Młode Konie

też się wetne🙂
oto mój prawie 2 latek😉 dodam ze w chwili obecnej ma ok 165 cm w kłębie😉

Moniqa, sympatycznie mu z oka patrzy 🙂

sylwiaj, będzie niezły kawał konia!

A karaczan się ujeżdża:

Całkiem elegancko zmienia kierunki:

I odrywa od ziemi na cztery nogi:

Dziś się nawet polonżował na zewnątrz, musiał dojrzeć, aż będzie się równo kręcił w kółka - nie mamy lonżownika, na hali na początku rozstawiałam taśmy, na dużym placu to cokolwiek bardziej upierdliwe. Trochę konia podłoże zaskoczyło - jest nieco głębsze, niż na hali, i wolał galopować, zamiast ruszać się kłusem - leń! 😁 Ale samo wyjście - zero wrażenia. Jego chyba żadna sytuacja nie zaskoczy... A może po prostu jest normalny i to ja po Skwarku mam spaczoną wizję 😉
ołmajgodnes jak on się rusza...  😜
a tak btw. co u Twojego 2 młodzieńca? jak sobie radzi w germani?  😉
matko jaki on jest piękny a jak sie rusza 😲
Quanta on jest zajebisty
żeby jeszcze tylko ktoś te bandy przemalował na jaśniejszy kolor
slojma   I was born with a silver spoon!
13 kwietnia 2012 08:40
Quanta- sama wiesz jakiego masz pięknego młodziaka... pozostaje mi jedynie wzdychać i podziwiać was 🙂
Moniqua
Kurczę zanim napisałaś jego pochodzenie byłam pewna, że to coś małopolakowatego - szlchetne, ładne. Ale potem spojrzałam na chłopaka drugi raz i zastanawiam się jak mogłam tak pomyśleć - przecież to cały tata, zwłaszcza plecki, zad i spojrzenie 🙂 Mam nadzieję, że fajnie bedzie Wam się współpraca układała 🙂
Quanta
Młody wygląda naprawdę świetnie. Jak tak patrzę na zdjęcia to mam wrażenie, że jest tak giętki, że łapy mógłby na uszy sobie założyć  😁 Przyłączam się do pytania ententy i domagam relacji dot. Wątrobianego. Pewnie jest go już 10 razy tyle, co dwa lata temu 😉

BTW Myślałam, że nie będę tęskniła za Juniorem, ale tęsknie. Kurczę no nie umiem się do swoich kopytnych nie przywiązać  🤔wirek:

Jak już jesteśmy w temacie "Czarnych" dzieci, młoda w poniedziałek skończy miesiąc. Jest taka pocieszna, że nie mogę czasem aparatu utrzymać, tak się śmieję.
Tutaj na przykład bardzo dzielnie pozowała, z moją siostrą  😂

ash   Sukces jest koloru blond....
13 kwietnia 2012 09:32
armara cud panienka!  😍
a o Juniora się nie martw! Z tego co czytałam to jest w świetnych rękach 😅
quanta ile ja bym dała, żeby mój kary tak się ruszał 💘
Od zawsze jestem fanką Twoich koni, ale oficjalnie oświadczam, że Eno zagiął system i jestem nim tak oczarowana, że nie mam słów!

edit:
My za 2 tygodnie będziemy obchodzić 7 urodziny! Dorosły Pan Koń w metryce. W głowie przedszkole 😁
ash
Dziękuję, o ręcę się nie boję, ma lepiej niż w domu, ale po prostu mi jakoś go tak brak. nie to żebym płakała, ale myślałam, że nie jestem do niego tak przywiązana  😁
7-lat, ojej jak ten czas leci. Wrzuć coś urodzinowego  😉
armara jak Wy to robicie że Wasza miesięczna dziewuszka tak pięknie pozuje a mój 4 letni kołtun zawsze stanie jak największa pierdoła  😂
armara jak Wy to robicie że Wasza miesięczna dziewuszka tak pięknie pozuje a mój 4 letni kołtun zawsze stanie jak największa pierdoła  😂

Dziewczyny zawsze pozują z gracją, ot co. Myslisz, że Juniora jest łatwo namówić do współpracy - a to nogą spocznie, a to minę strzeli. BTW czy Bońdzio wybiera się na ZT ?
quanta, on jest po prostu boski 😍

armara , nie dziwię się, że tęsknisz 😉 Za taką laleczką długonogą każdy by tęsknił 😀 Kiedy go odwiedzasz?
Kara jest bardzo pocieszna, ma już jakieś imię?
armara najprawdopodobniej nie. Jeśli będę miała dość funduszy to pojedzie w trening i spróbujemy zagrać go na MPMK na przyszły rok 🙂
Makrejsza   POZYTYWNIE do przodu :)
13 kwietnia 2012 12:07
Armara, ona jest na prawdę cudna!!!
Ruda77
Dziękuję 🙂 Do Juniora mam nadzieję, że wybiorę się na dniach  💃 Jesli czas pozwoli. Co do małej to tak dziewczynka ma już imię. Nazwalismy ją Areta - podobnie jak imię matki jest to nazwa hiszpańskiego miasta 🙂
Makrejsza
Dziękuję bardzo  :kwiatek: Cieszę się, że się podoba 🙂
Dziękować wszystkim, ash, ja też pod dużym wrażeniem Karolka 🙂 Cieszę się, że mogłam zaufać własnemu nosowi i nie pomyliłam się co do chłopaka ani na jotę. Ten typ konia stanowczo jest moim numero uno - teraz tylko czekać, aż mu lat przybędzie 😉

Wątrobiany miewa się super, standardowo rośnie na boki. Czekam na aktualne filmy z treningów, ale akurat 15 kwietnia jeździec i jego ośrodek organizują pokaz ogierów, a że tam stanówka to rzecz cenna, to teraz w stajni wszystko się wokół tego kręci. Chciałabym strasznie kasztana odwiedzić, ale mi kurcze jakoś czasowo nie po drodze 🙁 No i finanse chyba lepiej przeznaczyć na szkapki tutaj - bo jednak 2000 km do zrobienia plus nocleg, głównie po to, żeby rudemu dać marchewkę, to nie jest najtańsza forma rekreacji 😁

armara, są szanse na zdjęcia Juniora w trybie pracowym? 😀 Co u niego? Już wsiadany chłopak?
quanta
Nie wiem jak będzie ze zdjeciami, bo młodzież ma skakać. Jak się trochę ujeździ i wyjedzie na dwór to foto-relacja będzie na bank  💃 Co do robotowania to tak owszem Junior miał już jeźdzca na grzbiecie 🙂
wiem, ze mnie tu dużo ostatnio ale to OSTATNIE zdjęcia na najblizszy tydzien  😁  🤬

Jurasek Cukierasek powoli pracujący

i brzydkie kaczątko, ktore sie powoli wyrabia i zaczyna wyglądać jak koń  😁

mils   ig: milen.ju
13 kwietnia 2012 20:04
galopada to Day by day? 😲
Wojenka   on the desert you can't remember your name
13 kwietnia 2012 22:58
A mój malutki Mujinek kończy dzisiaj 3 lata!!!  🏇
Jadę jutro, będą foty  😉
mils tak  😉 potrzebował czasu bo jest z tych pozno dojrzewających. na dodatek jest wysoki i taki.... ,,masywnej budowy" (w sensie nie będzie delikatnym angloarabkiem jak np nasz Johnnie W tylko taką maszyną jakie lubie). No i potrzebował czasu zeby się nabudować. Teraz pracuje już trochę w round-penie (bo praca tam ułatwia nam pozniej rozpoczecie lonzowania na ujeżdżalni) i wciągnął ten jego duży, obwisły, zrebięcy brzuszek  😂
IMO duża zmiana na +  😉 No a ruchowo też zapowiada się całkiem ciekawie..... 😉

Wojenka no to już poważny wiek!  😉 będą zdjęcia urodzinowe?  👀
mils   ig: milen.ju
14 kwietnia 2012 11:06
galopada świetnie się zmienił! Pamiętam go z tych strych zdjęć, które w dziale sprzedaży na waszej stronie były - super teraz wygląda. 😀
galopada_, dawaj więcej waszych młodziaków, uwielbiam na nie patrzeć 🙂!
mils jak jeszcze nabierze zadu i szui to w ogole będzie ciacho  😉

Dzionka na razie mnie tu było za duzo przez kilka dni  😁 mam nadzieje, ze nastepne zdjecia Jarowita jakie wstawie bedą pod jezdzcem  😎
Biczowa   tajny agent Bycz, bezczelny Bycz
14 kwietnia 2012 20:36
No i z dniem dzisiejszym mój młody przestał być ogierem 🙂
efka   CEL - zadanie, które wyznaczamy naszym marzeniom
14 kwietnia 2012 20:41
mój podopieczny czterolatek sprzedał się dziś w ręce Beaty Stremler 🙂 bardzo się cieszę 🙂
efka Dessmen ? 🙂
efka super! 😅
gratulacje 😉
efka   CEL - zadanie, które wyznaczamy naszym marzeniom
14 kwietnia 2012 20:51
Demonowa, dokładnie tak 🙂
Efka ogromne gratulacje!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się