NIEUCZCIWI RE-VOLTOWICZE

dragonnia   "Coś się kończy, coś się zaczyna..."
16 kwietnia 2012 13:36
Aktualizacja

[s]Agaleon – wyjaśnione[/s]
ARONIA222 – po zwrocie bryczesów Dramka nie dostała kasy
Adrianna32 – brak zwrotu kasy dla Tanzerin
agata* - spór z k_cian – towar niezgodny z opisem, brak wymiany
[s]Andre – wyjaśnione[/s]
[s]Anderia – wyjaśnione[/s]
annkathrin – spór z azazu93 o wymianę – nie doszedł pad
arabianka – spór z Dolqa – pomoc przy obozie, obiecała – nie przyjechała
Atos – spór z aniaagre o bryczesy (za duże, brak możliwości zwrotu)
[s]BaŚ – wyjaśnione[/s]
beata.e222/ Sylkam_38 / marta_88 – różne nicki, mieszanina w transakcjach, blokowanie towaru, spór z InteriorTerra, próby wyłudzeń
Bell – spór z Dzionką. Nie zapłaciła Dzionce za jazdy i dzierżawę.
[s]bella – wyjaśnione[/s]
[s]blendzior95- wyjaśnione[/s]
[s]buu – wyjaśnione[/s]
Caira – wpisana przez Demonową. Zakupiony pad okazał się w gorszym stanie niż na zdjęciu.
celly – wpisana przez Muffinkę, zakupiony kantar okazał się za mały
Celtowa – wpisana przez Carunię. Zapłacone wędzidło nie doszło.
Cintra - wpisana przez Dramkę (wymiana puślisk)
chudapigi – wpisana przez bjoork, Claudię, LOVELY. Problemy z wysyłkami, zwrotami i ogólnie trudny kontakt.
CLAY – wpisana przez Zairkę, blokuje towar, zamawia i urywa kontakt.
cudna_11 – wpisana przez tunridę – rozmiar czasów inny niż zamawiany, oraz przez Kaarina – transakcja dziwna.
cyntia – wpisana przez SIWEK – zakupione ogłowie okazało się niekompletne i zniszczone. Userka nie chce oddać pieniędzy, oraz wpisana przez chudapigi – zamówiony towar okazał się sprzedany na Allegro
Dancer - wpisana przez Zelmutek (oszustwo na kasę - szczotki), haflingerowo (oszustwo na kasę - siodło), [s]Thymos (oszustwo na kasę)[/s],
Dasia – wpisana przez FAZĘ – nie zwróciła pożyczonych pieniędzy, oraz darlogę – próba oszustwa
derige – wpisana przez akzzi, zakupione ogłowie firmowe okazało się no name
Dramka – wpisana przez jaksa (sprawa z siodłem), FirstLight (sprawa strzemion),Stokrotka***(zwrot kasy był ale nie cały – koszty przesyłki), 
elen – wpisana przez Cobrinha.  (brak przelewu), przez pędzący wicher (brak zapłaty za towar), Koniczka (brak przelewu),
[s]enigma_28 – wyjaśnione[/s]
[s]episode – wyjaśnione[/s]
equi.dream – wpisana przez Orzeszkową (oszukanie, brak kontaktu), disco (brak zwrotu kasy), k_cian (zamówiła pad i urwała kontakt), darloga (towar w złym stanie, trudny kontakt), Ramires (zniszczony towar), maxowa (nie odebrała specjalnie zamówionej rzeczy), Lwinka (oszustwo na kasę 550 zł)
Fanga – wpisana przez marysia 550 (brak wpłaty w zabawie urodzinowej)
Faszka – wpisana przez Ciskę (brak zapłaty za towar)
gajara18 – wpisana przez Katija (czapraki)
Gandini – wpisana przez InteriorTerra (problematyczna wymiana)
hektor/Alicja W – wpisana przez CeraŁ (oszustwo przy wymianie)
Hexa – wpisana przez kolorwiatru (brak pieniędzy za derkę),
intryga92 - zamawia już niby robi przelew i kontakt się urywa, wpisała Olcia86
Iskiereczka – wpisana przez Wezyrowe (wymiana),
Iskierkaa93 – wpisana przez maxowa (brak kontaktu po rezerwacji towaru)
ISKRZACZEK – wpisana przez Dramkę (umówiona transakcja, a sprzedaż komu innemu),
InteriorTerra - wpisana przez emptyline (wymiana nowego czapraka na bezużyteczny wytok i brak możliwości odmiany)
[s]jago – wyjaśnione[/s]
jascus199 – wpisany przez konie24 (zamawia za pobraniem i nie odbiera)
[s]Jaskierkowa – wyjaśnione[/s]
jojo – wpisana przez zkonmiprzezzycie (zaklepała towar i nie kupiła)
Jotusia – wpisana przez mela86 (sprzedała buty o  różnych rozmiarach)
KajO – wpisana przez Pumę (zapłacony towar nie doszedł)
Kalia - wpisana przez duunię (oszutwo na kasę)
karen – wpisana przez maxową (brak przelewu),
Karina7 – wpisana przez Fantazję (wymiana), Enii (brak kasy za towar  brak towaru), Ruda77 (siodło), Wezyrowe (brak wymienionego towaru), mtc (brak zapłaconej paczki), kate1121 (smar, ochraniacze)
Karmela – wpisana przez Cintrę (łączniki)
katakumby18 – przez Dada (umawia się na transakcję i sprzedaje komuś innemu)
[s]Katarzyna0585 – wyjaśnione[/s]
kinia992 – wpisana przez majeczkę (wspólne zamówienia na e-bayu – brak kontaktu)
KolorWiatru- wpisana przez Jara (koń z modeliny)
koniara108 – wpisana przez orjentica (siodło)
konie_3 – wpisane przez Markizowa (próba wyłudzenia siodła)
konie-legnica – bera7 (transport),
Likier – wpisana przez konik morski (oszustwo), kolorwiatru (pad)
llilaa – wpisana przez martuuu i Majorową (złożyła zamówienie i urwała kontakt)
Lov – wpisana przez szuwar (zakupiona derka okazała się zniszczona, a wystawiona na stan bdb)
[s]magdaszka[/s] - wyjaśnione
majka – wpisana przez Dramkę (rezerwuje towar i urywa kontakt)
Medziiik – [s]wpisana przez marysia 550 (zabawa urodzinowa)[/s], chill2 (brak kompletnego rozliczenia), Radeczek (brak rozliczenia za dzierżawę)
Melanie – wpisana przez akzzi (rezerwuje i się rozmyśla)
Minosia – wpisana przez raja (nie wysłała zamówionego siodła)
moneta – wpisana przez Judymira (pad zniszczony), konto usunięte
monika12053 - wpisana przez zielona_stajnia (zakupiony sprzęt w fatalnym stanie)
Naciau – wpisana przez Dramkę (rezerwuje i rezygnuje), somebody (brak zakupionego naczółka), marysia550 (zabawa urodzinowa), asds (wymiana), Cintra (zakupiony czaprak w złym stanie)
Nadżafowa – wpisana przez horse_art (brak zwrotu pieniędzy za termobuty)
Naska – wpisana przez Siss (obót wpłaconymi pieniędzmi zamiast realizacja zamówienia)
nightmare – wpisana przez Insomnia_90 (zamawia i urywa kontakt)
Nikitaa – wpisana przez Ollala (wymiana), akzzi (wymiana), Likier (wodze), Ada (nauszniki)
olafasola – wpisana przez olcia86 (wymiana)
olcia86 – wpisana przez deborah (zwrot pieniędzy)
Pacia – wpisana przez marysia550 (zabawa urodzinowa)
Palomaa – wpisana przez kkatek (zakupione ochraniacze nie dotarły)
paulut – wpisana przez noen (wymiana)
pejcia1 – wpisana przez eMi1428 (brak realizacji zamówienia), Insomnia_90 (zamówienie niekompletne)
[s]Petit – wyjaśnione[/s]
PinkPanther/Fluttershy – wpisana przez monia (zwrot pieniędzy)
Puma – wpisana przez akzzi (czapraki)
reniaa – wpisana przez Livię i agatę* (zamawia towar i urywa kontakt), majeczka (brak wpłaty)
[s]Rewir – wyjaśnione[/s]
Rita – wpisana przez darjamajka (powodu nie podała)
Saharynka – wpisana przez Dramkę (potwierdza zamówienie i rezygnuje)
saliniak – wpisana prze equi.dream (derka)
Shilton – wpisana przez Ciskę (miganie się przed zapłatą)
Siss – wpisana przez [s]m.indra[/s], [s]arimonę[/s], minerwę, katkę, juliadnę, chudąpigi, cudną_11, (oszustwa finansowe)
sonia346 – wpisana przez admira (brak zapłaconego towaru)
sophieanne – wpisana przez somebody (zamawia i urywa kontakt)
Tajfunowa – wpisana przez Zairkę (książka)
Truskafffka13 – wpisana przez majeczkę (zamawia i urywa kontakt)
walarajdowiec – wpisana przez olcia 86 (brak zwrotu pieniędzy)
Wezyrowe – wpisana przez Karina7 (wymiana), InteriorTerra (wymiana), meithner (zamówiony towar okazał się zniszczony), 
Wilczyca – wpisana przez Dzionkę (problemy ze sprzedażą siodła), dychę (spóźniony i zniszczony towar)
zaćjesz – wpisana przez majeczkę (dług)
Zeave – wpisana przez majeczkę (zamawia i milczy)
zorza.polarna – wpisana przez InteriorTerra (problematyczna transakcja)
zuziasta - wpisana przez zapałkę (brak zapłaconej już przesyłki)

Zaznaczyłam teraz na czerwono nicki, u których były ostrzejsze akcje. Jeżeli macie uwagi to proszę o wpisanie kogo zaznaczyć lub odznaczyć z czerwonego.
Zastanawiałam się czy wpisać, ale widzę na liście podobne akcje i niestety z żalem, ale:

Natt92 - kupiła ode mnie wodze, podała dane do wysyłki, poprosiła o dane do przelewu (w piątek), w poniedziałek pisze, że wodzy nie weźmie. Niestety, nie jest to poważne zachowanie (żadnych za bardzo tłumaczeń - przepraszam, ale nie mogę i tyle). Przykre.
Do mnie napisała Medzik z prośbą o unieważnienie jej minusa za zabawę urodzinową ( zeszłoroczną). Fakt jest taki, że wpłaciła dużo po terminie. Dla mnie nie jest to uczciwe, ale nie ja tu jestem sędzią.
episode Ale nie wyjaśniła? Może warto się zapytać dlaczego , bo czasami różne rzeczy się zdarzają.
episode,przynajmniej napisała. 😎 Ile ja miałam przypadków,że już mi mieli płacić ,a potem zero odezwu.  🙄
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
16 kwietnia 2012 19:15
Zrezygnowała z zakupy i wpisujesz ją na listę NIEUCZCIWYCH?
Żenada.
Zastanawiałam się czy wpisać czy nie, ale widziałam już takie przypadki. "Bo ma jednak inne wydatki" a ja odwołuję innych kupujących, pisząc, że już sprzedane.. O to chodzi. Że podejmuje decyzje, za którą ciągną się jakieś inne, a potem wszystko odkręca, bo inne wydatki.
episode - oczywiscie chamstwo i świństwo, ale na liste chyba jednak za slabe przewinienie, to tylko 2 dni, bez zapewnianie przez tygodnie po 10x ze wezmie itd... jakbym miala podac tylko swoich "kontrahentów" którzy się rozmyslili nawet po paru dniach, to lista bylaby uu... długaśna 😉 jakby każdy to pewnie polowa voltowiczów 😉 przez weekend naprawde moze sie wiele zmienic, choc nieładnie, ze tak bez wyjasnieniea... no ale nei za brak kultury tylko oszustwa wpisujemy ...

tak mi się wydaje 😉

a..majeczka - moze dopisac cie przy nadzafowej?
majeczka   Galopem przez życie!
16 kwietnia 2012 22:00
ja po prostu po kolejnym przełożeniu terminu zrezygnowałam z czekania, chciała mi wpłacić polowe a drugą nie wiedziała kiedy, ja niestety czekać dłużej nie mogłam i napisałam ze jeśli nie wpłaci do ... to przykro mi ale musze sprzedać komus innemu i napisała mi ze nie wpłaci na czas. Więc nie chce też być nie fair, mi się spieszyło i uznałam ze 2 tyg czekania to już wystarczająco i po prostu dalej czekać nie będę, więc nie mogę ocenić czy wpłaciła by te pieniądze wreszcie czy nie, zmarnowała mój czas to wszystko, nie czuje się stratna, w przeciwieństwie do innej panienki która poprosiła o dane do wpłaty ja usunełam aukcję z allegro, straciłam klientów i możliwość sprzedaży spodni a panienka się rozmyśliła... tutaj straciłam prowizje, opłaty i bryczesy mam nadal zamiast pieniędzy...ale nie chce takich osób wpisywać bo by lista końca nie miała 😉
Medziiik   Nocna Furia - strikte Bezzębny
16 kwietnia 2012 22:03
Jest już dawnio wyjaśnione i opłacone, a pisałam w spr czy można to usunąć właśnie  :kwiatek:
Tak samo napisałam do chill2 ale narazie nie dostałam odp na Pw
episode bez przesady, gdyby cię nie poinformowala a zatrzymywała handel to co innego. napisała więc ok, to nawet nie jest chamstwo czy świnstwo.
Niestety muszę wpisać  na listę użytkowiczkę koniowata . Miałam się z dziewczyną zamienić , ja swoją paczkę wysłałam , a jej idzie już prawie 2 tyg . Prosiłam o nr przesyłki , ale nie odpisuje na PW , na re-volcie jest prawie codziennie . 
Zastanawiałam się czy wpisać, ale widzę na liście podobne akcje i niestety z żalem, ale:

Natt92 - kupiła ode mnie wodze, podała dane do wysyłki, poprosiła o dane do przelewu (w piątek), w poniedziałek pisze, że wodzy nie weźmie. Niestety, nie jest to poważne zachowanie (żadnych za bardzo tłumaczeń - przepraszam, ale nie mogę i tyle). Przykre.

Nie poważna by była jakby nic nie napisała.

Gdybym Ja zaczęła tak wszystkich wpisywać co rezygnują  😁
Sprawa z koniowata wyjaśniona 🙂

Wiesz, po tygodniu, dwóch, ale tak naprawdę następnego dnia roboczego dostałaś odpowiedź, więć już bez przesady.

Ja powinnam tu chyba dopisać sklep, który zwraca mi sporo kasy już chyba ze 3 tygodnie... Po zrobienie przelewu to taka trudna sprawa  😵
Czy miał ktoś jakieś problemy w transakcjach z użytkowniczą Shilton?  👀
tak , ja.
Nie polecam , chyba nawet ja tu wpisywałam.
Będzie cię zwodzic , mecić , kręcić a i tak przedmiotu nie kupi.
Ja się z Nią borykam od grudnia...  😵 Co prawda, było w tym trochę mojej winy, ale na coś się umówiłyśmy no i porażka po prostu...  😵
Od razu daj sobie spokój bo to nie ma sensu  😉
powinna mieć tu bana za zawracanie d***
Ale ona ma moje pieniądze!!! ;(
Ja miałam bardzo dziwną transakcję z Shilton. Umówiłam się z nią w konkretnym miejscu i konkretnej godzinie i nie umiała w to miejsce dotrzeć. Czekałam na nią 40 minut, co jakiś czas pisała mi smsa. W końcu ją znalazłam przypadkiem i za towar za 220zł dała mi 250zł i nie chciała reszty. Hmmm 🙂
Dzionka- czas to pieniądz 🙂
jest piątek,. do czwartku miała dojsc przelew pocztowy nadzafowa albo potwierdzenie jego nadania, lub miala wysłać "ponownie" z banku prosze wiec o to "ponownie".
podobno pocztą mialo być z górką na stajnie, jak z banku już nie, ale prosze, wyslij i za buty i na przesylke. bo neistey nie stać mnie na jej fundowanie. chyba ze mam nie odsyłac...
pw nie dzialaja, fb nie moge włączyć (ale informacja że ktoś wiadomość zostawił i tak by na maila doszła) , a maila zadnego od ciebie nie ma (moze też nei dochodzą???  :cool🙂 a mial być wczoraj , wiec znów muszę publicznie.
może i lepiej, bo moze ktoś znów nie pomysli że "juz zalatwione, wiec spokojnie mozna interesić ..." 😉
horse-art [font=Verdana]OMG[/font]  🙇
Najgorsze jest to, że  innym potrafi szybko wpłacić kase   i mieć  z nimi dobry kontakt. 😵

Bardzo duży + dla  Nadżafowa.Szybka w płata i super kontakt.Polecam!!! :kwiatek:
Może dlatego, że obydwie są z Warszawy, więc kontakt osobisty szybszy w razie czego, a do Horse_art droga daleka.
hymm..może nawet nie dlatego , że jestem dalej ale dlatego że mam inne sprawy na głowie. ale nic. poczekam do poniedziałku. jesli wyslala wczoraj przelew z banku(no cyz dzis) to nei ma opcji zeby nie doszedl do pocz. tyg.

nie musze osobiście. kilka os. zadeklarowalo pomoc. opowiedziec i jej rodzicom i u niej w stajni kogo mają przy boku.
a ja odzyskam, nie ma innej opcji. wezwania idą pocztą, a działania służb państwowych też są nie zależne od miejsca zamieszkania. na początku tyg. tak czy siak jestem u prawników, prokuratury i policji wojew. co za problem przy okazji tą sprawe poruszyć. a napewno nie oleją, szczegolnie w mojej sytuacji.

bardoz to dla mnie sprawa nei zrozumiała... szasta zakupami nie tylko na forum ale tez w sklepach na grube setki za szmatki, a nei chce oddac 50 zl, targuje sie o 15 na przesylke... nawet paczuszkę nam na stajnei wysłała (no jakeis drobiazgi ale zawsze...) i miła teraz jest.... dziwne dziwne.
to sie nazywa schizofrenia😉
taaaa a poprzedniego potwierdzenia też jakoś nie ma. Horse_art, nie czekaj! dość czekania! poproś najlepiej ludzi z okolicy, żeby w weekend jej stajnie odwiedzili. chyba pora skonczyć z ciocią dobrą radą i wiecznym czekaniem, przelew mogła wysłać juz pierdyliard razy, wiec niech wreszcie poniesie za swoje oszustwa odpowiedzialność.

moze to oduczy innych, że oszustwa nigdy nie zostaną niezałatwione i nienapiętnowane.
Horse ona ma nick od imienia konia i na imie ola jesli tak to startuje na zawodach i tam mozna jej dym zrobic metoda sprawdzona
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się