czapsy i buty

To prawda, troche tych cen ostatnio było 😜
Tylko ceny różnią się nawet o 100zł zależnie od tego kto pyta...
Sanndy   „Czy dajesz siłę koniowi…”
19 kwietnia 2012 08:09
napisałam do firmy szybletowej i otrzymałam taki cennik:
- sztyblety sznurowane z lakierowanym noskiem 120zł
- sztylpy z lakierowaną górą- 210zł

Nie wydają się jakieś drogie te sztylpy z lakierowaną skórą? Zorilla ile płaciłaś za całe lakierowane? 👀

a ja dostałam taki cennik:

Ceny
Sztyblety 100 SZ ZA z lakierowym noskiem 210zl
Sztylpy S-201 z lakierową góra 120zl
+ koszty przesyłki 20zl

Perlica to może ja zamówie dwa razy sztylpy, a Ty dwa razy sztyblety? 
a potem się wymienimy 😂
Ile płaciłyście za wymiane suwaka w sztybletach?
To ja tym razem poproszę o pomoc co do rozmiaru  :kwiatek:
Te sztylpy, które mam obecnie Fair Playa maja dł. 39cm i szerokość 34cm (rozciągają się do 37 bo mają szeroką gumę). No i leżą jak dla mnie beznadziejnie. Niby są mięciutkie więc powinny się dopasować, ale wg mnie wygladają jak owinięte wokół nogi. I nie wiem-czy poiwnnam mieć węższe, czy dłuższe.

Moon   #kulistyzajebisty
19 kwietnia 2012 10:39
Jak na moje oko powinnaś mieć węższe (bo za bardzo siadają ci w trakcie jazdy, mimo, że to nie sztylpy oficerkowe) i na pewno wyższe - podejrzewam, że jakbyś usiadła w siodło skokowe, to koniec sztylpy by ci haczył o krawędź tybinki. Pytanie tylko czy FP ma taką rozmiarówkę, więc może zainwestować w coś szytego na miarę?
Moon :kwiatek:
Na pewno nie chcę drugich takich. Jak mierzę noge "na sucho" to właśnie wychodzą mi wymiary zbliżone do rozmiarów tych czapsów , a wychodzi na to, że jednak nie pasuja za bardzo 🤔wirek: No i weź badź mądry. Już tak myślałam, że szerokość 33cm + niezbyt szeroka gumka może by było dobrze, ale z ta wysokościa to zupełnie nie wiem. Obstawiałam 40cm, ale skoro 39cm są za krótkie to ile powinnam dodać na długość? 🤔
Sanndy, idę na taki deal chętnie  🤣

Czyli u mnie się pomylili kolejnością po prostu.A ja pytałam o lakierowany nosek,ale sznurowane, a ty o zwykłe podstawowe. Cena ta sama również.
No cóż w maju zamwiam 😉
19 kwietnia 2012 13:25
nie nie, ja pytałam o sznurowane z zamkiem z tyłu, wysłałam nawet link do konkretnego modelu.
http://www.sztyblety.pl/S100-S2-2A.htm

faktycznie odesłał mi nazwę jakiegoś innego...
kurde a myślałam, że to ja jestem rozlazła i chaotyczna
a kiedy ty zamawiasz?
Bo widzę że ten sam zestawik nam przypadł do gustu 🤣
19 kwietnia 2012 18:25
Chętnie jakoś na początku maja.
kurcze to jak ja-a miałam nadzieję że ty pierwsza  😎
Ja wolę sztyblety z allegro http://allegro.pl/jezdziectwo-botki-sztyblety-damskie-skora100-32-42-i2277710964.html

niż te co robi Pan Paweł
No właśnie..... Chciałabym się dowiedzieć jak sprawują się w użytkowaniu sztyblety z linku Dramki. Że ładne , to widzę .
Ciekawa jestem jak z ich trwałością . Czytałam wątek i wiem że sporo osób kupiło .Jakie macie opinie z perspektywy czasu ???
było pisane, juz kilka razy.
moim zdaniem nie warto => [url=http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,84.msg1362910.html#msg1362910]http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,84.msg1362910.html#msg1362910[/url]

edit, zresztą, co będę mówić. zaraz wstawię zdjęcia, bo mam je akurat w domu.
ekhem  - ale twoje opinie znalazłam  🙂 już wcześniej , chętnie zobaczę zdjęcia  :kwiatek:.
Wiem że wiele osób kupowało, więc grzecznie poprosiłam o  opinie  🙂.
figaro2046, a co zamierzasz w tych butach robić i jak często. bo jak codziennie dużo chodzić, po błocie, śniegu, wodzie, to bym odradzała. jeśli chcesz tylko jeździć, mieć je jako drugie buty, to mogą być.
LINK DO GALERII
z opisami.

Skóra jest po prostu papierowa. Ten połysk który widać, to tylko pozostałości pasty. W rzeczywistości skóra jest matowa.
Stały w suchutkiej siodlarni, po jeździe wycierałam je suchą albo lekko wilgotną szmatką z kurzu / błota, 1-2 razy w tygodniu pastowałam (pewnie można to robić częściej, ja nie widziałam takiej potrzeby). Nawet gdyby wziąć poprawkę na pielęgnację, uważam że nie powinny tak wyglądać po 3 miesiącach.
No właśnie umarły  moje ukochane sztyblety MH , przeżyły 5lat najbrudniejszej roboty , w gnoju , błocie , o takie dokładnie
http://www.okser.pl/mountain-horse-sztyblety-ochronne-protective-jodhpur-p-933.html
w oficerki nie chce mi się noga wbić w łydce , bo sobie zimą przytyła  😁, więc póki nie wróci do poprzednich wymiarów , szukam czegoś trwałego  i taniego zarazem...
ekhem - faktycznie masakra ..
moje wyglądają lepiej, ale ja w nich tylko jeżdżę i to rzadko. do błota to nie lepiej kalosze?
ekhem a ja myślałam, że moje starty po 2 latach wyglądają kiepsko 😉
calore, pewnie lepiej, ale nie będę przecież  wychodzić ze stajni w kaloszach z  sztybletami pod pachą, żeby przejść przez bloto na plac 😉
Pisząc "przejść przez błoto" nie mam na myśli kilometra we wciągającym po kostki bagnie i stojących kałużach, tylko pewnie z 50 metrowym odcinku na którym jest troche mokro "po wierzchu".

no masakra, zwłaszcza jak sobie przypomnę jakie śliczne były jak do mnie przyszły 🙁 zresztą jak teraz patrzę na zdjęcia w aukcji sama się zastanawiam jak to się mogło stać. I kiedy  😵

Podsumowując - warto dołożyć parę złotych i kupić...cokolwiek innego tak naprawdę. Zwłaszcza, że na fali popularności pan ppaweł1-p1 podniósł sobie ceny, ja płaciłam za nie 149zł razem z przesyłką, teraz 159 bez 😉
20 kwietnia 2012 14:58
kurde to moje po ponad roku są w dużo lepszym stanie...
Właśnie zamówiłam york alexa  😅
Dramka - nie nadążam za tobą ... 😵 😁
Dlaczego?  😁

Mam tylko sztyblety sznurowane na zamek, takie same ocieplane, termooficerki i oficerki Hippica
Zamówiłam sztylpy z lakierowanym mankietem u pana ze sztyblety.pl i sznurowane sztyblety DMS, ale nie u nich tylko na allegro 😎 Juz nie mogę się doczekać kiedy komplecik będzie w domu  😀iabeł:
eterowa   dawniej tyskakonik ;)
20 kwietnia 2012 16:53
Jakie możecie mi polecić sznurowane sztyblety? 🙂 Max 350zł, chociaż najlepiej do 300 😉
ekhem, nie doprecyzowałam 😉 pisałam do figaro2046, co zamierza z nimi robić - jeździć, pracować, czy jeździć i pracować, bo można iść kawałek po jednego konia, a można iść dużo kawałków po dużo koni 😉 bo w sumie to one się chyba tylko do jazdy nadają.
Potrzebuje takie robocze , właściwie do łażenia przy koniach i do roboty.Gumaki nie zdają egzaminu , są mało komfortowe. Latem noga się parzy, zimą jest w nich zimno. MH są idealne, nie przemakają ,moge w nie wrzucić zimą grubszą skarpete, mają wzmocnienie (blachę ) chroniącą palce... Tylko ta cena...
Moje, te stare nadal wyglądają wizualnie jak nowe ,po tylu latach , tyle że w jednym miejscu skóra mi już zaczeła pękać.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się