A to ja się z Evą Lottą też dodam 🙂 Kobyła 186 cm w kłębie, jak dorwę paszport to sprawdzę rasę, ale strzelam w KWPN albo Oldenburga. No i nie umiem wstawić zdjęcia więc wrzucam link :kwiatek: Jak znajdę jeszcze coś w pobliżu człowieka to wrzucę 🙂
Dodzilla przepiękna kobyła, ale 186 cm to już dla mnie niewyobrażalny wzrost.. jaki ma papier? Kiko cudny kasztan, lubię takie długonogie, dobrze razem się prezentujecie.
Sprawdziłam ile ma pod brzuchem, pod popręgiem - między 98 a 103, wybaczcie ale mamy tylko metr stolarski do mierzenia 😀 Ja to ciele czyszczę, siodłam i kiełznam z taboretu, bo inaczej się nie da. Wobec mnie jest niewiarygodnie ufna i karna, pracuję już z nią trzeci miesiąc na lonży, ale nie jeżdżę jej 🙂 Do jazdy natomiast jest ponoć strasznie francowata - chciej wymagać większego wygięcia lub skrócenia chodu, to tak jakby się w kamikadze bawić. Tylko że u nas jeźdźcy jeżdżą konie brzydko mówiąc na akord, a tej Krówce trzeba duuużo czasu poświęcać, żeby chciała współpracować. Wrzucam filmik z dzisiejszej lonży, sorry za uwiąz zamiast drugiego wypinacza, ale mamy w stajni konia demolkę i dzisiaj załatwiła kolejne wypinacze i ogłowie -.- Eva Lotta (o: Esprit m: Wanderer) https://picasaweb.google.com/112843317590076404110/Krefeld?authkey=Gv1sRgCO2A6Oit-pTVeQ#5733413155360142914