Stajnie w Warszawie i okolicach
... tylko stajnia jako tako wygląda a resztę pozostawię bez komentarza 🙄
Właśnie to tylko kwestia zdjęć, czy tam naprawdę panuje taki bajzel?
A jeżeli chcę zacząć karierę skokową to będzie dobry pomysł jak będę jeździć na stajennych koniach i jakiś dobry trener nauczy mnie jak narazie jazdy technicznej??? Kurcze bo chciałabym w przyszłości kupić własnego konia albo wydzierżawić. Czy to będzie dobry pomysł czy lepiej zaczekać??
w Mokrym są super konie - właśnie takie na których dobrze zacząć karierę skokową, myślę, że później na dalszy rozwój też są duże możliwości - zadzwoń 😉
Właśnie to tylko kwestia zdjęć, czy tam naprawdę panuje taki bajzel?
hmmm widziałam zdjęcia u osób, które trzymają tam swoje konie i wygląda to lepiej niż na zdjęciach u Eli Pe. 🙂
Jeśli chodzi o Argos to nie skupiałam się na robieniu zdjęć "bajzlowi", choć nie wątpię że możnaby zrobić zdjęcia lepsze. Po prostu chciałam pokazać nową stajnie całkiem niedaleko mnie.
Sandakanowa a może wrzucisz foty koni z Michałowa Grabiny - stoi u Was jeszcze Selim i Warna, po Twoim nicku domyślam się że Sandakan też tam jeszcze funkcjonuje - jestem bardzo ciekawa jak wyglądają po tych 8 latach w MG.
Bjooork wstawię jak tylko usiądę do komputera 🙂 No jest i Selim i Warna i Rude też ma się dobrze 🙂 hahah to takie moje małe ukochane i przesiaduję z nim całe dnie, a nawet po szkole potrafię wpaść chociaż go wyczyścić 🙂 jak chcesz mogę też pokazać jak on sobie na cordeo radzi i nnajnowsze nabytki Edyty 🙂 rok temu kupiła klacz z dwutygodniowym źrebakiem 🙂
Wybieram się do Wawy na wakacje i chciałabym odbyć tam praktyki przy okazji.
Dlatego poszukuję jakiegoś ośrodka z hipoterapią, najlepiej w samej Warszawie, z dobrym dojazdem komunikacją miejską (ale jak się nie da, to autem też dojadę 👀 )
Znacie coś godnego polecenia? Czy z pytaniem wynieść się do wątku Hipoterapii?
Hipoterapia z dobrym dojazdem jest na Bródnie w PGR. Na pewno też można się tam dogadać w sprawie praktyk.
Sandakanowa wstawiaj wstawiaj jestem bardzo ciekawa jak teraz wyglądają
sosi fundacja hipoterapia na ursynowie, dojazd spod metra autobusem jakieś 3 przystanki, stajnia zaraz za przystankiem. Tylko nie wiem jak teraz u nich jest z zajęciami w wakacje, to musiałabyś zadzwonić i zapytać bo kiedyś nie pracowali w tym okresie.
Jeszcze chyba stajnia Pociecha ma program hipoteriapii ale tam to nie wiem, tylko luźno rzucam, że się coś obiło o uszy
bjooork
nie wiem czy jego kojarzysz.... Ossama.

to już wiadomo kto ;P Sandakan <3

again 🙂

i znów xd

i jeszcze takie :P
a to te najnowsze nabytki Edyty, który kupiła rok temu. Kolia z synkiem Kamaro, który 2 kwietnia skończył roczek :>

a jak chcesz zobaczyć więcej ich zdjęć to zapraszam na mojego fotobloga: photoblog.pl/ziuutta
sandakanowa, z całym szacunkiem, ale dwa pierwsze konie są paskudnie chude....
z której strony siwy jest chudy? o.O on je najwięcej z całej stajni... a Warna jest stara i chociaż je bardzo dużo ciągle jest na trawie dostaje całą kostkę siana dziennie i 3 razy owies i chyba raz na 2 dni mesz. i pomimo to nie tyje.
Sandakowa gdzie Ty jeździsz?
Wybieram się do Wawy na wakacje i chciałabym odbyć tam praktyki przy okazji.
Dlatego poszukuję jakiegoś ośrodka z hipoterapią, najlepiej w samej Warszawie, z dobrym dojazdem komunikacją miejską (ale jak się nie da, to autem też dojadę 👀 )
Znacie coś godnego polecenia? Czy z pytaniem wynieść się do wątku Hipoterapii?
Helenów koło Centrum Zdrowia Dziecka
www.helenow.pl a właściwie to
http://www.helenow.pl/hipoterapia/kontakt.htmlW tym tygodniu zdaje się organizują takie wewnętrzne mini para-zawody dla wychowanków. Sporo się tam dzieje i prowadzi to osoba sensowna (tzn. chodzi mi o część stajenno-hipo, bo reszty ośrodka nie znam, on jest duży)
Sandakowa gdzie Ty jeździsz?
Michałów-Grabina pod Warszawą, a co?
Michałów-Grabina pod Warszawą, a co?
a nic, wydawało mi się, że konia skojarzyłam ale to raczej nie ten
a nic, wydawało mi się, że konia skojarzyłam ale to raczej nie ten
którego? 🙂
z której strony siwy jest chudy? o.O on je najwięcej z całej stajni... a Warna jest stara i chociaż je bardzo dużo ciągle jest na trawie dostaje całą kostkę siana dziennie i 3 razy owies i chyba raz na 2 dni mesz. i pomimo to nie tyje.
No tak ... ale one są chude. Po prostu chude. Z wydętymi brzuchami.
To rzuca się w oczy. Niestety.
To że jedzą duże ilości paszy (o czym piszesz), a są chude (co widać na zdjęciach) - to świadczy, że chyba coś jest nie tak z ich zdrowiem. Może porządne odrobaczenie by pomogło?
są odrobaczane regularnie... a ich zdrowie i ew. wzywanie weta nie zależy ode mnie czy właścicielki stajni, gdyż to konie pensjonatowe... a jeżeli zwróciłaś uwagę na tego rudego na 3 zdjęciu - Rywala. to on ma silną astmę, jest alergikiem i i tak jak na swój wiek i zdrowie świetnie się trzyma (jest to koń należący do stajni). a no i od jakiś 10 lat ma dożywotni zakaz chodzenia pod siodłem, ew. jakieś bardzo lekkie osoby na jakieś 5-10 min. stępo-kłusem na oklep na kantarze. lonżowany też nie może być.
którego? 🙂
tego pierwszego, Selima, tak po zdjęciu wydawał się podobny do konia, którego wieki temu spotkałam ale chyba miał inaczej na imię i był z pomorskiego, jak na wakacjach byłam kilka lat temu, tak mnie tknęło, że to ten sam ale raczej nie 🙄
Nie spojrzałam na miejscowość w Twoim profilu a to by mi dało info już 😉
sandakanowa, koń ma dobrze wyglądać na prawidłowo przyswojonym żarciu. Owszem, dopiero podczas pracy wyrabiają się odpowiednie mięśnie, ale każdy powinien mieć odpowiednią ilość tłuszczu - pracujący czy nie. A jak inaczej go wyprodukujesz, jeśli nie za sprawą żywienia? A jeśli zwierzak nie tyje mimo "pożerania najwięcej z całej stajni", to na serio jest coś nie tak... Ja bym jak najszybciej zawołała weta. Wiem, że to nie od Ciebie zależy, ale trochę kiepsko wygląda bronienie stajni i usprawiedliwianie marnej kondycji koni 🙄
wrzućcie na luz - stajni nie znam, ale wiem, że emeryci pow. 20/25 lat często mają problemy z wagą, a konie z cieżkim RAO wyglądają i gorzej.
Sandakanowa ojej... Pamiętam Warnę sprzed paru ładnych lat z Bródna... Bardzo ją lubiłam. Ile ona ma już lat?
To jest Warna po Wagramie?
niestety..
akurat ta stajnia w Michalowie Grabina znana jest z chudości swoich podopiecznych, włącznie z niezapomniana akcją z 2003 r. jak wklejano zdjęcia kasztanki po wyźrebieniu ze źrebakiem, klacz miala wygląd chodzacego szkleletu ale wg właściciela to normalny wygląd był bo źrebak tak wyciąga z klaczy że ta normalnie jest szkieletem
Niestety to fakt..szkoda koni 😤
Dlatego poprosiłam o zdjęcia... widzę że niewiele się tam zmieniło 🙁