Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

Mozii   "Spełnić własną legendę..."
05 maja 2012 12:09
xD Możesz mnie  🤣
wątek zamknięty
Nigna   Warto mieć marzenia...
05 maja 2012 12:24
Być.: i tu sie nie zgodze bo niejednokrotnie widziałam jeźdźców rekreacyjnych na kulawych koniach i potrafili nawet sie rzucać że muszą zejść z takiego konia.  Baaa znam nawet kilka osób dość "zaawansowanych" którzy dopiero po 10 min jazdy są upominani że koń im kuleje i wtedy łaskawie reagują. 
wątek zamknięty
Ja jako żółtodziób, czułam. Także być może zależy to od danej osoby, czy ona w ogóle bierze taką ewentualność pod uwagę czy tylko heeja do przodu, więcej mnie nie interesuje.
wątek zamknięty
http://www.stadnina.org/2012/majowy-rajd/  Polecam zdjęcie nr 18.
Nie założyłabym siodła na takiego konia, a jednak taki koń idzie na rajd i uczestniczy w zawodach.
Jeśli szkółka uczy dzieci, że to jest normalne, to brak mi słów.
wątek zamknięty
05 maja 2012 19:02
Czardasz: ostatnio do mnie do stajni "przejazdem" przyjechała parka koni... jeden z nich miał jeszcze gorsze plecy od tego na zdjęciu . Po prostu brak słów , narzuciła właścicielka na niego kulbakę i pojechała dalej; /
wątek zamknięty
ja byłam ostatnio w jednej stajni ułańskiej, widziałam pięknego kasztana ze strasznym grzbietem, właściciel nic sobie z tego nie robi, dalej jeździ w rajdy i skacze po 1.40 na nim 😲
wątek zamknięty
Ircia   Olsztyn Różnowo
06 maja 2012 05:27
Czardasz  koń ze zdjęcia nr.8 wygląda chyba jeszcze gorzej niż ten ze zdjęcia 18  🤬 
wątek zamknięty
AtlantykowaPanna   "Jeśli idziesz przez piekło- nie zatrzymuj się!"
06 maja 2012 07:23
Jak można coś takiego zrobić koniu ????? 😵
wątek zamknięty
wątek zamknięty
zuzz - były już tu skaczące maluchy
wątek zamknięty
Faktycznie. Przejrzałam jeszcze inne galerie i niestety to wygląda na normę. Ja rozumiem przesilenie wiosenne, okres wymiany sierści, kiedy koń może lekko utracić masę-ale niektóre z tych koni wyglądają tak już na zdjęciach z roku ubiegłego-więc to głębszy problem niestety. Lepiej wyglądają tam właściwie tylko te mniejsze kuce i haflinger. Kondycja większych koni pozostawia wiele do życzenia.
wątek zamknięty
A zdjęcie nr 16? W jakim wieku może być ten koń?
wątek zamknięty
06 maja 2012 11:24
Jak tak teraz przeglądam... wygląda na to że te koni wyglądały normalnie przed zimą , może robaki mają dlatego tak strasznie schudły ? No kurde wszystkie mają okropną niedowagę..
wątek zamknięty
wiem, że to częsty widok teraz, ale mnie to nadal przeraża... dobrze chociaż, że nie ma 14lat
notka+zdjęci
http://www.photoblog.pl/truthneverdies/122287722
wątek zamknięty
06 maja 2012 19:02
Zdjęcie z szampanem ale szpan bo z tym najtańszym bodajże. Laska ma coś z głową ? ta notka ;/
wątek zamknięty
Notka w stylu "galerianki"  :/
wątek zamknięty
Biczowa   tajny agent Bycz, bezczelny Bycz
06 maja 2012 20:26
I dziubek w stylu kaczki dziwaczki :P
wątek zamknięty
Dziwna forma dowartościowania, zdjęcie pokazujące alkohol i notka jakoby była panią życia. No cóż, często takie dziewczyny się teraz zdarzają. Jednakże ze spokojem, później dostają nauczkę, niestety bolesną.
wątek zamknięty
Być. masz rację! I to jaką...

Atlantykowa możliwe...  😵
wątek zamknięty
Ciekawe ile z tych dzieciaków jest juz alkoholikami...
wątek zamknięty
Biczowa   tajny agent Bycz, bezczelny Bycz
07 maja 2012 14:35
A ja jestem ciekawa za ile u tej dzewoi pojawi się filozoficzny wpis o samotności i porzuceniu przez niewdzięcznego chłopaka któremu ona tyle ofiarowała :P

Neila zapewne większość z nich poza wypiciem jednego zdobycznego piwa raz na jakiś czas tudzież zdjęcia z szampanem z alkoholem nie ma za wiele doczynienia. Większe ryzyko alkoholizmu jest u tych którzy zamiast szpanować w necie zwyczajnie piją gdzieś po klatkach czy melinach.
wątek zamknięty
Dementek   ,,On zmienił mnie..."
07 maja 2012 15:49
A ja jestem ciekawa za ile u tej dzewoi pojawi się filozoficzny wpis o samotności i porzuceniu przez niewdzięcznego chłopaka któremu ona tyle ofiarowała :P

Neila zapewne większość z nich poza wypiciem jednego zdobycznego piwa raz na jakiś czas tudzież zdjęcia z szampanem z alkoholem nie ma za wiele doczynienia. Większe ryzyko alkoholizmu jest u tych którzy zamiast szpanować w necie zwyczajnie piją gdzieś po klatkach czy melinach.

Z tego, co wiem, to w wielu sklepach można bez dowodu kupić alkohol. A zawsze można o to poprosić starszych znajomych lub jakiegoś pijaczka pod sklepem  😉
wątek zamknięty
U nas z ogólnospożywczym spokojnie można kupić piwo, wódkę itd od 15-16 lat  😵 😵
Dorosłe osoby świadome, że młodzież niepełnoletnia sprzedaje ten alkohol, a potem wszyscy wielkie pretensje do młodzieży jaka to ona nie jest, czy co ona nie robi...  👿
wątek zamknięty
07 maja 2012 16:08
No to u nas w kiosku na pętli babka fajki sprzedaje, ostatnio stałam za jakąś dziewczynką od nas ze szkoły 94 klasa szkoły podstawowej) i sprzedała jej fajki ;/ a dziewczynka niziutka, widać było że ma ok 12 lat ;/ Ale ok. Już raz miałam zamiar to zgłosić. Dobra te 15-16 letnie pominę ale dzieci 11-12 lat  🤔
wątek zamknięty
07 maja 2012 16:12
A co za różnica czy ktoś im sprzeda alko czy kupi im starszy znajomy... o.O ja mając 16-17 lat też bywałam na ogniskach gdzie był alkohol, piłam przyznaje - mimo że NIGDY sama nic nie kupiłam zawsze miałam co pić ; ] 
wątek zamknięty
07 maja 2012 16:13
No ja też święta nie jestem 😂 , ale to już przesada dzieci po 11-12 lat ?
wątek zamknięty
07 maja 2012 16:16
Ja teraz akurat odnoszę się do sprzedawania alko 16-15 latkom ; )  Dla mnie fajki w ogóle powinny być nielegalne więc sie tu nie wypowiadam : D
wątek zamknięty
Dobra, dobra też święta nie jestem  😎
U nas w kioskach to samo...
wątek zamknięty
In.   tęczowy kucyk <3
07 maja 2012 17:58
Palić mnie nauczyli w jednej stajni jak miałam 15 lat, pić w drugiej tuż po 16tych urodzinach :P a w THK to w pierwszej klasie nieźle się hulało i to od pierwszych dni...
Chyba nikt święty nie jest :P
wątek zamknięty
U mnie to jest nawet pubo-klub, gdzie 15-latkowie legalnie siedzą sobie wieczorami przy flaszkach, które sprzedają im właściciele lokalu.  😉  A potem nie można spokojnie wieczorem przejść przez miasto, bo takie napite młotki zaczepiają na każdym kroku. Wiadomo, że w obecnych czasach trudno o osobę, która w wieku lat nastu nie pije i nie pali, ale wszystko można robić z umiarem, a jak te łyse pały, które z trudem skończyły podstawówkę, dorwą się do procentów, to nic dobrego z tego nie wychodzi.  🙄 
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.