Dzieci, ciąże & pogaduchy o wszystkim i o niczym

In.   tęczowy kucyk <3
12 maja 2012 00:08
Oczywiście, że się pochwalę, szybciej zobaczycie niż mój własny prywatny TŻet 😁
Ja już na finishu 🙂 w najbliższą niedzielę zaczynamy 38 t.c.  😉
Gratulacje koniara79 ! I pomyślnego rozwiązania 🙂

Edit. Literówka
Gratulacje dla wszystkich przyszłych mam i obecnych  🙂
A ja musze się pochwalić w końcu swoim maluszkiem 😉

Też męczy nas wiecznie zatkany nosek  🤔, zwłaszcza gdy mały się zachłyśnie mlekiem (karmię piersią), to później charczy i jakby "chrapie".
Ogółem jest bardzo grzeczny, pogodny i duży ( ma 62 cm i waży 6,5 kg  😉 )
Uśmiecha się już świadomie, zaczyna śmiac się w głos. Czasem piszczy ale zawsze później robi ździwioną minkę jakby nie wiedział, że to "z niego te dźwięki wychodzą". Dużo gada po swojemu.
Uwielbia patrzeć na wszystko co się rusza, noce przesypia praktycznie całe.

Czas pędzi jak szalony bo niedawno byliśmy jeszcze w szpitalu a tu już dwa miesiące skończone  🙂
Dziękuję, termin mamy na Dzień Dziecka, ale pewnie się nie wstrzelimy, z czego w przyszłości młody pewnie będzie zadowolony hehe
Kasiulkaaa - słodziak

Koniara79 - już 38tydzień wow, myślałam, że tak z 16🙂
Znalazłam na FB i płakać mi się chce 🙁
http://

Kasiulkaaa cudo 😉

Koniara79 gratki 😉

edit: wykasowałam link
dziewczyny, nie oglądajcie tego filmiku, ja obejrzałam i nie mogę się uspokoić  😕
Nie no, wytrzymałam 30 sekund.
W głowie się nie mieści.
Ja też obejrzałam tylko kawałek 😕

edit: przepraszam nie chciałam Was dziewczyny zdenerwować tym filmikiem. Sama nie mogę o tym myśleć. Wstawiłam bez zastanowienia trochę.
luźna bluzka robi robotę, a poza tym takie ujęcie, maluszek ma już ok. 3 kg 🙂
muszę napisać, nie wytrzymam - jestem wściekła na siebie, że obejrzałam, mózg mi pracuje na innych falach, nie tak jak powinien - mam pierwszy od porodu wolniejszy weekend, położyłam Julkę i Maksia - i chciałam się "zrelaksować". No to mam.  😤 😤 😤

Muffinka, proszę, usuń ten link, wystarczy, że kilka z nas już obejrzało, darujmy pozostałym.
Myślę, że nie trzeba usuwać- wystarczy, że dopisałyście swoje reakcje. Kto nie bedzie chciał- nie zobaczy. A ta akcja w sumie po to jest, żeby wzruszyć jak najwięcej serc.
a co tam jest?
dziewczyny, mogę usunąć. Wstawiłam po to aby każdy kto chce mógł zobaczyć co ludzie potrafią robic dzieciom.
Niestety to jeden z lżejszych filmików jakie widziałam 🙁

Jeśli wyraźnie napiszecie że mam usunąć to zrobię to.

udorka babka bije poduszką, szturcha, szarpie, szczypie małe dziecko.
Bije poduszką... to tak jakby napisać, że kat pogładził skazańcowi szyję toporkiem... napier**** na odlew ośmiomiesięczne dziecko! Szmata zasrana.

pokemon nie chciałam używać brzydkich słów które niestety cisną mi się na usta.

Już kasuję link do filmu.
też oglądałam ten filmik. nie doszłam do połowy. boże dorwałam bym tą.... i jej coś zrobiła i dzieciaczka zabrała!!!

edit: od kiedy obejrzałam ten filmik coś mi siadło w mózgu. nie mogę przestać myśleć o tym dziecku i tak bardzo się o nie boję.
jak tak można!!! własne dziecko które do niej pełza na rączki!! psychiczna!
Do mnie nie dociera to,ze byly osoby z boku i nie zareagowaly 🤔wirek: 👿
matko, dobrze że tego nie widziałam
Już kiedyś widziałam o niani co biła małe dziecko i też nie mogłam później spać.
Cierp1enie jak namyślisz się obejrzeć to masz ten link w kwiatkach.
A ja dalej na Żelaznej i wieści wychodzących nie mam 🙁
dempsey   fiat voluntas Tua
13 maja 2012 10:56
na gazeta pl jest tekst o tym filmiku: że pochodzi sprzed roku, z Malezji, że matka osądzona i z więzienia wychodzi w listopadzie br., że dziecko w rodzinie zastępczej
niewielkie pocieszenie ale zawsze
zmieniając temat, nie chciało mi się przekopywać ponad 1000 stron w temacie, ale czy piłyście w ostatnich tygodniach ciąży herbatę z liści malin? tak z ciekawości, ja właśnie teraz piję po raz pierwszy i pewnie tak ze dwa razy dziennie będę piła, ciekawe czy coś pomoże  🙂
I znowu wieki sie nie udzielalam w tym watku więc nawet  nnie bede probowała go nadrobić.
Dla nowo zafasolkowanych i tych już rozpakowanych ogromne gratulacje.

Z racji tego że dawno nas tu nie bylo niesmialo chcemy się przypomnieć

Tak spędzamy prawie większość dnia

Tak odpoczywamy

A z racji tego że Kuba kilka dni temu skończył 1,5 roku stwierdziłam że już jest duży chłopak i czas na fryzjera.
A oto efekt pracy cioci fryzjerki

Dziekujemy za uwage pozdrawiamy wszystkich

aschar Kuba już taki duży. A fryzurka boska 😍
Kami   kasztan z gwiazdką
13 maja 2012 19:45
Poszłam dzisiaj na wspomniane targi Mother&Baby i zapisałam się na usg4d  😅 Robiła mi je rewelacyjna młoda lekarka ze szpitala w którym chcę rodzić. W sumie prawie całe zrobiła w 2d, ale za to bardziej szczegółowo niż miałam robione genetyczne w 12-tym tygodniu  😎 No i dwa razy przełączyła na 4d - niesamowite uczucie zobaczyć na żywo taką małą istotkę ssącą kciuki  💘 Pani doktor dwa razy potwierdziła, że baba jak się patrzy - więc będzie córcia  😍

A najlepszy był w tym wszystkim mój mąż - lata go na dziecko nie mogłam namówić, ale teraz jak się dowiedział że będzie córa (z której strasznie się cieszy) to stwierdził, że potem od razu zabieramy się za robienie chłopaka  😵 Bo musi być parka  😁

Aha, i moja mama poszalała na targach kupując małej pół wyprawki na stoisku z bawełną organiczną  😜
unicorna - chyba wolę sobie odpuścić 🙁

aszhar - ale super wygląda 🙂

koniara79 - ja piłam 🙂 nie wiem czy mi przyśpieszyło poród i czy był łatwiejszy od picia tego naparu czy po prostu tak miałam

Kami - gratuluję córci  😅
Cierp1enie, cóż spróbować nie zaszkodzi 🙂
pewnie tak 🙂
ps ja rodziłam naturalnie, bez znieczulenia, poród 3,5 godz, bez nacinania i pęknięcia 🙂
więc to może dobry znak do picia tego naparu hehe
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się