Kącik Rekreanta cz. V (rok 2012)

Raven bardzo dobrze, chyba jeszcze nigdy nie współpracowało nam się tak pozytywnie jak teraz 🙂 Niby nie robimy nic szczególnego (nie zabieram się za np. kontrgalopy żeby nic nie popsuć, poczekam na okazję jazdy z kimś z dołu 😉 ), ale Arek wreszcie idzie równo, prosto, wyluzowany, na kontakcie... miodzio jak na nas 😁 Dragon świetnie wygląda, przybyło Ci go chyba?

archeo jaka przyjemna okolica, zazdroszczę rzeki 😉
wątek zamknięty
Raven Dzięki, warkocz długo hodowany  😁 Twój Dragon wygląda super- umięśniony, wyluzowany  🍴

xxmalinaxx Tak to jest, jak się człowiek odzwyczai od jeżdżenia na oklep. Jak moja była źrebna, to przez 4 miesiące jeździłam w teren na oklep, i jakoś dawałam radę. Ze znajomymi w Bieszczadach też były terenowe szaleństwa oklepowe razem z wyścigami i skakaniem przez kłody. Teraz to bym bez siodła raczej daleko nie zajechała  😁
wątek zamknięty
Shantowa, Dublowaty, Kasija, Atamanka dziękujemy  :kwiatek:

Raven dzięki  :kwiatek: a Ty uparcie do mnie BaffiAnka  😁 Super Dragon się prezentuje. I zawsze ładnie kolorystycznie dobrani  😀
_Kate no to super, że ze Złotkiem lepiej  😀
xxMalinaxx fajny przejazd, z jajem, bez zawahania  😀 a Ty kiedy? Jeziorki za 2 tyg?  😉

Ja ostatnio wsiadam 3-4 razy w tygodniu i każda jazda jest taaaaka fajna  😍
Zero frustracji  😀
Coraz więcej jest takiego ustawienia, a nie turbolamy  😁

i na drągach rozciągaaaamy

a odnośnie jazdy na oklep- za dzieciaka jak się nie miało swojego konia to często wsiadałyśmy z koleżankami na oklep- kłusy, galopy, nawet małe skoki przez przeszkody się zdarzały  😀 no i kobyły to były fajne beczki i wygodnie nosiły, a te moje paskudy... masakra  😵 z Rudej to się boje, że w stępie się zsune  😁 jakaś taka mało wygodna
wątek zamknięty
Raven   Dragon Heart & Shadow Hunter
13 maja 2012 16:21
Atamanka a jest jakaś perspektywa na jazdy z pomocą z dołu?
Co do Melepetusa to fakt, zaczyna łapać mięśnie 🙂 Nareszcie! Zaczęliśmy bardziej pilnować zaokrąglenia szyi i aktywnego kroczenia naprzód, nie bedącego leceniem-pędzeniem (aczkolwiek z tym mamy jeszcze czasem problemy, bo Drago to koń baardzo do przodu 😉 )
baffinka o żesz faktycznie! 😵 🤣 Tyle czasu w nieświadomości żyłam no 😁 Ale serio, ja tam zawsze widziałam to "a"... 😡
domcia406 ech i pomyśleć, że też kiedyś podobny blond warkocz miałam, ale pod wpływem impulsu wyciełam połowę głowy i ufarbowałam na czerwono 😉
wątek zamknięty
Raven jest, jest, mamy naszą trenerkę na co dzień w stajni, z tym, że całymi dniami prowadzi teraz jazdy rekreacyjne na swoich koniach- sezon 🙄 Na chwilę obecną czasem nam coś podpowie, pomoże, zawsze mogę się jej poradzić, ale to wystarcza "żeby nic nie popsuć" 😉 Właśnie musimy się umówić w końcu na normalny trening. Mam nadzieję, że w najbliższym czasie będzie taka szansa, bo Arek zaczął tak fajnie współpracować, że zaczęłabym już coś więcej 🤣
wątek zamknięty
xxmalinaxx woooow, wielkie gratulacje, swietnie wygladacie, szybko, sprawnie i na temat😀
milusia  hehehe, dla mnie na razie taka bariera jest 60% choc brakuje mi juz do niej kilka dziesiatych 😉 ale za Twoje 70% trzymam kciuki 😀 kiedy jakis start?😀
baffinka no powiem ci ze bardzo milo sie was oglada, w ogole nie widac trybu turbolama 😀

Moja tez dzis odpalila tryb turbolama, w dodatu spieta jak agrafka😉 aaaale jak sie na nia wkurzylam nie na zarty to troche odpuscila, Babsztyl jeden, dogadaj sie czlowieku z taka histeria  😁 mam nawet kilka ujec z trawkowania, o:
wątek zamknięty
darolga dzięki  :kwiatek: , a Ty kiedy następny start? 🙂
Wojenka dziękuję, i super wieści! Ogromne gratulacje! Trzymam kciuki za 1* 😀
milusia eee, nie, też tak myślałam, a teraz jakoś dobiegam tych 70% 😉 Grunt to wiara w siebie.
Być. przerwa nie przerwa, ja jeżdżę cały czas, codziennie, ostatnio 2 konie, i co? Moje niedozdarcie nie wraca. Patrząc na to z perspektywy czasu, przypominając sobie, jak latem pracowałam z 3-4 końmi dziennie, w siodle, na lonży, na oklep, to po prostu mam wrażenie, że byłam jakimś dzieckiem ze stali  👍 😁 Dziś jednego przejechałam, poszłam na spacerek z aparatem i padam.
domcia406 dokładnie! Spadłabym w pierwszym zakręcie w kłusie, co dopiero galop, ściganie, skoki...  😁
baffinka dzięki! No ja niestety nie Jeziorki, bo wesele wtedy mam  :/ Ale może uda się za tydzień coś wystartować, nic pewnego na razie, zobaczymy jutro, jak podzwonię i jakoś to wszystko zbiorę do kupy...  W ogóle jak na razie ten sezon nie trzyma mi się kupy, mimo, że dobrze zaczęłam... Chociaż tyle się cieszę, że Bartek mógł sobie postartować.
Fajnie wyglądacie; ja też zawsze miałam na oklep "szczęście" do żylastych koni  😁
faith dzienks 😉

Ostatnio byli Panowie, a dzisiaj wreszcie mogę zaprezentować siebie samą z własnym koniem  😜
Zdjęcia autorstwa Agaty Kaczmarek.

I praca zadu mojego konia, lepsza jak u Totilasa  😁

I dobry obrazek tego, co zazwyczaj dzieje się na jazdach: ja sobie myślę, że ładnie galopujemy, w pełnym skupieniu, a tymczasem mój koń namierza pilnie coś leżącego na ziemi...  🤔wirek:

Ogółem ostatnio trafił mi się komplement, że Muskat to taki dobry koń, bo "do wszystkiego", i w sumie racja 😀 Przemyślałam sobie, doszłam do wniosku, że i ujeżdżenie pójdzie, i skoki, i na upartego WKKW, i w teren, i koleżankę posadzić dla frajdy na stępa mogę. Taka wszechstronność to genialna rzecz...
wątek zamknięty
xxmalinaxx, może on szuka pączków z tego bannera za Wami?  😂
wątek zamknięty
Raven Mnie tam cały czas kusi, żeby się pozbyć tego warkocza, ale trochę się boję jak będę wyglądać 🙂
xxmalinaxx Pierwsze zdjęcie śliczne, macie tak samo skupione miny  😁
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
13 maja 2012 17:57
u mnie jakas ciezka masakra... naprawde, nic mi sie nie udaje, wszystko sie wali, ja nie umiem jezdzic, moj kon ma focha, sprzet mi sie sypie (a ja bez kasy oczywiscie) i doslownie codziennie cos. przychodze do domu i rycze w poduszke, tak jest zle i czekam tylko az bedzie gorzej 🙁
wątek zamknięty
Wojenka   on the desert you can't remember your name
13 maja 2012 18:03
Dziękujemy bardzo. Dzisiaj jestem tym bardziej szczęśliwa, bo koń nie wygląda jakby wczoraj szedł jakiś rajd, nogi ma suchutkie, fruwa i humor mu baaardzo dopisuje  😍 😍 😍
wątek zamknięty
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
13 maja 2012 18:05
Kujka, na pewno nie jest tak źle jak piszesz :kwiatek: Zawsze coś się musi posypać żeby można było docenić to co dobre 😉
wątek zamknięty
13 maja 2012 18:10
kujka nie łam się, w zeszłym roku też mniej więcej o tej porze Gilu miał swojego mega focha, a dałaś radę to przejechać i dalej było już tylko coraz lepiej 🙂
domcia406 ja czasem żałuję, że tak bardzo się obcięłam, ale powtarzam sobie, że włosy nie zęby i odrosną 🙂 A zmiany często robią dobrze 🙂
Atamanka no to oby szybko trenerka na Was spojrzała i jakąś pracę domową zadała 🙂 Bo trzeba korzystać z dobrej passy jak najwięcej.
xxmalinaxx bardzo fajnie wyglądacie 🙂 I super halę macie...
wątek zamknięty
Bee.   przewodnicząca chaos serce ma przebite strzałą.
13 maja 2012 18:52
to ja się wcisnę, mam nadzieję, że już z względnie unormowaną sytuacją życiową.
pamiętacie tego wigilijnego Pana?

pozdrawiamy ciocię Libellę!

wątek zamknięty
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
13 maja 2012 20:07
Raven-teraz to Ci się już smoczysko robi  😜 😉
A Zwiastun ma już, a może dopiero 8 lat  🙂
faith-życzę i sobie i Tobie tych 70%  😉 a starty? Na razie na Rudym nie planuję, jak coś to tylko wyjazdy na treningi. Trzeba już na nas pokrzyczeć  😉
xxmalinaxx-no akurat z ta wiarą w siebie to u mnie bardzo krucho  🙄
kujka-na pewno nie jest aż tak źle kochana  :przytul: Głowa do góry, uśmiech na twarz i działaj. najgorzej to uwierzyć w czarną serię i się poddać. a te gorsze dni są po to by doceniać lepsze  🙂 Buziaki i trzymaj się  😀
Bee.-jaki słodziak!!! 😍
wątek zamknięty
13 maja 2012 20:22
milusia a ja pamiętam jak dawno temu wstawiałaś Rudego 4-latka... 🙂 Wtedy to już była kupa mięsa! Dragoś przy nim w tym wieku to przecinek... 😉
wątek zamknięty
xxmalinaxx pokusiłabym się o stwierdzenie, że My mamy już tak z wiekiem  😁 , ale zaraz dostanę burę, że przesadzam, a w szczególności, że jeszcze długie lata przed nami, więc... Ja nadal uważam, że Obie miałyśmy przerwę i się rozleniwiłyśmy. Ta wersja wypada lepiej.  😁

u mnie jakas ciezka masakra... naprawde, nic mi sie nie udaje, wszystko sie wali, ja nie umiem jezdzic, moj kon ma focha, sprzet mi sie sypie (a ja bez kasy oczywiscie) i doslownie codziennie cos. przychodze do domu i rycze w poduszke, tak jest zle i czekam tylko az bedzie gorzej 🙁

Dołączam się. Podobny dzień, ale inne refleksje. Trzeba wziąć się w garść i to przepracować, bo naprawdę nikt za Nas tego nie zrobi, a udowodnienie sobie, że jest się silnym i nic nie stoi na przeszkodzie to coś niezwykłego. Trzymaj się.
wątek zamknięty
kujka nie przejmuj się 😉 Mój też włączył focha, ale skoro nam udało się to przejechać to wam też się uda.
wojenka gratuluje 1*!
Raven no nareszcie Siwy raczył troszkę przybrać, po pół roku wyglądania jak pastwiskowe trupiszcze 😉 A Dragona twojego to ja muszę kiedyś na żywo zobaczyć 😉
xxmalinaxx zazdroszczę tak wszechstronnego konia. Na moim w terenie bylam wczoraj, ale za koniem się nie da spokojnie jechać bo nie idzie go zatrzymac, a jako czołowy trzeba myśleć gdzie jechac...

Siwy z wspomnianego focha, czyli "foch, bo ciąg"

I jakis taki normalny

wątek zamknięty
juliadna   siwek czarnogrzywek <3
13 maja 2012 20:28
xxmalinaxx widzę mocno pracujecie  😉 Pokazuj więcej zdjęć 🙂
Bee. ale wyrósł  😜
milusiana kolejnych będzie lepiej 😀! Trzymam kciuki  😍 A jakaś fotorelacja będzie?
baffinka fajnie się Was ogląda!  😀
Mo.B łiii! Ale fajni jesteście!  😜

Takie Lolki z środy :

hokus pokus i mamy... brudnego Lolka  😁

breakdance w wykonaniu Lolunia

wreszcie po tygodniowym pobycie w Krakowie ( szkoła- praktyki), dziś dotarłam do Kamionnej

roznosi je energia...  😁

I jest tak:

Zaczepianie :

Uciekanie:

I limit fot na post wyczerpany  😡
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
13 maja 2012 20:30
bardzo chetnie zajelabym sie przejezdzaniem focha, ale troche sie to robi problematyczne, jak sie zostalo bez siodla. nie mam nic do dodania w tym temacie, zmywam sie zatem.
wątek zamknięty
cieciorka   kocioł bałkański
13 maja 2012 20:31
kujka, co się stało z siodłem?
wątek zamknięty
13 maja 2012 20:35
milusia , dziękujemy.
juliadna, trochę urósł, ale od ziemi wysoko to on nie urośnie.  😁

kujka.. nie może być zawsze pod górkę, odpocznij trochę, będzie lepiej. główka do góry.

Mo B. podziwiam po cichu, ogromna maszyna z siwego jest. ile on ma wzrostu?
wątek zamknięty
baffinka, domagam się zdjęć Rudej 😉
xxmalinaxx, bardzo podoba mi się Twój koń, a pierwsza fota jest genialna  💘
Raven, ależ dużo konia Ci się zrobiło, ja przed oczami mam zdjęcia zaraz tuż po kupnie, a teraz go tyle, że łooo!
Bee., śliczna wigilijna dzidzia  😉
juliadna, aaa, jaki fajny padokowy Lolo  🏇

Pamir dziś zasuwał na lonży jak szalony! Galop od początku miał po ostrzykiwaniu fajny, ale kłus ma z dnia na dzień coraz lepszy, dziś na ujeżdżalni znalazłam drągi ustawione na kłus, w większej ilości niż zazwyczaj układam i to był strzał w 10tkę! Po lonży wsiadłam, bardzo przyjemnie mi się jeździło, nawet zrobiliśmy po zagalopowaniu na jedną i drugą stronę. Na dzień dobry Mireczek bryknął raz po czym... zdziwił się, że nic nie boli, nie uwiera, bo późniejszych kilka fuli było jak najbardziej prawidłowych, tak więc wydaje mi się, że plecki są już ok, bo wcześniej brykał cały czas, bardzo!
wątek zamknięty
Bee o rany, rany! Mój "chrześniak" przecudny! 💘
Ale co ja widzę... Jego mama to klon Libla! 😲  No dosłownie! Zaraz znajdę fotę na dowód 🙂
edit: na szybko nie mogłam znaleźć lepszej foty, ale jak dla mnie to klony  😜
wątek zamknięty
Altiria a co, mało ma słodkości w życiu?  😁
domcia406 ponoć w ujeżdżeniu chodzi o jak największe zintegrowanie się w pracy, więc...  🏇
kujka będzie dobrze, trzymam kciuki, żeby wszystko się szybko ułożyło. A co do siodła - może pożyczyć od kogoś? Nie wiem, staram się pomóc choćby jakimś pomysłem.
Raven dzięki  :kwiatek:
milusia i bardzo źle, trzeba wierzyć w siebie, w swoje możliwości.
Być. też dobra teza 😀
Mo.B a ja zazdroszczę konia tak w Ciebie zapatrzonego i tak pełnego zaufania do Ciebie 😉 I tego, że dajecie radę, mimo przeciwności. To jest dużo więcej, niż ja kiedykolwiek osiągnę.
juliadna bym miała zdjęcia, bym pokazywała 😉

EDIT:
Nirv miło mi  :kwiatek:
wątek zamknięty
13 maja 2012 21:17
Bee o rany, rany! Mój "chrześniak" przecudny! 💘
Ale co ja widzę... Jego mama to klon Libla! 😲  No dosłownie! Zaraz znajdę fotę na dowód 🙂

hahaha, podobne faktycznie. tylko moja ma odmianę w drugą stronę.  😜 teraz to już czyste szaleństwo i jak widzisz, musisz matką chrzestną zostać.  🤣

Bee., śliczna wigilijna dzidzia  😉

wigilijny Dar  😁 dobrze, że z Pamirem coraz lepiej. 🙂
wątek zamknięty
Libella, ten z prawej to twój? Fajny łosiek z niego 😉
wątek zamknięty
juliadna  :kwiatek: Icek po padoku zawsze wygląda tak samo jak Lolek, ewentualnie gorzej 😉
Bee no byczy jest w sumie, ma około 178-180 cm, obydwoje jestesmy dosc ogromni 😉
xxmalinaxx zaPATRZONY to raczej nie jest, prędzej zasłyszany, choć dziś podczas zbierania kup z hali oddalił się gdzieś za głosem the coach. I sirjusli, ja nie jestem jakas wspaniała i święta - gdyby nie to, że rusza się fajnie, trochę umiał swego czasu i miał całkiem nieźle poukładane w głowie, to nawet przez głowę by mi nie przeszło, żeby go wziąć. 😉 I wręcz gwarantuję, że jakbyś na niego wsiadła osiągnęłabyś to samo co ja.
wątek zamknięty
Gosia owszem 😉
To jak już wrzuciłam jedną fotę, to pójdę za ciosem 😉
Libel, oczywiście z ochroniarzem 🤣

Kujka głowa do góry! Będzie lepiej :kwiatek:
wątek zamknięty
amnestria   no excuses ;)
13 maja 2012 21:32
Ale Libella ma jabca! Super wygląda! 😜

kujka, weź bo Ci nakopię! 😉 Nie smutaj się, bo to nie są powody do smutku :przytul:
A po siodło przyjeżdżaj moje i przejeżdżaj bunty
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.