeżeli chodzi o charakter to Pinacollada (gniada ze skarpetkami) próbowała dominować, lubiła kopnąć jeśli coś jej nie pasowało. o. Piarg Tabun m. Peonia

Jeśli ktoś posiada możliwość proszę o zdjęcia. Bardzo za tymi miśkami tęsknię i chciałabym przynajmniej na zdjęciu je zobaczyć bo na odwiedziny się nie zapowiada 😉

edit: pomieszałam klacze

Ponawiam
chciałabym sie dowiedzieć wszystkiego o ogierze KONCERZ r 71 - z Iwna = chodzi mi o osiągnięcia sportowe oraz zdjęcie

chiałabym sie też dowiedzieć czy ma ktos źrebaka po moim koniu? płeć nieznana
moja klacz miała kiedyś źrebola - ona urodzona marzec 1997 imię KOMNATA (Bonanza, Koncerz) - źrebaka musiała mieć ponad 10 lat temu, (lata 97-2002) czyli raczej w latach 2000-2002 wpisana do księgi głównej koni wlkp, okolice Wągrowca musiał sie urodzić

aaa, i jak znajdę tą strone "pedeegree" gdzie się szukało rodowodów koni?
Dodofon
A Twoja klacz nie jest czasem po innym Koncerzu?

Ponizej linki do baz rodowodowych:
Baza PZHK (tylko dla koni wpisanych do ksiąg, czyli hodowlanych)
allbreedpedigree.com
bazakoni.pl
Szukam informacji o klaczy Esta, niestety rasa i rodzice NN, ciemnogniada, 2 nieduże skarpetki na tylnych nogach i gwiazdka na czole, ok. 12 lat, sprzedana kilka miesięcy temu ze świętokrzyskiego (Zagnańsk) prawdopodobnie gdzieś do woj. łódzkiego.
Dodofon
A Twoja klacz nie jest czasem po innym Koncerzu?

Ponizej linki do baz rodowodowych:
Baza PZHK (tylko dla koni wpisanych do ksiąg, czyli hodowlanych)
allbreedpedigree.com
bazakoni.pl

aaa, może - Koncerz po Eliop/ Kwiryna
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się