Kuce - wszystko o

gajara18   "Konia strzeż się z tyłu, psa z przodu, a kobiety
25 kwietnia 2012 07:40
To i my sie pokażemy ,zaczęliśmy jeździć na oklep na halterku co przynosi nam ogromną radość .Pomału też przygotowujemy się do paraujeżdzenia trochę siebie tam nie wyobrażam ale trzeba spróbować .Hej czy ktoś ma ogiera kuca DRP w województwie mazowieckim każde info jest dla mnie ważne .

A to mój pony

Hana, ale słodziak! Masz więcej zdjęć?
Mój misiu  🙂

za duze zdjecie
Alicja_8   Z pasja...z miłością...
25 kwietnia 2012 13:57
lalusiowa druga fota mega pozytywna 🙂

A to nasze kucykowate:
Klejnot z mamusią 🙂

Nasz konik polski Gałgan:

Alicja_8, rudyyyyyyyyyyyyyy 😍
Ależ mi się takie podobają, naprawdę powinni wprowadzić osobną linię kasztanowatych koników 😀
Orzeszkowa, IMHO nie powinni 😉. Koniki mają być maści myszatej z różnych względów 😉.
nawet nie wiedziałam, że koniki polskie mogą być kasztanowate  😡  😁
Orzeszkowa, IMHO nie powinni 😉. Koniki mają być maści myszatej z różnych względów 😉.

Zdaję sobie z tego sprawę, co nie zmienia faktu, że mi się takie 'przypadki' bardzo podobają, mimo że to znak, że wcześniej coś w papierach niehalo.
Time, teoretycznie nie mogą, tzn. nie mogą zostać wpisane do księgi stadnej -> nie mogą dostać licencji -> ich dzieci nie będą miały wpisu do księgi stadnej, nawet, jak wyjdą myszate 🙂.

Orzeszkowa, wiesz u koników z papierami jest różnie, tzn. do księgi wpisywane są tylko te z pełnym i czystym pochodzeniem, ale jak wiadomo historia koników nie jest długa i nadal mogą wychodzić te karusy, kasztany po przodkach... Takie konie zdarzają się nawet w państwowych stadninach jak widać na obrazku załączonym przez Alicję 😉.
Kare koniki się zdarzają? Nigdy takiego nie widziałam. Kasztanowatego owszem, również z paleniami. 🙂 Ma ktoś zdjęcie karego konika polskiego?
Sankaritarina http://stajniajagielka.pl/nasze-konie - klacz Jarmilla. Jest tam też kilka fotek w galerii, taka mała, kara 😉
Sankaritarina, tak, chociaż niektóre opisywane są jako ciemnomyszate jak np. klacz Toska, a moim ideałem konika jest ogier Gazda http://www.bazakoni.pl/horse_12531.html również kary, prapradziadek mojego Horsa. Piękny koń z niego był.
co do koników polskich to mam dosłownie z 500m od domu stadko  🙂
dzis fociłam :P
grzesiek.1993, Sisisa, O, dzięki. Całkiem ciekawe. 🙂
Sankaritarina, proszę, jak masz jeszcze jakieś pytania to zapraszam, o konikach mogę opowiadać dniami i nocami 🙂.
Alicja_8   Z pasja...z miłością...
25 kwietnia 2012 21:20
Nasz Gałgan jest z hodowli z Popielna 🙂 wyłączony z hodowli ze względu na swoją maść 🙂 U nas wkrótce stanie się wałaszkiem i żadnego cudaka nie spłodzi 🙂 Mimo że to jasny kasztan pełną parą to czyścioch z niego niesamowity.
Każdy kto go zobaczy dziwi się co to za cudak. Na szczęście trafił do nas a nie na talerz do Włoch od handlarzy 🙂
Alicja_8, z tego co zauważyłam będąc w Popielnie w 2007 roku, to mnóstwo tam takich kolorowych koników, widocznie któryś z ich ogierów przekazuje taką maść.
.. a że moje konio dziś obchodzi swoje 6-te urodzinki to wstawiam wczorajsze foteczki 😉
Kayra   Kucusiowy wariat :P
26 kwietnia 2012 09:51
Solaoke, wszystkiego naj naj dla kuca 😉
lalusiowa, maluszek prze słodki!
A my progresujemy, jest coraz lepiej.Strasznie podobają mu się skoki.I taki mój Gnom z wczoraj 😉

Solaoke - najlepszego dla Twojego pięknisia!  :kwiatek:
aa dziękujemy pięknie! 🙂
Solaoke najlepszego dla kuca !  🏇
Solaoke sto lat 😀 śliczny jest  💘

a Guma ma nowego męża  😁

governmenthorse   więcej sprzętu, niż talentu...
26 kwietnia 2012 17:33
wilczyk, zazdroszczę męża  😀
wilczyk zdjęcie prawie jak ślubne, pięknie  😀
jaki naczółek z prawej  😍
A jakie słodkie wędzidełko 🙂.
Jaka romantyczna fota 💘
Wilczyk Uwielbiam Twoją kucke 😍
Guma, super! Pasują do siebie  😁
A u nas jakoś niepostrzeżenie stuknęło 6 miesięcy od kiedy razem się trenujeny  😉

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się