Młode Konie

subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
09 kwietnia 2012 20:38
ententa na prawdę ! 🙂 Popieram dziewczyny, teraz bardzo przyjemny obrazek 🙂
grast cudna gadzina 🙂
armara ja chcę umieć takie koreczki .. ślicznie 🙂
zabeczka puchnij puchnij , jest powód trza być dumnym 🙂

A ja dzisiaj wsiadłam na kucyka  🏇 Najpierw lonża - kucyk próbował zagryźć koleżankę, która go trzymała. No bo przecież to taki fajny obiekt do gryzienia. Kompletnie mu nie robiłam różnicy czy jestem na górze czy nie. W końcu stwierdziłam, że szkoda się pałować,bo kucyk i tak nie ustąpi, to niech mnie puści z lonży.
kucyk szedł do przodu 😀 całkiem przyzwoicie. Czasem się pobuntował, ale szedł 😉 Dziewczyny miały ubaw - zebrały się wszystkie, bo kucyk się podniecił, aż za bardzo i na koniec - z ich relacji sobie "doszedł", jak one to nazwały  ,  bryknął i stanął zadowolony 😀 A najlepiej sobie jedziemy stępem, jedziemy, jedziemy nagle kucyk STOP i ani drgnie. Ja patrze, a on się ustawił centralnie przed koleżanką robiącą zdjęcia i stoi zadowolony.  😵
Pierwszy stęp bez lonży za nami  💃
subaru  :kwiatek:
masz kucyka-gwiazdora  🤣 gratuluje pierwszej przejażdżki!  😅
Nalle, ja tam rudego  bym w ostateczności brała, zostań przy skarym :P

A ja bym bez dwóch zdań wolała kasztana 😎 Podobno duża ilość karotenu wpływa na zrudzienie sierści, więc czas chyba zainwestować w plantację marchewek 😀iabeł:

armara, to fakt, koń między 3 a 4 rokiem życia może się zmienić jak kameleon. Rudego w okolicach 3.5 roku na zawodach to identyfikowałam po odmianach 😁 W zimie zostawiłam do podjeżdżania laleczkę, w lecie zastałam ogierzydło 😲 Ze trzy razy szersze i masywne, a miał być drobny, zgrabny konik...

Tymczasem moje najmłodsze już za chwilę będzie miało 10 dziesięciominutowych jazd z ludzkim plecakiem za sobą 😁 Kierunki zmieniamy po przekątnych i zakręty się ogarniają - kary jest bardzo wrażliwy na dosiad. W ogóle jak to holendry - idący do przodu i elektryczny. A z drugiej strony tak ogarnięty, że w życiu nie wsiadałam na prostszego konia 😲 Już pisałam w KR, mam wrażenie, że w dni, kiedy ma w planie dnia tylko padok, to ktoś mi go jeździ i to jeszcze nie byle jaki trener. Wypas!

trzynastka   In love with the ordinary
09 kwietnia 2012 22:38
Q. znowu będziesz grać wariata, ze masz tylko jedno zdjęcie !?  🤬
Wrzucaj, wrzucaj, bo Ci się po galerii przebiegnę i skończy się jak ostatnio  😎
To są fotki sprzed dwóch dni, aż żal mi je w ogóle zmniejszać do neta, bo się zdezaktualizowały 😁 Dziś znowu się na chłopaka zapakowałam i był doskonały po prostu 😜 Normalnie się boję aparat z kompem kabelkiem połączyć, bo zamiast robotę robić zaległą z weekendu będę do rana siedzieć nad fotami 😲
Tylko ile można wstawiać, wszystkie takie same, bure, ciemne, z hali...
trzynastka   In love with the ordinary
09 kwietnia 2012 22:53
Nie bądź sęp, wrzuć ze dwa dzisiejsze 😉 Mogą być nawet takie same.

Edit: mam nadzieje, że w maju opuścicie halę, bo będzie kontrola  😎 planuję odwiedziny powoli.
anetakajper   Dolata i spółka
10 kwietnia 2012 07:35
Moja młoda sierotka. Ma rok i 157 cm.
Może w końcu wydoroślała z pakowania się w wieczne kłopoty  😉
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
10 kwietnia 2012 14:49
margaritka
Dziękuję  :kwiatek:
Ciekawa jestem jak Ci się chłopak zmienił. Myślicie coś o startach ?

jeszcze nie ma co myslec😉 jest z wrzesnia wiec dopiero costam mozna myslec w nastepnym roku 🙂 nigdzie mi sie nie spieszy. aktualnie chodzi 3 razy w tygodniu maksymalnie pol godziny. ma chlopak czas🙂
Dzięki dziewczyny  :kwiatek:

anetakajper - ale Ci konisko wysokie rośnie! 🙂 Mój w wieku 4 lat ma taki wzrost :P
Jusio  😍

subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
10 kwietnia 2012 17:21
😲 cóz za koń , piękny 😀
galopada cukiereczek  😜
wlazłam na tę stronkę i z każdym zdjęciem wyglądam coraz bardziej tak:  😜  😁
idealnie mój typ! jest przecudowny!  😍
[jest przecudowny!  😍

wiem  😁 😁 😁

akurat te zdjęcia ze strony to mega stare są. Teraz jest 2 lata starszy, wyzszy i bardziej napakowany  😍 a w tym miesiącu jedzie juz do szkoły  💃
To ja prosze o przynajmniej co miesieczna fotorelacje z postepow tego przystojniaka!  🏇 😀
ciężko będzie o zdjęcia bo jedzie do Bogusławic a to ponad 300km od naszej stajni  😉
Ja mam niedaleko do Bogusławic. Jak w końcu uda mi się dotrzeć i napotkam Justusa na swojej drodze to obfocę  😜 😜
galopada, ile Justus ma wzrostu? Mega jest, zdecydowanie się Wam udał :kwiatek:

Quanta, babo jedna wstrętna! Chyba ignora muszę w stosunku do Ciebie użyć, bo pokazujesz takie ciastko i... jednym zdjęciem kończysz temat. I nie wiem czy pisałaś, jak on wzrostowo? Bo pod Ciebie akuratny jest 🙂
subaru
Dziekuję  :kwiatek: Wrzuciłabyś lepiej kuca pod siodłem 😉
quanta
Święta racja 🙂 Młody jest cudny, bez kitu chodzący ideał  😜
galopada
Jusia nigdy dość, wsiadał ktoś juz na niego w tym sezonie? Nie mogę się doczekać kiedy go zobaczę, wygląda absolutnie mega  😍
breakawayy oooo! mogłaś tej informacji nie ujawniać bo cię będę molestowała o zdjecia!  😁

amnestria Jusio miał na kwalifikacjach w tamtym roku 167. Ale myślę, że mogł odrobinę podskoczyć  😉

armara nikt jeszcze nie wsiadał, ponieważ Jusio spaceruje po padokach, zajada pyszności i czeka aż wsiądzie na niego Gosia  😉 a to już tuż tuż  😉
Jest absolutnie cudny, naprawdę  😜
armara tylko kto będzie chciał kryć rudym?  😎 jakby był kary malowany to myślę, że nie byłoby problemu z chętnymi  😉
galopada
A co się martwisz ? Toż to nie tylko w PL kobyły są 😉
armara no wątpie zeby bylo zainteresowanie spoza Pl na krycie młodym niesprawdzonym w hodowli ogierem  😉 mam nadzieję, że kupi go ktoś i będzie się mógł wykazać w sporcie. O ile go ktoś kupi  😉 najwyżej zostanie w domu i będzie mógł po prostu wyglądać i cieszyć oczy 😁
Ja nie rozumiem skąd taki pesymizm. Da radę. Ładny, grzeczny, miły, jezdny i zdolny 🙂
armara MAŁOPOLSKI!  😁 to jego minus  😉 (zdaniem większości ludzi spoza światka młp)
galopada_ jest CUDOWNY  😍 

dla mnie "małopolskość" to żadna wada a wręcz zaleta wielka i chętnie bym go kupiła tylko kasy brak ;P

zresztą kupiłabym go choćby po to żeby nie wywędrował za granicę 😉 i ktoś inny by na takim cukierku jeździł  🤣
ulcia_jg dla mnie małopolskość to tez zadna wada. tylko irytuje mnie panujące w światku jezdzieckim przekonanie ze młp = dotacyjny odpad nie nadający się do niczego  🤔

jakbym miała kasę to tez bym go kupiła zeby sobie na niego patrzec  😂
galopada_ mam nadzieję, że uda mi się tam w końcu dotrzeć, bo się wybieram od października i dotrzeć nie mogę  😵 ale teraz mam motywację  😎
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się