Kącik WKKW

Jak pasikonik  😀
Facella   Dawna re-volto wróć!
23 kwietnia 2012 16:03
o rany, p. Kasia w taką pogodę tam stała!? ale nie dziwię się, nad tym rowem było ciekawie.

pozwolę sobie jeszcze Farolkiem rzucić:

i Asiorem, mam nadzieję, że się nie obrazi  :kwiatek:

edit: Zorillo droga, zdjęcia wyślę jak najszybciej. wiem że miało być do niedzieli ale wczoraj to nie funkcjonowałam, dzisiaj dentysta i chcę już tylko spać...
Spoko😉 Zasadniczo ja ich nie potrzebuje ale skoro masz to dawaj🙂 wysle trenerowi.
Facella   Dawna re-volto wróć!
23 kwietnia 2012 16:15
jakby co, to więcej zdjęć z Jaro jest tu -> klik, ostatnie sześć linijek.
asior   -nothing but eventing-
23 kwietnia 2012 19:45
Facella, nie obrazi, wrecz sie ucieszy  🙂
asior, ale ładnie wyglądacie!  Świetny rajtrok! 😜
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
23 kwietnia 2012 20:44
asior, kask jeszcze zmień 😉 będzie perfect 🙂

będę chyba na krosie **/* jak konkursy się ułożą w Stadzie odpowiednio 🙂
e tam, brązowy by się zlewał 😉
mam pytanko do znawców 😉

czytałam sobie o MPMK w wkkw i znalazłam tam wzmiankę że aby koń pięcioletni zdobył kwalifikację, to musi z jakimś tam wynikiem przejechać konkurs kombinowany klasy P.  W związku z tym mam prośbę, czy ktoś może mi wyjaśnić na czym taki konkurs kombinowany polega?  🙂
Moon   #kulistyzajebisty
25 kwietnia 2012 16:59
Dobre człowieki, które będą w Sopocie - O której jutro jest przegląd, ktoś coś wie?  👀
ulcia_jg, "konkurs kombinowany" to archaiczne określenie, dziś używane do łączonej klasyfikacji ujeżdżenie/skoki. W MPMK chodzi po prostu o klasę P WKKW, której parametry można sobie na stronach PZJ znaleźć, do której koń i jeździec muszą uzyskać kwalifikację.
"Jakiś tam wynik" oznacza zapewne RK, którego warunki też można znaleźć na stronach PZJ.
25 kwietnia 2012 17:11
Dobre człowieki, które będą w Sopocie - O której jutro jest przegląd, ktoś coś wie?  👀

nie ma przeglądu,z tego co mi wiadomo,info z dziś 😉

edit:

haloa może zamiast wprowadzać ludzi w błąd zerkniesz w aktualne przepisy,a nie w swoją archiwalną pamięć podręczną?
konkurs kombinowany wg przepisów PZHK (nie PZJ,bo nie oni są organizatorem tego typu imprez!) to normalny 3 elementowy konkurs WKKW rozgrywany w klasie P (ujeżdżenie,skoki,kros lub ujeżdżenie,kros,skoki), drugą opcją kwalifikacji dla 5 latka jest 2 krotne ukończenie  konkursów na styl krosu.
halo dzięki 🙂
25 kwietnia 2012 17:22
ulcia_jg, zerknij w mój "edit" 😉
Ktoś, a co praktycznie(!) zmienia twój "edit"? PZHK może sobie dowolnie używać terminów. A organizatorzy zawodów organizować konkursy na styl. Tylko... gdzie i kiedy.
25 kwietnia 2012 17:44
co zmienia?

ulcia_jg, "konkurs kombinowany" to archaiczne określenie, dziś używane do łączonej klasyfikacji ujeżdżenie/skoki.
nieprawda.

W MPMK chodzi po prostu o klasę P WKKW, której parametry można sobie na stronach PZJ znaleźć, do której koń i jeździec muszą uzyskać kwalifikację.

kolejna nieprawda- nie tylko muszą się do niej zagrać (do P klasy),ale jeszcze ukończyć ją z odpowiednim wynikiem,aby mieć kwalifikację na MPMK ( min.50% uj, max.jedna skucha na krosie na przeszkodach i nie więcej niż 4 błędy na przeszkodach w parkurze) - warunki kwalifikacji są inne niż normalne oczka zagrywkowe w WKKW... co oznacza,że to:
"Jakiś tam wynik" oznacza zapewne RK, którego warunki też można znaleźć na stronach PZJ.
też jest nie prawdą.

Nihli novi w twoich wpisach,ale nie wprowadzaj ludzi w błąd.

nie,mój edit poza sprostowaniem twoich merytorycznych błędów nic nie zmienił w temacie.
Użyłam słowa "zapewne" a nie "na pewno". Tak, twój edit praktycznie(!) (w praktyce, dla zainteresowanej) NIC nie zmienił w temacie, poza klasyczną już napaścią na mnie. Musi zagrać do P i ukończyć z określonym rezultatem. "Klasyczną" klasę P WKKW.
25 kwietnia 2012 17:52
napisałaś,że 5 latek zagrywa się na MPMK uzyskując kwalifikację do P klasy,co jest oczywistą nieprawdą.

teraz. bo kiedyś faktycznie tak było 🤣

jesteś halo jak złodziej,który złapany za rękę mówi,że to nie jego ręka.

chciałam tylko przestrzec czytających,że twój nie znoszący sprzeciwu ton pisania,nie oznacza zgodności z prawdą,a co ważniejsze,zgodności z obowiązującymi przepisami.

dla porządku napiszę jeszcze,że warunki rozgrywania MPMK w wkkw na ten rok nie został jeszcze opublikowane,to są przepisy z 2011 roku,nadal obowiązują,dopóki nowe się nie ukażą - także koń zagrany wg obowiązujących 2011 roku zasad będzie miał kwalifikację,nawet jeżeli przepisy się zmienią - liczy się data zagrywki (przed publikacją nowych przepisów,w przypadku ich zmiany na mniej korzystne)

Nieprawda, napisałam jeszcze to. Nie pisałam, że samo zagranie wystarczy. Przeproś.
25 kwietnia 2012 18:25
Przepraszam halo,ze znów złapałam Cię na pleceniu głupot.
Regulamin eliminacji,jak i samych MPMK nic nie mówi o RK,mówi tylko,o  warunkach kwalifikacji.
ujć, ale wprowadziłam zamieszanie   🤣

w każdym razie może uściślę pytanie.

otworzyłam sobie propozycje MPMK w wkkw z 2010 roku i było coś takiego

cytuję:  MPMK4 : ukończenie, co najmniej 1
konkursu klasy L z wynikiem
min. 50% w próbie ujeżdżenia,
do 20 pkt. na przeszkodach w
próbie terenowej i nie więcej
niż 4 błędami w parkurze, lub
co najmniej 2 starty w
konkursach na styl krosu kl. L z
wynikiem co najmniej 7,0 pkt.

a w pięciolatkach :

ukończenie, co najmniej 1
konkursu kombinowanego
klasy P z wynikiem min. 50% w
próbie ujeżdżenia, do 20 pkt.
na przeszkodach w próbie
terenowej i nie więcej niż 4
błędami w parkurze, lub co
najmniej 2 starty w konkursach
na styl krosu kl. P z wynikiem
co najmniej 7,0 pkt

i chodzi mi o to czym różni się konkurs kombinowany od hmm... zwykłego?

edit. uch. i jeszcze teraz zauważyłam że w propozycjach z 2011 już i dla 4-latków i 5-latków w warunkach był konkurs kombinowany.
[quote author=halo link=topic=815.msg1383689#msg1383689 date=1335370066]

Nieprawda, napisałam jeszcze to. Nie pisałam, że samo zagranie wystarczy. Przeproś.
[/quote]bezczelność ludzka nie ma granic...zamiast napisać "dziękuję" za sprostowanie fałszywej informacji, pojawiło się "przeproś" 🤔wirek:[quote author=ulcia_jg link=topic=815.msg1383775#msg1383775 date=1335374753]

i chodzi mi o to czym różni się konkurs kombinowany od hmm... zwykłego?

[/quote]WKKW to WKKW,ma swoje przepisy i regulamin, a kombinowany, to specjalna kwalifikująca impreza organizowana przez PZHK i rozgrywana, na odrębnych niż WKKW, przepisach i warunkach.
mbalicka   Kucyk <3 / Figaro najwspanialszy :*
25 kwietnia 2012 22:50
Siedzę na telefonie i mam ograniczone możliwości, więc pytam! Czy potwierdzone gdzieś jest na pewno, że nie ma przeglądu?
Tak, nie ma przegladu.
wrotki, Ktoś, to jeszcze proszę o info gdzie i kiedy można uczestniczyć w "konkursie kombinowanym" - żeby tak było zapisane w propozycjach.
Bo na razie jedyny praktyczny efekt waszego ataku jest taki, że niepotrzebnie namieszaliście dziewczynie.
wstępne listy startowe, jak by ktoś jeszcze chciał a nie miał 🙂
http://www.hipodrom.sopot.pl/pl/imprezy/zawody/wkkw-2012
przyznam że bardzo fajnie wygląda strona, wszystko ładnie rozpisane  👍

Jak często są rozgrywane konkursy LL?
Szczerze jakoś mi się nie rzuciło w oczy, ostatnio w Jaro miał być ale odwołany  z powodu dużej liczby koni.
Na każdych krajowych? W jaro były międzynarodowe więc zrezygnowali z mini L. Ale moim zdaniem na grubej większości  👀.
W jakich godzinach jutro trwa ujezdzenie w Sopocie ? Bo nie moge sie doszukac.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się