Kącik Rekreanta cz. V (rok 2012)

floo ozeszjapikole ale maszyna! jezdzisz, posiadasz, startujesz z tym ciachem, any details? 😀

Mo B.  jak ty kobieto ogarniasz tyle konia?  😁  a on ci ciagle puchnie i puchnie, jestem pod wrazeniem 😀

Zygzak Baaaardzo fajny kucol, sklada sie jak scyzoryk 😀 ile on ma wzrostu?

arivle Gratulacje w temacie munsztukowym 😀 duza roznica w prowadzeniu?😉
wątek zamknięty
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
11 maja 2012 10:05
Domcia406, pięknie dziękuję. Wrażenia z jazdy- W zasadzie nie było większej różnicy pomijając fakt, że koń był dużo delikatniejszy w pysiu- co jest przecież normalne. Nie miała żadnych problemów z przyjęciem munsztuka, mogę nawet śmiało powiedzieć, że przyjęła go łatwiej niż zwykłe wędzidło- ale może zwyczajnie nie trafiłam jeszcze na TO wędzidło. Miałam dużo większą kontrolę i reakcja następowała natychmiastowo. Natomiast ja miała problem, żeby się odnaleźć z tym wszystkim. Mam dość trudnego konia, czego pewnie nie widać na zdjęciach, ale Legenda musi mieć cały czas oparcie w łydkach w innym wypadku staje się nerwowa i nie skupiona na robocie, więc ogarnięcie dwóch par wodzy- rozgraniczenie ich, odpowiedznie dla niej oparcie w łydkach oraz przy tym wszystkim ładny dosiad były dla mnie nie do opanowania na raz na początku. Ale po około półgodzinie jazdy udało się ze wszystkim uporać i obrazek był już bardzo poprawny.
Mo.B., dziękuję. Poszło PW wczoraj 🙂 Pięknie wyglądacie, a w tle widzę Karolinę na Plakacie  😁 Fajnie, że już wsiada!
Juliadna,  :kwiatek:
Mąka, no ba! Pełen lans  😎  😂
Zygzak, dawno was nie bylo widać! Pięknie kicacie!
Floo, ale maszyna  😜 Widać w nim tatusia 🙂
Magija21, może być problem, bo ta moja ruda to aspołeczna jest i trochę autystyczna. Obawiam się, że nie da się ukraść  😁
Faith, dzięki! Wbrew pozorom nie aż taka ogromna jak mogłoby się wydawać. Ruda przyjęła munsztuk bez najmniejszego problemu, oczywiście byla dużo delikatniejsza na pomoce- samoniosąca się!  😜 Niestety od razu odbijało się na niej nawet minimalne usztywnienie z mojej strony, ale ogólnie cud, miód, malina  😜

Jeszcze jakieś fotki w takim razie 🙂
[img]http://desmond.imageshack.us/Himg40/scaled.php?server=40&filename=dsc6282m.jpg&res=landing[/img]

[img]http://desmond.imageshack.us/Himg20/scaled.php?server=20&filename=dsc6254n.jpg&res=landing[/img]

[img]http://desmond.imageshack.us/Himg703/scaled.php?server=703&filename=dsc6231v.jpg&res=landing[/img]

wątek zamknięty
Zygzak ale kucor nagina na przeszkodach  😀 fajnie  😀
Arivle bardzo przyjemny obrazek dla oka  😀 fajnie, że jednak odnalazłaś radość w ujeżdżeniu

A mogę jeszcze ja? Ostatnie, obiecuje  😀 Jestem zakochana w tych zdjęciach. Zresztą jak w każdych zrobionych przez Abre  😍

edit. dodaje przez naszą galerie

W ogóle to bierzemy się teraz ostro do roboty, bo czas najwyższy pojechać jakieś mini LL na rozgrzewke  😁
wątek zamknięty
arivle No tak, to miałaś utrudnione ogarnięcie wszystkiego naraz, plus jeszcze jakieś elementy. Na zdjęciach, w każdym razie, wyglądacie super. Nie widać żadnych problemów  🙂 Fajnie tak patrzeć, jak koń się rozwija i ujeżdża. Mam nadzieję, że moja też się kiedyś tak ujeździ.
baffinka Niestety nie widać u mnie tego ostatniego zdjęcia 🙁
wątek zamknięty

Mo.B.,  a w tle widzę Karolinę na Plakacie  😁 Fajnie, że już wsiada!

Wsiadanie szybko się skończyło, oko się zepsuło  😵
wątek zamknięty
11 maja 2012 11:21
Łosiowa, o to ty!  🤦 Zdrówka wam życzę. Może mnie w końcu zaprosisz do siebie do stajni? Zobaczysz, że zaraz wam się oczko naprawi!
Domcia406, bo wybrałam tylko ładne zdjęcia  😁 A tak poważnie, na zdjęciach wygląda to dużo lepiej niż ja się czulam na początku. A jaka byłam zestresowana przed treningiem to sobie nawet nie wyobrażasz  😂 Za to wychodziły nam wszystkie te elementy z ktorymi mamy problem na wędzidle.  🤔wirek: Lotne to taaaakie były! Twoja też się na pewno ujeździ, skoro nam się udało to wam też napewno się uda!
Baffinka, nie widzę twoich zdjęć w ogóle teraz. Nawet po skopiowaniu linka w wklejeniu w przeglądarkę 🙁 Dziękujemy bardzo 🙂
wątek zamknięty
Poprawiłam i wrzuciłam przez naszą galerie. Mam nadzieję że teraz widać  😉
wątek zamknięty
Być dzięki  :kwiatek:

faith Siwy ma 140 cm 🙂

arivleno dawno się nie pokazywałam, jakoś nie mam weny na pisanie... Ale jestem codziennie i czytam nowinki 🙂 poza tym fajnie Rude wygląda!

baffinka dzięki  :kwiatek: ale ja bym chciała, żeby Siwy umiał dębować na zawołanie..  😍 ale boję się konsekwencji i późniejszych niechcianych reakcji... poza tym on ogier, więc potrafił mi zadębować w ręku ze zwykłego podniecenia 🤔 a że nie jest mój to wolę nie ryzykować
wątek zamknięty
baffinka Teraz widać, są piękne  😍 😍 😍 😍
arivle Przesadzasz, te gorsze zdjęcia, też nie były złe. Co do stresu munsztukowego to sobie potrafię wyobrazić. Ja też takiego miałam, jak wsiadałam na pewnego konia na pelhamie, 2 wodze to dużo do ogarnięcia  😁 A co do mojego konia, to i tak się ujeżdża dość szybko muszę powiedzieć. Zwłaszcza jak mnie nie ma kilka dni, i wsiada trenerka. Ostatnio od samego początku jest taka luźniutka, tylko ja się nie mogę usztywniać bo zaraz się sypie 🙂
wątek zamknięty
sandakanowa   'Pracuj nad sobą, a z koniem się baw...'
11 maja 2012 15:10
baffinka i arivle bardzo ładne zdjęcia 🙂
wątek zamknięty
baffinka ależ piękne foty!  😜

arivle, ślicznie razem wyglądacie 🙂

A ja już 2 razy siedziałam na "nowej" Grimmusi  🤣
wątek zamknięty
11 maja 2012 18:03
aniaagre i jak? opowiadaj :3
wątek zamknięty
darolga   L'amore è cieco
11 maja 2012 18:34
arivle - super wyglądacie!

baffinka - MEGAMEGAMEGAMEGA zdjęcia!

Korab padokowo  😎

Tym razem okiem mojego najcudowniejszego Chrześniaka :-)
wątek zamknięty
arivle, a widzisz !! Super wyglądacie !!

floo, piekny koń ! Co to ??

Mąka, hahaha. Zapraszam. 😉

Pączo pozdrawia. 😉

wątek zamknięty
Klami, można tylko Tenorowi pozazdrościć! Swoją drogą, dobrze chłopak wygląda 😀
wątek zamknięty
arivle Świetnie wygląda w odsłonie "munsztukowej", wybieracie się może na jakieś zawody?🙂

Klami Dzięki🙂 Co za padok i to jeziorko w tle 😍
wątek zamknięty
Dziękuje bardzo w imieniu swoim, konia, a przede wszystkim fotografa  :kwiatek:  😀

Zygzak moja akurat ma taki charakter, że moge sobie na to pozwolić. Pracuje z nią już 4 lata i w siodle jest kontrola. Zresztą nie ma zapędów do dębowania i brykania (jedynie pod obcymi w terenie  😁 ). Mi jedynie spróbowała 2 razy- przy zajeżdżaniu i na pierwszym hubertusie w jej życiu- w obcym miejscu, przy obcych koniach, a tak to jest anioł  😉 a generalnie to była nasza trzecia zabawa z dębowaniem- robimy to tylko jak przyjeżdża Abre  😁
Aniaagre no i jak wrażenia? Opowiadaj  😀 Foty jakieś będą?
Darolga no, no, wyrobił Ci sie rumak  😁
wątek zamknięty
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
11 maja 2012 21:35
Rany rany ależ mam do nadrobienia!
Dzionce gratuluję powrotu do treningów i Dzioneczka w takiej formie! Jak ja bym chciała żeby Księciu też tak wyglądał  😜
arivle gratuluję postępów, wyglądu (zarówno Twojego jak i Ledzi) no i klasy wyżej!  👍
floo nie myślałam że kiedyś to powiem o siwym koniu ale... Twój jest serio zjawiskowy!  💘
Klami takiego życia jak Tenora to każdemu rumakowi życzyć, cudowne pastwisko. Czytałam, że w międzyczasie jakiś kryzys z Ogierem miałaś, zażegnany?
Tristia fajnie, że masz możliwość jazdy (względnie bezpiecznej) 🙂 A co tam u Alkazara? Zobaczymy jakieś foty w nowym domu?
darolga o rrany ale tęczowy Korab! Niczym warszawski PKiN  😁
Zygzak ależ on się pozmieniał, ile już go znasz?
Atamanka super że Arek ok, jak się macie na AWF'ie?
Nie spamiętam tu wszystkich, ale obiecuję, że nadrobię  🤬
wątek zamknięty
Zu- U Alkazara dobrze 🙂 Mam kontakt z nową właścicielką- forumową Atchame.
Często dostaję wiadomości co u Gąbiego, jakieś zdjęcia czasem (z padoku czy z hali luzem). Z jazdy jeszcze nie widziałam niestety fotek- jedynie relacje słowne 😉
Pracują sobie na spokojnie. Ostatnio, z tego co kojarzę, ćwiczyli czworobok ze srebrnej odznaki m. in.
Jak Atchame znajdzie więcej czasu (zapracowana dziewczyna), to może coś napisze, wstawi świeże foty na forum 😉
Kiedyś może odwiedzę kasztanka 🙂
wątek zamknięty
11 maja 2012 22:06
Tristia, no to super 🙂 Podziwiam, że zbierasz się na odwiedziny i czekam w takim razie na jakieś relacje zdjęciowe 🙂
No i sobie przypomniałam: baffinka, - CU-DO-WNE zdjęcia! Wasze najpiękniejsze chyba! Achh pęknę z zazdrości 😀
wątek zamknięty
Zu pracujemy razem ponad 4 lata 😉
wątek zamknięty
Zu dziękujemy bardzo  :kwiatek: a jak tam Książe?  😀
wątek zamknięty
anai, dzieki. 😉 On nie wygląda w sumie na obijającego sie poturbowanego renciste.

floo, hehe... kilka hektarów mają, ze stawem laskiem itd. To takie konskie senatorium.

Zu, fakt, pieknie tam ma Paczo. Niech sie cieszy, ech.. Kryzys jak najbardziej zażegnany. 😉

Hahahaha... Teraz trafiło na nas. Ogór został mieszkańcem wirtualnej stajenki. Sadząc po imieniu chyba zmienili mu płec i został kobyła. Tak, bardzo damska urode ma. Świetnie.
wątek zamknięty
11 maja 2012 23:42
klami z tymi wirtualnymi stajenkami tak jest xd znajoma mi klacz kiedyś została czołowym ogierem kryjącym w takiej jednej xd także nie wiem czy śmiać się czy płakać xd
wątek zamknięty
11 maja 2012 23:53
baffinka, ależ proszę, to z serca 😀 a Książę? Trochę się obija, pasie, szaleje, dokucza, przeskakuje wszystko na drodze 😁 czeka nas wizyta chiropaktyka i wracamy do roboty, bo za tydzień będę już po maturach 😀

Klami, to tylko pozazdrościć tego zaszczytu, mój koń nigdy nie był wystarczająco ładny i nie miał odpowiednio fajnych zdjęć, żeby trafiać do wirtualnych stajenek bądź, ba stadnin! 😀
wątek zamknięty
12 maja 2012 07:58
Zygzak,  :kwiatek:
Domcia406, no to jak teraz Ty złapiesz ten luz to już pójdzie z górki, wiem to z autopsji 🙂
Sandakanowa,  :kwiatek:
Aniaagre, dziękujemy 🙂
Darolga, pięknie dziękuje! Korab padokowy też niczego sobie!  😜
Klami, no widzę, widzę. Coś za nerwowa się chyba robiłam ostatnio  😡 No i dziękujemy oczywiście  :kwiatek: Ale Pączek ma zieeelono i smacznie! Fajnie wygląda i chyba jest szczęśliwy 🙂 A Ty powinnaś być dumna, że twój ogór trafił do wirtualnej stajenki! Toż to zaszczyt!  😁
Floo, w przyszłym tygodniu jedziemy treningowo towarzyskie u nas w stajni. Miałyśmy jechać P i N, ale wczoraj trenerka zadecydowała, że treningowo pojedziemy N i C  😵
Zu, dziękujemy, to był wielku dzień, trochę jak pójście z jeździeckiego przedszkola do szkoły  😁
wątek zamknięty
sandakanowa, baffinka zupełnie inaczej 🙂 Grimma schudła, więc jest wygodniej, łatwiej nogę puścić w dół. Jest chętniejsza do współpracy, pod kontrolą, angażuje zacne 4 litery. Jest przyjemniejsza do jazdy. Teraz bardziej widać moje błędy, nad którymi muszę ostro pracować.. Fot raczej nie będzie narazie, ale w sobotę jedziemy do Warki więc może stamtąd coś będę miała 🙂 Mam taką nadzieję 😉
wątek zamknięty
arivle Ledżi jest przegenialna 🙂 Powodzenia na zawodach 😉
baffinka super zdjęcia, zazdroszczę fotografa 😀iabeł:
Klami ale widoki! 😍 Sielanka!
wątek zamknięty
baffinka rewelacyjne zdjęcia!!! Kurcze,też muszę Grubego tak nauczyć!
wątek zamknięty
baffinka ooo rany! Marzą mi się takie zdjęcie przecudowne  😍
Klami  Tenorek wygląda bardzo dobrze, służą mu te pastwiska 😉

Dawno nas -mnie i siwej nie było, a więc cześć kłaniamy się nisko 😉

W końcu udało mi się tego brudasa doczyścić  🏇

wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.