kącik skoków

Ja jako widz  😀 
My mieliśmy jechać ale niestety wypadły 3 tygodnie treningów przez moją chorobę i projekty więc pojawimy się prawdopodobnie dopiero w Warce 5-6.05
Smutne to, bo ostatni raz Q skakał w Krakowie a Kobyła... hmm no nawet nie pamiętam. Mam nadzieję, że w otwartym sezonie praca pójdzie do przodu i wreszcie będę mieć czas na to wszystko.
Trzymajcie kciuki za zdrowie, żeby dopisało!
Jutro Legia na trawie, my nie podkute a tu leje  🙄
Już nie leje, już świeci słońce, dasz radę  😀
100 koni w L  🤔
To świetnie  😁, czeka cię dłuuuuugi dzień.
Może nawet M. Zdąży ci podkuć, jakby źle się jechało  😉
Nie chce kuć ale liczę na trochę tarnikowania 😉
Parkur trawiasty nie okazał się dzisiaj żadnym wezwaniem dzisiaj.  🏇 Zostawiłam pazur dla lepszej przyczepności.  😁 Ale plecy wysiadły na kopercie na rozprężalni  😤
Mozii   "Spełnić własną legendę..."
21 kwietnia 2012 22:00
My dzisiaj 80cm na czysto i metróweczkę również 😉 Tak na miłe otwarcie sezonu  😉
majeczka   Galopem przez życie!
22 kwietnia 2012 05:37
Ja nie pojechałam na Kozielską, po takich ulewach na bank nie było to dobre podłoże na ścięgna, czy koń kuty czy nie kuty. Szkoda by było coś rozpierniczyć na początku sezonu, tym bardziej że teraz zawody co tydzień 😉
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
22 kwietnia 2012 08:48
Dramka, ale wystartowałaś? 👀

ja ciągle pacze w prognozy pogody,które zmieniają się po 3 razy w ciągu jednego dnia i ciągle mam dylemat - kuć czy nie kuć? może tylko przytrzeć? mam czas do jutra na decyzję i chyba osiwieję zaraz  😵
Wystartowałam w jednym konkursie. Jak zwykle zaspałam do jedynki i miałam stopę  🤬, później już na czysto, tak się rozpędziłam że zapomniałam o stopie i chciałam jechać 2 fazę  😁

Majeczka Podłoże na rozprężalni i na parkurze było bardzo dobre. Ja nie podkuta i nie ślizgałam się.  😉

Ktoś Po wczorajszym parkurze na trawie podjęłam decyzje że nie kuje, wstrzymaj się.
22 kwietnia 2012 09:41
Dramka, ale ja chce 130 w sobote jechać.... 🤔
Ale już jeździłaś takie konkursy na trawie bez podków?
22 kwietnia 2012 10:16
Jeździłam,nawet wyżej.ale rok temu paskudnie mi się poślizgnął,właśnie na zawodach,na które jade,stad moje dylematy ;-)
Ja na 130 bym podkuła. Dramka wczoraj nie ślizgała się ale sztywno galopowała, bardzo asekuracyjnie.
Ktoś, no do stada na tą betonową trawę bym podkuła , nie daj boże pokropi deszczyk, i będziecie pięknie się ślizgać.
22 kwietnia 2012 13:54
No kuje,kuje...niechętnie,ale kuje ;-) dzięki dziewczyny :-)
Ktoś miałaś takie wrażenie że po trawie koń ci inaczej galopuje niż po piachu??
Nienawidzę jeździć po trawie - w podkowach czy bez. Mam jakiś uraz najwyraźniej.
W piątek pierwszy raz skakałam od Michałowic i było tak  😍 Na dodatek dostałam do poskakania najodważniejsze młode zwierzę na jakim miałam przyjemność siedzieć. Ledwo 5 lat, zero doświadczenia, krótko u nas jest a jak sobie pięknie radzi! Niestety nie wiem po czym, nawet imienia nie znam  😁 Jest tylko jeden mało pozytywny aspekt piątkowego treningu - jak właśnie na młódce jechałam podwyższony parkur to właśnie zaczęło się oberwanie chmury z gradem. Dałyśmy jakoś radę  😉
Q poskakał już po ulewie jak parkur doprowadzony został do porządku. On uwielbia podłoże podeszczowe więc odbijał się jak szalony.
Mam nadzieję, że wszystko pójdzie teraz z górki i w Warce już wystartujemy.
Ja też mam uraz do trawy i w sobote zamiast myśleć o jedynce to myślałam o tej trawie  👿

Też chciałam jechać do Warki  🙁 ale mogę się wybrać ale do sanatorium  😤
ja też trawie mówię nie. Nawet sobie zawody odpuściłam, bo są na trawie  🤔wirek: 🤔wirek:
majeczka   Galopem przez życie!
22 kwietnia 2012 19:28
Dramka, opinie były podzielone, jednak sporo koni na konkursy P N nie dotarło, 100 można sobie skakać i w błocie, wyżej mi konia szkoda i kasy potem na leczenie.
Nie cierpie jeździć zawodów na trawie a Kozielska i Szwadron to moje dwa najbardziej znienawidzone hipodromy! Na Kozielskiej rozpoczęła się klątwa kontuzji Liona, nie zaryzykuje innymi końmi....
eterowa   dawniej tyskakonik ;)
22 kwietnia 2012 20:11
jakieś znalezione, podobne wstawiałam kiedyś. Zabieramy się do pracy, może w końcu zaczniemy się pokazywać.
Znacie moze jakieś parkury na  " początek " ?
Chodzi mi o to, że zaczynam prace z nowym koniem i chciałabym jakos go ( i siebie ) wygimnastykować na skokach.
"parkury"? 😲
Tyska, nooo, nawet dzis w finale PS takiego tripla nie bylo 😁
bylas w koncu na tych konsultacjach zima?

Ksekresi, ke??
no może nie tyle co parkury co  poprostu ułożone na placu przeszkody , źle to ujełam.
Dobra , inaczej. Jak dobrze wygimnastykowac konia na skokach . ?

edytuj posty
zapytaj trenera 🍴
to może szereg najpierw...albo wręcz leżące na ziemi drągi? 🤔
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się