Oficerki

przymierzam się do kupna oficerek mountainhorse venice czy ktos może miał takie i podzieli sie opinią??  :kwiatek:
czeggra1, aaa, też to na początku miałam, ale jakoś się ułożyły, ładnie się to pomarszczyło i już nie naciska mi na stopę.
Ktoś ma/miał hippica Paris: http://www.ostroga.pl/oficerki_paris_hippica ?

Wogóle z hippici co polecacie?
Sisisa, to mnie pocieszyłaś 🙂. Mam naprawdę zbolałe podbicie od tego nacisku. Nigdy wcześniej się nie wycierpiałam przy rozjeżdżaniu butów aż tak, jak w tym przypadku ...
Severus   Sink your teeth into my FLESH
12 maja 2012 14:18
toltek - ja mam Hippici Paris, jestem z nich zadowolona, skóra miękka, szybko ułożyły się do nogi i są wygodne. Dużo lepiej czuć koński bok niż w sztylpach
miał lub ma ktoś może z Was któreś z tych oficerek?

http://www.okser.pl/equi-theme-oficerki-expert-p-2203.html
http://www.okser.pl/hkm-oficerki-wysokie-spain-p-3261.html

będę wdzięczna za opinie 🙂  :kwiatek:
delta   Truth begins in lies.
13 maja 2012 09:26
Wreszcie wróciły moje oficerki od szewca, oj męczyłam się bez nich ale było warto 🙂 Mieliśmy wymienić zamek ale po burzy mózgów z szewcem doszliśmy do wniosku, że zrobimy... sznurówkę.

delta, oryginalny pomysł, ciekawe jak się sprawdzi w użytkowaniu. Który szewc się tego podjął?
delta   Truth begins in lies.
13 maja 2012 09:40
Orzeszkowa, w użytkowaniu już się sprawdziły, nawet nie ma problemu z wiązaniem do tyłu 🙂 Szewc z pod hali targowej.
hejka dziewczyny. Mam pytanie:

jak wysokie powinny być oficerki?

Przymierzałam buty mountain horse - szał! Model krosowo-skokowy (ja b. mało skaczę co prawda) ale cena zachęcająca - jestem wielkim fanem firmy MH. Bardzo porządnie zrobione, widać że to but na długie lata, skóra pierwsza klasa - mocna, sztywna w granicach rozsądku - przy normalnym użytkowaniu i konserwacji powinna się wyrobić jak w moich sztybletach zimowych tej firmy; 'olejowana'; największe wrażenie zrobiła na mnie podeszwa i wnętrze buta - system wkładek absorbujący wstrząsy (jest to super rzecz, moje zimówki z właśnie z takimi wkładkami są niesamowicie przyjazne w użytkowaniu)

ale do rzeczy

oficerki są wysokie na tyle, że jak ugnę nogę 'ujeżdżeniowo' (skokowo nie wspomnę) to piją pod kolanem; ten częściej przymierzany - prawy - chyba minimalnie siadł w stawie skokowym, bo nie pije tak mocno jak lewy  - dopiero co wyciągnięty z pudła.

Myślę, że do ujeżdżeniówki jakoś dałabym w nich radę, ale chciałabym pytać, czy ktoś z Was kiedykolwiek użytkował / użytkuje oficerki MH i jest w stanie powiedzieć jak bardzo skóra jest elastyczna i czy buty siądą przynajmniej tak 1cm? może ciut więcej?

Gillian   four letter word
16 maja 2012 14:55
siądą, moje oklapły aż za bardzo pod koniec żywota 🙂
no właśnie Severus, nie za miękkie one są?

Moje MH siadły co najmniej 2cm. Myślę że po dwóch tygodniach spokojnie będziesz mogła zgiąć w nich nogę.
Brzask   kucyk,kucyk...a to kawał s.........
18 maja 2012 12:47
Delta, super pomysł, mi sie bardzo podoba, aczkolwiek sznurowanie i sznurówki mogły by być nieco mniej ordynarne.

toltek, ja mam i parisy i rzeczywiście są miękkie, mam też Dubliny i zamawiałam ze sztywnej skóry, rzeczywiście są sztywniejsze, ale i z gorszej skóry nie wiem czy nie z tego wynika ich wieksza sztywność, widać wytarcia na łydkach, w parisach tego nie było.
Brzask czyli które lepsze?
Severus   Sink your teeth into my FLESH
19 maja 2012 07:41
toltek - jak dla mnie miękkie są akurat, ale wiadomo że to zależy od upodobań 😉
ja właśnie zamówiełam Hippiki Paris 😀 hyhy z brązowym mankietem i ozdobnym dziurkowaniem 😀
Ciekawe jak to z nimi będzie
Dzisiaj, po 8 latach użytkowania rozpadł się mój ukochany oficerek Cavallo  😕
Nadszedł smutny moment pożegnania się z nim i znalezienia następcy.

Czego szukać teraz? Dalej brnąć w Cavallo czy pojawili się już lepsi? Dodam, że mojej poprzednie oficerki to były zwykłe Talenty, bez zamka i byłam bardzo zadowolona (mam chyba bardzo wymiarową łydkę). Ile powinnam przeznaczyć pieniędzy na porządne buty?
ChingisChan   Always a step ahead! :)
19 maja 2012 22:33
Moje hippici dublin zaczęły pękać przy tym dzióbku 😵... Szewc zszył mi je paskudnie ale przynajmniej się nie rozlecą w najbliższym czasie... Sam powiedział mojej mamie "to nie są buty z dobrej skóry". Więc czego szukać potem w niewiele wyższej cenie?
przedkładam sprawozdanie z pierwszych dwóch dni użytkowania oficerek:

dzień 1: nie dało się w nich chodzić, na koniu bardzo się zdziwiłam, jak fajnie i poprawnie ułożyły mi nogę w strzemieniu, i przy niewielkim moim wkładzie noga tak się trzyma nadal. W butach i czapsach zdecydowania trudniej mi było utrzymać dobrą pozycję nogi.. a po skręceniu drugiej kostek to w ogóle.. 👿
mój mąż mówi, że nie mam się załamywać, bo to buty do jazdy, a nie do chodzenia  🤣

dzień 2: po jednym dniu przerwy od butów wczoraj znowu ubrałam oficery. O dziwo w butach dało się zrobić wszystkie czynności przygotowawcze do jazdy, dało się pyknąć bez bólu teren 2godzinny z galopami. Po jeździe buty do torby i dalej śmigałam w sztybletach. I taki jest mój plan użytkowania oficerków  😉

Na razie rozpycham buty prawidłami MH owiniętymi w: prawa - prawie cały numer WPROST; lewa: będzie z połowa NEWSWEEKA..

Póki co nogi całe, bez dziur czy pęcherzy  😅
mam pytanie odnośnie Konigsów model Komet
czy zmieszczę się w te oficerki, jeśli szerokość w łydce mają 36cm (rozumiem że to obwód w środku oficerka), moja łydka mierząc w bryczesach i skarpetkach ma 36cm? czy mogę tylko pomarzyć?
nie mam możliwości przymierzenia niestety...
na wysokość będą pewnie dobre... są wysokie ale osiądą pewnie z 1-2cm
Brzask   kucyk,kucyk...a to kawał s.........
21 maja 2012 12:35
jakościowo raczej Parisy
ms_konik   Две вечности сошлись в один короткий день...
21 maja 2012 13:30
Fantazja,
nie mam co prawda kometów a favority
i moja łydka ma w podkolanówce i bryczesach 34 i oficery też mam 34
i jest akurat, ciasne, końcówkę dopinam po chwili od założenia.
pytanie czy te Komety masz z zamkiem, bo jeśli nie, to bardzo, bardzo wątpię,
żebyś się wcisnęła 🙁
ms_konik, właśnie nie mają zamka.....
moze byc problem...
ja mam favority tez, obwod 35cm, z bryczesami i skarpetka tyle mam, sa w sam raz, ale przy grubszych skarpetach i softshellu w zime ledwo sie dopinam. wciagane moga byc ciasne...
ms_konik   Две вечности сошлись в один короткий день...
21 maja 2012 14:51
Fantazja,
zawsze możesz zameczek dorobić 🙂, zyskasz dodatkowe centymetry.
Wciągane trzeba mieć o 1-2 cm szersze, bo inaczej to masakra...
dzięki za porady  :kwiatek:
up!
Czego szukać teraz? Dalej brnąć w Cavallo czy pojawili się już lepsi? Ile powinnam przeznaczyć pieniędzy na porządne buty?
stk Cavallo ma bardzo dobrą i mocną skórę 🙂 ale gorzej z zamkami ...
Ale ja chcę oficerki bez zamków. Wcześniej miałam Cavallo bez zamków i były bardzo ok. U kogo je kupować? 😉 Które modele fajnie wyglądają na żywo?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się