"Złote rady koniarzy" oraz prosto z Photoblogów
Ja jestem w tym samym wieku co ona, robię różne głupoty, ale BEZ PRZESADY. Nawet jeżeli koniom nic nie robiła, to dla mnie z nią jest coś nie tak 🤔wirek:.
wątek zamknięty
o i wyszło szydło z worka, nie umiem czytac! 🙂
"katowac batem no chyba cos nie tak przeczytalas ..." 🙂
cierpimy na zbiorowe halucynajce ludzie!
wątek zamknięty
Gillian- zobacz, przyjaciółka sie z nią wstawia. I jak zwykle oberwało się biednej Strzydze. Ja sobie coś zrobię, ja sobie coś zrobię...
wątek zamknięty
no zawsze ktoś oberwie 🙂
ja tej pannie nie komentuję bo jak znam siebie to napiszę za dużo...
wątek zamknięty
Ja też już daję sobie na wstrzymanie, bo pewnie by się to groźbami karalnymi skończyło, a mam fajniejsze rzeczy do roboty niż użeranie się z efektami ubocznymi burzy hormonów.
Życie boli- zacytowany komentarz właścicielki bloga.
zwichrowana - 6 min. temu
KaZiosław 😉 18😲9:38
Anal
KaZiosław 😉 18😲9:50
zobacz ile mi ludzi
KaZiosław 😉 18😲9:50
kometuje
KaZiosław 😉 18😲9:54
fbl.xD
Ania 18:11:20
Ania 18:11:32
jak się takie coś napisze, to zaraz się mądzrzy ludzie znajdą 😀
KaZiosław 😉 18:11:43
kur.wa jak mi ich zal
KaZiosław 😉 18:13:34
😀
KaZiosław 😉 18:13:43
w ogóle miałam się uczyć
KaZiosław 😉 18:13:52
a tak mnie wciągnął net że nie wiem
Ania 18:15:35
ej w ogóle żal mi tych ludzi
Ania 18:18😲2
ej w ogóle nie wiem co napisać xD
KaZiosław 😉 18:18:26
nie wiem kur.wa najedz na mnie to jest teraz takie na modzie xD
KaZiosław 😉 18:18:35
albo tez napisz o swoich zamiarach
KaZiosław 😉 18:18:45
na wyzycie się na koniu
Ania 18:26😲5
KaZiosław 😉 18:26:20
kurde
KaZiosław 😉 18:26:31
ania czy ja naprawdę jestem jakaś posrana
KaZiosław 😉 18:26:31
?
KaZiosław 😉 18:26:39
mam pozwolić koniowi mnie zabić
KaZiosław 😉 18:26:46
zeby mu się krzywda nie stała
KaZiosław 😉 18:26:48
?
Ania szymańska 18:26:58
wkurzyłam sie
KaZiosław 😉 18:27😲7
ej kur.wa
KaZiosław 😉 18:27:12
rozpi.erdala mnie to
Ania 18:27:17
bo najgorsze jest to, że oni w ogóle nie wiedzą jak jest
Ania 18:27:18
W OGÓLE
Ania 18:28:32
ja bym się wkurzyła i to ostro
KaZiosław 😉 18:35😲1
już😀😀
Ania szymańska 18:36:12
😀
KaZiosław 😉 18:36:28
nie no miałam się uczyć
KaZiosław 😉 18:37:34
aleee
KaZiosław 😉 18:37:35
co tam
Ania szymańska 18:37:59
żal. ;/
Ania szymańska 18:38😲6
tych ludzi
KaZiosław 😉 18:38:22
nie wiem czy mam się z nich śmiać czy nad nimi płakać
Ania 18:38:23
niech nie pie.przą, że zawsze liczy się dobro konia i to jest najważniejsze bla bla bla
Ania 18:38:31
koń to koń
Ania 18:38:39
a nie kurde jakiś jork
Ania 18:38:45
na którego trzeba chuchać ;/
Ania 18:38:49
bo kurde zginie marnie
Ania 18:38:57
bo jest taki bezbronny
Ania 18:39😲3
ojej
KaZiosław 😉 18:39😲7
k*wa on ma tyle siły
Ania 18:39:13
żeby mu się czasem nic nie stało ;/
KaZiosław 😉 18:39:23
ze jak bedzie chciał to i tak nic nie zrobie
Ania 18:39:25
przeciez jak go batem walniesz, to zginie, nie wiesz?
Ania 18:39:34
ale jak on dęba stanie, to z radości
Ania 18:39:38
nie martw się
Ania 18:39:42
jak stanie 10 raz to też z radości
Ania 18:39:51
i ludzie będa szczęśliwi, ze konik jest szczęśliwy
Ania 18:40😲6
bo koniki są słodkie
Ania 18:40:10
i piękne
KaZiosław 😉 18:40:23
a delf nie jest złośliwy
Ania 18:40:30
i przy ludzich takie bezbronne, bo człowiem ma tyle siły przy nim, co słoń przy mrówce
KaZiosław 😉 18:40:31
tylko chce mi coś przekazać xD
Ania 18:40:41
ale zobacz ile Delf ma siły ;|
KaZiosław 😉 18:40:56
weź jak on mnie ciora
Ania 18:40:57
i ja to wiem
Ania 18:41😲3
bo nie raz go prowadziłam i nie raz uciekł
Ania 18:41😲7
i raz mnie nadepnął
Ania szymańska 18:41:11
i wystarczy;|
KaZiosław 😉 18:41:14
a mnie kopnol
KaZiosław 😉 18:41:23
i kurw.a musi dostawac w dupe
Ania 0 18:41:26
i ja się go boje na przykład xD
KaZiosław 😉 18:41:30
bo on jest złośliwy
Ania 0 18:41:33
też tak myśle ;]
KaZiosław 😉 18:41:38
wiesz że ja teraz też
Ania 0 18:41:39
ale one są mądrzejsze
Ania szymańska 18:41:39
;']
Ania 18:42😲7
bo Delf jest nieobliczalny
KaZiosław 😉 18:42:20
słodki konik
KaZiosław 😉 18:42:27
z wnętrzem diabła
Ania 18:43😲5
wkurzają mine strasznie
Ania szymańska 18:43😲8
tacy ludzie ;/
Ania 18:43:14
bo nie mają pojęcia a o niczy,
Ania 18:43:25
a ty napiszesz jedno zdanie nie tak i wyjdzie, że bóg ewie jaka jesteś ;/
Nie jestem w gimnazjum i dla mnie żałośni są ludzie którzy się wpier.dalają w nieswoje sprawy .
"Ale wiem, że największa karą dla ciebie będzie zażenowanie jakie będziesz czuła czytając o tym lub przypominając sobie za parę lat"-ja bym czuła się zazenowana pisząc takie coś .
BO wszyscy są kur.wa święci .
Nikt nigdy nie skczyczał konia, nie lonzował go i nigdy nie jeździł dłużej niż koń tego chciał . Nigdy nie zastosował zadnego patentu i jeździ na oklep , bez bacika a tak naprawdę biega za koniem ,żeby mu nie było ciążko . Tak ?
wątek zamknięty
dobra, nie zaczynam nawet się wypowiadac bo... ;/
wątek zamknięty
dobra, ja rozumiem trzepnac baciorem raz, jestem dosc nerwowa osoba i puszczaja mi nerwy, strasznie mi to przeszkadza w jezdzie bo jeszcze bardziej wkurza sie kon, no i nakrecamy sie razem, no ale trzeba sie opanowac 🤔
moj tez jak sie wkurzy czy cos mu nie pasuje to staje deba i robi naprawde bardzo dziwne rzeczy 🙄 no ale ratuje nas tylko spokoj, bo dobrze wiem ze jak zaczne cokolwiek kombinowac to bedzie jeszcze gorzej... no ale coz 🙄
wątek zamknięty
[quote="Strzyga"]Ja już od dawna jestem za tym, żeby na posiadani konia potrzebna była licencja. I badania psychiatryczne.[/quote]
Dokładnie! Z reszta, na powaznie, z chęcią napisałabym petycję do PZJ w tej sprawie.... pytanie tylko, czy to przejdzie.
koń to koń
a nie kurde jakiś jork
[...]
Ania 18:40:41
ale zobacz ile Delf ma siły ;|
KaZiosław wink 18:40:56
weź jak on mnie ciora
Ania 18:40:57
i ja to wiem
Ania 18:41😲3
bo nie raz go prowadziłam i nie raz uciekł
Ania 18:41😲7
i raz mnie nadepnął
Ania szymańska 18:41:11
i wystarczy;|
KaZiosław wink 18:41:14
a mnie kopnol
KaZiosław wink 18:41:23
i kurw.a musi dostawac w dupe
Ania 0 18:41:26
i ja się go boje na przykład xD
Ta. Bo koń sam od siebie wie i jest świadomy swojej siły od urodzenia. Konie to urodzeni mordercy! nie ma co!
wątek zamknięty
mnie mlody kiedys tez 'cioral' 😁 uciekal, deptal i jakos zyje - teraz kon spokojny, aniolek, nikt by nie powiedzial ze to ten sam.. no wiec sie chyba jakos na spokojnie da? 🙄
wątek zamknięty
🤔 🤔 🤔 🤔 😲 o cholera... przeczytałam jej notke najnowsza na pb.. i 🤔 fajna ma wyobrażnie panna 🤔wirek: żenada 🙄 Jessy widocznie niektórzy nie myślą racjonalnie.. 😲 wsumie.. to takie zachowanie wynosi sie z domu nie? 🙄
wątek zamknięty
koń to koń
a nie kurde jakiś jork
[...]
nie rozumiem tego 'kon to kon' to co, w takim razie konia mozemy lac, prac i dawac w tylek, a pieskowi nie? to jakas roznica jest? przeciez to tez zwierze, ktore czuje i mysli 🙄
wątek zamknięty
chodziło o to, że koń nie jest taki delikatny żeby sie ż nim pier...ic i trzeba go ostro.
Nie wiem gdzie to przeczytałam, ale jej słowa - to nie ja jestem dla konia tylko koń dla mnie.
Proste...
wątek zamknięty
ale jest od niego większe i silniejsze i w momencie kiedy nad nim nie panujesz może zrobic Ci krzywdę. Ja myślę tak[ po licznych wsiowych doświadczeniach]- że dziewczyna nie potrafi sobie z koniem poradzic i przy tym ze jak pisze sie go boi- jedyne wyjście widzi w tym żeby konia zlac- takie chłopskie podejście- koń nie chce[czegokolwiek]- BATEM GO !!!! 🙄 Tu by sie po prostu przydała osoba która byłaby szanowana przez tę osobę- i w sposób konkretny i stanowczy porozmawiała , wytlumaczyła i naprowdziała na właściwą drogę. 😉
wątek zamknięty
wiecie to już nawet nie o tego batra chodzi nieszczęsnego, bo każdemu się zdarza go użyc sprawiedliwie bądź nie zawsze. Ale jak dla mnie dramat sytuacji polega na - po pierwsze - biciu po głowie, co jest według mojej własnej osobistej normy moralnej niedopuszczalne w żadnej sytuacji. Po drugie - znęcanie się nad koniem na lonży, zapięcie cyt. "ryja do klaty", długi bat w ruch i 40 min galopu? halo? po trzecie - nastawienie "jutro trening ^^ i w dupe".
Przykre.
wątek zamknięty
niby jestesmy głupie itp a one sie tak tłumaczą ze hej :P
wątek zamknięty
Ta. Bo ludzie potrzebują poklasku, potrzebują, żeby się ktoś zgodził z ich metodami, jeśli sami nie są ich pewni i najlepiej by było, gdyby każdy chwalił. 😁
Zauważyłyście, że photoblogi najczesciej zakładają takie nastoletnie quniorki? Co widze photoblog - jakiejs młodej panienki chcącej się pochwalić swoim "konisiem".
wątek zamknięty
Sosi ... 👍
Zwichrowana ma konika, nie radzi sobie, znalazła prosty łatwy i przyjemny sposób , ot co !
Ale nie wydaje mi się, żeby ona napisała to dla picu ... chyba jest to zbyt agresywne. Trochę przeraża mnie to dążenie do niejasnego celu za wszelką cenę ... a z drugiej strony - może niepotrzebnie to oceniamy ?
zaaakochana to już w ogóle 😀 jeździ do Norwegii i tam ujeżdża araaaaabki ! 🏇
Co do ganeszu - to jednak literówka.
NIE WAŻCIE SIĘ WCHODZIĆ NA MOJEGO FBLA !
Już się boję jakie tam głupoty wypisywałam dwa lata temu ... 👀
wątek zamknięty
Ale nie wydaje mi się, żeby ona napisała to dla picu ... chyba jest to zbyt agresywne. Trochę przeraża mnie to dążenie do niejasnego celu za wszelką cenę ... a z drugiej strony - może niepotrzebnie to oceniamy ?
Mentalność polaka - jest źle, przerażająco, i niedobrze u innych, ale co tam "nie moja sprawa". Super.
wątek zamknięty
Sosi ... 👍
a z drugiej strony - może niepotrzebnie to oceniamy ?
chyba po to jest ten wątek... zresztą, głupota ludzka nie zna granic. tylko koni żal.
wątek zamknięty
Jestem przerażona. Absolutnie przerażona pokładami agresji tkwiącymi w młodzieży. Jeździłam na różnych koniach. Niektóre czasem nad sobą nie panowały i mogło to zagrażać mojemu życiu. Oczywiście, że czasami dostawały z bata, czasem się krzyknęło, mocniej je wypięło, przegoniło, ale nigdy, NIGDY nie odważyłabym się uderzyć konia batem po głowie. Uważam to za coś niesamowicie poniżającego i uwłaczającego. Dla mnie, coś tak nieludzkiego i pierwotnego, że nie jestem w stanie sobie wyobrazić jak normalny człowiek może robić takie rzeczy. Tu nie do końca chodzi o zadawany zwierzęciu ból, ale o samą wymowę takiego gestu... Przecież wszyscy mamy uczucia, często czujemy się poniżeni, źle traktowani, jak można te uczucia przekładać na koni- na zwierzęta, którymi się opiekujemy? Ja wiem ,że jestem może egzaltowana i przewrażliwiona, ale płakać mi się chce, gdzy widzę takie niepohamowane pokłady agresji, zwykłej chęci wyzycia sie na zwierzęciu. nie rozumiem, jak mozna tak pisać:
talulah - 1 godz. temu
Kasia, Ty to i tak słaba jesteś. Jak Markiza stawała mi dęba, to dostała taki srogi wpi.e.rdol, że dwa dni ruszać się nie mogła, ale wykazałam się ogromną łaską, bo zostawiłam jej jabłko (ofc w środku były gwoździe) i wodę ze środkiem przeczyszczającym😀 wolę nie wspominać o tym, jak innym razem oberwała, gdy ponosić zaczęła. Po takiej lonży klatą glebę ryła, bezsilna taka. Oczywiście nie zapominajmy, że ma w mordzie drucik kolczasty, bo ciężka chol.era na ryju 😀 a jeżdzę na 10 patentach na raz, tak, że kobyła ma ryj przy klacie i brak możliwości oddalenia wiecej niż 5 cm.
pozdro😀
ah Ci obrońcy 'tych wspaniałych zwierząt jakim jest koń'
i miloska:
miloska - 36 min. temu
omg ile masz komci ty sadystyczna Kasiu
wez wogole Kasia ty nie katuj tak tych koni tylko odrazu odetni im jedzenie picie siano slome i niech zdechna, ale nie lepiej niech sie mecza jest zabawniej
xD
:**
wątek zamknięty
Strzyga, nie tylko Ty masz takie oczucie.. 🙄 🙄
ktoś miał chyba to zgłosić, prawda??
wątek zamknięty
rewir, no ale akurat co można zrobić w tej sytuacji? Nic, jeno zlinczować w internecie. Konia może mieć każdy i każdy może z tym koniem robić co chce na swoim podwórku. Do TOZu się tego nie zgłosi bo koń dostaje jeść, pić i nie wygląda na pierwszy rzut oka na chorego czy zabiedzonego...
Ja tam, jak spotkałam takiego delikwenta na żywo i poczyniłam próby polepszenia życia biednemu zwierzęciu delikwenta to postawiłam na "miłe rady cioci sankarity" polegające na puszczeniu nici wątpliwości w powodzenie metod szkoleniowych delikwenta...i n"uświadomiony inaczej" zazwyczaj sam przyszedł i spytał "bo ja wiem jak zrobić żeby koń umiał to i to ale.... ten akurat koń na to nie działa. Masz jakis pomysl?" 😉 No ale jesli ma sie do czynienia z Przerośniętą Ambicją Rodem z Pól i Ugorów to nie przegadasz za cholerę.... I tylko koni żal.
wątek zamknięty
Ej dziewczyny, nie wiecie kto, prócz miloski, która dało się już zauważyć powyżej, jest jakąś kolejną kompletną ***, jest z Piotrkowa? Chciałabym złapać kontakt z kimś takim. Pw, gadu, mejl...
wątek zamknięty
a co , nie masz przyjaciół i szukasz kogos wszechwiedzącego ? 😁
wątek zamknięty
a mi sie jeszcze tej calej zakreconej zwichrowanej podoba stwierdzenie ze to ONA tego konia utrzymuje. juz widze jak ta krejzi 16ka pracuje na utrzymanie swojego konia. ehe, a tu mi pociag jedzie.
a ktos szukal dziewczyny na n-k - sama podala nazwisko - anna szymańska
wątek zamknięty
Strzyga, skontaktowałam się już z moją dobrą znajomą w tej sprawie. Jeździła dawno temu tego Delfa, stała w tej stajni gdzie Miłoska. Przeczytała notkę na pb, kawałek tej rozmowy, którą wkleiłaś. Myślę, że jutro złoży wizytę panience 😉
wątek zamknięty
To oczywiście prawda co piszecie.
Ale żadne zgłaszanie nic nie da. Przecież nie ma nigdzie pokazane, że koń ma rany, jest kaleczony, ma ślady bicia itd. W puste słowa nie ma co wierzyć. Dlatego komentarze autorki i miloski sa mocno ironizowane.
Ja też mogę sobie pisać, że skaczę 2 metry i co? A nóż z widelcem ktoś uwierzy i poczuję się fajna.
W tym przypadku najbardziej boli stosunek człowieka do konia, brak szacunku do żywego stworzenia, innej istoty, która czuje tak samo jak my.
Historyjki opowiadane przez te dziewczyny na pewno sa podkoloryzowane, żeby wywołać zamęt jaki ma miejsce.
Każdemu zdarzają się ostrzejsze "kłótnie" z koniem, ale powinny one uczyć jak rozwiązywac problemy w inny sposób. To co one tam wypisują jest poprostu żałosne. Ja w życiu bym nie pisała takich rzeczy o koniu - zwierzęciu, które kocham i darzę szacunkiem. Ale te "amazonki" wogóle nie mają godności.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.