... ślub :) ...

ash   Sukces jest koloru blond....
08 maja 2012 08:26
Dworcika, ale teraz przy ślubie konkordatowym akt urodzenia musi zgadzać się z aktem chrztu. Ksiądz mi powiedział, że nie może być takiej różnicy, bo to prawie jak dokumenty dwóch różnych osób 😤
Kiedyś nie było z tym problemu, a teraz jest bałagan i wszyscy o tym wiedzą, a nic z tym nie robią 😵
Dworcika   Fantasmagoria
08 maja 2012 08:36
ash, o jasny gwint 😲
Dzionka daj znać jak załatwiłaś z USC, bo tak jak Ner pisze - wyjście poza budynek graniczy z cudem, jest mocno obwarowane i trudno zrobić ślub w plenerze bez znajomości  🤔

wesele w plenerze - www.palacradziejowice.pl
Dworcicka a ja tam mialam zglaszane dwa imiona w USC, jak sie urodzilam i nie mialo to nic wspolnego z chrztem..
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
08 maja 2012 16:53
ash ja tez miałam brak drugiego imienia w akcie chrztu, a normalnie mam. Ksiądz z mojej parafii powiedział, że trzeba iść do kurii i oni to zrobia od ręki. Zajęło to jakieś 10 minut  😉
Dworcika   Fantasmagoria
08 maja 2012 17:22
Pandurska, ale to inna sprawa. Ja też mam dwa imiona zgłoszone. Ale można nadać dziecku jedno imię, z tym, że jeśli nie będzie to imię żadnego świętego, to przy chrzcie dorzucą dziecku drugie. W ten sposób w kościele będą dwa, a w urzędzie jedno.
Czy znał ktoś salon sukni ślubnych Violetta (był w zamościu ale zbankrutował) prowadzony przez p.wiolette górke. Jakieś opinie?
Dziewczyny pochwale sie jak juz bedę po 😉 Bukiet i fryzurę mam w głowie.

Zduśka pięknie wyglądaliście i miejsce super!!

A co do podziekowań to nie chcemy żadnych kiczowatych gadżetów do postawienia na półke ani kwiatów, damy chyba ramki z 3 zdjeciami, takie podłużne, jedno zdjecie razem a na pozostałych kazde z nas osobno wykonujace swoj zawód 🙂 Dedykacja wypisana ręcznie albo po naszej wspolnej karykaturze. Nie wiemy jeszcze, tez nam brakuje pomysłu.
09 maja 2012 07:43
Sprawę z aktem chrztu załatwiłam w 10 minut 💃
Proboszcz z mojej rodzimej parafii gdzie byłam chrzczona, miałam Komunie i byłam bierzmowana, zrobił korektę w Księgach, w komputerze i wypisał stosowny wniosek, który dziś zostanie wysłany do kurii.
Nie musiałam czekać, wypisał mi poprawny akt chrztu i mam już z głowy.
Teraz tylko musimy iść dać na zapowiedzi.
Gorzej jeśli chodzi o suknię! Tak się wściekłam, że szok. Miała być na wczoraj gotowa, a nie była 😀iabeł:
Jakieś małe pierdoły zostały do dokończenia, ale jednak! 🍴
Jutro ma być gotowa, więc dam znać co i jak!

edit: równo miesiąc 😍 😍

Co tu taka cisza, że znów muszę edytować swój post??? 😀iabeł:

Wczoraj mieliśmy pierwszą lekcję tańca. Jestem zachwycona. 💃
Mamy tak super instruktora, że zajęcia minęły nam bardzo szybko i mega przyjemnie. Bardzo dużo śmiechu, zabawy i rozrywki.
Nie spodziewałam się, że może być tak fajnie!

bo taniec w ogole jest super 🙂 my chodzilismy na zajecia, ale moj narzeczony z racji kiedysiejszej "kariery" tanecznej (tanczyl standard i uczyl salsy) czasem za mocno sie wczuwal i chcial zebym byla idealna 😀 wiec sie obrazilam i juz nie chodzimy  🤣
nerechta jakbym czytała swoje słowa! U mnie to samo! M tańczył kiedyś tam - ja w tym czasie przecież cały czas jeździłam konno. No i nie tańczymy  😁
Ja sama nie wiem co z tym tańczeniem... Chcę zrobić dwie imprezy - garden party dla rodziny i imprezę w klubie dla młodych z rodziny i znajomych. No i chciałam żeby na tym garden party nie było tańczenia, ale co robić jak nie tańczyć? Sama nie wiem, wolałabym żeby było tak spokojnie, nastrojowo, w naturze... Da się zrobić wesele bez tańczenia? Byliście na takim?
Uwielbiam tańczyć, ale nie z wujkami i dziadkami, raczej z ludźmi w moim wieku bardziej 😀
Byłam raz na czymś co nazywało się 'kolacją weselną' czy jakoś tak. Jak dla mnie bez tańców to zamuuuuuuuułaaaaaa  😀
10 maja 2012 20:46
Ja też nie wyobrażam sobie wesela bez tańczenia.

Odebrałam dziś suknię. Mam ją w domu, wisi w pokrowcu. Mogłam poczekać i odebrać za tydzień, bo właśnie rozpoczął się stres! 😵
No właśnie kurde już sama nie wiem. Odechciewa mi się tej organizacji, bo nie mam jasnej wizji czegokolwiek chyba. No, poza mężem 😀

ash, pokaż sukienkę!!
11 maja 2012 09:23
Dzionka, pokażę za 4 tygodnie! Suknia to tajemnica skrywana przed światem 😂 Poza tym, na wieszaku nie wyglądu.
Obrączki są - śliczne: dwukolorowe i dwufakturowe. Formalności załatwione. Sukienka do odbioru w środę, ale jest boska i dokładnie taka jak chciałam  💃
po buty wybieram się w weekend i tu przewiduję trudności, bo ostatnio panuje moda na szpilki o nieracjonalnej wysokości...
a buty, podobnie jak sukienkę chcę użytkować także po ceremonii, więc potrzebuję czegoś w normie 🙂 mam nadzieję, że się uda.
11 maja 2012 10:24
edyta, pokaż obrączki :kwiatek: my odbieramy w niedzielę. Zrobię foto i wstawię 🏇
edit: fakt, z butami teraz jakiś koszmar. Wszędzie powyżej 9cm obcas.
Moje kupione już dawno temu z obcasem 6cm są mega wygodne.
ash, nie mam ich pod ręką, ale jest po bokach biale złoto gładkie, a pośrodku pasek żółtego matowego. Wszytskie trzy paski są równej szerokosci.
My też już mamy obrączki o takie 🙂

Sukienka, garnitur i zaproszenia też. Zastanawiam się nad drobiazgiem dla gości, macie może jakieś propozycje?
dzionka a jest sens tak naprawde robic dwie imprezy?
Moja mama miala kiedys super impreze na okragle urodziny, plenerowego grilla w tymze oto domku grillowym  😉

bylo bardzo fajnie, tak w Twoim zamysle, ze na dworze, bez tanczenia, tylko ze to byly urodziny i to zupelnie co innego.. jak zaprosisz ludzi na slub to zawsze beda mieli w glowie wesele, chyba ze jasno nakreslisz jak to ma wygladac. Ale czy ma to sens? moim zdaniem nie - lepiej zrobic jedna duza impreze, tak jak to widzisz w plnenerze, zrobic kacik na zewnatrz do siedzenia - kto bedzie chcial ten bedzie tanczyl, kto nie bedzie chcial ten sobie bedzie siedzial pod drzewkami obwieszonymi lampkami np. Tak my to planujemy - efekt pokaze dopiero po slubie. Tak czy owak to jest nasz namiot - masz taneczna impreze pod namiotem, catering i stoly do jedzenia i picia, na zewnatrz beda miejsca do siedzenia jak ktos bedzie chcial odpoczac itd
Nerka pokaż kieckę! 🙂
byla juz! 😀 musisz cofnac pare stron 🙂
beza :P a jaka gora inna? poka :P
cieciorka   kocioł bałkański
12 maja 2012 23:58
zduśka, piękne miejsce i śliczna sukienka. Ty też wspaniale wyglądałaś 🙂
Butki zakupione  🙂 bardzo wygodne firmy Baldowski
o takie jak tu: http://www.baldowski.pl/pl/slubne_756-239.p.html
fajne buty ma ten sklep! Twoje tez fajne, ale wysokie... 🙂
ja ciagle nie wiem czy isc na 100% wygode i wziac obcas max 3 cm czy ciut wyzszy 4,5-5 cm na ktorym nie umiem jeszcze chodzic  🤣 wiem wiem wstyd jak nic  😀
No własnie nie wiem dlaczego wydawało mi się, że kupiłam ten model, ale z obcasem 6 cm - nowość taka. A może coś mi się pokręciło 😉 W kazdym razie bardzo wygodne. Mierzyłam tez z wyższym obcasem, ale nie były fajne. Zwykle chodzę na 9 - 10 cm obcasie. Aż musze zmierzyć w domu.
14 maja 2012 11:02
nerechta, suknie masz długą? Jeśli tak to postaw na wygodę. Butów i tak nie będzie prawie widać. Ja mam obcas 6 cm, ale i tak mam białe baletki na przebranie!
chyba masz racje... po co sie meczyc. Suknia dluga, nie bedzie widac butow w ogole. Jeszcze cos plaskiego wyhacze jak Ty i bedzie cacy 🙂
Jak sie czujesz w ogole? Wszystko dopiete? Stres juz Cie zjada?  😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się