Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

calore sponio  😀
bryziak no dokładnie  🙂
wątek zamknięty
desire   Druhu nieoceniony...
16 maja 2012 17:16
wielu ludzi których znam, postrzega śląsk jako patologię. Nie wiem dlaczego, mam znajomego ze śląska, który jest mega gościnny i miły 🙂

nie chcę dolewać oliwy do ognia, ale powiem szczerze że można zauważyć, że z śląska patologie robią właśnie przyjezdni, którzy się tu osiedlili...  🤔
(nie we wszystkich, ale w większości przypadków)..
wątek zamknięty
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
16 maja 2012 17:28
Desire, to samo jest z Warszawą. Tutaj na prawdę ludzie nie są niemili, zadufani w sobie czy co tam jeszcze o warszawiakach mówią. To głównie ludzie przyjezdni, którzy zachłysnęli się swoją fajnością bo mieszkają w stolicy tak jakby to miasto było jakieś super hiper lepsze od innych 🤔
wątek zamknięty
estena   Wariat nad wariaty.
17 maja 2012 15:03
http://www.photoblog.pl/kucykowaax33/123115739/52.html
koń kuleje, skacze bez ochraniaczy, ale to przecież tylko mały szczegół grrr..
polecam genialne filmy w notce z linku i oczywiście same notki jako miłą lekturkę 😉
wątek zamknięty
dla mnie kwiatkiem są właściciele, którzy od lat te konie zaniedbują. Pamiętam jakieś 7 lat temu, jak przychodziłam tam jeździć z koleżanką. Mieli taką ogromną kobyłę z przerośniętymi kopytami (które tak btw. obcinał później mój kolega, 14/15 latek). Chciałam odkupić kiedyś od nich konia, ale usłyszałam, że nie sprzedadzą mi go "bo by tylko na tym stracili, bo kunie teraz tanio chodzo".
Skąd, taka puszczona samopas 13,14 latka ma wiedzieć, czy koń kuleje, albo dlaczego zakłada się ochraniacze jak ona nawet nie wie, czy ona już jeździ czy jeszcze patataja.
wątek zamknięty
estena   Wariat nad wariaty.
17 maja 2012 17:17
bryziak to dziecko ma raptem 11/12 lat po za tym napisałam jej komentarz i otrzymałam bardzo ambitną odp o TU -> http://www.photoblog.pl/kucykowaax33/123050004/49.html
wątek zamknięty
Nigna   Warto mieć marzenia...
17 maja 2012 20:02
estena: nie wydaje mi sie zeby ten koń kulał, dziwnie galopuje-ale w kłusie nie widać nieprawidłowości ( tak mi się wydaje -może się mylę) Wiek dziecka i to że jeździ bez toczka i bez opieki przeraża ; o
wątek zamknięty
a przeraża jeszcze bardziej fakt, że coraz więcej takich dzieci ...
wątek zamknięty
17 maja 2012 21:12
a mnie przeraża fakt, że bądź co bądź Esteno napisałaś tej dziewuszce komentarz pachnący agresją..  Ja też bym nie słuchała kogoś kto zamiast mi wytłumaczyć co i jak pisze mi  w desperackiej złości swoje zdanie..  🙄 
to ja pytam czemu krzyczysz po dziecku 11letnim ?  Nie da sie inaczej?  Może ona nie wie ? I mimo wszystko jej odpowiedź była bardziej hm.. sensowna, logiczna i dziewczynka spokojnie wytłumaczyła o co chodzi - mimo, że dużo mi sie na jej photoblogu nie podoba to w tym momencie klasy nie pokazałaś Ty.  🤔
wątek zamknięty
desire Ja jej napisałam, że powinna brać kask, jak już jeździ bo to się może źle skończyć, i przede wszystkim nie ma stabilności itd co widać na filmiku. A dostałam w odpowiedzi, że kask zgubiła i najwyżej spadnie raz się żyje  😲 🙄
Moim zdaniem dziewczynie nie wytłumaczysz, dobrze by było dojść do rodziców, i przestawić im daną sytuację, tym bardziej, że ten koń to zbyt bezpieczny nie jest...
wątek zamknięty
18 maja 2012 06:45
skoro rodzice nie przejmują się, co robi dziecko teraz to co ich będzie obchodzić, co będzie robić potem ?  🙄  😁
"a niech sobie jeździ, spokój w domu przynajmniej jest, a dzieciak zawsze taki podekscytowany że ma 'swojego' konika"..  🤔wirek:
Dziewczynce to przetłumaczyć by mógł jakiś instruktor z pojęciem, który stałby przy niej i miał jakiś autorytet, bo internetowa gadka jej nie ruszy (jak wielu z resztą). 😉
wątek zamknięty
bryziak to dziecko ma raptem 11/12 lat po za tym napisałam jej komentarz i otrzymałam bardzo ambitną odp o TU -> http://www.photoblog.pl/kucykowaax33/123050004/49.html

"Koń był na pewno skłonny zrobić Ci półparadę"  🤔
Ja myślałam, że to jeździec robi półparadę, nie koń.
Średnio mądra ta Twoja rada...
wątek zamknięty
[quote="Estena"]bo On przy każdym kroku kuleje! a tym bardziej jak skaczesz bez ochraniaczy ![/quote]

to konie z ochraniaczami kuleją mniej  😂?
wątek zamknięty
Facella   Dawna re-volto wróć!
18 maja 2012 13:20
Nigna, ten koń robi bardzo drobne kroczki przez co szybko przebiera nogami w galopie i wygląda to jak wygląda...
wątek zamknięty
18 maja 2012 14:51
Facella: Tak właśnie myślałam , nie wygląda mi na "kulejącego przy każdym kroku" ; /
wątek zamknięty
Facella   Dawna re-volto wróć!
18 maja 2012 15:03
co nie zmienia faktu, że nie za ciekawie to wygląda...
wątek zamknięty
tak... a co zobaczyłam na stronie Caball na facebooku... 😉
''dziewczynko'' powiedziała 10 letnia dziewczynka 😉
wątek zamknięty
HAHAHAHAH  co za konwersacja 😀
wątek zamknięty
No wstrętna ivett, biednych ludzi z kasy obżera, a za 45 zł na allegro markowy czaprak firmy krzak można kupić.  🤬
wątek zamknięty
konwalia, dziecko na pewno się nudziło i znalazło powód, by się powymądrzać.  😉
wątek zamknięty
no wiecie co z biednej dziewczynki zdzierać 100 zł  😜
za 45 to chyba biały Pfiff, który kiedyś był czarny..  😁

wątek zamknięty
zaciekawiło mnie jaki to ona czaprak kupiła za 45 zł i znalazłam :
http://allegro.pl/czaprak-potnik-colorado-elegant-i2322389472.html
http://allegro.pl/czaprak-potnik-colorado-classic-sprawdzony-wzor-i2345995859.html

i chyba o tych "markowych" czaprakach mówiła.
wątek zamknięty
siedzę sobie na facebook'u i szperam oczywiście i tu nagle taki obrazek  🤔

jest bodajże w klasie 6 podstawówki ? albo 1 gimnazjum, nie wiem nawet, ale sie załamałam jak zobaczyłam też resztę zdjęć np. leżąc na podłodze w jakiejś publicznej łazience i robiąc sobie "słitaśne focie na fejsbusia"  🤔
wątek zamknięty
wątek zamknięty
Czekoladowiec zawartość chwilowo niedostępna, może masz ją w znajomych a ma zablokowaną galerię dla nieznajomych?
olafasola Dziś przed moim blokiem w, którym mieszkam zauważyłam jakieś dzieciaki raptem miały może 9-12 lat, i nie mogłam uwierzyć to co widzę... Oczywiście jest lans, bo z papieroskiem w krzakach...
wątek zamknięty
nie mam jej w znajomych ale mi się wyświetla więc nie wiem czemu.
wątek zamknięty
dokładnie , to straszne. ja ide dopiero do liceum, a ostatnio widziałam z koleżanką dziewczynki z naszej byłej podstawówki (poznałam po mundurku) i szły śmiało środkiem ulicy z fajkiem w ręce  🤔 dla mnie to jest chore, gdzie są rodzice ? one były MOŻE z 4 klasy .. w dodatku jak zaczełyśmy bardzo głośno mówić coś w stylu "o matko, jaki obciach. patrz one palą, ale wstyd" to jeszcze zaczęły iśc za nami i klnąć między sobą na nas i mówić "o ja jej zaraz wp***le."  🤔
wątek zamknięty

Zdjęcie na wiocha.pl. Faktycznie "mega" fotka  🤔wirek:
wątek zamknięty
AtlantykowaPanna   "Jeśli idziesz przez piekło- nie zatrzymuj się!"
19 maja 2012 21:55
Mi też się wyświetla.
Tak dzisiaj siedząc z koleżanką i jedząc spagetti rozmawiałyśmy o fajkach i % i doszłyśmy do wniosku, że co się z naszą szkołą dzieje kiedyś wgl nikt zero, no może 3klasy, dopóki nie odszedł rocznik mojego brata (1994) dzieciaki nie paliły (bynajmniej nie przychodziły tam gdzie my teraz ) A teraz nie ma kto ich poustawiać, moze i pale ale podchodzi do mnie dziecko 5klasa szkoły podstawowej z tekstem " Daj fajka" albo " Obstaw pojary"  😵 to mówię im " Dzieci nie rozpalam i już Was ty nie ma " Zazwyczaj ida sobie bo jak nie to potrafię krzyknąć.
wątek zamknięty
19 maja 2012 21:59
AtlantykowaPanna: Mam nadzieje że wiek w profilu twoim ( 14 lat) nie jest prawdziwy  😵
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.