AMP,MPSzW-wszystko o studenckich zawodach

Jutro jak będę miał czas to porównam z tamtym rokiem a teraz cisza ... bo już jest ponad 180 osób i nie potrzeba promocji zawodów ;p Tak zawody są na Partynicach.
sei   . let's grow old together & die at the same time .
25 kwietnia 2012 11:43
hahaha grembus przeprowadź negatywny marketing jakiś  😂
a Uniwerek Łódzki się chyba jeszcze nie zgłosił? wiem że stamtąd ma jechać jakoś 6 osób??? 😉
Mozii   "Spełnić własną legendę..."
25 kwietnia 2012 11:46
Dzisiaj ostatni dzień. Az strach pomyśleć co się będzie działo  😁
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
25 kwietnia 2012 11:48
mój koń chyba jedzie 😁
Ktoś, Ty i wrotek też będziecie? Bardzo chciałabym Was poznać  :kwiatek:
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
25 kwietnia 2012 11:50
wrotki na pewno,a ja nie wiem,musiałabym dziecko zabrać,a tu już robi się logistyczny problem 🙁 chyba,że ktoś chce mnie z Marysią przygarnąć 😁
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
25 kwietnia 2012 11:52
sei po zawodach mogę zabrać 😉 w odwiedziny hihi 😉

Ja się zdziwiłam, że AM W-w nie jedzie. :P
subaru, bo AM Wrocław utrudnia zamiast pomagać! Ale myślę, że ktoś się zgłosi...
Sei, na UŁ to oni chyba sami nie wiedzą ile osób ma jechać i kto dokładnie, bo tam jest wolna amerykanka i nie ma nikogo o choćby nikłym pojęciu o jeździectwie, kto by to ogarniał.  🙇 Z resztą po zeszłorocznej masakrze z transportem i żenadzie organizacyjnej ze strony naszej ekipy odechciało mi się ampów na dobre  🤣

25 kwietnia 2012 12:45
avero_2 a co się stało?
Mozii, oj długa historia.... w duuuużym skrócie to transport z Łodzi do Wrocka w upale trwał 10h i moja kobyła poraniła się w nim, przez co przez następne 2 tyg. musiała być na antybiotyku. Od zastrzyków zrobił się krwiak i okulała. Byliśmy ostatnią ekipą, która przyjechała na teren zawodów i ostatnią, która z niego wyjechała (dokładnie o 3 w nocy). Ogólnie to na jakiś miesiąc siwa była totalnie wyłączona z jakiekolwiek pracy, a ja przeżyłam chyba największy stres na zawodach w swoim życiu 🙇

Nie będę się tu rozpisywać bo nie ma to już sensu, ale ja już nigdy nie zaryzykuje wyjazdu na zawody, które organizuje ktoś kompletnie zielony i niekompetentny. Generalnie ze strony AZSu nie było żadnego problemu, ani słowa komentarza na to co się stało. Dodam tylko, że rok wcześniej zdobyłam pierwszy w ich historii medal w jeździectwie 😉
25 kwietnia 2012 15:46
słyszałam że tam niezłe jazdy są i ogólne coco jumbo  😂
to w tym roku nie jedziesz?
sei, a w życiu! starczy mi  🤣 uniwerek zgłasza się podobno dziś i po małej rewolucji (btw. naszych wspólnych znajomych )sporo rzeczy się podobno zmieniło w tym transport. Ja też dołożyłam swoje trzy grosze i przestrzegałam innych, więc miejmy nadzieję, że będzie lepiej.

Ja mam kilku faworytów z  grupy uniwerkowej, za których będę trzymała kciuki w tym roku 🙂
25 kwietnia 2012 15:50
avero_2, no to nieźle  🤔
Mnie też by się odechciało takiej wycieczki. U nas sami sobie załatwiamy transport itd. Do AZS przynosimy tylko dane zawodników i koni i tyle. Sporo załatwiania i chodzenia, ale ma to swoje plusy o tyle, że wiemy na czym stoimy i jak sobie załatwimy tak mamy  😉
Mozii,  i tak powinno być.  U nas też było podobnie, w sensie załatwiamy transport, ale ktoś musiał go "klepnąć"ze strony azs. W tym roku organizacja się zmienia i może zmierza to do ustalenia pewnych zasad na przyszłe lata. Dwa lata temu w ogóle od nas jechała ekipa pierwszy raz i w sumie to było przecieranie szlaków.
25 kwietnia 2012 16:05
wiem tylko o dwóch znajomych na krzyż, ale z pomponami to przy czworoboku stać im nie będę 😉
zdradzisz mi kto tam w końcu od nich jedzie? może być na pw  :kwiatek:
ja w tym roku jadę pierwszy raz, ale sama załatwiam transport itp.
25 kwietnia 2012 16:08
avero_2 od nas w zeszłym roku po raz pierwszy była ekipa, więc też dla nas to była nowość zupełna. Chociaż z drugiej strony patrząc wszystko odbywa się podobnie jak na normalnych zawodach, od zaplecza patrząc  😉
No i jest rekord ... 57 uczelni (do tej pory rekord 53) oraz 219 zawodników (do tej pory 215) na szczęście to zgłoszenia wstępne. Od jutra będę was zniechęcał do startów ;p
W piątek (raczej) pojawi się komunikant nr 2.

Pozdrawiam
sei, powodzenia z rudziakiem! 🙂 już Ci wysyłam wiadomość 😉

Mozii , jeśli chodzi o organizację samych ampów już na miejscu to w sumie nie mam zastrzeżeń, choć bardziej podobało mi się w Bydgoszczy z wiadomych względów 😉
26 kwietnia 2012 08:50
avero_2, liczę że rudy nie przyniesie mi wstydu za bardzo i że ja nie przyniosę wstydu jemu  😁

a jak wygląda kwestia noclegu w przypadku osób niezmotoryzowanych? te hotele są blisko partynic???
Widać zaostrzenie klas w ujeżdżeniu nie pomogło :P
Za dużo uczelni dopłaca  😁
sei, na pewno dacie radę 🙂 Ja spałam ostatnio w tym hotelu chyba najbliżej stajni no i w sumie codziennie samochodem jeździliśmy tam, bo to jednak kawałek jest.
26 kwietnia 2012 09:17
Ja na kwaterę miałam 15 min drogi spacerkiem i też dało radę bez auta 🙂
[quote author=avero_2 link=topic=1954.msg1384407#msg1384407 date=1335428160]
sei, na pewno dacie radę 🙂 Ja spałam ostatnio w tym hotelu chyba najbliżej stajni no i w sumie codziennie samochodem jeździliśmy tam, bo to jednak kawałek jest.
[/quote]

Hmm najbliżej są Noclegi Zwycięska (Były Agro). Hotel graniczy z działką Partynic ... więc piechotą do stajni to 10 minut, do biura zawodów 5 minut (samochodem dużej) ...
Następny Hotel jest Etap na Wyścigowej około 800 metrów do bramy głównej więc ok. 15 minut piechotą - pewnie tu mieszkałaś avero_2
Trzeci wariant najtańszy to CS na ul. Bocznej (blisko dworca Głównego) tu polecany dojazd samochodem ok. 15 minut.

Przypominam że Wrocław ma Autostradową Obwodnice Wrocławia ... więc jak ktoś jedzie z Warszawy, Poznania to lepiej z niej korzystać niż przez centrum się gramolić.

Co do organizacji  będziemy musieli jechać chyba na 3 czworoboki. Tak więc nie będzie żądnego czworoboku do rozprężenia ! Czyli głównie ujeżdżeniowcy  będą się rozprężać na rodzie. Parkur skokowy jest piaszczysto - trawiasty (niestety nie został on zmieniony, więcej informacji na stronie -> http://www.akuthomson.pl/?paged=2).

Pozdrawiam

26 kwietnia 2012 10:40
3 czoworoboki!?  😲 😵 nie żartuj sobie nawet!  🤬 to ile tych ludzi na ujeżdżenie musi być... mother of god, a ja liczyłam na to że w tym roku konkurencja będzie mniejsza  😂
26 kwietnia 2012 10:51
A ja kocham ten parkur!!  😂 😂
grembus, a gdzie będzie rozprężalnia dla skokowców? Na hali, czy tam gdzie przed finałem rok temu?
Skoki: raczej tam gdzie rok temu - chyba są lepsze warunki (jutro dam znać). Na Hali nie za bardzo może być gdyż jest inne podłoże ... a z tego co wiem to podłoże na rozprzężeni i parkurze ma być takie same (bo inaczej to ...). No chyba że będzie jakaś mega ulewa to będzie na Hali.

Co do ujeżdżenia to rok temu było ponad 80 osób w amatorach ... tak więc musieli jechać na 2 czworoboki bo inaczej konkurs trwa by ponad 12h.
W tym roku będzie podobnie chyba że was zniechęcę ;p

26 kwietnia 2012 11:18
ok. ja się zniechęcić nie dam. ale w takim razie liczę na to że innych ci się uda  😁
80 osób... czy są w polsce inne zawody, które mają takie obłożenie startujących w jednym konkursie?  👀
Byłam na AMP'ach dwa lata temu w Bydgoszczy, więc niestety nie wiem jak to wygląda we Wrocławiu, aby uniknąć zamieszania, chciałam się jeszcze dopytać jak to wygląda w czwartek. Przyjeżdżamy, szukamy biura zawodów, dogadujemy papiery, konie mają przegląd weterynaryjny i do boksów i można sobie robić jeszcze jazdę po czworobokach, czy tylko gdzieś na rozprężalni, czy jak to w ogóle wygląda- żeby ktoś potem za mną nie biegał, że jakieś świętokractwo popełniam na tym moim koniu :P
Komunikat nr 2 - zawody za miesiąc - spokojnie. Uciekam z forum :]
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się