kącik pomocy medycznej, czyli: czy to coś powaznego i jak temu zaradzić

I ja też. Pokrzywka na dłoniach, stopach okolica kostek . Też Kraków.
Koleżanka z pracy też ma, identyczna pokrzywka jak moja i też na dłoniach, nawet w tej samej ich części 😉
może jakiś syf w wodzie...
Mimo brania leków na alergię(rupafin) budzę się codziennie napuchnięta na twarzy. Jak mogę temu zapobiec? Ludzie w szkole mnie się pytają, czemu jestem smutna,a to po prostu spuchnięta twarz  😁 Dodam,że pod wieczór są już tylko minimalne ślady spuchnięcia.
Może pościel Cię uczula?
Florcik, a z nerkami wszystko ok?
Ej no - nie straszcie mnie z tym Krakowem, bo ja jutro jadę...
Halo, raczej jest to na tle alergicznym, w okresie pylenia drzew itp.(przypominam, że mam alergię na : jabłka, orzechy, pyłki wszystkich drzew oprócz jednego gatunku, którego zresztą w moim mieście nie ma, skoszoną  trawę, siano, słomę, zboże, pokrzywę, pleśń, koty, reszty nie pamiętam)
remendada- dobra myśl, chociaż raczej nie to, ponieważ tak jest co roku właśnie w okresie pylenia czyli styczeń-wrzesień, tylko nie mam pojęcia co z tym zrobić. Leki są dosyć silne, jeśli zapomnę wziąć wieczorem i wezmę rano- ledwo żyję, jestem taka senna,że usypiam na lekcjach mimo,że tego nie chcę. Teoretycznie skoro biorę wieczorem (ok.23) to właśnie najmocniej powinny działać wtedy, kiedy śpię, a wstaję o 7 rano napuchnięta, malutkie oczy itd. Jakieś propozycje? za około tydzień będę szła do lekarza po receptę na kolejne opakowanie leków to podpytam, ale do tego czasu chciałabym coś zrobić sama z tym. Aha! Zapomniałabym, puchnięcie strasznie nasiliło się w przeciągu tego miesiąca.
Drugi miesiąc z rzędu pierwszego dnia okresu drętwieją mi nogi, bolą strasznie. Nigdy wcześniej nie miałam takich objawów, googlowałam trochę, ale nic nie znalazłam, może ktoś zna przyczynę? (od razu uprzedzam- tak, wybieram się do lekarza! 🙂 )
Padaczka pourazowa  - spotkał się ktoś z tą chorobą? w jaki sposób została zdiagnozowana, jakie były objawy? będę wdzięczna za WSZYSTKIE informacje..
moja znajoma ma padaczkę pourazową. Wszystko zaczęło się od niewinnego urazu głowy, potem zdarzało jej się mdleć, tracić krótkotrwale przytomność. Potem pojawiły się ataki. Nie znam szczegółów, ale wiem, że żyje z tym normalnie, studiuje dwa kierunki, tylko nie jeździ samochodem i mieszka z koleżanką, bo sama się boi.
Chrzestna ma od dziecka, bierze leki. Od kilkunastu lat bez ataku, tylko musiała mieć cesarkę. No i stara się prowadzić bardzo regularny tryb życia.
Co do pokrzywki, to moze to jakis wirus? Tydzien temu na kursie polozna opowiadala ze panuje w W-wie cos co nazywaja zartobliwie "zaraza pyska i racic" 😉 i jest to jakis dziwny wirus. U dzieci powoduje wysypke na dloniach, stopach i w buzi, mija po kilku dniach. Moze u doroslych wylazi tylko na dloniach?
Florcik, tylko... wiesz... nerki też wysiadają na tle alergicznym. Jako że pojawiająca się rano opuchlizna ("na lwa"😉 twarzy jest jednym z objawów (bezbolesnego) zapalenia nerek - warto sprawdzić krew i mocz. Prosta sprawa - jeśli nie nerki, to wyniki będą w porządku.
[quote author=W&P link=topic=2915.msg1409094#msg1409094 date=1337714036]
Drugi miesiąc z rzędu pierwszego dnia okresu drętwieją mi nogi, bolą strasznie. Nigdy wcześniej nie miałam takich objawów, googlowałam trochę, ale nic nie znalazłam, może ktoś zna przyczynę? (od razu uprzedzam- tak, wybieram się do lekarza! 🙂 )
[/quote]

Ból nóg związany z babskimi sprawami miałam tylko przy pigułkach - to były pewnie jakieś żylne sprawy. Ale nie przypominam sobie, żeby to akurat przy okresie występowało. To był taki ból "głęboko", w środku nóg.

Zdarza mi się natomiast przy okresie takie "ciągnięcie" wewnętrznej strony ud. Boli, jakby to było napięcie, przykurczenie... Nic z tym nie robię, tylko joguję:
Może spróbuj się tak porozciągać i zobaczyć, czy będzie lepiej? Na ból brzucha i krzyża też potrafi ładnie pomóc. Tylko oczywiście wszystko z rozsądkiem i nic na siłę.
No, nie od dzis wiadomo, że jesli chodzi o powietrze to nad Krakowem kasza straszna - za to wodę podobno akurat mamy ok
A co do powietrza można na bieżąco sprawdzać tutaj: http://213.17.128.227/iseo/ (wiem, że link dziwnie podejrzanie wygląda, ale jest bezpieczny, słowo 😉 ) Dzis na Alejach szaleje dwutlenek azotu, a tak to czysto
aga020596 - ja też z Krakowa i żyję normalnie, jesli Cię to pocieszy 😉
Witam
Jestem tutaj nowy  🤣 ale potrzebuje pomocy 😀
Na języku biały nalot,czerwone kropki(najwięcej na czubku języka) i z tyłu języka większe krosty

Uploaded with ImageShack.us
Na tym zdjęciu akurat jest mało nalotu, najwięcej go mam po przebudzeniu się.
Robiłem wymaz z jamy ustnej i nic nie wykazał 🙁
Wcześniej byłem u dermatologa i dał mi tabletki na drożdżaki nalot trochę znikał ale ciągle wracał (skończyły mi się tabletki i znowu go mam)
potem byłem u laryngologa który podejrzewał afty i dał mi aphtin (zużyłem 3 buteleczki i nic)

Myślę że może to być coś z wenerycznych tylko co ??
jakie jest dobre badanie na znalezienie drożdżaków ??

Pozdrawiam.
Ależ masz wejście Smoka na forum jeździeckie !!  😂
Może na jakimś o zdrowiu się zaloguj?
Takie znalazłam:
http://forum.o2.pl/temat.php?id_p=4748369
Nie zaszkodzi często żuć kawałeczki cytryny 🙂
skoro dermatolog i laryngolog nie wiedzą, to my chyba nie będziemy mądrzejsi.
Gnębiłabym nadal laryngologa, ewentualnie stomatologa lub rodzinnego.
gnębiłem rodzinnego to nic wysłał do laryngologa :o
a pytam tutaj gdyż nie zawsze lekarz musi od razu trafić 😉 zwykle wolę wpierw konsultować z kimś a potem iść do lekarza i dawać moje typy 😀
Gillian   four letter word
24 maja 2012 11:26
a żołądek masz ok?
a po czym poznać że nie jest ok 😲 🤣
jak na razie robiłem :
Morfologię+OB
białko CRP
wymaz z jamy ustnej
badanie na wątrobę
+ na weneryczne = kiła,wirusowe zapalenie wątroby typ A,B,C,opryszczkę 1 i 2 kategorii.

możliwe że nalot jest z żołądka (piję dużo coli od kilku lat) ale krosty ?? z tyłu jeżyka mam kilka większych krost 🙁 hmm z neta wygląda to na brodawki okołone języka  😕

:/a do dermatologa-wenerologa mam dopiero za miesiąc 🙁
brodawki okolone języka to fizjologia, więc jeśli martwią cię te właśnie krosty, to nimi możesz sobie przestać zawracać głowę.
Bardziej martwiłabym się tym czerwonym czubkiem języka- bo on zdrowo nie wygląda.
nalot......nalot ludzie miewają. Czasami ma na to CHYBA wpływ pokarm jaki zjadamy. Też samym nalotem bym sobie głowy nie zawracała. Ludzie miewają różne naloty, które mijają i chyba niekoniecznie biegają z tym po lekarzach.  🙂

Małe krostki na języku.....no..ich być raczej nie powinno. Pisze chyba, bo krostka krostce nierówna. Język to nie gładka powierzchnia, tylko pofałdowana. małe krostkopodobne tworki mnogą sobie na nim być. Ale mogą też być krostki zapalne- np wirusowe.
Tej żywo czerwonej końcówki być nie powinno na pewno. I nad tym tylko, jeśli już, zastanawiałabym się na twoim miejscu. I nad tymi krostami/pęcherzykami na czubku języka.
Strasznie jakoś źle to nie wygląda....ale nie wiem..nie znam się, więc nie pomogę
Jeśli martwi Cię /ze znanych Ci powodów/ aspekt weneryczny to może HIV też przy okazji ?
Skąd w ogóle pomysł, żeby wybrać to forum?  🤔
Pewnie kwestia fobii wenerycznej po grzesznym czynie 😉 Wtedy pomocy szuka się wszędzie (nie że z własnego doświadczenia wiem  😎 ) Cóż, przekleństwa młodości.
[quote author=miss_misery link=topic=2915.msg1410607#msg1410607 date=1337859605]
Pewnie kwestia fobii wenerycznej po grzesznym czynie 😉 Wtedy pomocy szuka się wszędzie (nie że z własnego doświadczenia wiem  😎 ) Cóż, przekleństwa młodości.
[/quote]
I "wytargetował" nas, bo mu wyszło, że mamy najwięcej doświadczeń? O, ja sobie wypraszam!  😂
Becia23   Permanent verbal diarrhoea
24 maja 2012 12:49
Bardziej martwiłabym się tym czerwonym czubkiem języka- bo on zdrowo nie wygląda.

Czerwony czubek jest przez swiatlo, a wlasciwie cien
Takie czerwone krosteczki to chyba kazdy ma na jezyku? Ja przynajmniej mam i nidgy bym nie sadzila, ze sa nienormalne

Nalot ma wiele ludzi (bakterie, grzyby rozmnazajace sie na powierzchni jezyka?), ja mam i zyje. Uzywam po prostu szczoteczki z taka chropowata guma na drugiej stronie koncowki (np. Colgate 360) i dwa razy dziennie nalot "zdrapuje".

Nie wiem, jak na moje jezyk wyglada kompletnie normalnie 🤔

Az sobie wpisalam jezyk do googli. Pierwsze lepsze zdjecie z wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Lgive_lashon.JPG
A te krostki to nic innego niz kubki smakowe 😁 : http://www.umm.edu/imagepages/8686.htm
I "wytargetował" nas, bo mu wyszło, że mamy najwięcej doświadczeń? O, ja sobie wypraszam!  😂

Gdzież  uświadczysz więcej światłych i dojrzałych kobiet, co to niejedno widziały, niż na forum jeździeckim?  😁
robiłem na hiv  🙄 i na szczęście nie ma 😉
te forum ? przypadkiem z wyszukiwarki mi wyskoczyło  🤣
a no przekleństwa młodości... nie dość że tak kilka kontaktów to jeszcze bywały no z.... (Paniami lekkich obyczajów)  🤔wirek: 🤔wirek:
nie że macie najwięcej doświadczenia 🙂 ale człowiek w swoim życiu nie raz chorował na coś i nie raz coś miał 🙂 więc można mieć nadzieję że znajdzie się kogoś z podobnym przypadkiem :O
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się