Odchudzanie - wszystko o ...

Ja płaciłam ok 100 tygodniowo w NH  😵 także 780zł/3 mies to niemal wersja budget 😉
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
20 maja 2012 11:44
Aaale się cieszę, mam -7kg 🙂 !
incognito   W życiu należy postępować w zgodzie ze sobą.
20 maja 2012 11:46
Od ostatniego wpisu 6-7kg mniej, i 6cm w talii i starczy-reszta obwodów nie wiem dokładnie, bo nie do końca pamiętam obwody wyjściowe🙂 Teraz czuje się w końcu dobrze w swoim ciele🙂 wystarczyło racjonalne zdrowe żywienie i zmniejszenie jego ilości o połowę🙂
incognito, czyli ile Ci odleciało i w jakim czasie? Bo ja nie na bieżąco  😡
Nesca92 nie 😉 ja jadlam ok 1400kc, ale bardzo duzo zdrowej zywnosci. mnostwo warzyw, owocow. sama sobie gotowalam.

ja dzisiaj dorwalam wage... i juz na prawde nie wiem co mam zrobic 🙁 spadlam w obwodach na pewno, bo jest to widoczne golym okiem. miesnie wracaja i to tez jest fajne, ale waga stoi! od 7 prawie miesiecy. odkad przytylam jakies 4kg po zaczeciu brania tabsow antykoncepcyjnych. tlumacze sobie, ze to tylko woda w organizmie, ale cholernie chcialabym wrocic do starej wagi 😕
Wow,incognito, jakie są teraz Twoje wymiary, z tego co pamiętam ważyłaś 55-6 kg?
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
21 maja 2012 20:37
Ja dzisiaj 5 dzień kopenhaskiej. Rano po 4ch dniach miałam - 3 kg , a na wieczór po kolacji (rybie) dostałam wzdęć jak ich mało ...  🤔
ale waga się ruszyła, mam nadzieję, że jutro się ruszę do przodu tzn. w dół  😅
Z tego co patrze to ta Kopenhaska to głodówka jakich mało... Jeśli jesteś studentką, uczysz się w szkole, masz dużo wysiłku fizycznego... Dajesz rade? Ja na diecie SB ( plaż południowych) przez pierwszy tydzień chodziłam "klapnięta", bez energii, kręciło mi się w głowie, a z tego co widzę, mają dużo podobieństw, tylko w kopenhaskiej jesz chyba z ponad połowę mniej;p

subaru kopenhaska, to straszny syf, wiem bo sama byłam, a jojo po tym przeokropne, zostaw w cholere póki możesz, bo baaardzo ciężko jest potem utrzymać wagę!
http://kuchnianaplazy.blox.pl/strony/info.html Subaru, przejrzyj. Jak mi się podoba i wytrzymuje bez wysiłku większego ( chodzi o silną wolę  😎 ), to już chyba każdy wytrzyma;p
21 maja 2012 21:15
Nesca92 Powiem Ci, że właśnie dobrze się czuje i o dziwo nie chodzę głodna, a wręcz nie dojadam czasami 😉 hm spadku energii też jakoś nie odczułam. Ja próbowałam SB, ale nic nie schudłam :P i zrezygnowałam 😉

ententa tzn ja na samej kopenhaskiej nie zostanę, bo zostanie mi jeszcze trochę do zrzucenia. Ja po Dukanie miałam +13 kg 😉 a podstawowy błąd jaki zrobiłam , nie wprowadzałam kcal stopniowo tylko zaczęłam jeść normalnie. Ot. Ale nie będę odradzać innym Dukana, bo mi nie pomogło 😉 W środę idę dodatkowo do dietetyka, żeby zachować jej rady na później 😉 a spróbować mogę :P
Alabamka, i gdzie te dietetyczne nowinki? Jestem bardzo ciekawa 🙂
asds   Life goes on...
23 maja 2012 10:57
a ja od dwóch dni na proszku z kaktusa i na razie jestem mega zadowolona!!!! Efekt podobny do Meridii, ale za to zdrowo i bez amfetaminy 🙂
efeemeryda   no fate but what we make.
23 maja 2012 11:25
naprawdę efekt jak po meridii?? ale tej meridii 15? Kilka lat temu to brałam i schudłam jak nigdy, fakt faktem, że nie jadłam prawie wcale (ćwiartka bułki na śniadanie i to koniec), ale jaki był efekt... jestem już w takiej desperacji, że chciałam ją brać znowu, z tymże teraz w Polsce się nie dostanie bo wycofana...
Możesz podlinkować tego kaktusa?
a ja od dwóch dni na proszku z kaktusa

nie chcecie wiedziec co przeczytalam... 😡
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
23 maja 2012 11:31
sienka, nie tylko ty  😜
Ja podczas matur nadrobiłam wszystko co schudłam, ale brałam taką opcję po uwagę  😉 Tak więc znowu dołączam do was, ale już bez konkretnej diety. Tzn. zrobiłam oczyszczającą (sokową) i mogę się zabierać za sport i racjonalne żywienie. Cel do września - dobrze wyglądać w stroju kąpielowym na moich wymarzonych, zasłużonych wakacjach  😎
asds   Life goes on...
23 maja 2012 12:56
23 maja 2012 13:14
Dziękuje  :kwiatek: ale powiedz coś jeszcze? czy faktycznie działa aż tak? typowy jadłowstręt? , bo mnie strasznie zaintrygowałaś tą meridią, widzę, że sklep jest we Wrocławiu, więc może nawet jutro bym podjęchała po to  😅
asds   Life goes on...
23 maja 2012 13:20
NOPAL - KAKTUS PUSTYNNY
Cactus Curativus

Jego prawdziwa nazwa to Opuntia streptacanta lub Nopal. Ten rodzaj kaktusa pustynnego rośnie w Meksyku i w Stanach Zjednoczonych, ale można go również spotkać na Wyspach Kanaryjskich. Na liście Światowej Organizacji Zdrowia (WHO), zawierającej blisko 30.000 roślin o właściwościach leczniczych, zajmuje wysokie miejsce. Badania tej cennej rośliny wykazały tylko jedną wadę, a mianowicie to, że kłuje. Poza tym Nopal to prawdziwa apteka. Jest bogaty w witaminy, zwłaszcza w witaminę C, B1 , B2 , B3. Zawartość białka w miąższu wynosi 5,1%, w skórce 8,3%, w pestce 11,8%. Jest wspaniałym źródłem 17 aminokwasów, w tym 8 egzogennych. Skórka zawiera wyjątkową ilość wapnia (2,09%) i potasu (3,4%). Nopal wykazuje bardzo szerokie, niemal uniwersalne działanie. Reguluje i poprawia trawienie, a ponadto jest niezbędny zarówno w profilaktyce, jak i leczeniu wielu współczesnych chorób cywilizacyjnych.

Do takich należy zaliczyć problemy z masą ciała. Tylko w Europie i w Stanach Zjednoczonych żyje 163 miliony osób z nadwagą i ponad 70 milionów otyłych. Oznacza to, że co drugi człowiek ma kłopoty z masą ciała. Otyłość i nadwaga może doprowadzić do wielu chorób, takich jak cukrzyca, nadciśnienie, choroby stawów i niektóre nowotwory. Amerykańskie Towarzystwo Kardiologiczne (AHA) traktuje otyłość jako samodzielny czynnik ryzyka choroby wieńcowej, a Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) uznała otyłość za chorobę. Według danych WHO otyłość jest drugą, po paleniu tytoniu, przyczyną zgonów, a przecież zarówno otyłości, jak i paleniu można zapobiec. Otyłości często towarzyszą kłopoty z układem pokarmowym, lecz mogą one również występować samodzielnie. Do takich problemów można zaliczyć zaparcia, kiedy wydalanie stolca jest zbyt rzadkie lub nieprzyjemne, bolesne, z uczuciem niepełnego wypróżnienia.

Ostre zaparcie pojawia się w sposób nagły, nieoczekiwany, jednak u większości osób do rozwoju zaparć dochodzi powoli. Dolegliwość ta może utrzymywać się miesiącami, a nawet latami. Najczęstszą jej przyczyną jest zbyt mała aktywność fizyczna oraz dieta uboga w błonnik. Inny powód to choroby jelita grubego, nieprzyjemne uczucie podczas wydalania stolca czy nawet problemy psychiczne. Nopal nie tylko zapobiega poważnym następstwom problemów trawiennych, lecz dzięki niezwykle złożonemu mechanizmowi działania na wiele sposobów poprawia na co dzień nasz nastrój. Hamuje apetyt, ponieważ zwiększa uczucie sytości, a zatem zmniejsza ochotę do podjadania. Reguluje masę ciała, a osobom z nadwagą lub otyłym pomaga zrzucić zbędne kilogramy.

Zmniejsza kumulację płynów w tkankach i wspiera nerki w ich funkcjach odtruwających. Ułatwia wypróżnienia, ponieważ zmiękcza stolec, zwiększa jego masę i częstość oddawania. Ponadto wpływa korzystnie na pracę wątroby, wiąże kwasy żółciowe, jest antyoksydantem oraz reguluje poziom glukozy we krwi, zapobiegając hipoglikemii. Produkt zawierający liczne substancje czynne kłującej rośliny przywiezionej z odległych krain posiada zbawienny wpływ na nasz organizm. Zapewnia lepszy nastrój i więcej energii. Zasługuje więc na traktowanie z należnym szacunkiem.

Ja jestem drugi dzień na nopalu i przyznam działa. Jest uczucie mega sytości. w sensie w porze posiłku mogę cos tam zjeść ale mega parcia nie mam 🙂

23 maja 2012 13:46
Ja dzisiaj po wizycie z dietetykiem. Jeszcze 5 dni kopenhaskiej mi zostało, a potem wezmę to , co dostałam od dietetyczki.  👀
Ja póki co po tygodniu - 3, 4 kg.
23 maja 2012 14:38
asds a zamawiałaś czy kupowałaś stacjonarnie?  😉
asds   Life goes on...
23 maja 2012 14:49
Zamawiałam w tym sklepie do którego podałam link bo jeszcze brałam olejki do włósów i ciała, no i wino szare 🙂
Czy Wy też rano macie świetny brzuch, a koło południa, jak coś zjedzie (obiad, bo śniadanie jem kolo 6.30), to rośnie Wam do wymiarów piłki? Mój wygląda, jak ciążowy... Zwiększa obwód o przynajmniej 4-5 cm  🙁
Wistra- nie :P od kiedy jem regularnie 5 małych, lekkich posiłków, piję wodę i od czasu do czasu porobię jakieś ćwiczenia na brzuch 🙂 fakt, pusty brzuszek wygląda lepiej ale dużej różnicy nie ma.
Ale po śniadaniu jest wszystko w porządku... zaczyna się właśnie takie coś u mnie koło południa. Też jem mało, ograniczyłam porcje i właśnie coś z lekkich rzeczy.
Czytałam, że to kolka jelitowa.
23 maja 2012 17:46
wistra tak :< Teraz mam od 2ch dni .. Znowu się zaczęło  😵 dlatego wróciłam przed chwilą z herbatą koperkową z apteki, a mama kupiła zieloną herbatę z miętą. Jak cały czas jestem na koperkowej herbacie , to było w miarę ok i czarna kawa rano dawała radę. Jeszcze można Senes spróbować.
Ja biorę ulgix wzdęcia na ten duży brzuch. I powiem, że pomaga.
madmaddie   Życie to jednak strata jest
23 maja 2012 19:31
jestem porażką. znów mi przybyło w talii  😵 tęsknię za moim brzuchem, kiedy się miałam wirusa i rzygałam cały czas, był taki płaski  😁 dzisiaj zaczęłam ćwiczyć, mam miesiąc żeby go spłaszczyć. i w stajni nie byłam wieeeki.
U mnie po dwóch tygodniach spadły 2 kilo, ale to pewnie sama woda, bo po ciele nie czuję. Jednak motywacja jest i jadę dalej, dzisiaj prawie godzinę ćwiczyłam na orbitreku, zacne urządzenie!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się