kącik skoków

wichrowelove Jeśli załatwisz mi transport to ja chętnie.  :kwiatek:
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
18 maja 2012 16:56
anai, Na dopiero na Biały Bor dam radę :-) teraz jest pierwszy od dawna weekend,kiedy oboje jesteśmy w domu :-) wpadniemy pewnie towarzysko jutro albo w niedziele. Swoją droga skromna obsada...
Facella   Dawna re-volto wróć!
18 maja 2012 17:19
kogo jutro widzę w Jaroszówce?
mnie  😉 jakbym miała auto 😵
kogo jutro widzę w Jaroszówce?

Mnie, ale będę po 15😲0
Facella   Dawna re-volto wróć!
19 maja 2012 17:25
melduję, że Jaroszówka zakończona jedną niegroźną glebą i to na rozprężalni. P i N chyba trudne, bo do drugiej fazy dojechały kolejno 3 i 4 osoby... w L, dokładności bez rozgrywki, do dekoracji poszło ok. 25 koni.
Ponia   Szefowa forever.
19 maja 2012 17:27
jak tam wieści z Damaszki? ktoś coś wie?
Głównie bym chciała wiedzieć jak Persja D w LL🙂 ?
Ponia a co to się stało?  👀
Ponia Julka była 2 w LL 😉 Kobyła złoto 😀 Skakała jakby ją ktoś zaprogramował.
Ponia   Szefowa forever.
19 maja 2012 17:55
Ponia Julka była 2 w LL 😉 Kobyła złoto 😀 Skakała jakby ją ktoś zaprogramował.

No to bardzo się cieszę ;-) Ona jest jak jej matka za czasów gdy ja zaczynałam swoje starty, dokładnie taka sama a im starsza tym bardziej do niej podobna.
wyściskaj Paskudę odemnie 😀

a jak twoje starty? bo też widziałam Cie na listach 😉
no i czy mozesz napisać kto wygrał L, P, N i bariery? 😉
No problem 😉 Ale nie martw się, ona tam ściskana jest aż nadto 😉
Ponia   Szefowa forever.
19 maja 2012 17:58
xxagaxx, nie martwie się 😉 trochę za nią tęsknie 😉

ps. spójrz jeszcze w poprzeniego posta 😉
Jechałam dziś tylko Lkę, na 0 rozgrywka 😉 Jutro atakuję P, zobaczymy. Tęsknię za moim zwierzem, takich stresów jak z tą wstrętną babą nie miałam. Ale chociaż jest na czym postartować 😉
Do końca Nki i Barier nie wytwałam.
A kto wygrał to mnie nie pytaj. Dziś byłam tak zakręcona bo robiłam za trenera dla naszej grupy 😉 Chyba już niedługo wyniki powinny być?
Ponia   Szefowa forever.
19 maja 2012 18:12
No to powodzenia jutro 😉

też bym coś poskakała, ale najpierw sesja... w poniedziałek egzamin z fizjolki  😲

Wstawiam kilka fotek z Jaroszówki 🙂
Jeśli ktoś szuka zdjęć z dzisiejszych zawodów w Korytach , to własnie wstawiam na nasza stronkę na fb / klub jeżdziecki Plejada/
Byłam w Korytach na rozpoczęcia naszego skromnego w tym roku sezonu i.. Querido skakał świetnie!
Co prawda pojechaliśmy tylko P, N ale jestem z niego tak zadowolona. W P byliśmy drudzy a w N no niestety zrobiłam pół salta na ostatniej przeszkodzie z własnej winy  😁 Nie wiem co mi się stało - cały parkur jechałam mocno, do przodu wszystko rozliczałam, zakręty wyjeżdżałam też mocno, wszystko było super aż tu nagle w ostatniej lini mnie zgieło i przytrzymałam hardkorowo na ostatniej fuli. Zaćmienie jakieś czy emocje puściły, nie wiem. W każdym razie Q odbił się z przed samego okserka, wybił w górę, zawiesił się, doskoczył ale no niestety... to był sereg i to na jedną więc do stacjonaty zrobiło się tragicznie za daleko. Ja na dodatek straciłam równowagę na tym okserze i siadłam mu na szyji no i Querido ambitnie chciał ale mu się nie udało  😁
Zresztą Plejada ma przebieg tego na zdjęciach. Nie spadłam - wgramoliłam się z szyji spowrotem i skończyliśmy z tak czy siak nawet niezłym wynikiem (konkurs szybkości był).
Jestem bardzo, bardzo zadowolona - Q wszystko przyjał tak jakby był w domu a nie na zawodach i skakał bardzo okrągło - tak jak w domu.
Szkoda, że następny wyjazd dopiero pod koniec czerwca. Studiowanie nie jest fajne!  🍴
salto piccolo, super, że Jestes zadowolona z zawodów. Wstaw koniecznie zdjęcia 🙂
Ją z moim seniorem-prawie- emerytem jechalam wczoraj L I P w Damaszce, w L byliśmy drudzy, konisko świetnie się prowadziło w rozgrywce i wyszły nam ładnie skróty. W P zrobiłam zrzutkę na dwójce, bo Dino zaczął od tempa z rozgrywki 🙂 i przez to skakał płasko. Dopiero w okolicach czwórki zaczął odbijać sie w górę, a nie w dal. Generalnie było fajnie, nastepnym razem spróbujemy wrócić do eNek 🙂
a ja dziś zadebiutowałam w LL i mój koń również-więc dwa nieogarnięte debiuty 😂 i na czysto więc nawet runda honorowa mi się trafiła 😅

Siodło HBC spisywało się genialnie, a kobyłka moja skakała tak że spokojnie i L mogłaby iść 😁
bakalia07   Nigdy nie rezygnuj z marzeń!
20 maja 2012 15:25
Czy ktoś był w ten weekend na zawodach w Kołatniku ?  😉
Kilka fot z Koryt:

Wybroniłam się z ostatniego!  😁
salto piccolo Co się stało? Skok na wejściu w szereg był za blisko?
cieciorka   kocioł bałkański
20 maja 2012 17:14
Dramka, salto pisała w poprzednim swoim poście.
salto piccolozacnie się wdrapałaś  🤣

a my w sobote pierwsze otwarte zawody w tym sezonie i dużo jeszcze jest przed nami do nadrobienia po wspólnej przerwie maturalnej. Dobrze, że takie problemy jednak wychodzą bo wiemy teraz co korygować.

także L z jedną zrzutką z mojej winy, za wcześnie wysłałam z mocnego tempa i niestety płaski skok się przytrafił...

Ok  😀 Tak myślałam  😉
Ja właśnie wróciłam z Majówki z koniem w Szczepankowie.
Jak zwykle znakomita jazda Skrzyczki i Wojtka Dahlke  😀
Zdjęć mam całe mnóstwo z GP, więc może coś później wstawie.
Ja tym razem skoki bez gleby- czekałam do końca 🤣 2 parkury otwarte zaliczone.
Czy w przepisach są jakieś ograniczenia dotyczące stosowania butów dla koni na zawodach?
jeśli chodzi o skoki to nie ma
No to dobrze🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się