Młode Konie

Wojenka   on the desert you can't remember your name
14 kwietnia 2012 21:07
galopada,  będą zdjęcia, a nawet film z przeglądu wiosennego  😀

Nie mogłam dzisiaj oczu nacieszyć taki się ładny zrobił! Dzisiaj robił pierwszy prawdziwy galop, Cedrik bardzo był z niego zadowolony.
W ogóle teraz tylko on na nim jeździ, bo swojego poprzedniego jeźdźca za bardzo zaczął targać  😁. Mój Malutki  😍.

efka, gratulacje 🙂
efka to super, gratuluje!!!!
my z Rudziakiem załapaliśmy się znów na zdjęcia, jutro ambitny plan przeżużlowania L-1 na hali i udokumentowania tych poczynań na kamerze  😁

pozdrawiamy !  :kwiatek:
14 kwietnia 2012 21:50
Tamtatadam, oto i film z Mują w roli głównej  🙂
Miał dwa wejścia, bo pańcia spóźniła się na przegląd, i za drugim razem trener się ze mnie nabijał  🤣

nawet ja zostałam pochwalona  😁
Kobieca ręka, bo bardzo grzeczny.  😉 Mnie bardzo rozbawiło: Asia nie była u fryzjera, muszę się za nić wstydzić...  😁
Anderia   Całe życie gniade
15 kwietnia 2012 11:06
Wojenka super! Pamiętam, jaki to był brzdąc 2 lata temu w Duchnicach, a tu takie ciacho wyrosło!  😉
Wojenka, super arabiszcze  😀

A to głos pana Adama Wyrzyka  ❓
15 kwietnia 2012 19:36
Dziękować, dziękować, na żywo jeszcze ładniejszy  😉 . Już się nie mogę doczekać jak wsiądę na galop  😜

Perlica, tak, głos Adama  🙂
Wojenka chłopak jest do schrupania  😀

pooglądałam sobie wczoraj Bondzia w akcji i .....jak ja żałuję że nie miałam aparatu  😵 więcej nie popełnię tego błędu
ententa
Młody wygląda świetnie  🏇
Wojenka
Fajnie młody wygląda 🙂
JW ze szkoły. Fot. armara  :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:

Niezly baskil  😀
mam jeszcze z kłusa ( także fot. armara  🙇 🙇 )

galopada
Już mnie tak nie podpisuj, bo jakość aż wstyd. Czarny jest uroczy 🙂 😍
armara ty lepiej pokaż Juniora wszystkim  😍
armara bardzo nam milo!  :kwiatek:
galopada jezu, jak szyja, jaki kłus! świetny jest!!!!  😜

my powracamy z filmem. błędy są niestety, przepraszam za kiepskie zagalopowanie, dosiad w galopie i kiepskie momenty żucia, ostatnie ostre przejście (jakieś 8 w jego karierze- robione raz na jakiś czas, żeby nie przegiąć) cały czas się dogrywamy z tym. Jednak obrazek jest inny niż poprzedni, za co bardzo, bardzo Wam dziękuję.
pozdrawiamy!

kanał mam inny, bo zgubiłam hasło  😡,ale  1szy film jest gdzieś w czeluściach YT  😁
ententa, bez porównania z tym co było. dobra robota  😀 tylko zdecydowanie energiczniej go jeździj
dziękujemy!  :kwiatek: z tym kłusem to jest dziwna sprawa... postaram się go nagrać jeszcze na dworze, wydaje mi się, że tam idzie aktywniej...
Ententa, naprawdę fajnie to już wygląda, jeszcze "coś" trzyma przód Twojego konia i kłusy są jakieś takie przygaszone, ale na filmie widać momenty że idzie dość luźno łopatkami, a galop też jest całkiem przyjemny. Możesz się cieszyć że masz fajnego, "równego" jak na mlody wiek konia, to co bym próbowała zmienić to te przygaszenie, może trzeba więcej przejść ćwiczyć, zmiany tempa, dodania i skrócenia? W każdym bądź razie jest progres.
zastanawiam się, czy 'uwolnienie' przodu nie nastąpi, kiedy będzie się lepiej podstawiał... ćwiczeń robię trochę, ale może rzeczywiście potrzeba mu więcej elastyczności... dodania robię, ale oszczędnie, wtedy kiedy mam pewność, że nie bedzie 'pędził', skrócenia idą mu dobrze, choć często muszę pilnować zadu. Film poszedł jeszcze w ręce pewnej wspaniałej Trenerki, więc poczekam jeszcze na jej instrukcje. Jutro będzie miał luzy, bo naprawdę ostatnio dobrze chodzi, a potem znów zabieramy się do pracy. Podejrzewam, że za 3 miesiące pojawi się kolejny filmik  😁

[s]ed. odtworzyłam masakre nr 1, moją reakcją było 'o kurr.. biedny rudy', boże jak mi wstyd  😡[/s]
ententa
On luzem też biega taki zamknięty przodem. Bo poprawa jest, jak najbardziej, ale faktycznie nad przodem musicie jeszcze sporo popracować 🙂
galopada kary świetnie w kłusie
Przypominamy się ze Szczerbatym:

Pogoda była do d*** więc i zdjęcia takie sobie...
Ruda77
Mój ulubieniec, super wygląda. Wydaje mi się, czy jest w bardziej fit kondycji - taki uroczo długonogi się wydaje. Moim zdaniem ekstra !
16 kwietnia 2012 14:43
Fajny czarny!

Ja wstawię zdjęcie z przeglądu, mojego małego wojownika, które mi się najbardziej podoba  🙂

lostak   raagaguję tylko na Domi
16 kwietnia 2012 15:16
wkładam tutaj dzieło forumowej efki....  jak moze sie zmienić młody koń:

efka, szacun konia i za ten film 👍
galopada_ przepiękny! koniecznie dawaj więcej!  😍

Wojenka kawał koniska Ci się z niego robi 😉 fajnie wygląda 😉

efka mega szacun! kawał dobrej roboty!  👍
efka super robota! 👍

Cedryk, Wojenka, ententa dziękujemy!  :kwiatek:

breakawayy ok jedno ale jakby co to armara ma krzyczeć na ciebie  😁

efka i Lostak cóż można powiedzieć  👍
efka, Lostak - gratulacje 🙂 tylko mam pytanie, jak on ma naprawdę na imię? bo widziałam już 3 wersje u Was 😉 Dessmen, Dessman i Desmen 😉
efka   CEL - zadanie, które wyznaczamy naszym marzeniom
16 kwietnia 2012 19:48
MMVG, hehe, Dessmen tak naprawdę, ale w Niemczech będzie się nazywał Dessman 😉 nowa właścicielka tak zadecydowała
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się