Kuce - wszystko o

Kayra   Kucusiowy wariat :P
14 maja 2012 21:50
ratatuj, fajowy kucor, troszkę mi mojego Gnoma przypomina 🙂
ratatuj   Moje rude szczęście
15 maja 2012 05:51
Wilczyk, do końca sama nie wiem, w papierach ma wszystko nn, jednak więcej ma wspólnego z kucem niż z dużym koniem, a czkolwiek pręga na zadzie, mocna budowa, mhm  😉 Wrzucę więcej zdjęć  😉

Pierwsze dwa ze wczorajszego treningu a ostatnie z wolnych skoków w korytarzu (zima 2012)
ratatuj - te małe kasztany nn coś w sobie mają 🙂 Też mamy kuckę, od handlarza ją odkupiliśmy. Na skokach jest niesamowita! Pełna energii, 148 w kłębie 🙂 Pierwszy sezon w skokach poszedł jej genialnie, ciekawe jak w tym roku będzie 🙂

Tylko szkoda tylko, że likwidujemy konie. Ją też będę zmuszona sprzedać.. 🙁
Ratatuj świetny jest  💘
ratatuj - piękny kocham kasztany, ja ogólnie mam swój ideał poniaka, malowany kasztanek ze skarpetkami tak z 140-146 w kłębie, będę takiego kiedys mieć 💘
Time widze że mamy podobne plany  😁
jak juz bede ta milionerka (całkiem niedługo :P ) to bede miala 4 konie:
- takiego super sportowego
- kucysia max. 70 cm. w kłebie, ktorego naucze sztuczek
- kuca ok. 145 kasztane, cztery skarpetki i malowany pysk, super skaczacego
- i jakiegos na emeryturke 🙂
ratatuj, jaka sport grzywa 😉.

Chwaliłam się, że mamy z Horsem za sobą pierwsze zawody 90 cm? Co prawda nie obyło się bez zrzutki i dwóch stop, ale parkur ukończyliśmy :-).
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
15 maja 2012 17:11
gratulacje 😀 potem bedzie tylko lepiej 🙂
subaru2009, no mam nadzieję... W sobotę kolejne zawody, będzie konkurs 80 - 90, w którym też spróbujemy swoich sił.
Szkoda tylko, że koń 150 km ode mnie i jedyny jego 'trening' obecnie to bieganie po podwórku, jutro musi go ojciec wziąć na lonżę xD. Więc zawody będą jechane w stylu 'na hardcora'.
Śliczne te wasze kucyki 😉
A my w weekend mieliśmy już chyba ostatnią sesję. Tak, w najbliższym czasie rozstajemy się z Volcano.  😕
To było piękne 6 miesięcy. Dużo mnie nauczył, za co jest tu bardzo wdzięczna.  🙁 :kwiatek:

I ostatnie wspólne 'wrotki'

h[img]http://ttps://lh6.googleusercontent.com/-ohfipmUQXmI/T5Rdu0ASEWI/AAAAAAAAF_8/_F4oo67WMeQ/s640/Volcano%2520%252C%2520Majorex%252C%2520Grafit%2520122.JPG[/img]
Sisisa gratulacje i powodzenia  🙂
Brunatna 🙁(((((( czemu?
Wilczyk - kasztanki są najpiękniejsze a malowane to cud miód  💘 💘 💘 💘
a kucyki zawsze mnie zachwycały, swym sercem do skoków, tym że są bardzo kumate i przeurocze.
Połączyć to w jednego konia tworzy mój ideał  😍

Time dokładnie  😍
Nie chce tam publicznie na ten temat nic mówić, bo ja go tylko dzierżawilam, ale kłopoty napływały ze wszystkich stron 🙁. A raczej juz go na zawodach nikt nie zobaczy ...
Brunatna szkoda  🙁 byliście fajną parą  🙁
Brunatna - wiem co to znaczy, sama niecały rok temu straciłam konia, przez zawiłość ludzi...
15 maja 2012 19:46
Tak, popieram z całym sercem- kucyki są niesamowite. Mój to kocha skakać, jak zobaczy przeszkodę to uszy do góry i nie może się doczekać kiedy odda skok  😉 W tym roku zaczynamy (mam nadzieję) sezon i to będą nasze debiuty.
ja co prawda jak małego zaczęłam jezdzić to bał się drągów jak ognia, wszystkie przeszkody wyłamywał, dziś lata 90cm bez żadnego zastanowienia się, nabrał pewnosci siebie i smiga przeróżnie postawione drągi (nawet przeskoczył kilka razy ogrodzenie, gdzie było zamknięte drągiem :hihi🙂

1. fota z pierwszej jazdy na nim
2. pierwsze UDANE i niewyłamane skoki
3. Mały w rekreacji zanim zaczęłam go jezdzić
4. Poniu obecnie
ratatuj, a jeszcze niedawno pisałaś mi, że nie będziesz skakać z kucorem 😉.

Time, mój też przeżył mega metamorfozę... W ogóle ludzie nie chcą mi wierzyć, że to konik polski w dodatku w średnim wieku.
15 maja 2012 20:33
Sisisa, mam zdolnego konia, szkoda tego nie wykorzystać, skoro on sam nie ma nic przeciwko. Do pewnych decyzji się dojrzewa.

Time, ten Twój kucyk jest po prostu prze genialny  💘 💘 💘
15 maja 2012 20:39
Time, ukradnę go, słowo daję! :kwiatek:
A skoro Wszyscy lubią malowane kasztanki to się ciepnę z moim 😉 A w czerwcu paluję pierwsze zawody, zobaczymy co to będzie.

Kayra - ale grzyweczka, ja małemu opierdzieliłam i trochę żałuję  😀iabeł:
dawaj fotki pod siodłem bo piękne to Twoje kasztaniaste 💘
15 maja 2012 20:59
Time, grzyweczka jest święta, nie każdy ma prawa ja tykać hhehe
Z jazd mam mało nie ma kto robić, ale liczne na foty z zawodów w czerwcu ;D

pięknie się prezentuje 🙂
emptyline   Big Milk Straciatella
15 maja 2012 21:38
Kayra, Twój jest kasztanem? Mi się wydawało, że on gniady srebrny. Ale coś mi się musiało porąbać chyba :P
15 maja 2012 22:06
emptyline, w paszporcie ma kasztan i tego się trzymam hehe 😀 Ale fakt, że ma grzywę i ogon siwe.
Time świetna zmiana gratulacje  😀
Kayra pięknota 🙂

ja też mam sukces  🥂 zaczynałam na kucu porażce. nic sie nie dalo zrobic, ani dzieci powozic ani nic, no kompletnie NIC. a dzis juz rozwija sie jakas wspolpraca 😀 powoli przełamujemy się do skoków, oprowadzanki juz nie sa problemem. pod dzieciakami juz samodzielnie jezdzacymi jeszcze nie chodzi, ale taki jest cel  🙂 naprawde jestem z niej strasznie dumna  😀
16 maja 2012 00:48
Tak swoją drogą, mój chłopak z kiedyś tam. Chyba jeszcze nie było tych zdjęć:

wilczyk, super!
PS: czekam na zdjęcia w nowym kantarku.
Emptyline beda, beda, jak tylko wyzdrowieje  😉

i widze, że Całus zmienił maść  😁
16 maja 2012 10:16
Taaak, dobra pancia spłukała kucyka po jeździe i ma  🤣
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się