Dzieci, ciąże & pogaduchy o wszystkim i o niczym

Diadula, widać wszystkim sie nie dogodzi 🙂, a raczej chodzi tutaj o zachowanie umiaru w jedną i drugą stronę. Jak chcesz to mogę mojego podesłać Ci na kilka dni 🙂 żebyś sobie po odpoczywała :P .
unicorna, ale ona ma niebieskie oczęta.
Kami   kasztan z gwiazdką
06 maja 2012 10:21
Widzę, że nie tylko ja mam problem z "wszechwiedzącymi"  😁 Ale najbardziej rozbraja mnie moja mama - z jednej strony mam tylko leżeć, a z drugiej obraziła się parę dni temu jak nie zjadłam piszingera z masą whiskey "bo przecież w niej nie ma tak dużo alkoholu"  😵 Mój TZ też jest "dwulicowy" - jak sprzątaliśmy garaż to kartonu mi podnieść nie wolno, ale jak trzeba przytargać dwa razy cięższe zakupy z auta, to on nie widzi problemu  🙄 Lekarz też dziwnie do tego podchodzi - niby zwolnienie leżące, ale chodzić nie zabronił. Myślę, że mój sposób jest dobry - robić tyle ile czuję, że dam radę. Potem odpoczynek na kanapie z kakao  😀
Horciakowa   "Jesteś lekiem na całe zło..."
06 maja 2012 11:28
shagyaaa, kenna, gratulacje  💃 Maluszki śliczne  💘 💘 Życzę, żeby szybciutko przybierały na wadze i bezproblemowo się rozwijały 🙂
Chaff, gratuluję fasolki  😅

Zdjęcia dzieciaków jak zwykle super.

U nas można powiedzieć sielankowo. Jasiek rośnie jak na drożdżach, Adam jest super bratem - pomaga, przerywa zabawę tylko po to, żeby dać Jaśkowi buziaka 😍 Uwielbiam tych moich chłopaków  💘

Wstawiam kilka fotek dla przypomnienia:
Adaśko:

Jaśko:

i bracia razem:

Dworcika   Fantasmagoria
06 maja 2012 13:12
Horciakowa, ale Adaś wydoroślał! Ładne te Twoje chłopaki 🙂
Swoją  drogą, po pokazaniu T. zdjęcia z kucem usłyszałam "czesałbym go tylko!" i tu widzę T. urzędującego pół dnia z kompletem szczotek przy kucysiu 😍
gacek  😁

horciakowa fotki super, chłopaki wyglądają na zgodnych  😀
BASZNIA   mleczna i deserowa
06 maja 2012 14:13
Dworcika, kucyk " dzieczynek" tez pociaga do " czesania" oj pociaga...Mamusia ma fun 😉.
Dworcika   Fantasmagoria
06 maja 2012 14:53
BASZNIA, a to Twój? Piękny jest! Gratuluję fryzurki 😉
Dworcika  mój ci on, mój  😁 a dokładniej mojej starszej córki. I ja też uwielbiam czesać jego grzywę  😜  😁
Dworcika   Fantasmagoria
06 maja 2012 16:14
Aaa... To jeszcze raz powtórzę, że czaderski 🙂
06 maja 2012 20:58
Noo kucyk Kopyciaka, ale moj ma taki sam fryz :-)).
Horcia-swietne foty chlopakow, wuja chyba byl ;-)?
Unicorna - śliczna księżniczka 🙂

Horciakowa - świetne foty, super jest ostatnia  😍
Unicorna jak Lilka urosla i jaka sliczna.

Horci cudni bracia :-*

szukam inspiracji na prezent na roczek. myslalam o takich mega klockach i traktorku z przyczepka i zwierzatkami.
my karen co masz dla Darka? A deborah co Ty dla Grzesia?
Chaff   dressage :)
06 maja 2012 23:33
Horciakowa super chłopaki, miny mają extra, szczególnie maluch 🙂

Galop masz na myśli Olę?

monia  :przytul: , bardzo mi przykro ale wierzę, że następnym razem wszystko będzie prawidłowo...🙂
tak Chaff :-)

zbieram sie za pw do Ciebie. mysle ze niedlugo napisze
Horciakowa pochwal się fotkami małego z sesji u brata! Są poprostu  😜  😍

Oj z tymi prezentami to naprawdę problem, my teraz kupujemy dla Julki ciuchcię sterowaną 🙂😉
i rowerek biegowy 🙂
Franciszek dostał basenik na pierwsze urodziny, a rodzina zbierała się na nowy fotelik.
Pogoda się popsuła, laba się skończyła dziewczyny w szkole i w końcu mam czas na nadrobienie zaległości w czytaniu tego co pisałyście.
Dobrze że mnie w ciąży nikt nie ganiał do odpoczywania a nawet jak próbowali to zawsze na swoim postawiłam. Pamiętam jak byłam z Gabi w ciąży i pod koniec grudnia myłam okna i wieszałam firanki a w styczniu 9 urodziłam. Zawsze tupałam nogą że chora to ja nie jestem i żeby wszyscy się odwalili bo i tak zrobię co chcę. W czasie każdej ciąży jakoś zawsze bardziej robotna byłam niż teraz. Ciężko mi było usiedzieć w miejscu. To były 9 miesięczne naloty 🤣.
W wychowywanie, ubieranie itp. dzieci teściowa próbowała się wtrącać też ją szybko z mężem utemperowaliśmy. W obecnej chwili rzadko kiedy widzi dziewczyny. Najwidoczniej nie ma potrzeby przebywania z wnuczkami i widywania ich. Cóż jej problem ale mnie i męża trochę to boli szczególnie wtedy gdy baby pytają się o babcie i chcą do niej jechać.

Cudne te Wasze dzieciaczki są. Mam nadzieję że przez zachwycanie się nimi nie "zaraże" się małym bobaskiem 😀
gacek 🙂 - bardziej ma szaroniebieskie po mamie i blond włoski jak narazie.

Cierp1enie - dziękuje  :kwiatek:  i czekam na zdjęcia Julci.

galop - dziękuje  :kwiatek: i  również czekam na zdjęcia twojego synka!

Chaff - dziękuje  :kwiatek:

Przepraszam, że mało jestem i czytam ale pracuję. Takie ciężkie czasy nastały.

Ostatnio moja mała nauczyła się sama wstawać o barierkę łóżka i nie raz w nocy się przestraszyłam  po przebudzeniu; patrzę a ona sama stoi sobie.
A mała baba nawet nie umie raczkować hehe 🙂
Unicorna - proszę bardzo 🙂 Julia z 03.05 🙂

Fajne fotki dziewczyny!!! 😉

Mam pytanie do osób z Warszawy i okolic - nie wiecie gdzie są jakieś godne polecenia komisy z ubrankami dla dzieci? Filip mi tak szybko wyrasta z ciuchów że chętnie kupiłabym mu teraz na lato coś używanego. Mamy koło domu fajny sklep i czasem można tam coś super upolować za małe pieniążki. Ostatnio kupiłam mu prawie nie używane spodenki z H&M za 10 zł. Ale jeszcze trochę rzeczy letnich mi brakuje i musze coś dokupić.
Mi właśnie z wielką łaską ujawniono wyniki MOICH badań krwi. Bo przecież do ręki nie oddadzą, tylko wysyłają do przychodni, gdzie nie można się dodzwonić,a jak już się ten cud uda to pani też usiłuje mi wmówić że wyniki nie są moje tylko ich :/ :/
To oczywiście w naszym szpitalu miejskim nie można dostać swoich wyników do ręki. Kolejny raz nie polecam, nie dam się namówić już nigdy na udanie się tam w żadnym celu  😤
W piątek wysiedziałam się pod gabinetem do godz 10 na czczo, zanim w ogóle pobrano mi krew 1-szy raz. Panie miały tempo tak gdzieś 1 osoba na 10 minut.. Potem picie glukozy, jeszcze dwie godziny i mogłam iść do domu  🙄

No w każdym razie łaskawie podano mi że mam tą glukozę 82/116/108 więc mogę dalej bezkarnie się obżerać lodami i owocami  😡
Odczyn Coombsa też ok 🙂
Horciakowa   "Jesteś lekiem na całe zło..."
07 maja 2012 12:33
Dworcika, kucyk jest rewelacyjny i ma boski charakter - idealny dla dzieci 🙂

Dzięki dziewczyny  :kwiatek:

BASZNIA - te fotki to akurat ja robiłam. Wuja nie był, ale my byliśmy u wuja ;P i oto efekty:

Jasiek kowboj:

Jasiek odpoczywający kowboj

Jasiek śpiący miś

Jasiek śpiący miś i pilnujący go kumple:

Muffinka, ja w ciuchy dla Adaśka, dla Jaśka zresztą też zaopatruję się głównie w lumpeksach. Można znaleźć sporo fajnych ubranek, często w ogóle nie zniszczonych za grosze. Niestety im większe dziecko tym trudniej znaleźć takie "nowe", ale też się da.
Horciakowa piękne fotki!!!!!!!!!! 😍 też chcę takie 😉
my_karen   Connemara SeaHorse
07 maja 2012 12:54
A ja w telefonie nie widze zdjec 🙁 Pewnie sie zdziwie jak po kilku miesiacach zobacze Wasze maluchy takie wyrosniete 🙂    galop, tez mam problem z prezentem ale z troszke innego powodu. Posiedzimy za granica jeszcze z 2miesiace i nie chce kupowac nic, z czym bedzie problem przy pakowaniu. I tak nazbieralo síe nam juz tu mase rzeczy, Darek dostanie wiec od nas skromnie chyba tylko zestaw plazowy (bo mieszkamy przy plazy a on ma z tego radoche niesamowita) i nadrobimy w Polsce🙂
Diadula, daj adres to wyśle Go do Ciebie bo ja w głowę dostanę 🙂

No i zaczyna sie gadanie o imieniu dla dziecka, bo komuś tam Natasza sie nie podoba, a co mnie to obchodzi?? To moje dziecko będzie!! I najlepsze, że uwagi mają ludzie którzy najmniej maja do powiedzenia w moim życiu.

Dobrze, że mam mamę która doradzi powie swoje zdanie ale nic nie narzuca, jak poproszę to pomoże bez gadania po mojemu i żadnych dziwnych praktyk nie stosuje. Zresztą mamy w większości takie same poglądy na życie więc będzie dobrze 🙂

Jeny jaka fajna sesja 🙂 zazdraszczam  😍
Kami   kasztan z gwiazdką
07 maja 2012 15:46
Czy ktoś ma x-landera x-A, x-Q albo x-Move i może mi pomóc  👀 znajomi chcą nam sprezentować swoją starą gondolę http://x-lander.pl/produkty/61/30/gondola-x-pram/ tylko że my chcemy kupić x-landera x-move do którego teoretycznie ta gondola nie pasuje... Czy są do niej jakieś adaptery  👀 Na stronie nic nie znalazłam, a do sklepu będę jechać dopiero pod koniec tygodnia  🙄

I jeszcze pytanie odnośnie baseników - chcemy znajomym kupić dla ich dwuletniego synka basenik do ogrodu. Nie może być za duży, bo ogródek mały. Na allegro jest tego multum - są jakieś dobre firmy, kupować ze zjeżdżalnią i innymi "dodatkami", jakieś rady  👀

Horciakowa super sesja  😜
Horciakowa Jasiu- Misiu mi się tak podoba, że bym mogła go sobie w ramkę oprawić  😜
Chaff   dressage :)
07 maja 2012 18:43
aaaaa jakie superanckie zdjęcia...!!!

galop No to pisz, pisz nie zwlekaj

gwash pocieszę cię, że w Luxmedzie w Łodzi jest tak samo 😂 a niby luksusowo ma być... 🤔 ostatnio powiedziałam J ,że już ostatni raz tam byłam na badaniach...

07 maja 2012 19:32
Horciakowa, czyli oboje macie talent foto 🙂
Piękne...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się