Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

nie wiem za bardzo do którego wątku się zgłosić, ale spróbuję tutaj 😉
potrzebuję pomocy z płatnością w euro na zagraniczne konto. Jak mogę takiej płatności dokonać? I czy ewentualnie jest jakaś dobra dusza, która mogłaby mi pomóc?  :kwiatek:
  calore Ja coś próbowałam sprzedać i jedynie samochód się udało. Ale odpowiadając na Twoje pytanie-jakieś wyróżnienia itp są płatne, a samo zwykłe wystawienie- nie.
sushi- a masz taką mozliwość ze swojego konta. Ja jak nie miałam poprosiłam babcię i z jej konta zrobiłam przelew. Nie wiem w czym konkretnie tkwi Twój problem.
sushi, nie powinno być problemów ze zrobieniem przelewu ze zwykłego konta w złotych. W zakładce z przelewami powinnas mieć przelew zagraniczny. Do przelewu oprócz nr konta bedziesz potrzebowała też kod SWIFT banku, do którego mają trafić pieniądze. Najlepiej poproś o niego właściciela konta, ale na stronie banku też są takie informacje podane.
In.   tęczowy kucyk <3
11 kwietnia 2012 23:19
Jak się po polsku nazywa flocking powder?
proszek do flokowania/flokujacy?
In.   tęczowy kucyk <3
12 kwietnia 2012 03:16
O rany, rzeczywiście, nie wiedziałam, że coś takiego istnieje  😂
Dzięki  :kwiatek:
Czy jak mam 17 lat to mogę zrobić wpłatę na konto przez pocztę? Czy muszę mieć zgodę rodziców?
Możesz sama , bez zgody, no jeśli to nie są miliony oczywiście 😉
Jak się ubrać na wyścigi konne?
Nigdy nie byłam a wybieram się na otwartcie sezonu na Służewcu.
Obowiązuja jakieś normy czy można wejść zarówno w bluzie i w trampkach jak w garniturze i pantoflach? 😉
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
12 kwietnia 2012 20:28
Ja na otwarciu (ogólnie dostępnym dla każdego z ulicy) byłam normalnie w dżinsach i kurtce jak 99% reszty gawiedzi, nie wiem jak to jest w tej części VIPowskiej 😉
Misskiedis- Dzięki za odpowiedź  :kwiatek:
Bo już się wystraszyłam, że muszę kieckę kołować 😉
Tristia, kiecke, jak kiecke, ale kapelusz... 😉
Ja raz byłam na jakiejś grubszej imprezie (wejściówki itp) z kolegą, który założył mundur szwoleżerski. Wskoczyłam w eleganckie spodnie, koszulę, marynarkę i buty, które mnie diabelnie obtarły 🤣
Tak zazwyczaj to ubieram się całkowicie normalnie, tak jak cała reszta ludzi 🙂
Czy może ktoś mi powiedzieć co to za ogłowie? Szczerze przyznam się, że pierwszy raz takie widzę 😡 Najbardziej ciekawi mnie pasek, który idzie między uszami (?) i potem pod nachrapnikiem 👀

edit: jakie ma działanie ten pasek?
13 kwietnia 2012 18:27
Frania chyba kiedyś o tym pisała, ogłowie używane przy wyścigach kłusaków 👀 Miało chyba działać jakoś tak, żeby nie zagalopowywały? Coś mi tak po głowie chodzi ale ręki sobie uciąć nie dam 👀
  calore Ja coś próbowałam sprzedać i jedynie samochód się udało. Ale odpowiadając na Twoje pytanie-jakieś wyróżnienia itp są płatne, a samo zwykłe wystawienie- nie.

dzięki! samochód to i tak sporo 🙂
Zna ktoś może jakieś przyjemne miejsca do posiedzenia w Katowicach? Jedziemy ze znajomymi na koncert, a od przyjazdu pociągu do koncertu przydałoby się coś ogarnąć  👀 I czy może są jakieś hmm.. kluby albo coś otwartego nocą równie przyjemnego do posiedzenia?  😉
Biczowa   tajny agent Bycz, bezczelny Bycz
13 kwietnia 2012 20:34
Jak przez noc zbić gorączkę? Jutro konia kastruje a choróbsko bezwstydne mnie do łóżka zaciągnęło :/
Zelmutek, to jest czek. uzywa sie go po to, aby kon nie opuscil glowy i nie zagalopowal. idzie od szorow, po szyi, miedzy uszami i do pyska. w pysku jest takie cienkie, nielamane wedzidelko jakby.
13 kwietnia 2012 22:13
Czyli jednak coś dzwoniło ale nie wiedziałam w którym kościele 🤣
Jak przez noc zbić gorączkę? Jutro konia kastruje a choróbsko bezwstydne mnie do łóżka zaciągnęło :/

Pyralgina, jeśli nie jesteś uczulona 😉
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
13 kwietnia 2012 22:43
Biczowa mi pomaga coldrex maxgrip ale koniecznie taki rozpuszczany w wodzie.
sushi, nie powinno być problemów ze zrobieniem przelewu ze zwykłego konta w złotych. W zakładce z przelewami powinnas mieć przelew zagraniczny. Do przelewu oprócz nr konta bedziesz potrzebowała też kod SWIFT banku, do którego mają trafić pieniądze. Najlepiej poproś o niego właściciela konta, ale na stronie banku też są takie informacje podane.

to teraz z kolei mam inne pytanie, gdzie NAJTANIEJ zrobię taki przelew?? W moim banku prowizja wychodzi 130 zł, a wiem, że da się taniej, ale nie wiem gdzie, nic w necie nie mogę znaleźć  🤔    🙇
In.   tęczowy kucyk <3
14 kwietnia 2012 13:02
sushi, a nie możesz zapłacić z pomocą PayPala? Zero prowizji.
In. no własnie niestety nie  🤔
muszę zrobić przelew, dlatego szukam najtańszego sposobu....
katija, Misskiedis - dziękuję za odpowiedź :kwiatek:
BASZNIA   mleczna i deserowa
14 kwietnia 2012 22:32
Biczowa, pyralgina rules.
Biczowa   tajny agent Bycz, bezczelny Bycz
14 kwietnia 2012 22:52
Wzięłam chyba wszystko co było w domu z założeniem że co mnie nie zabije to mnie wzmocni, mam nadzieję że od pyralginy nie odpadnie mi twarz 😁 niestety coldrexu nie miałam ale gripexy, cerutiny i takie tam też łyknęłam o dziwo bardzo mi na katar pomogły leki antyhistaminowe. Już po kastracji i mogę w spokoju chorować dalej. Dzięki dziewczyny :kwiatek:
Zna ktoś może jakieś przyjemne miejsca do posiedzenia w Katowicach? Jedziemy ze znajomymi na koncert, a od przyjazdu pociągu do koncertu przydałoby się coś ogarnąć  👀 I czy może są jakieś hmm.. kluby albo coś otwartego nocą równie przyjemnego do posiedzenia?  😉

Najlepiej wybrać się na ul.Mariacką, tam jest całe skupisko Katowickich barów i knajp. Spokojnie można z dworca na piechotkę dotrzeć.  http://mariacka.eu/
Osobiście polecam CrapeDiem http://www.carpediem.pl/?pageId=3&did=5 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się