Jaką opinię macie o siodłach Jorge Canaves? :kwiatek:
Mam Canavesa, na razie mogę powiedzieć tyle, że moje to fajne, wygodne i porządnie zrobione siodło.
tak, 1 i czyli 17, bo teoretycznie kieffer nie robi połówek. dzieki, w takim razie zwroce sie w strone 17,5 😉
Czy ktoś coś może powiedzieć o siodłach Harry Dabbs?
Pokora93 jakieś wielkie negatywy na temat tego siodła? 🤔 Mam okazję kupić używaną skokówkę Celebration.
mam małe pytanie... lepiej kupić nówkę daw-maga czy używkę kieffera/stubbena/passiera? 😀 mam dostać siodło na urodziny (moje pierwsze, do rekreacji czystej i ambitnej :P) no i tak się zastanawiam, co wybrać...
kieffera
od dobrych 10 lat już raczej nie.
bo kto stoi w miejscu, ten się cofa...a ten producent od właśnie tylu lat stoi w miejscu.
Wiem, że w sumie pytam o to samo ale zależy mi na uzyskaniu odpowiedzi a w temacie o dopasowywaniu mój post może się zawieruszyć. Rozważam zakup tego Pleszewskiego siodełka tylko potrzebuję opinii mądrzejszych od siebie co to jest za rozstaw... 🤔
Będę bardzo wdzięczna! :kwiatek:
http://desmond.imageshack.us/Himg443/scaled.php?server=443&filename=dscf2876.jpg&res=landing[/img]
Moim zdaniem wyglada na M, czyli 29, albo i S nawet (27), bardzo wąskie.
bo kto stoi w miejscu, ten się cofa...a ten producent od właśnie tylu lat stoi w miejscu.
Taką samą opinię usłyszałam ostatnio od pasowacza.
W sumie nie wiedziałam, w którym siodłowym wątku zapytać, niech więc będzie tutaj:
Jakiemu rozmiarowi DawMaga odpowiada 34 Siodlarz-Pleszew? L?
edit/oczywiście chodzi mi o rozmiar przedniego łęku 😉
A ja proszę o informację jaki wymiar ma standarowy rozmiar łęku w Kiefferze?
w porównaniu do Daw-Maga czy presiga?
:kwiatek:
A ja proszę o informację jaki wymiar ma standarowy rozmiar łęku w Kiefferze?
w porównaniu do Daw-Maga czy presiga?
:kwiatek:
Dołączam się do pytania, tylko chciałabym porównanie do Stubbena :kwiatek:
Już się dowiedziaam że rozstaw łęku standar w Kieffer to 30 co odpowiada 32 Prestiga
ale jak sie to ma do Daw- Maga ...?
Co sądzicie o siodle Kieffer Norbert Koof AT? Wizualnie się mi podoba, wyczytałam, że dobrze trzyma nogę i wyrabia półsiad w skoku, a takie właśnie by się mi przydało 😉 Nówki widziałam, że trochę kosztują, ale używane w dobrym stanie nie są tak drogie, więc myślałam, nad używanym.
Jakie macie zdanie na temat tego siodełka?
Jest wątek oddzielny o skokówkach, tam łatwo się dowiesz, dlaczego Kieffer Norbert Koof AT nie nadaje się do prawidłowej nauki skoków.
luizka10 z tego co mi wiadomo, to standard kieffera to nie 30 a 32, co by odpowiadało mniej więcej L daw-maga, na pewno jest szerszy od standardu daw-maga, czyli M(29).
Akurat wpisywałam w wyszukiwarce hasło na temat tego kieffera i nic mi się nie pokazało, dlatego pytam tutaj. A mi nie chodzi o naukę skoków, tylko o utrzymanie prawidłowego dosiadu, bo z tym czasem ciężko
palemka
właśnie testowałm Kieffera -podobno z łękiem standar-i okazało sie węższe od Daw-Maga 29-M
Rozmawiałam z Panem ze sklepu który sprzedaje kieffery i On poinformował mnie że standard kieffer to 30.
luizka10 no cos Ty 😲 ?
To dam ci dla porównanai fotki huberta M i kieffera standard (1) na tym samym koniu.
Jaką firmę polecacie dla mocno wykłębionego konia który dodatkowo potrzebuje siodła o mocno wypchanych poduchach z tyłu bo siodła mają tendencje do lecenia na tył. Które firmy zdecydowanie powinnam sobie odpuścić w czasie moich poszukiwań?
palemka
W takim razie ja nie miałam rozstawu standard!
Ponieważ robiliśmy przymiarkę na 3 różnych koniach (które jeżdżą w Daw-Magu) i tak nam wychodziło że, szersze niż S ale węższe niż M
luizka10 a może ten rozstaw w kiefferze zależy jeszcze od modelu siodła 🤔 ale tego to już nie wiem 🤔
witam jesli zle pisze proszę pokierować mnie na na odpowiedni wątek bo nic nie mogłam znalezć. mam pytanie nie mogę dopasować siodła na Hucuła czy może z was wiek jakie siodło jest na tą rasę odpowiednie? moje siodło kompletnie na nim nie leży , jakiej firmy polecacie na te grzbiety , pozdrawiam,.
Moze popytaj w wątku hucuły?
joanna1990, proponuję rozpocząć od przeczytania wątku na temat dopasowania siodła. 😉.
po pewnym czasie zdecydowalam sie w koncu na daw maga 🙂 i moje pytanie, ktore bylo wczesniej przez kogos zadane, ale w ogole nie ruszane, brzmi: czym sie rozni skora polska od skory zagranicznej?