Zawody Hipodrom Sopot i okolice.....

Gdzie znajdę listy startowe na jutro w Damaszce?
ha ha wiem :P znowu się cofam w rozwoju bo od LLki zaczynam ;P)
Jestem w cieżkim szoku, że zawody towarzyskie odbeda sie na świetym nietykalnym kwarcu.
Nagrody powalają. Flo... hahahaha
Te nagrody to pewnie dla tego, że wjazd na kwarc jest (albo był) mega drogi wg. cennika. To jeśli przejazd konia ma kosztować ich X zł to już tylko na flo ich stać  😉
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
23 maja 2012 21:42
To ZT, a trzeba wynająć karetkę, opłacić sędziów, parkurmajstra, maszyny... Fajnie, że zorganizowali =)
czy są gdzieś listy do Stada na jutro??
xxagaxx, haha. Nie licz na listy w Stadzie na niedziele szybciej niz pol godziny przed startem pierwszych konkursow.
wiesz, zawsze można mieć nadzieję :P
Nadzieja to wiesz co. 😉
ale każda matka kocha swoje dziecko!!
Przetarg na dokończenie przebudowy hipo wygrało NDI. A najfajniejsze jest to, że w ramach oszczędzania szefostwo budowy nie będzie miało biura na hipo, tylko na budowie mariny w Sopocie i będzie do hipo dojeżdżać na rowerze 😀
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
05 czerwca 2012 07:14
jakiś przyblizony termin zakończenia inwestycji jest znany?
A najfajniejsze jest to, że w ramach oszczędzania szefostwo budowy nie będzie miało biura na hipo, tylko na budowie mariny w Sopocie i będzie do hipo dojeżdżać na rowerze 😀

W obecnych czasach biuro to kontener - więc te koszty nie są astronomiczne. Ponieważ tego typu inwestycja polega na tym, że wygrywający będzie obecnie szukał frajera, który to wykona fizycznie czyli tzw. podwykonawcy - to może sobie zażyczyć, by ten podwykonawca zainstalował taki kontener albo kilka w ramach umowy, czyli za darmo.

Nie chciałbym być nietaktowny - ale to może bawić dzieci - dorosłych interesuje, czy miasto ma pieniądze.
Nestor, mnie to bawi, bo mój szwagier będzie tak na rowerku dojeżdżał.
Prace mają (teoretycznie) zakończyć się w ciągu 14 miesięcy od podpisania umowy.
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
05 czerwca 2012 10:50
I dofinansowanie z ue nie przepada? Bo 14 miesiecy to druga polowa 2013.
Nestor, mnie to bawi, bo mój szwagier będzie tak na rowerku dojeżdżał.
Prace mają (teoretycznie) zakończyć się w ciągu 14 miesięcy od podpisania umowy.

Tak, to bardzo zabawne.

A co powiesz na to:

W centrum zaprojektowano rozbudowaną halę dotychczasowej ujeżdżalni, przystosowując
ją do zawodów z widownią na 700 osób. Obiekt ten posiada także skrzydło biurowe
i edukacyjne oraz pokoje gościnne dla gości i uczestników imprez lub szkoleń. Hala stanowi
także pod względem programu uzupełnienie gastronomiczne i sanitarne dla zewnętrznego
Hippicznego Parku Rozrywki. Obiekt ten będzie przedmiotem innego postępowania.

Rozumiem, że dużej hali nie będzie?
Nestor, nie wiem, czemu czepiasz się mnie personalnie.
Też czytałam (na trójmiasto.pl), że przetarg nie objął budowy hali. I co mam Ci o tym powiedzieć?
Nestor, nie wiem, czemu czepiasz się mnie personalnie.

Pisanie w stylu Onetu o rowerze w sytuacji, gdy hala nie będzie odbudowana to robienie z RV forum dla przygłupów.
Nic osobistego - można odnieść wrażenie, że uważasz interlokutorów za tępaków.

Nie mogłaś czytać na trójmiasto.pl - chyba, że w jednym z komentarzy - ta informacja jest w materiałach przetargowych - natomiast na portalu jest info o odbudowie i o tym, że jest taniej.
Taniej jest jakoby ze względu na wykonanie części obiektów - a o hali redaktor nawet się nie zająknął - więc jest jedynie tanim propagandystą.
No to przepraszam wszystkich, którzy poczuli się w jakikolwiek sposób dotknięci tym, że napisałam o rowerze, a nie o problemie z halą  :kwiatek: i koniec OTu
Tak, czytałam o hali w komentarzach.
No to przepraszam wszystkich, którzy poczuli się w jakikolwiek sposób dotknięci tym, że napisałam o rowerze, a nie o problemie z halą.

Wszystkich to nie - większość z tych "wszystkich" jest Tobie wdzięczna za ten rower, bo pozwala to uniknąć drażliwego tematu europejskich wizji, które nie bardzo się spełniają.
To nie jest OT - dla środowiska jeździeckiego na Pomorzu rola Hipodromu jest dosyć istotna.
Jak napisałem - nic osobistego - nie masz za co przepraszać.
oo tak, Nestor znowu w akcji. ;/;/

anai dzięki za rower :P
Pomorzanie..... gdzie i kiedy teraz jakieś ciekawe zawody, bo z tego co słysze to obecny kalendarz nie jest tak do końca aktualny ?
właśnie. dzisiaj dowiedziałam się, że tak jak pisałaś w innym wątku, że zawody w Starogardzie są w lipcu ( jaka data?), ale może najlepiej zadzwonić do Dyrektora Stada jeśli chodzi o zawody tam, natomiast gdzie indziej, to 8 lipca ZR we Wdzydzach k.Kościerzyny i wiem, że są ujeżdżeniowe w Chynowiu w Stajni Hajduki, ale nie znam daty.
domiwa   W poszukiwaniu prawdy, mojej prawdy...
06 czerwca 2012 07:48
No i Kwidzyn 23-24.06. oraz Rzeczna 23.06
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
06 czerwca 2012 08:44
Klami, wybierz się do BB, będa regionalki przy okazji CSN.

Kwiek niestety nie będzie 🙁
RioBrawo, z tego co pamietam to w trakcie zawodów mowa była o ostatnim weekendzie lipca.

Ktoś, o, one na kwarcu sa, no nie ?? A kiedy własciwie jest BB ??

Wdzydze to makabreska.
Kwidzyn na prawde lubie jako miejsce itd., ale póki rozpreżalnia bedzie jak była do tej pory, to niestety bede omijać. A szkoda. :/
Jak jest w Rzecznej ??
Klami, BB 29.06-01.07
Dzieki.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się