Odchudzanie - wszystko o ...
Najgorsze będzie częste jedzenie i nie objadanie się 😁
Daje sobie czas do końca tego roku. ^^
Między głównymi posiłkami będę jeść przekąski z dużą ilością błonnika(otręby, płatki pszenne, owsiane, musli), to powinno chyba pomóc. 👀
Dołączam do tego wątku 😅
Z rozmiaru 42 muszę powrócić do 38. Czyli 78 kg do 60...
Wiem że musze ograniczyć porcję (obżerałam się) i zacząć ćwiczyć.
o widzę, że mamy ten sam start i target 🙂 jestem po tygodniu oczyszczającym i na 5 dniu diety kopenhaskiej, łatwo nie jest, ale znośnie, jakoś żyję 😉 bo zakonczeniu jej planuję kolejno 800 i 1000 kcal, żeby nie było jojo. dzisiaj na wadze zobaczyłam 72,5 😅 😅 czyli 5,5 kg już poszło w niepamięć 🙂
Polecam przed odchudzaniem zastosować diety oczyszczające wątrobę, to ułatwia spalanie tkanki tłuszczowej 😉
Mam pytanie w sumie nie odnośnie odchudzania ale myślę że w tym wątku ktoś udzieli mi odpowiedzi.
Czy w trakcie posiłków powinno się pić?
Zawsze miałam wrażenie że jak w trakcie posiłku piję herbatę to czuję dłużej uczucie sytości.
Jednak słyszałam ostatnio że podobno to nie zdrowo bo rozrzedza się kwas żołądkowy.
🤔
Mi zeszło chyba 13kg. Ale waga stoi, nie dziwię się bo wcinam wszystko, ale też staram się opanować.
Generalnie doszłam do celu, ale po spadku masy mam dużo nadmiaru skóry i jednak to nie jest to co chciałam uzyskać, staram się jeszcze schudnąć chociaż z 5 kg ( cudem było by jeszcze 10 ).
Chcę mieć jakiś nowy pomyła np do śniadania zamiast kanapek, i co myślicie o płatkach JustFit błonnik 15% z zieloną herbatą, z Biedronki ??
siwaaa lepiej sobie samemu zrobic muesli 😉 na sniadanie zazwyczaj jem przez siebie zrobione( platki i otreby zytnie, rodzynki, orzechy wloskie, laskowe, pesti slonecznika, pestki dyni, zmielone siemie lniane) lub twarog chudy z owocem.
Mi nie chodzi o musli (bo go nie lubię) tylko o sam błonnik czy zda się ten z biedronki - w jakiś sposób będzie przydatny przy odchudzaniu.
😉
A ja dziś zakupiłam sobie taki specyfik. Poleciła dietetyczka 🙂
http://marokosklep.com/proszek_z_nopalu,82,357.html
A ja dziś po pierwszej wizycie u pani Anety Łańcuchowskiej 😀 Baardzo pozytywnie, wiele mi wie wytłumaczyło też mimo że czytałam i oglądałam wiele rzeczy w internecie. Teraz czekam na maila z zaleceniami, za 2-3 tygodnie ponowna wizyta i omówienie sprawy ze szczegółową dietą.
Ale wspaniale, że musiałam być rodzicem, tata w końcu postanowił że wszyscy zmienimy nawyki i odrzucimy niektóre produkty, widocznie musiał to usłyszeć od dietetyka 💃
Alabamka, a co ci takiego powiedziała? 😉
Na analizie zdrowia w klubie fitness wyliczono mi 2250kcal dziennie. Obcinam 700, czyli wychodzi jakieś 1500-1600 kcal dziennie i mam nadzieję, że będzie mi schodził kilogram w tydzień, do tego siłownia i bardzo fajny wynalazek zwany orbitrekiem. Miarka się przebrała, bo okazało się, że moja domowa waga pokazuje jakieś 4 kilo mniej, niż jest w rzeczywistości 😵. Mam miesiąc na jakieś 5 kilo, bo jadę grzać ciało na Mazurach.
Do dziewczyn chodzących na siłownię: jak radzicie sobie z nudą? Bo mnie to koszmarnie nuży, niby jest telewizor z Vivą, ale mnie to nie kręci. Zamykanie oczu na bieżni jest dość niebezpieczne, kurde, może będę sobie książki przynosić i kłaść na tablicy rowerka, albo coś? 🤣
A słuchawki w uszy? Zawsze jakieś urozmaicenie-mp3/telefon
Ja się zamierzam po maturze zapisać ale jakoś mi tak kurde głupio samej tam się kręcić :c
No właśnie problem w tym, że muszę uważać ze słuchawkami, bo czasem mam bóle głowy. A w głośnej sali z hitami Vivy zagłuszenie tych nędznych piosenek moim jazzem będzie trudna rzeczą 😉. Chyba się przemęczę tę godzinę nudząc się koszmarnie, bo moich skrzętnie ukrytych w głowie zarodków filozoficznych zagadnień nie chce mi się w tym głośnym miejscu wyjmować, zastanawiać się nad nimi tym bardziej 😉.
Ja chodzę sama i mi się podoba, bo siedzę ile chce. A rozmawiać i tak mi się nie chce, bo co to za przyjemność kiedy ledwo zipiesz.
ankers, to nie chodzi o rozmowę tylko ja tam zielona jestem i nieporadna 😉
asds opios brzmi zachecajaco, zdaj relacje, jak sie ten zmielony kaktus sprawdza..
Zu, na pewno znajdzie się jakiś instruktor lub inna kompetentna osoba, która wszystko Ci wytłumaczy. Na pierwszy raz wzięłam sobie trening właśnie z instruktorem, który mi wszystko wytłumaczył, opracował plan, opowiedział o l-karnitynie itd.
Alabamka, a co ci takiego powiedziała? 😉
Co nowego, co przekonało mojego ojca czy wszystko mam opowiedzieć? 🙂
Może jakieś dietetyczne nowinki, czy coś 😉
Dobra, biorę się za siebie. Nie ma co się użalać więcej.
Który wspomagacz lepszy: Therm Line II, czy Edixal?
Czy któraś z Was stosowała dietę south beach? Podejrzanie dużo rzeczy można tam jeść, czy to naprawdę działa ?
Efeemeryda, ja właśnie kończę 2 tyg 2 fazy. Przed pierwsze dwa tygodnie pierwszej fazy z minimalną porcją ruchu i duuużą ilością siedzenia na tyłku przy książkach zgubiłam 3 kg. Ogólnie 5. Przez pierwsze dwa tygodnie bywało, że czułam brak cukru w organizmie, jakieś zawroty głowy, ale poza tym to najlepsza dieta jak dla mnie. Człowiek może jeść dużo, żołądek można wypełniać warzywami, plus białe mięso, sałatki różne, twaróg, deserki... Mhmm... Mam nawet przepis na sernik w pierwszej fazie, że w ogóle nie odczujesz diety🙂
EDIT. Podejrzewam, że z 1 kg to woda zeszła, która zatrzymywała się przez moją wcześniejszą dość złą dietę.
ja dość długo byłam na dukanie, więc ten brak cukru to mnie nie przeraża, ale o tym braku kawy i herbaty to jest prawda, że nie można ?
jeśli można wiedzieć to jak dużo masz do zrzucenia? (bo od tego zależy ile się chudnie, chcę do siebie przyrównać 😉)
Mam 170. Ważyłam 54, teraz 49 🙂
Hmmm, ja tam kawę piłam. Parzoną ciśnieniowo, z mlekiem 0.5% i słodzikiem. Wiem, że słodzik to chemia i zło, ale czasem moją chęć na uczucie słodkości w ustach brało górę;p Pyszna jest galaretka z herbaty i żelatyny dosłodzona słodzikiem.
A po drugie... Kiedy zaczęłam jeść o wiele więcej warzyw zauważyłam poprawę kondycji włosów i paznokci, chociaż wcześniej nie jadłam ich wcale mało.
Podziwiam za wytrwałość w Dukanie. Ja chyba, a raczej na pewno bez warzyw bym nie mogła przetrwać diety. Obecnie ser biały już mi się lekko przejadł, ale urozmaicam różnymi przyprawami, warzywami 🙂 Tak samo jak mięso... Wrzucam do gotowania na parze i tylko przyprawy zmieniam, raz na jakiś czas usmaże, ale tak to brak monotonii zawdzięczam warzywom xD Muszę się przemóc do tych, których nigdy nie jadłam i nie chciałam nawet patrzeć w domu, typu jakaś cukinia, kabaczek itd;p
Nesca92 a mozesz wstawic zjecia sylwetki swojej teraz?
ja mam 169cm wzrostu, wazylam 57-62kg, 57kgjest dla mnie optymalna waga (rozmiar S) , a przy 55kg bylam w rozmiarze XS.
szczerze to przy twoim wzroscie nie wyobrazam sobie takiej wagi
albo to ja jestem jakas grubokoscista....
Na dniach postaram się, jak dostane aparat, bo nie mam nic pod ręką. Nie wiem też czy moja waga domowa dobrze waży, bo z tego co zauważyłam to waga wadze nie równa, ale... lubię ją;p ^^ kurde. zaraz poszukam zdj przed schudnięciem albo z poprzednich wakacji bo ważyłam podobnie.
http://www11.zippyshare.com/v/14516504/file.htmlhttp://www6.zippyshare.com/v/90154117/file.htmlCoś takiego.
nie no to ja jestem przy Was jakaś słonica niemalże, 167 i jakieś 66kg, najlepsza moja waga to było 58 i mniej to bym już chyba nie chciała ważyć. Ale to też z pewnością kwestia kości.
Słodzik jest super, chemia jest wszędzie lubię chemie bo mi smakuje,a słodzik to mój przyjaciel 😜
okej 😉 teraz rozumiem. zupelnie inny typ budowy. ja jestem bardziej "zimnokrwista" :P nigdy nie bede taka szczupla bo nie mam takich uwarunkowac genetycznych 😉 ale do 55 chetnie bym wrocila...
u mnie najblizsze 3 tyg zapowiadaja sie ciekawie 😀iabeł: dieta 1000kalorii, 5 razy w tyg bieganie i mam nadzieje, ze doprowadze sie ostatecznie do tych 55kg 🍴
Ale ja i tak te kg to straciłam z brzucha, trochę uda, ale właśnie chciałabym trochę jeszcze je wyszczuplić, ale nie mogę zabrać się za bieganie. Niby nie dużo, pół godziny się przebiec i wrócić do obowiązków, ale... 🙁 Co zrobić, kiedy obowiązki przytłaczają człowieka;/
a ja cholera biegam 5km, 3-4 razy w tyg, w weekendy do stajni pracowac, czyli minimum 10h na nogach, praca fizyczna i cholera malo mi idzie waga w doł! 🤔 moze nie tyle chodzi mi o wage, bo miesnie sa ciezsze, ale moglabym sie pozbyc gdzieniegdzie! 🤬
A też jesteś na diecie SB- South Beach?
WIdzieliście ile kosztuje 3m-ce u Gacy? 780zł.... 😲