Siodło skokowe
Nuna :
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,95.0.html miłej lektury odnośnie dopasowania siodła 🤣
ale Nuna chyba pytała konkretnie o HBC.
Dzwonisz, umawiasz się na termin (aktualnie dość sporo trzeba czekać), jak zbiera się trochę osób z danego rejonu, Bogdan przyjeżdża i mierzy konie.
Tu masz stronę:
http://hbcontact.eu/oferta.html
nie o to chodziło 😵
Takie coś to każdy głupi może wyszukać.
Chodziło czy im się podaje wymiary, czy oni przyjeżdżają zbierają pomiary, czy jeszcze inaczej.
Oraz jakie wym. są im potrzebne- czy oni o tym informują?
Ile czeka się na siodło?
O to chodzi 😉
To pytanie głównie do tych co zamawiali już takowe cuda 😉
edit: zostałam wyprzedzona hehe
Bardzo dziękuję za odpowiedź, o to chodziło mi.
Zostaje tylko jescze ile mniej wiecej się czeka na siodło?
Nie unikniesz telefonu do Bogdana - z reguły czekasz kilka miesięcy, ale tylko on odpowie Ci precyzyjnie na to pytanie.
A ile kosztują mniej więcej model wrotki ?
Nuna, ja się zapisałam na termin nowego siodła ale udało mi się kupić z ogłoszeń użyte kilka razy, więc praktycznie nowe.
I Bogdan dopasował mi je do konia 🙂
lidziaaa, cena też u Bogdana
a to cena tych siodel to jakas tajemnica? przeciez czesc z was juz ma te siodla, nie mozna pisac ile kosztuja? 🤔
a to cena tych siodel to jakas tajemnica? przeciez czesc z was juz ma te siodla, nie mozna pisac ile kosztuja? 🤔
Nie chodzi o to,że to jest tajemnica. To nie są siodła robione masowo, tylko indywidualnie wg widzi mi się klienta, i po ustaleniu wszystkich szczegółów czy wymagań można rozmawiać o cenie.
Moje (monoflap) kosztowało 2600zł plus popręg. Ale byłam jedną z pierwszych osób, które zamawiały, wtedy były tańsze.
Czekałam już nie pamiętam ile, ale jakoś długo.
Ponia, ale widelki jakies sa przeciez. np ceny zaczynaja sie od: tyle i tyle, a ile bedzie to juz zalezy co klient wymysli.
Moje (monoflap) kosztowało 2600zł plus popręg. Ale byłam jedną z pierwszych osób, które zamawiały, wtedy były tańsze.
Czekałam już nie pamiętam ile, ale jakoś długo.
cene kreuje podaz i popyt...popyt rosnie kaskadowo, podaz nie, bo Bogdan sam recznie te siodla tworzy, zatem ceny rosna, bo inaczej termin odbioru przekraczal by mozliwosci ludzkiej pamieci.
Wg mojej wiedzy, na siodlo HB-C, trzeba dzis miec ok 4tys zlotych...ale to ciagle okazja, sadze ze za 2 lata beda kosztowac dubla i to ciagle bedzie malo, bo nie ma najmniejszego powodu, zeby Hb-C byly tansze, od Buteta, BdG, czy innego francuza...o wloszczyxnie nawet nie ma co wspominac 😉
niedawno Bogdan dopasowywał moją skokówkę. Na wizytę z siodłem czekałam zdaje się miesiąc i zdaje się 3 tyg na siodło, więc w moim przypadku nie była to kwestia wielu miesięcy czekania. Dostałam pocztą taki miernik i kartkę z obrysami kłębu, żeby zmierzyć konia, zawoziłam też na wzór moją ujeżdżeniówkę. Jestem na prawdę bardzo bardzo pod wrażeniem pełnego profesjonalizmu, podejścia do klienta, wytłumaczenia mi wszystkiego jak krowie na rowie. Odniosłam wrażenie, że Bogdan jest również bardzo elastyczny jeżeli chodzi o sugestie klientów, no ale ja miałam siodło naprawiane i zwężane, więc jakoś specjalnie nie miałam co sugerować..
Natomiast uwaga:
siodeł całkowitych kompletnych nie widziałam (chyba tylko wszechstronne), ale popręgi... istne cudeńka - piękne, wykonane jak małe jeździeckie dzieła sztuki! piękne przeszycia, precyzja wykonanie, skóra.. cudo!
Teraz będę się ślinić na siodła uj.. czekam aż rozpocznie się produkcja i ustawię się w kolejkę..
Podsumowując:
jestem kolejną osobą, która jest mega zadowolona z pracy jaką wykonał Bogdan i szczerze polecam jego usługi.
Ja czekałam kilka miesięcy i udało mi się kupić za około 3,5 tyś. Było to prawie rok temu.
Dałabym za nie i dwa razy tyle, aczkolwiek cieszę się, że nie musiałam. 😀iabeł:
Ja mialam czekac do grudnia 2012 na moje ale Honorata jakies 2 tygodnie po moim wpisaniu sie na liste zadzwonila ze sa wolne terminy wczesniej. Byli u mnie w stajni ponad miesiac temu, kon zmierzony, siedzisko chwile poznij bylo gotowe tylko cala reszta czekala na moj przyjazd. Ze wzgledu na moje dlugie nogi musialam jechac do nich na pomiary. Trasa meczaca ale sam fakt ze widzialam pracownie Bogdana i mniej wiecej jak to sie odbywa to niesamowite doswiadczenie. Myslalam ze nigdy nie znajde siodla pasujacego zarowno do konia jak i do mnie ktorego cena bedzie sie miescic w granicach rozsadku. Ale udalo sie 😀 dzisiaj moje cudenko zostanie wyslane. Teraz to jest kolo 4500 ale cena podobno ma isc w gore i do tego rok oczekiwania
Czy to możliwe że w siodle z dużymi poduchami (venecji) kolana w skoku mi bardziej odstawały niż w skokówce z mniejszymi poduchami? 🤔
cene kreuje podaz i popyt...popyt rosnie kaskadowo, podaz nie, bo Bogdan sam recznie te siodla tworzy, zatem ceny rosna, bo inaczej termin odbioru przekraczal by mozliwosci ludzkiej pamieci.
Wg mojej wiedzy, na siodlo HB-C, trzeba dzis miec ok 4tys zlotych...ale to ciagle okazja, sadze ze za 2 lata beda kosztowac dubla i to ciagle bedzie malo, bo nie ma najmniejszego powodu, zeby Hb-C byly tansze, od Buteta, BdG, czy innego francuza...o wloszczyxnie nawet nie ma co wspominac wink
a ja bym proponowała nie histeryzowac z ta ceną, podnosząc ja do porzygu robi sie sobie strzał w stopę, a raczej swojej firmie 😉 chociaz szczerze zyczę Bogdanom wszystkiego najlepszego, to uwazam ze oprócz fantastycznosci siodła tutaj własnie cena gra rolę kluczowa
to po prostu bardzo dobre siodła z ceną adekwatną do jakości, majaca konkretną świadomą tego grupę odbiorców; jesli cena wzrosnie "bo tak" to niestety zacznie być ofertą skierowaną do snobów. a ten jako odbiorca wymaga czegoś zupełnie innego niż "bdb siodło z cena adekwatną....itd"
i wtedy bedzie trzeba wymyślać marketingowe bajki, np o tym ze siodła są robione ze skóry świętych zwierząt, złożonych w ofierze Bóstwu rymarzy i że Bogdan osobiście w te skóry siedzi owinięty li i jedynie pod świetym wodospadem. Całe dwa tygodnie, o chlebie i wodzie.
no własnie target jest ważny 😉 do kogo skierowana jest oferta? bo na razie przecietnego odbiorcę jeszcze stac na HB, ale za chwilę to się zmieni, bo przecież powinno kosztowac tyle srutet, srubben itp
wiec przecietny odbiorca spojrzy na HB i pomyśli " to juz nie dla mnie, trudno, kupie cos z używek, niekoniecznie hb" a bogaty snob nie łyknie produktu bez bajki 😉
życzę Bogdanom wszystkiego najlepszego, ale przede wszystkim tego żeby nie popadli w przesadę :kwiatek:
a ja trzymam kciuki,żeby nie zmarnował się potencjał,który Bogdan ma 🙂
Witam.
Chciałabym kupić siodło skokowe Daw Mag GP.Tylko.......
Mam 172cm wzrostu,mega długie nogi,77kg.
W kilku sklepach powiedzieli mi,zę mogę zrobić siodło w rozmiarze 18",łęk L, przedłużone tybinki,klocki kolanowe 6cm..
I zastanawiam się jak duża różnica jet między płaskim,a średnio głębokim siedziskiem,no i ogólnie czy zmieszcze się w takie siodło.
Może inne ktoś poleci??
Proszę o pomoc.
Może Huberta polecicie?
edytuj posty!
lovejackdaniels W hubercie nie poskaczesz. Miałam, a raczej dalej mam i tylko leży bo kupiłam skokówkę. Jak kogoś 60cm satysfakcjonuje to siodło idealne. Ale przy ambicjach na więcej - zwyczajnie szkoda pieniędzy.
A ja w końcu dostałam moje wymarzone HB Contact. Kiedyś myślałam, że nie znajdę siodła pasującego na mnie i na konia. Niestety miałam wybór dla kogo ma być wygodniej. Jak się zdecydowałam, że przesiadam się w stricte skokówkę miałam dylemat. Jeździłam w wielu siodłach i żadne nie miało 'tego czegoś'. Dużo czytałam o HBC na forum aż w końcu stwierdziłam, że zaryzykuję. Znalazłam dziewczynę z mojej okolicy, która posiada owe siodło i pojechałam do niej sprawdzić czy się w ogóle odnajdę. Od pierwszego momentu wiedziałam, że nie chcę innego siodła. Zadzwoniłam do Bogdana, żeby zamówić i okazało się że mogę mieć je ale za rok. Postanowiłam czekać, bo wiedziałam, że lepszego nie znajdę. Cała procedura zaczęła się od przyjazdu do mnie i pomiarów. Wszystko dokładnie było zrobione. Mi zadano kilka pytań na temat konia i tego co potrzebujemy. Później tylko czekanie na telefon. W moim wypadku było inaczej niż u innych bo musiałam pojechać do warsztatu na dodatkowe pomiary tylko tym razem tybinek. Jak tylko siedzisko było gotowe pojechałam. Spędzone 14 godzin w samochodzie ale nie żałuję. Co chwilę Bogdan coś odrysowywał, wycinał kształt. Klocek przycinał to z jednej to z drugiej strony. Każdy najmniejszy szczegół nie miał szans zostać nie zauważony. Sam kształt tybinki i jej długość została z 4 razy wycięta a później tylko przycinana tak aby pasowało. Po 2 godzinach wreszcie udało się zakończyć pomiary. Siodło przyszło do mnie wczoraj. Od razu wsiadłam, dzisiaj miałam trening. Nie dość, że wszystko dla mnie idealnie leżało to jeszcze na końskich plecach w życiu tak dobrze dopasowanego siodła nie widziałam. Jestem pod dużym wrażeniem. Jak na razie miałam tylko okazję jeździć po płaskim ale jutro skoki w sobotę zawody. W chwili obecnej jedyne co mogę powiedzieć to 👍 dla Bogdana za super robotę. Ale każdy chyba to wie. Siodła idealne.
edit. zmieniony mały szczegół
edit2. zapomniałam napisać o edycji.
Jak tylko się dorobię takich, na których widać przepiękny kolor gorzkiej czekolady to wstawię na pewno🙂
[left]Często też mam problem z uciekającymi łydkami do przodu,jednak było lepiej jak jeżdzę w koleżanki siodle(KenTaur Apollon,17,5"😉.
Te klocki są fajne i siedzisko dobrze trzyma.No i koleżanka skacze w nim ponad 130 i jest ok.
Mam konika(4-latek),więc na razie nie planuję jakiś skoków mega wielkich.Ale wiadomo,że nie kupuje się siodła na pół roku,a później kolejnego itd.[/left]
Zdjęcie ze wspomnianym Kentaurem...
za duze zdjecie. zaraz dorobisz sie ostrzerzenia 😤
lovejackdaniels, ja zdążyłam zobaczyć twoje zdjęcie - siodło koleżanki jest dla Ciebie za małe - siedzisz na tylnym łęku!
swoją drogą chciałabym zobaczyć koleżankę skaczącą 130 w tym siodle - nie dość,że jest głębokie,to ma tylny łek tak wysoki,że uniemożliwia pójście z tyłkiem do tyłu....
Ktoś:http://www.photoblog.pl/hektusiowa/108078460Wiem,że za małe,bo to 17,5,ale ja bym kupiła 18,5.
a tylni łęk widzę jest sporo nad końskimi plecami 😵
Moje HB Contact niedługo będzie wysłane 🏇 🏇 Aż chyba mojemu koniowi zrobię przerwę od nic nie robienia i sobie choć na stępa wsiądę!!
xxagaxx, a dasz się karnąć 😉 ?? 😜 😜
jakby była taka potrzeba ,to ja mogę zabrać do Stada dodatkowego HBC,albo nawet dwa 😉 prosze o info 🙂
anai pewnie 😉 Na razię i tak nie mam gdzie (a raczej na czym) sobie poszaleć 🏇 🏇