Siodło skokowe

Dramka, Mierzylam pewne siodlo z tego  przedzalu cenowego i leżało ok. Szukałam tańszych siodel i nikt nie był w stanie poradzić sobie z moim koniem 😉 Poza tym liczę ze w końcu zostanę potraktowana jak poważny klient, bo do tej pory tego nie doświadczyłam.
Moja koleżanka ostatnio zamówiła sobie siodło za 15000zł, szyte do niej i do konia..i nie pasuje.  😂
A co kupiła koleżanka? Po pewnych perypetiach jestem już świadomym kupującym i nie dam sie wrobic w kolejne siodlo szyte na miarę ktore nie pasuje na konia...
Wole nie mówić  😉

Ja się ciesze że Bogdan moja meredith mi dopasował  💃 bo nie wydałabym na siodło 10tyś
Gillian   four letter word
26 maja 2012 15:36
weźcie nawet nic nie mówcie o dopasowywaniu bo mnie tu krew zaleje :/ muszę się jak najszybciej pozbyć Daw Maga. Na początku koń chodził w nim ok, potem było już tylko gorzej. Nie wiem czy to kwestia niedopasowania czy po prostu budowy siodła, nie chce w nim chodzić i ewidentnie czuje się źle. Nie wiem już nawet czego mam szukać, zapowiada się kolejny radosny czas bez jazdy :/
Wole nie mówić  😉

a czemu wolisz nie mówić? To chyba normalne że lepiej uprzedzić żeby inni uważali przy zamawianiu.
Dlatego że nie zostałam do tego upoważniona. Nie Ja zakupiłam to siodło.  🙄
Do tego żeby powiedzieć że siodło firmy X nie pasowało na konia??  Toć chyba przecież wiesz że tak nie było. Po co w ogóle piszesz jak nie mówisz z jakim siodłem były problemy?
Przed wszystkim nie siodło X tylko Pan X bo siodło samo nie dopasowuje się, jeszcze takie nie wymyślono  😁

Jeżeli tak bardzo jesteś zainteresowana napisz pw.
08 czerwca 2012 21:22
ktoś jeździł w Passierze Marcus Ehning?
Czy ktoś posiada sommera skokowego?  👀
Gillian, jaa jeździłam, a w zasadzie jakiś czas miałam... Boskie! Co chcesz wiedzieć?

Dramka, ja testowałam skokowego sommera.

W zasadzie - co myślicie o miękkich terlicach w Sommerze? Bo faktycznie jest to bardzo miękkie w skokówkach, w ujeżdżeniówkach wydaje się być trochę mniej miękkie. Czy to aby na pewno jest tak zdrowe jak mówi przedstawiciel?
Dramka ja mam skokowego Sommera, starszy model Othello, a co chcesz wiedzieć?
Mnie interesuje opinia o modelu PASSION
09 czerwca 2012 09:47
Nirv, przede wszystkim na jaki typ grzbietu to jest siodło, czy jest bardzo ciężkie, jaka skóra i jak wrażenia z jazdy 🙂
24 czerwca 2012 23:54
KenTaur Juray Hanullay II - ktokolwiek jeździł i może się wypowiedzieć? (nie ręczę za poprawność nazwy siodła, przekopiowałam żywcem)
Gillian, to dość płaskie siodło, ale ma dość spore klocki ja na close contact.
Jeździłam tylko na bardzo starym- więc twarde jak deska, ubite wypełnienie miało więc jestem nieobiektywna.
Nieźle się skacze, ale mięciutkie to ono nie jest.
Może Twoje nowsze będzie to i przyjemniejsze.
25 czerwca 2012 08:36
echhh od dwóch dni nic innego nie robię, tylko przekopuję allegro, nasze ogłoszenia i inne strony i NIC. A jak już cokolwiek to powyżej 3 tyś, za wąskie albo za małe w siedzisku. Aaaaa oszaleję  😵 w sumie dobrze, że mi się nie spieszy, bo jakby to miało być kupno na cito to szybciej dostałabym szory i dwukółkę  🥂
Czy ktoś posiada sommera skokowego?  👀
testowalam Opusa, dla mnie genialne siodlo, lepsze nawet od Meredith.
A mi się spełniło marzenie o siodle Heritage z serii Yin-Yang Inner Balance 🙂 Cudowny kolor Dark Havana, zdjęcie niestety nie oddaje... Wrażeniami z jazdy podzielę się jutro 🙂
echhh od dwóch dni nic innego nie robię, tylko przekopuję allegro, nasze ogłoszenia i inne strony i NIC. A jak już cokolwiek to powyżej 3 tyś, za wąskie albo za małe w siedzisku. Aaaaa oszaleję  😵 w sumie dobrze, że mi się nie spieszy, bo jakby to miało być kupno na cito to szybciej dostałabym szory i dwukółkę  🥂

Co szukasz?
Brzask   kucyk,kucyk...a to kawał s.........
30 czerwca 2012 10:36
Gillian, Ken taur Jak dla mnie do skoków super,twardy to fakt ale jeszcze w żadnym siodle nie miała tak dobrej równowagi i tak dobrze mi się nie skakało nawet w ubóstwianym na forum HBC, niestety na swojego nie mogłam kupić bo ma dość wysunięte poduszki z tyłu a ja miniaturowego kucyka z krótkimi plecami.
30 czerwca 2012 21:04
Dramka, szukam skokówki, ale nie mam określonego typu. Mam za to konia z kijowymi plecami, długie, szerokie ze słabym kłębem. Odpada Prestige, Daw Mag i Kieffer.
Teraz waham się między Canavesem a Passierem Comet. Muszę położyć oba na konia i zastanowić się, które lepiej rokuje po tuningu...
Dlaczego kijowe?
30 czerwca 2012 21:34
długie, szerokie - dopasowanie powinno być banalne. A nie spotkałam jeszcze siodła, które leżałoby na nim dobrze. Zawsze jest jakieś ale i nie leżą w równowadze. Próbowałam już większości modeli i zawsze jest kupa.
musisz kupić siodło z szerokim rozstawem.
30 czerwca 2012 21:45
siodła z szerokiem rozstawem pasują tylko na przód konia 🙂 tył wisi radośnie w powietrzu zazwyczaj. Więc i tak cokolwiek zakupię, to czeka mnie bój o dopychanie i dopasowywanie...
Istnieją właśnie z takich powodów podkładki korygujące.  😉
30 czerwca 2012 21:49
nie chcę podkładki, chcę dopasowane siodło 😉
To masz jedno tylko wyjście..uszyć na zamówienie u bogdana
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się