Konie czystej krwi arabskiej

kawusiu dzielna arabka  😅my tu wszystkie ciotki jesteśmy z niej dumne 😅 i widać, że jesteś dobrą mamą 😍bo Mała Wojenka wyluzowana 💃
Duża Wojenko ty wiesz, że masz miejsce w moim serduchu ze swoimi ogierami  😎 Muja wspaniale się prezentuje i ten spokój. Hmm chociaż na fotce na torze dostrzegam Hrabiowski  błysk w oku  🤣
Wojenka - śliczny.Szkoda, że Czesiek- harpagon  nie jest taki smukły i arabski.
koniara 10001 - gratulacje i tak trzymać. Araby na parkury 🙂
arabiansaneta   Konie mamy zapisane w gwiazdach
24 kwietnia 2012 20:21
Arab nawet na parkurze
trzyma zawsze ogon w górze!
(tak mi się spontanicznie zrymowało na widok tego fruwającego gniadego. A jego imie i pochodzonko można?
Bader wspaniałe osiągnięcie, moje wyrazy podziwu :kwiatek:,
koniara gratulacje,  😅
nadszedł czas arabów użytkowych 😀iabeł:
dziękuję w imieniu swoim i konia 🙂
no nie powiem arab zrobił na parkurze furorę...sędziowie potem wyszli i się zapytali co to za mały konik wśród samych holsztynów,SP itp. :P

imię-Krupier
matka-Kadabra
ojciec-Wachlarz
Wojenka   on the desert you can't remember your name
24 kwietnia 2012 21:50
ganasz, to jest naprawdę fajny, zrównoważony koń. Wszedł do maszyny startowej dziś po raz pierwszy, bez zastanowienia i bardzo dobrze wystartował. Naprawdę uwielbiam jego charakter, jego jeździec też  😉 .Niestety na to jak będzie biegał wpływu już nie mam, hehe.

To jeszcze jedno takie rodzinne
Ja to  pękam z dumy z Dominiki, bo robi na prawdę szybkie postępy

Robi postępy bo ma super instruktorkę :kwiatek:
Ja nie miałam tyle cierpliwości i umiejętności edukacyjnych,no i nie oszukujmy się-już teraz wiem że jeśli chodzi o własne dziecko to element strachu często bierze górę,wręcz zniechęcałam ja do jazdy.
Złota,dzięki,Misia stara się jak może,nie jest jej łatwo,trochę dużo waży ale stara się i widać że bardzo chce,nawet chora pobiegła na jazdę. 🙂
koniara 10001 gratki - i dalej do boju  🏇
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
25 kwietnia 2012 08:36
dziękuję w imieniu swoim i konia 🙂
no nie powiem arab zrobił na parkurze furorę...sędziowie potem wyszli i się zapytali co to za mały konik wśród samych holsztynów,SP itp. :P

imię-Krupier
matka-Kadabra
ojciec-Wachlarz

no i fajnie. masz satysfakcję. 🙂 Tylko czasami trochę to na tym filmiku wyglądało jakby był poza twoją kontrolą jeśli chodzi o prędkość (nadświetlną chyba)  😉
Alicja_8   Z pasja...z miłością...
25 kwietnia 2012 13:52
Wojenka ależ młody teraz wygląda 🙂 Prezentuje się świetnie.
koniara 10001 gratulacje  :kwiatek: tak trzymaj.

Wczorajsza wizyta w stajni zaowocowała kilkoma fotkami Frani po jeździe 🙂

Wielkie brzuszysko i nasza nowy image "plamiak":

I z perspektywy szamacza:

Wczoraj jeździliśmy na kantarku w ramach odstresowania od wędzidła. Krzywda nam się nie stała i nawet małego krzyżaka skoczyliśmy, ale jeszcze musimy się dogadać w sprawie skręcania  🤣 Ciesze się że od jakiegoś czasu koń nie wali mi przy zagalopowaniach z zadu. Od roku widać znaczną poprawę równowagi i jezdności 🙂 I wkońcu minął nam po akcji z quadem paniczny strach przed samochodami 🙂 Jeszcze przed nami dużoooooooooo roboty aby koń chodził rozluźniony, ale damy radę 🙂 I tak ją kocham  😍
dziękuję 🙂

ElaPe masz rację...niestety strasznie ciągnie do przeszkód i pędzi,ale ćwiczymy nad tym z trenerem 🙂

Alicja_8 śliczna kobyłka *_* a jakie ma jabłuszka  😀
Gratulacje dla gniadego zawadiaki , jest super : ) 
A prędkość i zwrotność na parkurach  przydają się czasami - tam gdzie waleń nie może , tam się arab wkręci : )

Kto jeszcze ? Ludzie , odkurzać araby , wiosna pzrzyszła !
Moja nowa miłość jak go zobaczyłam to mnie zatkało....marzeniem byłoby go dosiasc 😍
Erlindo(hs pirandelo-etylda)
Kawusia śliczna mała 😍 (tfu tfu) niech zdrowo rośnie, będzie z niej pociecha :kwiatek:
Wojenka zbieram szczękę z podłogi Pan M zwala z nóg 😍 😍
elwarka   . . . . . . SDG . . . . . .
27 kwietnia 2012 08:39
Dołączam do wątku z tym oto młodzieńcem

El Zir

iwona9208   Konie to choroba, z której nie da się wyleczyć.
27 kwietnia 2012 09:19
Witamy!
Powiedz coś o nim więcej  😉
elwarka   . . . . . . SDG . . . . . .
27 kwietnia 2012 11:34

To czteroletni ogierek El Zir oo po Setniku oo od klaczy El Passa oo (po Egzaminie oo)
surowy, zadziorny ale dobrze wychowany i poukładany.
U mnie od 2 dni, na razie się poznajemy i przyzwyczajam go do nowych warunków, otoczenia, kolegów itd.

No i kompletuję sprzęt, bo do tej pory miałam (i mam) tylko duże konie w rozmiarze full.

Obecnie ma jakieś 148 w kłębie. Jakie są wasze obserwacje dotyczące wzrostu araba - do ilu lat jeszcze może rosnąć ?
27 kwietnia 2012 18:05
Ja mierzyłam mojego roczniaka i wyszło mi 137 cm. Koń najintensywniej rośnie w zwyż bodajże do 3-4 roku życia.Myślę, że Twój koń podskoczy jeszcze o jakieś 2 cm.
Bronze   "Born to chase and flee.."
27 kwietnia 2012 19:55
Między 4 a 5 rokiem mojego mocno wyciagnęło do góry. Teraz - to kawał faceta więc głowa do góry :-).
27 kwietnia 2012 20:52
Ogier arabski może rosnąć do 5-6 lat, z tym, ze są linie wcześniej i później dojrzewające
28 kwietnia 2012 08:49
O, czyli araby dłużej rosną niż inne rasy. A wałaszki też rosną do tylu lat? Jest jakaś różnica w rozwoju między wałaszkami i a ogierkami?
28 kwietnia 2012 10:21
Tak, araby później dojrzewają, dłużej rosną, ale i dłużej żyją. Wałachy, zwłaszcza wcześnie kastrowane, rosną większe na wysokość, bo dłużej trwa u nich wzrost kości długich.
wzrost oo jezeli ma ogier czy klacz , wałach ma ukonczone 4 lata i ma wzrostu 149cm ,to juz jest jego apogeum ,moze tylko sie rozbić  w klacie ale to jest uwarunkowane  jak koń jest uzytkowany,,,, a to ze rosnie do 6 lat to wiadomosci z przymruzeniem oka ,ku pokszepieniu serca własciciela....pozdrawiam
28 kwietnia 2012 11:36
bynajmniej, wystarczy porównać wymiary 5-letnich i starszych ogierów w corocznych wykazach koni w treningu wyścigowym (Nr 1 Biuletynu PKWK)
elwarka  śliczny jest i po setniku 😍

a ja pokazuję wam moją ukochaną córeczkę czyżyka 🤣
miłej majówki wszystkim życzymy :kwiatek:
Wojenka   on the desert you can't remember your name
29 kwietnia 2012 23:17
Filmik z treningu Mujiego

i fotka by FINISZ
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
30 kwietnia 2012 07:29
Wojenka oglądałam ten filmik na fb  😉 ale fajna sprawa !!!

a ja w weekend byłam w wólce wieprzyckiej, matko święta ale upał  😵 jestem czerwona jak burak  🤣
Ethne Kawusi zajęła II miejsce w klasie L  🏇 zuch dziewczynka.

a mój ogr chyba jedzie na kastracje - mam dość.  😵
zduśka a cóż zawinił akurat teraz ?  😉

wojenka super 🙂
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
30 kwietnia 2012 07:56
zduśka a cóż zawinił akurat teraz ?  😉

kochana za całokształt  😎
jest niedobry i już nie mam siły z Nim walczyć. Jajka ciachnę i będę miała konia pod siodło a nie puszącego się araba.
oj wiosne czuje... Zachar tez- poczekamy z kastracją na zrebię i potem zobaczymy... ale w miedzyczasie musimy nabrac troche kondycji i koniecznie musimy zacząc wspolpracowac 👀

Wojenka- super filmik !

Gratki dla Ethne!!!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się