Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

Jak dla mnie,to taki widok nie jest juz szokujący.
ośmiolatki też tak potrafią... 🤔
wątek zamknięty
😵 🤔zok:
wątek zamknięty
Mozii   "Spełnić własną legendę..."
28 kwietnia 2012 11:59
I tyle w temacie:
wątek zamknięty
A widzieliście jej drugi filmik?  😲

Podobny głupotą... Sama jestem nastolatką, ale jak widzę młodsze pokolenie, lub te co przyszło w poprzednim roku do nas do szkoły to mi ręce opadają... Nie ma innych wyrażeń nić "ta ku*wa znów mi pałę wpisała, dzi*ka jedna" "japie*dole" itp itd... Lecz niektórzy to w domu wynoszą, ale i tak najgorsze jest to, że większa połowa nauczycieli nie zwraca na to uwagi  🤔 Zaczynam się bać co będzie jak ja za kilkanaście lat będę mieć dzieci co wtedy będzie, strach dziecko do szkoły puszczać  👿
wątek zamknięty
Mysza   "Śmierć jest kolejnym koniem, którego dosiadamy"
28 kwietnia 2012 13:35
Matko Boska ... 😵 Te dzieci ... 🤔 Brak mi słów ...
Btw. patt połowy są zawsze równe, nie ma większej i mniejszej połowy 😀
wątek zamknięty
Mysza naprawdę?  😲 ja odkąd pamiętam mówiłam "mniejsza połowa" itp, co za wstyd  😁
więcej się to nie powtórzy  🥂
wątek zamknięty
patt140, można powiedziec 'mniej(więcej) niż połowa' ale mniejsza połowa jest niepoprawne 😉
wątek zamknięty
A to nie jest jakaś żałosna popisówa? Dla mnie to chęć pokazania się kolegą i koleżanką, "patrzcie mam na YT filmik!" Żenujące, aż brak słów.
wątek zamknięty
Hipp   Hipster Hippoland
28 kwietnia 2012 17:17
http://www.photoblog.pl/simma/121507694/zmiana.html

🤔

Koń był zapasiony chyba do granic możliwości  😲  Ale skończyło się fajnie 🙂
wątek zamknięty
o jezu! wygląda jak wysoko źrebna klacz, identycznie jak kucka mojej znajomej, która nie długo ma sie źrebić 😁 widać wszystko idzie w dobrą strone 🙂
wątek zamknięty
Napisałam dziewczynie z zapytaj.onet.pl ,że nie trzymamy się kolanami.  😎 Odpowiedż jaką dostałam:

A to dlaczego niby się nie powinno trzymać kolanami w jeździe konnej . Każdy Ci to powie . Jak anglezujesz też trzymasz się kolanami prawda ? Zawsze się trzymasz chyba że stępujesz to się trzymasz mniej
wątek zamknięty
Hipp   Hipster Hippoland
28 kwietnia 2012 17:52
Intryga-to pomyśl, że ostatnio widziałam konia (coś typu kn/hc)-gruby tak samo  😲 Może i bardziej. A kopyta jeszcze gorsze niż na tym 3 zdjęciu  😲 Tutaj dziewczyna przynajmniej trochę zadbała o wagę i kopyta konia. A u gostka, u którego widziałam tego mocno spasionego konia to aż strach  😲 Koń kopyta miał jak łódki normalnie  😲 I gościu jeszcze mi mówił, że się nie znam, że tak ma być itp  😲

A kopyta takie (dosłownie ! I maść identyczna...tak sobie myślę, czy to nie są kopyta tego konia właśnie...)

Jeżeli ktoś coś zrobił źle, ale to poprawił-no to ok. Ale jeżeli ktoś-tak jak ten facet-konia spasł i dopuścił do takiego stanu kopyt no to sorry o.o
wątek zamknięty
Mój koń jest taki gruby 😡 😡
Będziemy próbować cos zrzucić- ale ja jestem u niego 1-2 w tyg, a ogr stoi u rodziny  🤔
I z tego co wiem, simma kupiła tego konia tak spasionego- od formuowej Danieli (??)
wątek zamknięty
o jezuniu jakie kajaki !  😲 jak do czegoś takiego można dopuścić? U znajomej jest aktualnie wałach, mieszanka jakiejś zimnokrwistej klaczy z jakimś lekkim ogierem, bardzo fajny, miły, 5 letni.. nigdy na oczy nie widział kowala i nigdy nie miał robionych kopyt.. Dosłownie koń nie wiedział o co chodzi jak podnosili mu na chama nogi żeby doprowadzić je do porządku  😲 a szkoda konia, fajny, srokaty, bardzo przyjacielski.
wątek zamknięty
Hipp   Hipster Hippoland
28 kwietnia 2012 18:29
Pagotta-chyba nie, bo na pierwszych zdjęciach jej fbl klacz jest gruba, ale nie aż tak 😉 No cóż-dość często ludzie mają tak, że pierwszy koń i jest ,,koniku jedz i bądź szczęśliwy"  😁 ale dobrze, że się dziewczyna opamiętała 🙂

Intryga-po prostu ludziom się czasami wydaje, że będzie tak jak w ,,Mustangu z Dzikiej Doliny"-że wszystkiego koń sam się cudownie nauczy, kopyt nie będzie trzeba robić a jeżeli chodzi o zajeżdżanie młodych koni to wystarczy konisia pogłaskać i usiąść i wiśta wio, podbijamy bezkresne stepy Polskiej krainy  🏇
wątek zamknięty
Hipp pobiłaś mnie tym tekstem  😂 pewnie.. i będzie zawsze nieskazitelnie czysty, z piękną rozczesaną grzywą i ogonem rozwianymi przez wiatr. Wystarczy podejść i pogłaskać a  koniś od razu z dzikiego mustanga stanie sie potulnym konisiem rodzinnym ;3
wątek zamknięty
Hipp   Hipster Hippoland
28 kwietnia 2012 18:37
...a kiedy tylko będziesz daleko od swojego kochanego konisia i będziesz w niebezpieczeństwie, to on szybko zostawi trawę, jabłka i przygalopuje do Ciebie by Ci pomóc  😅 Kochane Konisie  😅
wątek zamknięty
A myślisz, że moja też tak potrafi? Nigdy nie próbowałam, więc w sumie nie wiem  😕
wątek zamknięty
28 kwietnia 2012 18:45
Hipp moja kobyła owszem, zostawiłaby żarcie, ale tylko po to, żeby mnie dobić 😁
wątek zamknięty
Mysza- mój otyły gamoń zachowałby się tak samo  😂 :emota200609316:
wątek zamknięty
dla mnie nie ma żadnych korzyści z jazdy ze strzemionami, bo dostaje wtedy tylko ochrzan od instruktora... to już bez strzemion wole jeździć, w sumie to strzemiona są do niczego (chyba) nie potrzebne... Indianie jakoś jeździli bez i było dobrze xD
chyba nie muszę pisać, gdzie to takie porady 🤔wirek:
wątek zamknięty
wątek zamknięty
28 kwietnia 2012 19:19
Time pierwsze co rzuciło mi się w oczy ... To te luźne rajstopy na kostce 😁
wątek zamknięty
hahahha no własnie mi też  😁 😁
wątek zamknięty
Tak, to ode mnie Simma kupiła Nutkę. 😉 Śledzę wątek od dawna, lecz wolałam się nie wtrącać.
Nuta od zawsze, odkąd pamiętam miała tendencję do tycia. Taką ją kupiliśmy (była podobno pokryta, lecz nic nie urodziła) i niestety taka już została, nie udało nam się wrócić do idealnej wagi. Nie potrafiłam jej odchudzić bo cały czas u nas była na pastwiskach i miała full jedzenia, właściwie miałam podobną sytuację jak simma, mianowicie wg mojego taty koń wygląda dobrze, i nie ma sensu ograniczać pobytu na łąkach, więc ją lonżowałam, ale nadal było tak samo. Mam parę zdjęć z dnia transportu Nutki, właściwie niewiele na nich widać, ale dorzucę. Nie była aż taka gruba jak na zdjęciu Simmy po chyba 3 miesiącach pobytu u niej i myślę, że to po prostu tak uchwycone zdjęcie + sierść.
Tyle w tym temacie ode mnie. 😉
wątek zamknięty
Biczowa   tajny agent Bycz, bezczelny Bycz
28 kwietnia 2012 19:32
Dziewczyny to chyba nie są rajstopy tylko skarpetki 😁
wątek zamknięty
28 kwietnia 2012 19:36
Rajstopy, bo przy kolanie też jej się coś pomarszczyło 😁
Chyba, że to końskie wąsy, ale wątpię 😀
wątek zamknięty
Daniella_283- ja tą informacje dodałam tak a'propo  🙂 Nie mogę wytykać ,że ktoś ma grube konie- mój też jest spaślak.  😉

A co do SESJI 😀
wątek zamknięty
Pagotta okej, rozumiem. 😉 Simma robi coś konkretnego z Nutą, nauczyła ją sporo rzeczy, a raczej jej przypomniała i się z nią dogadała. Mi się z Nutą nie udało dogadać, zaczęła się 'buntować' i nie dawała nóg i nie brała wędzidła. I to jest moja wina, myślę, że gdybym teraz ją miała, to bym do tego nie doprowadziła. Także zauważcie również to, że dziewczyna już coś z nią osiągnęła i mam nadzieję, że na tym nie zaprzestanie. 😉 Pisała mi również, że dogaduje się z pewnym facetem, aby Nuta chodziła z jego końmi, także trzymam kciuki . Mnie też bardzo razi to, że Nuta stoi sama, no ale akurat ja mam najmniej do gadania w tym temacie.
Trochę moje wypowiedzi brzmią jakbyście się mnie czepiali, a ja pisała na swoją obronę. Piszę, abyście lepiej znali tę sprawę a nie oceniali na podstawie photobloga. 😉
wątek zamknięty
Mysza - to chyba faktycznie są skarpetki tak mi się wydaje, bo widać taką delikatną linie odcinającą skarpetkę od skóry albo to też jest zmarszczona rajstopa  😜
a jak faktycznie to skarpetka to jeszcze lepiej!!! 🙇 😁 😁
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.