Howrse gra :)

Dementek, przepraszam Cię bardzo ale ja samodzielnie konia daję radę do ok. 1000 umiejętności wytrenować.
To chodzi o dobre źrebie, po rodzicach z dużymi umiejętnościami i wysokim PG, które jest dodatkowo po Łzach.
Potem całe wszystkie bonusy, wychodzące z przedmiotów z Czarnego Rynku.

Osobiście nie daję rady konia wytrenować aż tak dobrze jak chciałabym.
Słyszałam, że najpierw się powinno brać za przejażdżki, potem zabawy, potem zawody i dopiero potem treningi,
ale ja nie widzę z tego żadnych korzyści, nie szło to tak jak chciałam więc nabijałam umiejętności standardowo: trening, przejażdżki-zawody, zabawy-lekcje.
Dementek   ,,On zmienił mnie..."
25 kwietnia 2012 18:24
Ja robię: lekcje + przejażdżki, potem lekcje + trening, następnie lekcje + zawody. W międzyczasie jak starcza energii, to towarzysz i później towarzysz. Bonusów nie daję. Jak już, to dla nieśmiertelnych.
to może Cierp1enie mogłabyś na wątku wrzucić jakąś instrukcję dla początkujących? bo ja też zaraz będę miała 20dni a zadanie jest żeby ośrodek otworzyć a nie chciałabym zbankrutować od razu  😉
Dementek, ja wybieram "lepsiejszego" konia i jak widzę, że to w dobrym kierunku idzie to dostaje bonusy, często takie jak pięta czy fortuna, muśnięcie to nie dbam o nie i daję jak popadnie ale nie zawsze mam KF, nie zawsze mam OM, Nyksa jeszcze nie miałam nigdy na PL.. 😉 Czasem koń musi poczekać by dostał nieśmiertelność.

Heval, wydaje mi się na horwsewiki (blog) jest opis jak radzić sobie z ośrodkiem.
jak się daje piętę i muśnięcie, to można dłużej trenować.
Ja robię: lekcje + przejażdżki, potem lekcje + trening, następnie lekcje + zawody. W międzyczasie jak starcza energii, to towarzysz i później towarzysz. Bonusów nie daję. Jak już, to dla nieśmiertelnych.

zaczyna się lekcje plus towarzysz do oporu
Mysza   "Śmierć jest kolejnym koniem, którego dosiadamy"
25 kwietnia 2012 18:47
Heval wszystko jest do znalezienia u wujka google, najlepszym sposobem na kasę (który sama znalazłam w internecie i zresztą podrzuciłam cierp1enie) jest sadzenie rzep 😉 I to w sumie tyle, kupuje się łąki, boksy i kombinuje kasę, na to nie ma reguły czy instrukcji, bo jak ktoś nie będzie umiał to i tak zbankrutuje 😉
25 kwietnia 2012 18:49
[quote author=Dementek link=topic=49169.msg1383770#msg1383770 date=1335374653]

zaczyna się lekcje plus towarzysz do oporu
[/quote]

Na pewno, bo towarzysz za młodu konia mało energii zżera. Ale ja nie mogę tak, bo mnie to wtedy wkurza. Bo efektów nie widać od razu  🤣
no ja wiem wiem, mnie też to wkurza, ale jednak jak chce się mieć świetnego konia to trzeba tak robić 🙂
Teraz w ogole moje luzytany sa 100 lat za murzynami. Pozbieram punkty dorastania i sprobuje jeszcze raz. Jak znowu nie wyjdzie to odkladac kase bd na konie wytrenowane juz do gp.
Kilka razy bardzo chciałam sama konia wytrenować i nie pytać nawet, co z tego wyszło  👿
Kit z tym, że chciałam trenować na starcie mustanga z 350 pg  🤔wirek: (bo wtedy dopiero weszły)

chciałabym z jakimś luzkiem spróbować ale pewnie zbabram więc wiadomka, że nie robię narazie  😜
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
25 kwietnia 2012 21:30
Jak myślicie, opłaca mi się tego konia - http://www.howrse.pl/elevage/fiche/?id=9034316 -  szykować do GP czy poczekać na coś lepszego? Z CR z rzeczy przydatnych do tego mam:
Zwój Plutona
x 3
Lira Apolla
x 3
Zestaw Centaura
x 2
Muśnięcie Filotes
x 1
Objęcia Morfeusza
x 1
Klepsydra Kronosa
x 1
Kamień Filozoficzny
x 1

Facella   Dawna re-volto wróć!
25 kwietnia 2012 21:52
ja ostatnio kupiłam tanią klaczkę luzytankę z 23 gwiazdkami (PG coś koło 730), kryłam ją już chyba 3 razy i za każdym razem ogierek  😵
Facella, ja mam dwie różki, które pokryte mi jeszcze nigdy roga nie urodziły.. ty masz jeszcze możliwość zmiany płci, ja nie mam po co . ;p
Mysza   "Śmierć jest kolejnym koniem, którego dosiadamy"
26 kwietnia 2012 07:28
Ja mam luzytankę, która na dzień dobry urodziła mi ogierka, ale znalazłam w swoich skarbach piorun i jednak była klaczka 😁
Teraz mi się cudeńko (jak dla mnie) urodziło, bo PG 717, 23 gwiazdki, a patrząc na to, że dawno nie grałam - to chyba jest dobrze ? 😁

Też miałam taką klaczkę, że same ogiery mi rodziła, na ostatnim kryciu zagroziłam, że ją sprzedam - i jak na zawołanie klaczka 😂
26 kwietnia 2012 11:14
Wielkie malowanie rozpoczęte !!!  [sub]A ja jadę do domu, więc nie będzie zabawy...[/sub]
kupiłam na bezpośrednich za 9000 różową farbę 🙂 haha a wcześniej klikałam za 37tys ale mnie ktoś wyprzedził.. całe szczęście 😀
26 kwietnia 2012 11:42
Kurna... chciałam namalować obrazek i dopiero po chwili się zorientowałam, że za farbę się płaci...  😵 Zmarnowałam 200 tys...  :emot4:
zrobiłam dziś promień heliosa 🙂
26 kwietnia 2012 12:21
Ja na razie czekam... może uda mi się wreszcie uzbierać na coś fajnego i odbić sobie te zaprzepaszczone pieniądze 😉 Poluję na 5-ty żywioł albo zestaw Nyks  👀
ja teraz zbieram na zestaw nyks, zestaw bonusowy i złote jabłko  🙂
26 kwietnia 2012 12:34
Cierp1enie ambitnie 😀 Mnie szczęście dziś opuściło, może jutro będzie lepiej 😉

Czy ktoś już ogarnia mieszanie farb?  👀 Jakie połączenia itd?
26 kwietnia 2012 12:42
ja robię kamień i zestaw bonusowy, później może 50 000Eq, bo o 5ym żywiole nie mam co marzyć - białe chyba tylko w RO?

wyśle ktoś rzepę dla HurricaneMars? potrzebuję do zadania, odwdzięczę się tym samym  :kwiatek:
poszła ode mnie
nie musisz oddawać, mam ich ponad 1000 🙂
26 kwietnia 2012 13:24
dziękuję  :kwiatek:
Zdobyłam Nyksa na PL 🙂

a dzięki otworzonym rogom kolejno: objęcia, klepsydrę, róg, piętę i kasę. 😉
dałby ktoś rzepę użytkownikowi : Nadzafowa
Odwdzięczę się jakoś. Bardzo proszę  :kwiatek:

edit. literówka
26 kwietnia 2012 16:21
Dużo jest tych farb w rogach? W sumie mam dwa kupony i nie wiem, czy marnować... hm...
po trzy farby, zwykle jedna biała
26 kwietnia 2012 16:32
calore dzięki. Hm... chyba jednak poczekam do końca, zwykle zwiększają wtedy ilość bonusów w rogach. Może jednak uda mi się na coś fajnego uzbierać ^^
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się