... ślub :) ...
ash, pięęękne te kwiaty!! Nie mogę się doczekać waszego ślubu, na pewno będzie piękny 😍
Peonie sa piekne 🙂 ale wole kolorowe kwiatyy gdzie cos sie dzieje.
Ner, ja wybieralam najdluzej z wszystkiego wlasnie bukiet 😉
Ja miałam taki bukiecik:

Generalnie chciałam, żeby nie rzucał się w oczy. A z różami czuję się szczególnie związana.
ash, pięęękne te kwiaty!! Nie mogę się doczekać waszego ślubu, na pewno będzie piękny 😍
ja też już przebieram nogami! 💃
Dziękuję, strasznie mi miło 😡
Kto następny? Za kogo teraz trzymamy kciuki i kiedy 😀
Dzionka, jeśli interesują Cię okolice Tarczyna, to zerknij na to :
http://www.bocianierancho.pl/o-firmie.htmlJest staw i w ogóle jest to ciekawe miejsce 🙂
ajstaf bardzo fajne to bocianie rancho. Oferta weselna też ok, całkiem przyzwoita.
Jedyne co mnie razi, to że przystrojenie sali weselnej kwiatami jest płatne, tort jest płatny i desery po obiedzie również.
Ash, ja w ofertach ślubnych kompletnie się nie orientuję, ale samo miejsce uważam za klimatyczne i dlatego wstawiłam linka do ich strony 😉.
mi już mniej niż 2 miesiące zostało, bo już 23 czerwca. nie mam jeszcze tortu i auta załatwionego. zaczynam się denerwować pomału ale chociaż pogoda dopisuje póki co 🙂
daj ogloszenie w odpowiednim miejscu 😤
ash, Atea, super bukiety!!! Ja bedę miała podobny 🙂
armaquesse Rozumiem, że uraczysz nas pełną dokumentacją? 🙂
Przepraszam za ogłoszenie, ale skoro wszyscy zaczęli polecać miejsce to też nas poleciłam. Jakbym nasłała kogoś, żeby nas polecił (może jakaś koleżanka, która się po to zarejestruje? :lol🙂 to by było lepiej? Tak trochę tu funkcjonujemy na forum 😉 A naprawdę staram się zawsze być w temacie, a nie strzelać ogłoszeniem jak guma z gaci 😀 Ale ok, rozumiem, że to kogoś razi. Poprawię się 🙂
a mnie razi ze zostal usuniety ten post - inni wrzucaja linki a Atea nie moze? To nie bylo stricte ogloszenie, poza tym nikt w ogloszeniach ogolnych nie bedzie szukal miejsca na wesele..!
jeszcze 3 tygodnie i jade przymierzac kieckeee 💃
arma wrzucaj bukiet 🙂
czy są tu jakieś małopolanki ?🙂 poszukuję miejsca(w typie villi juliana- wspomnianej na poprzedniej stronie) na piękne wesele. Trafiła mi się niezwykle wymagająca panna młoda z mocno określoną wizją całej tej imprezy 😉
dziewczyny a co z podziekowaniami dla rodzicow? Nie chce takich banalow jak kosze kwiatow albo kosz ze slodyczami i kawa (szkoda ze nie z pomaranczami, jak za komuny hahah). Macie jakies fajne pomysly?
nerechta, Dziękuję za zrozumienie :kwiatek: My każdemu rodzicowi kupowaliśmy indywidualny prezent. Na przykład moja mama dostała voucher na masaż, a tata the best of the beatles. Do tego dla kobiet bukiety kwiatów, a dla ojców po johnnie walkerze 😀
nerechta my też mamy ten problem.
Tak jak Atea, chcemy prezenty indywidualne. Dla mam myślałam o bransoletkach Lilou z wygrawerowaną naszą datą ślubu i kwiaty, ale dla dla ojców nie mam pomysłu 😡
Jutro przymiarka sukni. Jak wszystko będzie idealnie to zabieram ją do domu 🏇
W tym tygodniu zamawiamy winietki i tablicę informacyjną z rozkładem stolików.
ja wpadam tylko na chwilkę aby powiedzieć, że przeżyłam i wszystko było boskie 😀
trochę w urzędzie głos mi drżał i praewie przez cały czas się śmiałam 🤔wirek:
przyjęcie mieliśmy tutaj
www.wierzboweranczo.pl Wszystko było dopiete na ostatni guzik, nawet konia mojego w ślub zaangażowali 😁

naprawdę gorąco polecam to miejsce, urokliwe, jedzenie super i te tereny 😍
wow, fantastyczna miejscowa!!! 🙂 wrzucisz wiecej zdjec? 🙂
Ash trzymam kciuki za przymiarke!
tez chcemy cos osobistego.. tesciowej najchetniej bilet na mecz reprezentacji Polski w siatke 😀
cieszę się, że się podoba 😉
a miejsce naprawdę fajne i bywam tam codzienie bo trzymam tam swoje konie w pensjonacie 😁
kilka fotek :
widok od strony wejścia

od strony parkingu przy stajni

wejście

i plener

generalnie całość utrzymana jest w jednym klimacie, miła obsługa i wszystko przygotowane z najwyższą starannością. A jedzenie przepyszne !
rewelacja!
A ja wlasnie dostalam projekt dekoracji i po prostu woooooooooooooooooooooooow...!!!!!!! Juz sie nie moge doczekac!! 💃 🤣
takie troche Braveheartowe klimaty.. o mamma mia 💃
z prezentami dla rodziców też mam problem, w dodatku w poprawiny wypadają imieniny mojego taty no i jest dzien ojca. nie wiem czy z tego tytułu coś więcej dla nich szykować, zupełnie nie mam głowy do prezentów a już w napewno nie w takim czasie kiedy milionami innych spraw się martwię. za to mój koń też będzie na weselu 🙂
teraz mam problem z autem, czy zamawiałyście coś z neta czy od znajomych lub znajomych znajomych? moi rodzice uważają, że 600zł szkoda zapłacić ale też nie chcę jechać pierwszym lepszym autem...
Hih, u mnie i T. ostatnio tak ni z tego, ni z owego w kilka minut pojawił się dokładny plan na wesele. Od "A" do "Z", łącznie ze wstępną listą gości 😁
Szkoda tylko, że T. się jeszcze nie oświadczył 😂
Dworcika, może u Was jest na odwrót! Majpierw wszystko musi być zaplanowane, a później pierścionek 😁
My samochód mamy wypożyczony z własnego salonu. Bez sensu wypożyczać i płacić, jak można coś wybrać z parku aut 😜
Ładnie go przystroimy kwiatami i będzie super!
W środę mamy pierwszą lekcję tańca. Idziemy na luzie, bez spięcia. Będzie wesoło 🏇
ash, hmm... może On po prostu mnie sprawdza - czy nam się wizja zgadza 😁
Ahhh... i nagle tak po prostu - po latach różnych myśli na ten temat w kilka minut pojawiła mi się dokładna wizja, bez żadnych opcji do wyboru, dokładna, idealna. To chyba TEN 😍
Czekam w takim razie na Twój wpis "aaa mam pierścionek" 😅
ash, "no to se jeszcze poczekasz" 😁 Ale co tam - jest myśl, żeby już pomaluśku zacząć sobie ciułać, więc jak przyjdzie co do czego, to może od pierścionka do "Tak" pójdzie piorunem :P
My w ramach podziękowań dla rodziców dawaliśmy takie wielkie puchary z plakietką "Najlepsi rodzice pod słońcem", zrobiły duże wrażenie 😉
Jak ja Wam zazdroszczę tych wszystkich przygotowań, chciałabym jeszcze raz tak wszystko od nowa 😉))
ja mam kolejny problem...tym razem w dokumentach.
W akcie urodzenia mam jedno imię, a w akcie chrztu dwa imiona 😵
muszę jechać to odkręcić! Całe życie miałam jedno imię, a tu taki psikus 😀iabeł:
ash, bo jeśli Twoje "dowodowe" nie jest imieniem żadnego świętego, to przy chrzcie nadaje się drugie - jakieś Marie i innych Józefów. W urzędzie można go w ogóle nie podać, ale w papierach kościelnych będzie...